Kurs tone, grabe se ove sigurne valute

Kurs tone, grabe se ove sigurne valute

B92 nedelja, 13. avgust 2017.
Kurs američkog dolara potonuo je protekle nedelje na najniži nivo prema jenu i švajcarskom franku u zadnjih osam nedelja
Američka valuta je doživela sunovrat usled eskalacije geopolitičkih napetosti između SAD-a i Severne Koreje. Ova napetost je naterala investitore na kupovinu utočišta za kapital u nemirnim vremenima. Kurs dolara spustio se... »

Ojačala potražnja za sigurnijim valutama - jenom i frankom

SEEbiz nedelja, 13. avgust 2017.
LONDON - Tečaj američkog dolara potonuo je protekloga tjedna na najnižu razinu prema jenu i švicarskom franku u zadnjih osam tjedana, uslijed eskalacije geopolitičkih napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje, koja je nagnala investitore na kupnju utočišta za kapital u nemirnim vremenima.
Tečaj dolara spustio se protekloga tjedna 1,33 posto prema jenu, na 109,22 jena. Tijekom tjedna dotaknuo je i najnižu razinu od 14. lipnja prema jenu, od svega 108,91 jena, no uspio je u petak nadoknaditi dio gubitaka, nakon što... »

Svjetska tržišta: Napetosti oko Sjeverne Koreje izazvale oštru korekciju indeksa

SEEbiz nedelja, 13. avgust 2017.
LONDON - Na globalnim burzama protekli je tjedan oštra retorika između SAD-a i Sjeverne Koreje potaknula povlačenje investitora iz rizične imovine, tj. dionica te ih nagnala da potraže sigurnija utočišta za svoj kapital, a mnogi analitičari procjenjuju da bi korekcija mogla biti znatnija budući da je većina indeksa dosegnula višegodišnje rekordne razine.
Na Wall Streetu je ovoga tjedna Dow Jones oslabio 1,1 posto, na 21.858 bodova, dok je S&P 500 pao 1,4 posto, na 2.441 bod, a Nasdaq indeks za 1,5 posto, na 6.256 bodova. Riječ je o njihovom najvećem tjednom gubitku od ožujka ove... »
©2017 Netmark d.o.o.