Povezane vesti

Sukobi zbog Trampove odluke, Stejt department upozorava na nasilje

Glas Amerike četvrtak, 7. decembar 2017.
Na Zapadnoj obali i u Gazi u četvrtak su izbili sukobi stotina palestinskih demonstranata i izraelskih vojnika, dan posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela. Na Zapadnoj Obali, demonstranti su bacali kamenice na izraelske snage i palili... »

Sukobi Palestinaca i Izraela nakon Trumpove odluke

Slobodna Evropa četvrtak, 7. decembar 2017.
Najmanje 31 osoba ranjena je izraelskim oružanim puškama i gumenim mecima nakon što su se Palestinci i izraelske snage sigurnosti sukobili danas u Bethlehemu na Zapadnoj obali, te na granici u Pojasu Gaze, dok je Hamas pozvao na intifadu, nedugo nakon što je američki predsjednik Donald Trump... »

Sukobi zbog Jerusalima: Raketama na Izrael, stigao odgovor

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Sukobi zbog Jerusalima: Raketama na Izrael, stigao odgovor
Dve rakete ispaljene u pravcu Izraela pale su u pojas Gaze. Izraelska vojska je potom saopštila da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na te projektile
Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se u gradu Aškelonu na jugu Izraela i u izraelskim zajednicama severno od pojasa Gaze. U saopštenju izraelske vojske navodi se da je jedan projektil eksplodirao ranije u južnom Izraelu, dok su... »

Tenzije na bliskom istoku Protesti protiv priznanja Jerusalima; Ispaljene dve rakete u pravcu Izraela; Izrael odgovorio raketama; Avioni i tenkovi gađali Gazu (video)

Večernje novosti četvrtak, 7. decembar 2017.
Izraelska vojska saopštila je večeras da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na projektile ispaljene sa tog područja u pravcu Izraela. Najmanje 38 osoba povređeno je u preotestima
Izraelska vojska saopštila je večeras da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na projektile ispaljene sa tog područja u pravcu Izraela. U saopštenju izraelske vojske navodi se da je jedan projektil eksplodirao ranije danas... »

Rakete ispaljene na Izrael, vojska napala ciljeve u Gazi

Radio 021 četvrtak, 7. decembar 2017.
Izraelska vojska je saopštila da je gadjala mete u pojasu Gaze kao odgovor na rakete ispaljene na Izrael.
Prethodno su dve rakete ispaljene na Izrael iz pojasa Gaze, a pale su unutar te palestinske teritorije. Izraelska vojska navodi da je ispaljena još jedna raketa koja je eksplodirala na jugu Izraela. Vojska je saopštila da je... »

Hezbolah podržava novu intifadu, lansirane rakete na Izrael

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.
Jerusalim - Hezbolah je saopštio da podržava novu intifadu, odnosno palestinski ustanak protiv Izraela. „Podržavamo poziv na novu intifadu i pojačan otpor (protiv Izraela), što je najveći i najbitniji odgovor na odluku Amerike”, poručio je lider Hezbolaha, Sajid Hasa Nasrala, misleći na odluku SAD... »

Krvavi sukobi! Lete rakete, odmazda Izraela foto

Mondo četvrtak, 7. decembar 2017.
Veliki sukobi između Palestinaca i izraelske vojske. Najkritičnije je na Zapadnoj obali. Neredi izbili u više gradova Vitlejemu, Ramali...Ispaljene tri rakete ka Izraelu, jedna pogodila tlo te države. Odmazda Izraela - gađali Gazu
Gori Pojas Gaze! Posle odluke predsednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izbili su krvavi sukobi. U njima je ranjeno i povređeno najmanje 38 osoba, pošto su izraelski vojnici zapucali na... »

Protesti u palestini: Povređeno najmanje 38 osoba (video)

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Najmanje 38 osoba povređeno je kada su izraelski vojnici zapucali danas na demonstrante u Pojasu Gaze i na Zapadnoj Obali, okupljene povodom odluke SAD da Jerusalim priznaju kao prestonicu Izraela.
Hiljade demonstranata izašlo je na ulice gradova Hebron i Al Bireh na Zapadnoj Obali, vičući "Jerusalim je prestonica Palestine", a neki od demonstranata gađali su izraelske vojnike kamenjem. Izraelski vojnici odgovorili su na... »

Sukobi zbog Jerusalima se šire, rakete ispaljene ka Izraelu (VIDEO)

