Povezane vesti

Dačić Tilersonu predložio novu strategiju srpsko-američkih odnosa

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.
Te promene u američkoj politici mogu da naprave samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova. Oni, koji su iz starog establišmenta, nisu ni sposobni za tako nešto jer brane svoju politiku iz 90-tih godina”, kazao je Dačić
BEČ - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u Beču, američkom kolegi Reksu Tilersonu kazao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori i da je u tom smislu Srbija... »

Dačić sa američkim državnim sekretarom: Srbija želi da sa SAD pronađe zajedničke interese

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u Beču, američkom kolegi Reksu Tilersonu kazao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori i da je u tom smislu Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom.
- Te promene u američkoj politici mogu da naprave samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova. Oni, koji su iz starog establišmenta, nisu ni sposobni za tako nešto jer brane svoju politiku iz 90-ih godina - kazao... »

Rekao sam tilersonu otvoreno: Dačić razgovarao sa šefovima diplomatije SAD-a, Rusije i Britanije

Pravda četvrtak, 7. decembar 2017.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nakratko je danas razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Beču, gde učestvuju na 24. savetu ministara OEBS-a. Dačić je razgovarao i sa šefom američke diplomatije Reksom Tilersonom, šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom, ministrom za Evropu Velike Britanije Alenom Dankanom, a upoznao se sa novim švajcarskim kolegom.
Dačić je, ulazeći u salu, pred početak sednice, koju je otvorio predsedavajući OEBS-a ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iskoristio priliku da par minuta razgovara sa ruskim kolegom, javlja Tanjugov izveštač. Sa... »

Dačić sa Tilersonom, evo šta mu je rekao! (foto)

Mondo četvrtak, 7. decembar 2017.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beču sa američkom kolegom Reksom Tilersonom.
U razgovoru sa američkim kolegom, ministar Dačić je istakao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori, kao i da je Srbija spremna da otvoreno razgovara sa novom američkom administracijom. "Skrenuo sam mu pažnju da... »

Dačić objasnio Tilersonu kako Amerika da menja spoljnu politiku: Tramp to da uradi jer neće oni koji brane stavove SAD iz devedesetih

Kurir četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz 1990-ih godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. "Skrenuo sam mu... »

Dačić: Skrenuo sam pažnju Tilersonu na stari establišment

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beču razgovarao sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom, ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom, šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom i ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu... »

Dačić o Tilersonu: Skrenuo sam mu pažnju

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Dačić o Tilersonu: Skrenuo sam mu pažnju
Beč -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beču sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz devedesetih godina, saopštilo je Ministarstvo... »

Dačić rekao Tilersonu: Politiku SAD ne može da menja stari establišment

Beta četvrtak, 7. decembar 2017.
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz 1990-ih godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. "Skrenuo sam mu... »

Tilerson o Jerusalimu: Tramp sproveo volju građana

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.
BEČ - Ministar spoljnih poslova SAD Reks Tilerson istakao je danas u Beču, povodom odluke američke adminsitracije da prizna Jerusalim kao glavni grad Jerusalima, da Vašington neće tako brzo premesiti svoju amabsadu. Tilerson je, nakon bilateralnog susreta sa šefom austrijske diplomatije... »

Dačić: OEBS-u potreban detant

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.
BEČ: Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da se OEBS nalazi u dubokoj krizi i da je, kao i u vreme stavranja te organizacije, potreban detant, to jest popuštanje zategnutosti u odnosu velikih sila.
Dačić, koji je danas govorio na zasedanju Saveta ministara OEBS u Beču, rekao je Tanjugu da je raspava na ovom skupu, ali i činjenica da će veoma malo dokumenata biti usvojeno, pokazatelj da nema konsenzusa i da su sukobi i... »

Tilerson govorio i o Balkanu: Ubrzajte reforme

B92 četvrtak, 7. decembar 2017.
B92: Tilerson govorio i o Balkanu: Ubrzajte reforme
Beč -- Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je upkos izvesnom napretku u nekim delovima Balkana nestabilnost i dalje prisutna.
"Vlade treba da ubrzaju ekonomske i političke reforme, uključujcuhi jačanje institucija, borbu protiv korupcije i vladavinu prava", rekao je Tilerson na 24. Saveta ministara OEBS u Beču. To su ključni koraci, rekao je on. Takođe... »
©2018 Netmark d.o.o.