Povezane vesti

Dačić Tilersonu predložio novu strategiju srpsko-američkih odnosa

Politika pre 4 dana
Te promene u američkoj politici mogu da naprave samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova. Oni, koji su iz starog establišmenta, nisu ni sposobni za tako nešto jer brane svoju politiku iz 90-tih godina”, kazao je Dačić
BEČ - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u Beču, američkom kolegi Reksu Tilersonu kazao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori i da je u tom smislu Srbija... »

Dačić sa američkim državnim sekretarom: Srbija želi da sa SAD pronađe zajedničke interese

Blic pre 4 dana
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u Beču, američkom kolegi Reksu Tilersonu kazao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori i da je u tom smislu Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom.
- Te promene u američkoj politici mogu da naprave samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova. Oni, koji su iz starog establišmenta, nisu ni sposobni za tako nešto jer brane svoju politiku iz 90-ih godina - kazao... »

Rekao sam tilersonu otvoreno: Dačić razgovarao sa šefovima diplomatije SAD-a, Rusije i Britanije

Pravda pre 5 dana
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nakratko je danas razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Beču, gde učestvuju na 24. savetu ministara OEBS-a. Dačić je razgovarao i sa šefom američke diplomatije Reksom Tilersonom, šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom, ministrom za Evropu Velike Britanije Alenom Dankanom, a upoznao se sa novim švajcarskim kolegom.
Dačić je, ulazeći u salu, pred početak sednice, koju je otvorio predsedavajući OEBS-a ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iskoristio priliku da par minuta razgovara sa ruskim kolegom, javlja Tanjugov izveštač. Sa... »

Dačić sa Tilersonom, evo šta mu je rekao! (foto)

Mondo pre 5 dana
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beču sa američkom kolegom Reksom Tilersonom.
U razgovoru sa američkim kolegom, ministar Dačić je istakao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori, kao i da je Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom. "Skrenuo sam mu pažnju da... »

Dačić objasnio Tilersonu kako Amerika da menja spoljnu politiku: Tramp to da uradi jer neće oni koji brane stavove SAD iz devedesetih

Kurir pre 5 dana
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz 1990-ih godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. "Skrenuo sam mu... »

Dačić: Skrenuo sam pažnju Tilersonu na stari establišment

Danas pre 5 dana
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beču razgovarao sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom, šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom i ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu... »

Dačić o Tilersonu: Skrenuo sam mu pažnju

B92 pre 5 dana
B92: Dačić o Tilersonu: Skrenuo sam mu pažnju
Beč -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beču sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz devedesetih godina, saopštilo je Ministarstvo... »

Dačić rekao Tilersonu: Politiku SAD ne može da menja stari establišment

Beta pre 5 dana
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz 1990-ih godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. "Skrenuo sam mu... »

Tilerson o Jerusalimu: Tramp sproveo volju građana

Politika pre 5 dana
BEČ - Ministar spoljnih poslova SAD Reks Tilerson istakao je danas u Beču, povodom odluke američke adminsitracije da prizna Jerusalim kao glavni grad Jerusalima, da Vašington neće tako brzo premesiti svoju amabsadu. Tilerson je, nakon bilateralnog susreta sa šefom austrijske diplomatije... »

Dačić: OEBS-u potreban detant

Dnevnik pre 5 dana
BEČ: Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da se OEBS nalazi u dubokoj krizi i da je, kao i u vreme stavranja te organizacije, potreban detant, to jest popuštanje zategnutosti u odnosu velikih sila.
Dačić, koji je danas govorio na zasedanju Saveta ministara OEBS u Beču, rekao je Tanjugu da je raspava na ovom skupu, ali i činjenica da će veoma malo dokumenata biti usvojeno, pokazatelj da nema konsenzusa i da su sukobi i... »

Tilerson govorio i o Balkanu: Ubrzajte reforme

B92 pre 5 dana
B92: Tilerson govorio i o Balkanu: Ubrzajte reforme
Beč -- Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je upkos izvesnom napretku u nekim delovima Balkana nestabilnost i dalje prisutna.
"Vlade treba da ubrzaju ekonomske i političke reforme, uključujcuhi jačanje institucija, borbu protiv korupcije i vladavinu prava", rekao je Tilerson na 24. Saveta ministara OEBS u Beču. To su ključni koraci, rekao je on. Takođe... »

Brnabić: Bolji život sledeće godine

Danas  pre 7 sati  još 3 povezane

Sud u Hagu sutra o Šešelju

Danas  pre 11 sati  još 3 povezane

Vesić: Grad radi na smanjenju nezaposlenosti

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.