Povezane vesti

Parlament RS – poslanicima opozicije izrečena mera udaljenja, nastavak u maloj sali

RTS sreda, 13. septembar 2017.
RTS: Parlament RS – poslanicima opozicije izrečena mera udaljenja, nastavak u maloj sali
Vladajuća većina u parlamentu Republike Srpske nije prihvatila uslove koje je postavila opozicija za nastavak sednice i poslanici opozicije su ponovo fizički blokirali govornicu u skupštinskoj sali. Predsednik parlmenta izrekao im je meru udaljenja, ali su oni i dalje raspoređeni oko mesta gde sedi rukovodstvo parlamenta. Vladajuća većina je sednicu parlamenta nastavila u maloj sali i usvojila više zakonskih predloga.
Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izrekao je meru udaljvanja sa sednice poslanicima opozicije koji su fizički blokirali rad parlamenta, ali su poslanici opozicionih stranaka i dalje raspoređeni oko mesta gde... »

Drama u skupštini RS: Vlast pobegla od pitanja opozicije

Večernje novosti sreda, 13. septembar 2017.
Dramatična dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastavljena i u sredu u Banjaluci. U maloj sali na čelu sa SNSD nastavili sednicu i usvojili dnevni red
DRAMA oko održavanja sednice Narodne skupštine RS u sredu u Banjaluci je okončana tako što su poslanici vladajuće koalicije u RS, na čelu sa SNSD i ministrima iz Vlade RS, "pobegli" od opozicije u malu salu i tamo nastavili... »

Vladajuća većina u RS prihvatila ostavku glavnog revizora

N1 Info sreda, 13. septembar 2017.
Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske prihvatili su ostavke glavnog revizora RS Duška Šnjegote i njegovog zamenika Darka Pejića.
Ostavka glavnog revizora prihvaćena je na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije. Šnjegota i Pejić podneli su ostavke 31. avgusta, nakon što je to od njih zatražio predsednik RS Milorad Dodik, zapretivši da će, u... »

Nastavljen sukob vlasti i opozicije u Skupštini RS-a

Al Jazeera sreda, 13. septembar 2017.
Policija spriječila opoziciju da uđe na sjednicu, nakon što je blokirala rad parlamenta u velikoj sali Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska.
Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska nastavili su u srijedu sjednicu parlamenta u maloj sali, pošto su opozicioni poslanici fizički blokirali rad parlamenta u velikoj sali, rasporedivši se... »

Haos u skupštini srpske: Policija blokirala opoziciji ulazak na nastavak sednice

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Vladajuća većina nastavila je sednicu Narodne skupštine RS, bez prisustva opozicije, u maloj sali.
Ekspresno je usvojen dnevni red, a predsednica Vlade Željka Cvijanović je na početku odgovarala na poslanička pitanja. Skupština nastavila rad, dnevni red usvojen, prisutna 52 poslanika. Propao plan za izazivanje nasilja !... »

Skupština RS i dalje u blokadi, Dodik zove telefonom

B92 sreda, 13. septembar 2017.
B92: Skupština RS i dalje u blokadi, Dodik zove telefonom
Banjaluka -- Lideri opozicije u Republici Sprskoj izjavili da ih je telefonom zvao predsednik RS Milorad Dodik i tražio da se omogući funkcionisanje Narodne skupštine RS.
Poslanici opozicionih stranaka u parlamentu RS nastavili su fizičku blokadu parlamenta, pošto nisu ispunjeni njihovi uslovi za nastavak skupštinskog zasedanja. Opozicioni poslanici su se ponovo rasporedili oko mesta gde sedi... »

Opozicija dala 3 uslova za nastavak sednice parlamenta, odbili Dodikov poziv

Blic sreda, 13. septembar 2017.
Opozicioni poslanici dostavili su Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srpske 3 zahteva čijim bi se ispunjenjem stekli uslovi za nastavak juče prekinute sednice, saznaje "EuroBlic".
Prvi je da se u dnevni red sednice NSRS uvrsti Konsolidovani revizorski izveštaj o izvršenju budžeta RS za 2016, koji je Odbor za finansije skinuo sa dnevnog reda. Drugi je da Vlada RS dostavi odgovor na sva postavljena... »

(Video) Opozicija blokirala skupštinu RS: Nema dogovora između stranaka

Kurir sreda, 13. septembar 2017.
Na varednoj sednici kolegijuma Skupštine RS nije postignut dogovor vladajućih stranaka i opozicije koja je prethodno fizički blokirala rad parlamenta. Potpredsednik Skupštine RS Nenad Stevandić koji je predsedavao sednicom, najavio je za sredu ujutru novi sastanak Kolegijuma. Opozicioni poslanici... »
©2017 Netmark d.o.o.