Kurti: DSK u opoziciji bi bio podrška Tačijevoj DPK

Kurti: DSK u opoziciji bi bio podrška Tačijevoj DPK

RTS utorak, 20. jun 2017.
RTS: Kurti: DSK u opoziciji bi bio podrška Tačijevoj DPK
Osnivač ultradesnog pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovsog premijera Aljbin Kurti ocenio je da nije opcija da Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe ostane u opoziciji, odnosno da ne prihvati koaliciju sa tim pokretom, jer bi to značilo ostanak na vlasti PAN koalicije.
"Kada je jedan od visokih zvaničnika DSK (Isa Mustafa) kaže da želi da ta stranka bude u opoziciji, to samo ohrabruje neke koji treba da odu sa vlasti, odnosno da kod DSK ne postoji volja da DPK zbaci sa vlasti", napisao je... »

Kurti: Ostajanje Mustafe u opoziciji predstavlja podršku Tačiju

Blic utorak, 20. jun 2017.
Kandidat za premijera Kosova iz Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti kaže da bi ostajanje Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ise Mustafe u opoziciji i neprihvatanje postizborne koalicije sa "Samoopredeljenjem" u suštini bila podrška ostajanju na vlasti Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija.
Na svom fejsbuk nalogu, Kurti je napisao da ukoliko stranka na čijem je čelu Isa Mustafa odluči da ne sarađuje sa "Samoopredeljenjem "u formiranju nove vlade koju će on voditi, to znači da kod DSK ne postoji volja da se iz vlasti... »

Konačni rezultati kosovskih izbora posle ponovnog brojanja

Danas utorak, 20. jun 2017.
Prema zvaničnim podacima kosovske Centralne izborne komisije, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu najviše pojedinačnih glasova osvojio je Aljbin Kurti, vođa radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje". Kurti je osvojio 110.790 glasova, a za njim slijedi predsednik Demokratske partije... »

Aljbin Kurti osvojio najviše pojedinačnih glasova

Blic utorak, 20. jun 2017.
Prema zvaničnim podacima kosovske Centralne izborne komisije (CIK), na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu najviše pojedinačnih glasova osvojio je Aljbin Kurti, vođa radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje".
Kurti je osvojio 110.790 glasova, a za njim sledi predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji sa 101.417 glasova, dok je treći sa osvojenih 92.771 glasom Avdulah Hoti, kandidat za premijera koalicije okupljene oko... »
©2017 Netmark d.o.o.