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.
Dve rakete ispaljene u pravcu Izraela pale su u pojas Gaze, javili su izraelski mediji.
Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se u gradu Aškelonu na jugu Izraela i izraelskim zajednicama severno od pojasa Gaze. Granica te palestinske teritorije na obali Sredozemnog mora je uglavnom mirna nakon razornog rata s... »

Hezbolah za novu intifadu, lansirane rakete ka Izraelu

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
JERUSALIM: Palestinska grupa Hezbolah danas je saopštila da podržava novu intifadu, odnosno palestinski ustanak protiv Izraela.
"Podržavamo poziv na novu intifadu i pojačan otpor (protiv Izraela), što je najveći i najbitniji odgovor na odluku Amerike", poručio je lider Hezbolaha, Sajid Hasa Nasrala, misleći na odluku SAD da prizna Jerusalim kao prestonicu... »

Pucnjava na protestima protiv priznanja Jerusalima kao prestonice Izraela

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Pucnjava na protestima protiv priznanja Jerusalima kao prestonice Izraela
Izraelska vojska ranila je najmanje 38 osoba pošto je zapucala na demonstrante okupljene na protestima na Zapadnoj Obali i Pojasu Gaze, povodom američkog priznanja Jerusalima kao prestonice Izraela.
Hiljade demonstranata izašlo je na ulice gradova Hebron i El Bireh na Zapadnoj Obali, vičući "Jerusalim je prestonica Palestine", a neki od demonstranata gađali su izraelske vojnike kamenjem. Izraelski vojnici odgovorili su na... »

Protesti protiv priznanja Jerusalima, ima ranjenih

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.
HEBRON, ZAPADNA OBALA - Izraelska vojska ranila je 17 osoba, jedna od kojih je u kritičnom stanju, kada su zapucali na demonstrante okupljene na protestima na Zapadnoj Obali i Pojasu Gaze, povodom američkog priznanja Jerusalima kao prestonice Izraela. Na desetine demonstranata okupilo se na... »

Haos na Zapadnoj obali: Sukobi na sve strane, 43 povređeno

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Haos na Zapadnoj obali: Sukobi na sve strane, 43 povređeno
Širom Zapadne obale sukobi Palestinaca i izraelskih snaga bezbednosti. U Ramali na protestante ispaljeni gumeni meci. U Vitlejemu i Jerusalimu je napeto.
Sukobi su izbili nakon jučerašnje odluke amerikčkog predsednika Donalda Trampa da, uprkos upozorenjima arapskih lidera, ali i negodovanju mnogih svetskih zvaničnika, Jerusalim proglasi za prestonicu Izraela i u taj grad premesti... »

Palestinci u Gazi pale slike Trampa

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Palestinaca učestvuju danas na protestima na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela. Demonstranti spaljuju slike Trampa i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, kao i zastave SAD i Izraela. Na više mesta je... »

Moskva: Zapadni Jerusalim je izraelski, istočni - palestinski

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.
Moskva je zabrinuta zbog odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela i preseli tamo američku ambasadu, saopštio je Sputnjiku izvor u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
- Zabrinuti smo odlukom SAD. Priznali smo Zapadni Jerusalim za prestonicu Izraela, a Istočni Jerusalim za prestonicu Palestine. Po našem mišljenju, to je objektivan, uravnoteženi stav. Na kraju krajeva, palestinsko-izraelski... »

SB UN sutra o Trampovoj odluci

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: SB UN sutra o Trampovoj odluci
Savet bezbednosti UN održaće sutra vanrednu sednicu, a povodom odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela. Rusija i Velika Britanija zabrinute zbog odluke SAD.
Kako prenosi Si-Bi-Es njuz, održavanje hitne sednice tražilo je osam zemalja članica UN. Sednicu su zatražili Bolivija, Egipat, Francuska, Italija, Senegal, Švedska, Velika Britanija i Urugvaj. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova... »

Moskva ozbiljno zabrinuta zbog odluke SAD

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
MOSKVA: Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je Moskva ozbiljno zabrinuta zbog odluke SAD da premesti sedište ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.
U saopštenju Ministarstva koje prenosi Tas s navodi se da se pošteno i trajno rešavanje starog palestinsko-izraelskog sukoba, koji obezbeđuje rešavanje svih aspekata konačnog statusa palestinskih teritorija, uključujuci i... »

