Povezane vesti

Nesreća kod Mostara Infarkt "oborio" avion

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Otkriveni uzroci avionske nesreće kod Mostara u kojoj je poginulo pet osoba. Pilot Karačić prikrio da je imao problem sa srcem, utvrdila Komisija
UZROK pada aviona kod Mostara, u kojem je poginulo pet osoba, od čega troje dece, bio je infarkt pilota Ivana Karačića, koji je prikrio da je imao problem sa srcem, utvrdila je Komisija za istragu nesreće koju je formiralo... »

Otkriven uzrok pada aviona u Mostaru, kada je poginulo pet osoba: Istraga pokazala da je pilot imao infarkt

Telegraf ponedeljak, 19. jun 2017.
Tog dana avionom je izvedeno 14 letova, a pilot Karačić leteo je na 12 letova
Privatni sportski avion koji se 13. maja srušio u mostarskom naselju Jasenica, pao je zato što je pilot doživeo infarkt i izgubio svest, potvrdio je danas na konferenciji za štampu u Sarajevu glavni istražitelj Komisije koja je... »

Otkriven uzrok tragedije: Pad aviona u Mostaru izazvao infarkt pilota

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
Privatni sportski avion koji se 13. maja srušio u mostarskom naselju Jasenica, pao je zato što je pilot doživeo infarkt i izgubio svest, potvrdio je danas na konferenciji za štampu u Sarajevu glavni istražitelj Komisije koja je istraživala slučaj Salko Begić. Begić je istakao da su nalazi istrage... »

Mostar, uzrok pada sportskog aviona srčani udar pilota

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Mostar, uzrok pada sportskog aviona srčani udar pilota
Istraga pada sportskog aviona 13. maja kod Mostara, kada je poginulo pet osoba, među kojima i deca, pokazala je da je pred pad pilot imao srčani udar - infarkt.
Rezultate istrage pada aviona danas su u Sarajevu saopštili ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, sekretar Ministarstva Igor Pejić i glavni istražitelj Salko Begić. Naveli su da je pilot doživeo... »

Sportski avion pao kod Mostara zbog srčanog udara pilota

Novi magazin ponedeljak, 19. jun 2017.
Istraga pada sportskog aviona 13. maja kod Mostara, kada je poginulo pet osoba, pokazala je da je pred pad pilot imao srčani udar - infarkt.
Rezultate istrage pada aviona danas su u Sarajevu saopštili ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, sekretar Ministarstva Igor Pejić i glavni istražilac Salko Begić. Naveli su da je pilot doživeo... »

Uzrok pada aviona kod Mostara bio infarkt pilota

Slobodna Evropa ponedeljak, 19. jun 2017.
Avionska nesreća u kojoj je kod Mostara u maju poginulo pet osoba, među kojim i troje djece, desila se zbog smrti pilota koji je tokom leta dobio infarkt i umro, objavila je danas komisija koja je istraživala slučaj. Pilot aviona FIJI, koji se 13. maja kratko nakon polijetanja srušio u mostarskom... »

Avion kod Mostara pao zbog infarkta pilota

Al Jazeera ponedeljak, 19. jun 2017.
Istražitelj je saopćio da je pilot pretrpio infarkt srca 7 i po minuta nakon početka leta; u nesreći je poginulo petero ljudi.
Uzrok pada aviona kod Mostara 13. maja, u kojem je poginulo pet osoba, bio je infarkt pilota letjelice, rekao je Salko Begić, glavni istražitelj u istrazi nesreće, koju je provela komisija Ministarstva komunikacija i prometa... »

Otkriven uzrok pada aviona: Pilot doživeo srčani udar 7,5 minuta nakon poletanja

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Avion kod Mostara, kada je poginulo pet osoba među kojima i troje dece, pao je zbog infarkta pilota, i to 7,5 minuta od poletanja, pokazala je istraga.
Naime, nakon opsežene istrage jutros su ministar komunikacija i saobraćaja BiH, Ismir Jusko, sekretar ministarstva, Igor Pejić i glavni istražitelj, Salko Begić govorili o mogućem padu aviona kod Mostara. Kako je naveo Begić, u... »

Pilot aviona koji se srušio kod Mostara doživeo infarkt

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Pilot aviona "FIJI", koji se 13. maja ubrzo nakon poletanja srušio u mostarskom naselju Jasenica, doživeo je infarkt i pretpostavlja se da je zbog ranije ugrađenog stenta brzo izgubio svest, potvrdio je glavni istražitelj komisije koja je istraživala slučaj Salko Begić.
Na konferenciji za novinare u Sarajevu Begić je rekao da su nalazi istrage objedinjeni na 67 stranica a u israzi je korišćeno 700 dokumenata. Nezavisna Komisija je radila po međunarodnim standardima, a tokom sprovođenja istrage... »
©2017 Netmark d.o.o.