"Ovo je bio evropski Vučić, izvinjenje nisam očekivala"

"Ovo je bio evropski Vučić, izvinjenje nisam očekivala"

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: "Ovo je bio evropski Vučić, izvinjenje nisam očekivala"
Zagreb -- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u Dnevniku Nove TV gde je komentarisala posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
Na pitanje šta su konkretni rezultati koji su postignuti tom posetom, predsednica je navela da je “vrlo konkretan“ rezultat hrpa dokumentacije koju je Vučić doneo. “Nadam se rešavanju sudbine troje nestalih osoba, odnosno... »

Hrvatski mediji zapanjeni Vučićevim potezom

Studio B utorak, 13. februar 2018.
U hrvatskim medijima dominantna tema i dalje je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je histeriju i mržnju zamenila zapanjenost potezom srpskog predsednika koji je pokazao dokumente o nestalim Srbima. Mediji u Hrvatskoj to ocenjuju kao šamar i bacanje na kolena hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović.
I drugog dana zvanične posete predesdnika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj u centru pažnje su hrvatski mediji,koji različito ocenjuju susret zvaničnika dveju zemalja. Neki od naslova hrvatskih medija navode da je rezultat... »

Mediji: Vučićev potez za šah-mat

Al Jazeera utorak, 13. februar 2018.
Hrvatski mediji pišu da je Vučić donošenjem dokumentacije nestalih Srba iz Dvora na Uni pokazao da je vješt političar.
I drugi dan prve zvanične posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj u centru je pažnje hrvatskih medija, koji različito ocjenjuju susret zvaničnika dvije zemlje – od toga da je prvi rezultat ostvaren na simboličnom... »

Ljubljanski "Dnevnik": Čudo – srpske zastave usred Zagreba

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Ljubljanski "Dnevnik": Čudo – srpske zastave usred Zagreba
Uzimajući u obzir nizak nivo hrvatsko-srpskih odnosa u poslednjih 20 godina, poseta Hrvatskoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića daje nadu da bi stvari mogle da se promene, ali će to biti teško, piše ljubljanski list "Dnevnik".
Kako prenosi STA, u tekstu pod nazivom "Čudo – srpske zastave usred Zagreba" Dnevnik navodi se da "brzi odgovor Vučića na neočekivani poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović nudi nadu da bi dve zemlje mogle da pronađu... »

Slovenački mediji: Hrvatska se boji Vučićevog pragmatizma

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: Slovenački mediji: Hrvatska se boji Vučićevog pragmatizma
Ljubljana -- Ljubljanski list "Dnevnik" piše da, uzimajući u obzir nizak nivo hrvatsko-srpskih odnosa, poseta Hrvatskoj presednika Srbije Aleksandra Vučića "daje nadu".
U tekstu pod nazivom "Čudo - srpske zastave usred Zagreba" navodi se da "brzi odgovor predsednika Srbije Alekdsandra Vučića na neočekivani poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović nudi nadu da bi dve zemlje mogle da... »

Kolinda "poražena do kolena": Vučić doneo dokumentaciju nestalih - Srba

RTV utorak, 13. februar 2018.
RTV: Kolinda "poražena do kolena": Vučić doneo dokumentaciju nestalih - Srba
LJUBLJANA/ZAGREBA - I drugi dan prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj u centru pažnje je hrvatskih medija, koji različito ocenjuju susret zvaničnika dveju zemalja - od toga da je prvi rezultat ostvaren na simboličnom nivou, do toga da je Vučić donetom dokumentacijom o nestalim Srbima, a ne Hrvatima, porazio svoju koleginicu "do kolena".
Večernji list piše da je razgovor predsednika dveju država na svečanoj večeri bio nešto opušteniji, te da se kretao od "bratske ljubavi" do "vekovnih mržnji". Iako ovo nije prvi takav susret visokih dužnosnika Hrvatske i Srbije,... »

Slovenci u čudu: Srpske zastave u sred Zagreba

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Ljubljanski list "Dnevnik" piše da, uzimajući u obzir nizak nivo hrvatsko-srpskih odnosa u poslednjih 20 godina, poseta Hrvatskoj presednika Srbije Aleksandra Vučića "daje nadu da bi stvari mogle da se promene, ali će to biti teško", prenosi STA.
U tekstu pod nazivom "Čudo - srpske zastave usred Zagreba" navodi se da je "brzi odgovor Vučića na neočekivani poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović nudi nadu da bi dve zemlje mogle da pronađu mudrosti i snage da... »

Jakšić: Skromno za države, interes Vučića i Grabar Kitarović

N1 Info utorak, 13. februar 2018.
Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić, gostujući u Novom danu, ocenio je posetu Zagrebu predsednika Srbije kao veoma skromnu sa stanovišta odnosa Srbije i Hrvatske, ali dodaje da su rezultati "više nego dovoljni" sa stanovišta interesa predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Aleksandra Vučića.
"Jedino što bi moglo da se nazove konkretnim pomakom jeste da će se, iz hrpe dokumenata koju je Vučić doneo, možda zaista utvrditi sudbine nekolicine ljudi", smatra Jakšić. On ocenjuje da je najveći uspeh što se poseta uopšte... »

Dodik: Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu, da je Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.
- Mislim da je njegova poseta Hrvatskoj dobra prilika da Republika Srpska, Srbija i Hrvatska uspostave neke nove relacije, te da u tom pogledu Vučić u Zagrebu relevantno i legitimno govori u ime srpskog naroda - rekao je sinoć... »

Uvrede za dobrodošlicu

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Prva poseta Aleksandra Vučića, kao predsednika Srbije, Hrvatskoj već nekoliko dana podiže tenzije u obe zemlje. Dok je Zagreb spremao neviđene mere obezbeđenja, a udovice hrvatskih branitelja najavljivale protest, neki srpski ministri ponovo su strahovali za život šefa države, a ministar vojni Aleksandar Vulin čak i ubeđivao Vučića da odustane od posete.
Ovaj susret, međutim, hrvatska opozicija vidi kao "igrokaz" dvoje državnika i pokušaj prikupljanja političkih poena. Vučića će, prema navodima tamošnjih medija, čuvati nekoliko stotina ljudi, policajaci u uniformi i civilu,... »
©2019 Netmark d.o.o.