Arapi besni, Palestina "gori", to su posledice Trampa

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Arapi besni, Palestina "gori", to su posledice Trampa
CNN na svom nalogu na Tviteru objavio da Palestinci u pojasu Gaze od sinoć pale američke zastave i slike predsednika SAD Donalda Trampa. Arapski svet negoduje.
Sve svetske agencije prenele su vest da je odluka Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izazvala osudu i žestoke reakcije muslimanskih zemalja širom Bliskog istoka. Predsednik Indonezije Joko Vidodo, lider... »

Netanijahu: I druge zemlje će uskoro premestiti ambasade

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da bi mnoge zemlje trebalo da slede odluku američkog predsednika Donalda Trampa i priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, kao i da su "u toku kontakti".
-Želeo bih da objavim da smo već u kontaktu i sa drugim zemljama koje će uskoro doneti sličnu odluku, rekao je Netanijahu u govoru održanom u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela. Prema njegovim rečima, kada se američka ambasada... »

SB UN vanredno sutra zbog Trampove odluke

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
VAŠINGTON: Savet bezbednosti UN održaće sutra vanrednu sednicu, a povodom odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.
Kako prenosi CBS njus, održavanje hitne sednice tražilo je osam zemalja članica UN.Sednicu su zatražili Bolivija, Egipat, Francuska, Italija, Senegal, Švedska, Velika Britanija i... »

Netanjahu: Drugi će slediti Trampa

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Izraelski premijer Bendžamin Netanjahu ocenio je danas da će druge zemlje slediti potez američkog predsednika Donalda Trampa i priznati Jerusalim kao prestonicu Izraela, javio je AP. Izraelska vlada je već u kontaktu sa drugim državama koje će slediti američku odluku i preseliti svoje ambasade u... »

Zakazana vanredna sednica SB UN zbog Trampove odluke

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Zakazana vanredna sednica SB UN zbog Trampove odluke
Njujork -- Savet bezbednosti UN održaće sutra vanrednu sednicu, a povodom odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.
Kako prenosi CBS njus, održavanje hitne sednice tražilo je osam zemalja članica UN. Sednicu su zatražili Bolivija, Egipat, Francuska, Italija, Senegal, Švedska, Velika Britanija i Urugvaj. Pročitajte još i : - Hamas: Intifada;... »

Netanijahu: I druge zemlje da slede odluku SAD

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Netanijahu: I druge zemlje da slede odluku SAD
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da bi mnoge zemlje trebalo da slede odluku američkog predsednika Donalda Trampa i priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, kao i da su "u toku kontakti".
"Želeo bih da objavim da smo već u kontaktu i sa drugim zemljama koje će uskoro doneti sličnu odluku", rekao je Netanijahu u govoru održanom u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, prenosi Rojters. Prema njegovim rečima, kada se... »

Netanjahu očekuje da i druge zemlje priznaju Jerusalim, Palestinci protestuju

Novi magazin četvrtak, 7. decembar 2017.
Izraelski premijer Banjamin Netanjahu izjavio je danas, nepun dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp, saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela, da i druge zemlje sada razmatraju preseljenje svojih ambasada u taj grad.
"U kontaktu smo sa drugim zemljama koje će saopštiti slično priznanje i nemamo sumnje da će čim se Ambasada SAD preseli u Jerusalim i pre toga, više ambasada takođe preseliti", rekao je danas Netanjahu u Ministarstvu spoljnih... »

Hamas: Intifada; Izrael: Vojsku; Rezultat: Sukobi

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Hamas: Intifada; Izrael: Vojsku; Rezultat: Sukobi
Palestinski Hamas pozvao na intifadu, ustanak Palestinaca, nakon Trampove odluke da Jerusalim bude prestonica Izraela. Izrael poslao vojsku. Ima povređenih.
"Treba da radimo na pokretanju intifade protv cionističkih neprijatelja", izjavio je lider Hamasa Ismail Hanijeh, u današnjem govoru pred Palestincima okupljenim na protestu u pojasu Gaze, izveštava Rojters, a prenosi Raša tudej.... »

Protesti Palestinaca zbog Jerusalima

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.
Abas od jordanskog kralja traži podršku za odgovor na Trampovu odluku
RAMALA, JERUSALIM – Škole i prodavnice zatvorene su od jutros na Zapadnoj obali, dok se Palestinci pripremaju da protestuju protiv odluke predsednika SAD Donalda Trampa da sporni Jerusalim prizna za glavni grad Izraela. Političke... »

