Povezane vesti

Jezivi zahtevi Albanaca: Sever Kosova bi da menjaju za Preševsku dolinu i stolicu u UN!

Srbija danas utorak, 14. novembar 2017.
Opasne i prljave igre prete da zapale bure baruta u regionu
Nakon izjave bošnjačkog član Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, strasti u regionu se ne stišavaju, a opasna ratnohušačka retorika se polako širi i u susedne zemlje. Škeljzen Malići,... »

Opozicija u Srbiji: Opasne namjere vlasti i lažne krize

Al Jazeera utorak, 14. novembar 2017.
Predstavnici opozicije u Srbiji navode da vlast reakcijom na izjavu Bakira Izetbegovića hrani strahove građana.
Predstavnici opozicije u Srbiji, komentarišući izjavu člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o priznanju Kosova, navode da je taj stav poznat odranije, dok reakciju zvaničnog Beograda uglavnom ocenjuje kao... »

Tadić: Sednica saveta za bezbednost zloupotreba institucija

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je "medijska najava" sednice Saveta za nacionalnu bezbednost novog sekretara Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Nebojše Stefanovića još jedan dokaz kontinuirane zloupotrebe i razaranja institucija od nacionalnog značaja.
Povodom izjave člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića koji je za Dojče vele rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH, ministar... »

"Podrška nezavisnom Kosovu - podrška izdvajanju RS iz BiH"

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: "Podrška nezavisnom Kosovu - podrška izdvajanju RS iz BiH"
Banjaluka -- NDP je saopštio da je izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, direktna podrška politici raspada BiH
Narodni demokratski pokret (NDP) saopštio je "Onaj ko podržava secesiju Kosova i Metohije u Srbiji, daje punu podršku izdvajanju Republike Srpske iz BiH. Kada bi BiH priznala Kosovo kao državu, nasilno i neustavno, bez... »

Vučić: Da kažem da RS treba da je nezavisna, bio bih u Hagu

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način.
"Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posledicama, mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda. Mi ćemo to da sagledamo iz svih... »

Šta je Izetbegović tačno rekao o priznanju Kosova VIDEO

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: Šta je Izetbegović tačno rekao o priznanju Kosova VIDEO
Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića Dojče veleu da se nada da će BiH priznati Kosovo izazvala je burne reakcije.
Agencija Tanjug danas je objavila video-snimak intervjua u kojem se jasno čuje šta je tačno Izetbegović rekao o priznavanju nezavisnosti Kosova. Tanjug je u ponedeljak preneo da je Izetbegović za Dojče vele rekao: "Što se mene... »

Vučić: Izetbegovićeva izjava ima dalekosežne posledice

Slobodna Evropa utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način. "Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma... »

"Podrška nezavisnom Kosovu je podrška raspadu BiH"

Vesti online utorak, 14. novembar 2017.
Narodni demokratski pokret (NDP) saopštio je danas da je izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, direktna podrška politici raspada BiH.
"Onaj ko podržava secesiju Kosova i Metohije u Srbiji, daje punu podršku izdvajanju Republike Srpske iz BiH. Kada bi BiH priznala Kosovo kao državu, nasilno i neustavno, bez saglasnosti predstavnika Republike Srpske, širom bi... »

Politički rat u regionu? Izetbegovićeva izjava o nezavisnosti Kosova otvorila mnoga teška pitanja

Srbija danas utorak, 14. novembar 2017.
Ovakva izjava je direktno nepoštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije
Nakon izjave bošnjačkog član Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, strasti u regionu se ne stišavaju, a većina zvaničnika balkanskih zemalja složna... »

Montgomeri: Možda je ovo nediplomatski, ali evo šta bih uradio da sam Vučić

Sputnik utorak, 14. novembar 2017.
Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri je izjavio danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo opasna provokacija i da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu.
„Postoji istorija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedoniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabilnosti u regionu i to je veoma važno, ali ne može Srbija sama da načini ovaj regiona stabilnim kada se dugoročno... »

Selaković: Izetbegovićeva izjava opasna

Studio B utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, ocenio je danas da je izjava Bakira Izetbegovića da je BiH do sada trebalo da prizna Kosovo i da se nada da će se to i dogoditi, ima veliku težinu i da je bošnjački član Predsedništva BiH pokazao šta želi, oseća i misli.
Selaković je za RTS poručio da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljniji i na liniji odgovorne politike koju naša zemlja vodi, kao i da bi o ovoj izjavi Izetbegovića trebalo razmisliti. Na ovo bi, smatra, trebalo da reaguje... »

Drecun: Izetbegović izjavom pokazao da je "zarobljen u ratu"

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun ocenio je da izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, pokazuje da je Izetbegović "ostao zarobljen u ratu".
Drecun je dodao da Izetbegović "nije dorastao situaciji u kojoj Srbija i srpski predsednik Aleksandar Vučić ulažu napore da se odnosi Srba i Bošnjaka stabilizuju". Izetbegović je u intervjuu za nemačku RTV "Dojče vele",... »

NDP: Izetbegovićeva podrška nezavisnosti Kosova - podrška politici raspada BiH

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova direktna je podrška politici raspada BiH, stav je NDP.
U saopštenju ove stranke navodi se da onaj ko podržava secesiju Kosova i Metohije u Srbiji, daje punu podršku izdvajanju Republike Srpske iz BiH. - Kada bi BiH priznala Kosovo kao državu, nasilno i neustavno, bez saglasnosti... »

"Nije prvi put da Bakir preti Srpskoj, ali baš da prizna Kosovo..."

