Vujović: Reforma poreske uprave za brži povraćaj PDV-a

Vujović: Reforma poreske uprave za brži povraćaj PDV-a

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.
RTV: Vujović: Reforma poreske uprave za brži povraćaj PDV-a
BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas rad, a sutra će nastaviti načelnu raspravu o predloženom budžetu za 2018. i još 30 tačaka dnevnog reda.U današnjoj raspravi, stavove o predlogu budžeta izneli su ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa.Poslanici vladajuće koalicije su ocenili da predlog budžeta za 2018. godinu potvrđuje reformski kurs vlade, da je izbalansiran, fiskalno odgovoran i ozbiljan, razvojno orijentisan ka povećanju investicija i poboljšanju fiskalnog ambijenta.
Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je jedan od ciljeva reforme Poreske uprave i brži povraćaj PDV-a. On je u skupštini u toku rasprave o predlogu budžeta za narednu godinu rekao da se sada kasni sa povraćajem PDV-a zato što... »

Rasprava o budžetu za 2018. godinu

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Rasprava o budžetu za 2018. godinu
Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su predloženom budžetu za 2018. godinu. Stavove o predlogu budžeta izneli su ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa. Opozicija je kritikovala Vladu da ima prikrivene stavke u budžetu i da realno neće smanjiti javni dug. Sutra nastavak načelne rasprave o budžetu i još 30 tačaka dnevnog reda.
Poslanici vladajuće većine naglasili su da je budžet dobro planiran i usmeren na razvoj jer je gotovo 30 odsto državne kase usmereno na kapitalne investicije. Opozicija je kritikovala Vladu da ima prikrivene stavke u budžetu i da... »

Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Vujović: Brat u firmi od 5 € sa 1.000 pari patika
Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je jedan od ciljeva reforme Poreske uprave i brži povraćaj PDV-a.
On je u skupštini u toku rasprave o predlogu budžeta za narednu godinu rekao da se sada kasni sa povraćajem PDV-a zato što imamo razne slučajeve zloupotrebe u tom procesu. "Jer, pojave se fantomske firme koje povuku nazad PDV i... »

Šešelj: Kada će biti smenjena ministarka Mihajlović

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
“Dokle će premijerka Ana Brnabić trpeti u Vladi Srbije skandal majstora Zoranu Mihajlović , jer ona neprekidno izaziova incidente i skandale. Nije mi krivo što sramoti rad ministarstva i rad Vlade, nego je počela veliku sramotu da nanosi Skupštini“ To je danas na početrku sednice parlamentra upitao... »

(Video) Skupština i danas o budžetu za 2018, počelo poslaničkim pitanjima: Šešelj digao prašinu od ranog jutra! Prvo o pudrijeri i donjem vešu Zorane Mihajlović, pa zatražio njenu ostavku, a onda opleo redom!

Kurir četvrtak, 7. decembar 2017.
BEOGRAD - Skupština Srbije jutros je nastavila rad raspravom o Predlogu budžeta za 2018. godinu. Ministar Vujović je juče obrazložio budžet istakavši da je ambiciozam i razvojni, sa do sada najvećim sredstvima za kapitalne investicije od 128 milijardi dinara. Šešelj opet po Zorani, pa zatražio... »

Poslanici najpre o "smeni" i šminki Zorane Mihajlović, pretnjama Mariniki Tepić, Miškoviću, pa tek onda o budžetu

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Poslanici Skupštine Srbije danas su na početku rada postavljali pitanja pa ih je tako interesovalo da li će biti smenjena ministarka Zorana Mihajlović, zašto još nisu saslušani osumnjičeni za pretnje poslanici Mariniki Tepić, bilo je i pitanja o nelegalnoj gradnji na Kopaoniku, ali i o navodima o paralelnim službama bezbednosti.
U delu sednice za poslanička pitanja lider radikala Vojislav Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će u vladi "da trpi" Zoranu Mihajlović koja, kaže, neprekidno izaziva incidente i skandale i ne samo "da sramoti rad... »

Poslanici o divljoj gradnji, ko bruka skupštinu, a vinjete?

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
BEOGRAD: Poslanici Skupštine Srbije danas su na početku rada postavljali pitanja pa ih je tako interesovalo da li će biti smenjena ministarka Zorana Mihajlović, zašto još nisu saslušani osumnjičeni za pretnje poslanici Mariniki Tepić, bilo je i pitanja o nelegalnoj gradnji na Kopaoniku, ali i o navodima o paralelnim službama bezbednosti.
U delu sednice za poslanička pitanja lider radikala Vojislav Šsešelj pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će u vladi "da trpi" Zoranu Mihajlović koja, kaže, neprekidno izaziva incidente i skandale i ne samo "da sramoti rad... »

Poslanička pitanja

RTS četvrtak, 7. decembar 2017.
RTS: Poslanička pitanja
Poslanici Skupštine Srbije su na početku rada postavljali pitanja pa ih je tako interesovalo da li će biti smenjena ministarka Zorana Mihajlović, zašto još nisu saslušani osumnjičeni za pretnje poslanici Mariniki Tepić, bilo je i pitanja o nelegalnoj gradnji na Kopaoniku, ali i o navodima o paralelnim službama bezbednosti.
U delu sednice za poslanička pitanja lider radikala Vojislav Šešelj pitao je premijerku Anu Brnabić dokle će u vladi "da trpi" Zoranu Mihajlović koja, kaže, neprekidno izaziva incidente i skandale i ne samo "da sramoti rad... »

Nastavljena sednica Skupštine

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Skupština Srbije nastavila je danas sednicu postavljanjem poslaničkih pitanja članovima Vlade Srbije i državnim institucijama, a zatim će početi razmatranje predloženog budžđeta za 2018.godinu. Predloženim budžetom planirani su prihodi od 1.178 milijardi dinara, rashodi od 1.207 milijardi i deficit... »

"Najveće povećanje ikad u jednoj godini"

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: "Najveće povećanje ikad u jednoj godini"
Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će Srbija u 2018. imati do sada najveći budžet za kapitalne investicije od 128 milijardi dinara.
Vujović je, obrazlažući predlog bužeta pred poslanicima u Skupštini Srbije, rekao da su u fokusu infrastrukturni projekti, poput koridora 10 i 11, i da je to važno kako bi se Srbija povezala sa regionom i svetom. "Da svako može... »

Od poreza 988,6 milijardi dinara

Večernje novosti četvrtak, 7. decembar 2017.
Počela sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o planu budžeta za 2018. i još 30 zakona o budžetu. Planirani privredni rast - 3,5 odsto. U investicije 180 milijardi, najviše za infrastrukturu
PLAN državne kase za iduću godinu, kojim se predviđaju budžetski prihodi od 1.178 milijardi dinara i rashodi od 1.207 milijardi dinara, našao se danas pred poslanicima u srpskom parlamentu. Zajedno sa budžetom, na dnevnom redu... »

Mihajlović: Putarine do kraja godine neće poskupeti

SEEbiz  pre 6 sati  još 14 povezanih

Makron u Berlinu: EU da preuzme odgovornost za odbranu

Politika  pre 6 sati  još 14 povezanih

Poslednji čin Turskog toka: Putin dao komandu FOTO

B92  pre 1 sat  još 14 povezanih

Brnabić: Priština diskriminiše sve što je srpsko

RTS  pre 3 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.