Sveti grad milenijumima u središtu sukoba: Sve što treba da znate o Jerusalimu: Pandorina kutija koju je Tramp otvorio

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Američki predsednik Donald Tramp objavio je da SAD priznaju Jerusalim za prestonicu Izraela. Malo je reći da je ova Trampova odluka izazvala brojne reakcije u svetu, i usput dodatno zaoštrila odnose Izraela i Palestine. Zbog čega je Jerusalim toliko bitan?
I Izraelci i Palestinci Jerusalim smatraju svojom prestonicom. Trampovo priznanje Jerusalima za glavni grad Izraela došlo je nakon priča o premeštanju ambasade iz Tel Aviva u Sveti grad, čime bi se napravio svetski presedan. I... »

Islamske zemlje osuđuju Trampovu odluku o Jerusalimu

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
ANKARA/KAIRO/TEHERAN: Odluka predsednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izazvala je osudu i žestoke reakcije muslimanskih zemalja širom Bliskog istoka.
Predsednik Indonezije Joko Vidodo, lider najmnogoljudnije muslimanske zemlje, osudio je odluku SAD da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela."Indonezija najoštrije osuđuje odluku SAD da jednostrano prizna Jerusalim kao... »

Tramp izolovan posle odluke da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela

Nova ekonomija četvrtak, 7. decembar 2017.
Američki predsednik Donald Tramp izazvao je nezadovoljstvo Palestinaca i talas negodovanja van Bliskog istoka, posle odluke o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, što je odluka koja se kosi sa politikom prethodnih predsednika SAD, ocenila je agencija Frans pres. Palestinci su za danas... »

Posledice Trampove odluke: Muslimanske zemlje besne, haos u Palestini

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.
CNN na svom Tviter nalogu objavio da Palestinci, u pojasu Gaze, od sinoć pale američke zastave i slike predsednika SAD Donalda Trampa. Arapski svet negoduje.
Sve svetske agencije prenele su vest da je odluka Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izazvala osudu i žestoke reakcije muslimanskih zemalja širom Bliskog istoka. Predsednik Indonezije Joko Vidodo, lider... »

Islamske zemlje osuđuju Trampovu odluku o Jerusalimu

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Islamske zemlje osuđuju Trampovu odluku o Jerusalimu
Odluka predsednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izazvala je osudu i žestoke reakcije muslimanskih zemalja širom Bliskog istoka.
Predsednik Indonezije Joko Vidodo, lider najmnogoljudnije muslimanske zemlje, osudio je odluku SAD da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela. "Indonezija najoštrije osuđuje odluku SAD da jednostrano prizna Jerusalim kao... »

Tramp izolovan na međunarodnoj sceni posle odluke o Jerusalimu

Novi magazin četvrtak, 7. decembar 2017.
Američki predsednik Donald Trampa izazvao je nezadovoljstvo Palestinaca i talas negodovanja van Bliskog istoka posle odluke o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, što je odluka koja se kosi sa politikom prethodnih predsednika SAD, ocenila je danas agencija Frans pres.
Palestinci su za danas najavili skup u Ramali u Zapadnoj obali, palestinskoj teritoriji koju je izraelska vojska okupirala pre 50 godina. Nekoliko stotina Palestinca je sinoć u pojasu Gaze palilo američle i izraelske zastave kao... »

Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da SAD zvanično priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela. Tramp je na konferenciji za medije pozvao sve relevantne faktore da priznaju Jerusalim i dodao da su Senat i Kongres odobrili ovu odluku. "Nakon dve decenije, nismo bliže mirovnom sporazumu Izraela i... »

Žestoka reakcija: Islamske zemlje osuđuju Trampovu odluku o Jerusalimu

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Odluka predsednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela izazvala je osudu i žestoke reakcije muslimanskih zemalja širom Bliskog istoka.
Tursko ministarstvo spoljnih poslova danas je osudilo odluku SAD da priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, nazivajući je "neodgovornom" i pozvao Vašington da preispita taj potez. Egipat odbacuje odluku SAD o premeštanju... »

Politika: Pljušte prijave za gradnju deonice Ub – Lajkovac

IndeksOnline  pre 5 sati  još 4 povezane

Andrašu Urbanu uručena nagrada "Bojan Stupica"

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Penzionerima dve jednokratne isplate u 2019.

RTV  pre 8 sati  još 1 povezana

Dinar neznatno slabiji, kurs 118,2777

Vesti online  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.