Srpski i ruski patrijarh sreli se u Moskvi

Srpski i ruski patrijarh sreli se u Moskvi

Press četvrtak, 7. decembar 2017.
Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom.
Foto:B92.net Tom prilikom, ruski patrijarh je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi Sputnjik. Kako navode "Novosti", patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i... »

Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM
Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi "Sputnjik".
Patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini, navode Novosti. List navodi da je delegacija SPC upoznala domaćine o tome kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog... »

Irinej sa Kirilom: Potrebna nam je pomoć Rusije za očuvanje Kosova

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.
RTV: Irinej sa Kirilom: Potrebna nam je pomoć Rusije za očuvanje Kosova
MOSKVA - Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u „"pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", dok je srpski patrijarh govorio o namerama Srbije da se i dalje bori za očuvanje ove srpske pokrajine u sastavu zemlje, ističući istovremeno da Srbija računa na pomoć Rusije, prenosi Sputnjik.
"Naša zemlja se uporno bori da sačuva tu zemlju u sastavu naše države. Tu zemlju nepravedno otimaju od Srbije. Naše snage su male i zbog toga nam je potrebna pomoć bratske Rusije i Ruske pravoslavne crkve", rekao je patrijarh... »

Ruski patrijarh sa Irinejom, Srbi i Rusi su uvek bili na istoj strani: Želimo pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije

Kurir četvrtak, 7. decembar 2017.
BEOGRAD - Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi Sputnjik. Kako navode Novosti, patrijarh Irinej je informisao... »

Kiril sa Irinejom: Za pravedno rešavanju pitanja Kosova

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u „pravedno reššavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije, prenosi "Sputnjik".
Kako navode "Novosti", patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini. List navodi da je delegacija SPC upoznala domaćine kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog... »

Srpski i ruski patrijarh sreli se u Moskvi

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Srpski i ruski patrijarh sreli se u Moskvi
Moskva -- Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom.
Tom prilikom, ruski patrijarh je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi Sputnjik. Kako navode "Novosti", patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo... »
©2018 Netmark d.o.o.