Vesti online utorak, 14. novembar 2017.
Iza izjave Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova stoje SAD, uveren je novinar Željko Cvijanović.
- On to radi sad zato što postoji veliki pritisak sa Zapada, pre svega iz SAD na Beograd da popusti po pitanju Kosova i po pitanju Rusije. Izetbegović je deo tog kora i deo tog pritiska - smatra Cvijanović. On dodaje da, iako su... »

Montgomeri: Opasna provokacija Izetbegovića

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri ocenio je kao opasnu prokovokaciju to što je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao da se nada da će BiH jednom priznati Kosovo.
Izetbegović je u intervjuu za nemačku RTV "Dojče vele", snimljenom prošlog meseca, a objavljenom juče, rekao da smatra da je BIH trebalo da prizna nezavisnost Kosova i naglasio da je za to potreban konsensus. Upitan da li će BiH... »

"Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije"

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je da izjava člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića pokazuje da on ne poštuje teritorijalni integritet Srbije.
"Nije suština u tome da li on to može, nego u tome da posle višegodišnjeg ulaganja u odnose sa BiH čujemo legalnog i legitimnog predstavnika BiH koji bi priznao nezavisnost Kosova da od njega zavisi", kazao je Selaković za RTS.... »

Izetbegović izazvao lavinu: "Opasna provokacija, neko mora da reaguje!"

Vesti online utorak, 14. novembar 2017.
Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri izjavio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo - opasna provokacija i da se nada da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu.
- Postoji istorija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabilnosti u regionu i to je veoma važno, ali ne može Srbija sama da načini ovaj reigona stabilnim kada se dugoročno... »

Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Ovo je najteži udarac za Srbiju (video)

Pravda utorak, 14. novembar 2017.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH priznati Kosovo, da će, tim povodom, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u četvrtak.
Kako je rekao za „Večernje novosti“, to telo će razmotriti dalje korake države i odnos prema takvom potezu Izetbegovića. „Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je... »

Cvijanović: Iza Izetbegovićeve izjave stoje SAD

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Iza izjave Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova stoje SAD, uveren je novinar Željko Cvijanović.
- On to radi sad zato što postoji veliki pritisak sa Zapada, pre svega iz SAD na Beograd da popusti po pitanju Kosova i po pitanju Rusije. Izetbegović je deo tog kora i deo tog pritiska - smatra Cvijanović. On dodaje da iako su... »

Cvijanović: Iza Izetbegovićeve izjave stoje SAD

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Iza izjave Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova stoje SAD, uveren je novinar Željko Cvijanović.
- On to radi sad zato što postoji veliki pritisak sa Zapada, pre svega iz SAD na Beograd da popusti po pitanju Kosova i po pitanju Rusije. Izetbegović je deo tog kora i deo tog pritiska - smatra Cvijanović. On dodaje da iako su... »

Petrov: Izetbegović izjavom o KiM krši ustavni poredak BiH

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladan Petrov smatra da je izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, da je BIH trrebalo dosad da prizna Kosovo, sporna sa stanovišta ustavnog poretka BIH, države zasnovane na Dejtonskom mirovnom sporazumu.
- Sa stanovišta ustavnog prava, Izetbegovićeva izjava nema apsolutno nikakvo dejstvo. Ona se ne može tretirati kao izjava kojom se krši ustavni poredak Srbije, ali se i te kako može smatrati spornom sa stanovišta ustavnog poretka... »

Petrov: Izetbegović izjavom o KiM krši ustavni poredak BiH

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladan Petrov smatra da je izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, da je BIH trrebalo dosad da prizna Kosovo, sporna sa stanovišta ustavnog poretka BIH, države zasnovane na Dejtonskom mirovnom sporazumu.
- Sa stanovišta ustavnog prava, Izetbegovićeva izjava nema apsolutno nikakvo dejstvo. Ona se ne može tretirati kao izjava kojom se krši ustavni poredak Srbije, ali se i te kako može smatrati spornom sa stanovišta ustavnog poretka... »

Vuk Stanković: Politička provokacija Bakira Izetbegovića

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je opasna i vrlo uznemirujuća izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo, kao i da ona predstavlja političku provokaciju koja može samo dalje da iskomplikuje već komplikovane odnose.
"Bakir Izetbegović šalje izuzetno uznemirujuću i politički štetnu poruku, kako u odnosu na Srbiju, tako i u odnosu na BiH", rekao je Vuk Stanković Tanjugu. Kaže da poruka kojom Izetbegović priziva priznanje KiM predstavlja napad... »

Dodik: Mešanje u stvari Srbije

Danas utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Bakir Izetbegović srpski neprijatelj broj jedan, jer se svojim izjavama meša u unutrašnja pitanja Srbije. Dodik je za Radioteleviziju Republike Srpske istakao da Izetbegović hoće da napadne Republiku Srpsku i da on predstavlja... »

Stefanović: Izetbegović nije svestan ozbiljnosti svoje izjave, sednica Saveta u četvrtak

Blic utorak, 14. novembar 2017.
- Svako ko kaže da hoće da prizna tzv. nezavisnost Kosova vrlo direktno poziva na nepoštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nisam siguran da li je Izetbegović svestan ozbiljnosti svoje izjave - rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je za TV Prva rekao da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će njegova zemlja priznati nezavisnost Kosova, nedobronameran i štetan potez, te da se u tome vidi razlika u... »
©2019 Netmark d.o.o.