Arhiva » Vesti » N1 Info 14.11.2017

Montgomeri: Opasna provokacija Izetbegovića

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri ocenio je kao opasnu prokovokaciju to što je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao da se nada da će BiH jednom priznati Kosovo.

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.  |  Beta

Izetbegović je u intervjuu za nemačku RTV "Dojče vele", snimljenom prošlog meseca, a objavljenom juče, rekao da smatra da je BIH trebalo da prizna nezavisnost Kosova i naglasio da je za to potreban konsensus.

Upitan da li će BiH jednom priznati Republiku Kosovo, Izetbegović je rekao: "Nadam se da da".

Mongomeri je za RTS rekao da se nada da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu jer smatra da je to primer provokativnog i opasnog.

"Nadam se da će međunarodna zajednica snažno reagovati na njegovu izjavu i na provokaciju koju je ona izazvala pošto su u prošlosti reagovali i na izjave Milorada Dodika, koje su, po njihovom mišljenju, bile provokativne", rekao je Montgomeri.

On je objasnio da "postoji istorija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedoniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabinosti u regionu i to je veoma važno. Ali ne može Srbija sama da načini ovaj region stabilnim", rekao je bivši ambasador i naveo da je potrebna pomoć suseda i međunarodne zajednice, ali da ne vidi volju međunarodne zajednice da te zemlje učini stabilnijim.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.