Ramljak dobija ovlašćenja i nad Merkatorom

Ramljak dobija ovlašćenja i nad Merkatorom

RTV ponedeljak, 17. jul 2017.
RTV: Ramljak dobija ovlašćenja i nad Merkatorom
LJUBLJANA - Odlukom Okružnog suda u Ljubljani ceo Merkator de facto prelazi pod "Lex Agrokor", specijalni namenjen spasavanju najvećeg hrvatskog prehrambeno-trgovačkog lanca, koji je hrvatska Vlada usvojila u aprilu ove godine.
Prema informaciji slovenačkog portala, Okružni sud u Ljubljani je potvrdio zahtev poverenika hrvatske vlade za Agrokor, Ante Ramljaka, i doneo odluku o priznavanju stranog postupka zbog insolventnosti. To je institut koji... »

I „Merkator” prelazi pod nadležnost vanrednog upravnika “Agrokora”

Politika ponedeljak, 17. jul 2017.
Ante Ramljak kao vanredni upravnik „Agrokora” imaće prvu i poslednju reč u odlučivanju o imovini hrvatskog koncerna u Sloveniji, on može da upravlja "Merkatorom" ili po potrebi da proda „Merkator” ili deo njegove imovine, kao što je srpski Merkator-S
LjUBLjANA - Odlukom Okružnog suda u Ljubljani ceo „Merkator” de fakto prelazi pod „Leks Agrokor”, specijalni namenjen spasavanju najvećeg hrvatskog prehrambeno-trgovačkog lanca, koji je hrvatska Vlada usvojila u aprilu ove... »

Ljubljanski sud: Ramljak dobija ovlasti i nad Mercatorom

SEEbiz ponedeljak, 17. jul 2017.
LJUBLJANA - Nakon odluke Okružnog suda u Ljubljani cijeli Mercator de facto prelazi pod "Lex Agrokor", posebni zakon namijenjen spašavanju najvećeg hrvatskog prehrambeno-trgovačkog lanca, koji je hrvatska Vlada usvojila u travnju prošle godine, izvijestio je Siol.net.
Prema podacima slovenskog portala, Okružni sud u Ljubljani je u petak potvrdio Ramljakov zahtjev i donio odluku o priznavanju stranog postupka zbog insolventnosti. To je institut koji omogućava slovenski zakon o financijskom... »
©2017 Netmark d.o.o.