Makron protiv Balkana u EU

Makron protiv Balkana u EU

Politika utorak, 17. april 2018.
Različite poruke o evrointegracijama zapadnog Balkana stigle su iz Strazbura od predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i predsednika Francuske Emanuela Makrona. Dok Junker, kome mandat ističe u septembru sledeće godine, traži da se Evropska unija otvori prema zemljama našeg regiona, nova... »

Srbija i CG najzreliji kandidati, Junker i Makron različito o proširenju

Glas Amerike utorak, 17. april 2018.
Evropska komisija usvojila je u utorak Paket proširenja za Zapadni Balkan i istovremeno Savjetu ministara uputila preporuku da se započnu pristupni pregovori sa Albanijom i Makedonijom. Srbija i Crna Gora se navode kao najzreliji kandidati za prijem u evropsko članstvo, dok BiH sa Kosovom ima... »

Makron: Prvo reforme, onda proširenje

Dojče vele utorak, 17. april 2018.
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker smatra da prijem novih članica u EU sa Zapadnog Balkana „smanjuje rizik od novog rata“. Francuski predsednik Makron je međutim po tom pitanju mnogo oprezniji.
Evropska unija trebalo bi da prihvati nove članice sa Zapadnog Balkana kako bi se izbegao rizik od novog rata, izjavio je predsednik Evropske komisije pred poslanicima Evropskog parlamenta. Žan-Klod Junker na taj način ulazi u... »

Makronov šamar Srbiji i Zapadnom Balkanu: EU ne treba da prihvati nijednu novu članicu

Telegraf utorak, 17. april 2018.
Podržaću proširenje samo nakon produbljenja i reforme naše Evrope - rekao je Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme. Vrata EU za Srbiju su otvorena, a Srbija je... »

Francuska protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju!

Srbija danas utorak, 17. april 2018.
Neočekivano
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme. Makron je rekao poslanicima da želi da zemlje Zapadnog Balkana ostanu "usidrene" na... »

Makron Srbiji zatvara vrata EU!

Večernje novosti utorak, 17. april 2018.
U Strazburu u utorak predstavljen izveštaj o napretku Zapadnog Balkana, francuski predsednik postavio rampu. Zatražio reformu Unije, pa tek onda proširenje
PODRŽAVAM volju da integrišemo Zapadni Balkan u EU, da on ostane usidren u evropskom projektu. U suprotnom, očigledan je geopolitički rizik da se region okrene ka Turskoj ili ka Rusiji, ili da se uruši u sopstvenim podelama.... »

Makron: Nije trenutak za proširenje EU

N1 Info utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i sprovede reforme.
Izvor: N1 / Agencije Makron je u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije vreme za prijem novih članica. "Podržaću proširenje samo ako... »

Makron: Evropa u "građanskom ratu" zbog demokratije

B92 utorak, 17. april 2018.
B92: Makron: Evropa u "građanskom ratu" zbog demokratije
"Ne budimo mesečari" koji su zaboravili prošlost, upozorava francuski predsednik.
Predsednik Francuske Emanuel Makron upozorio je da je "u Evropi izgleda u toku građanski rat" između liberalne demokratije i rastućeg autoritarizma. U strastvenom govoru pred Evropskim parlamentom u Strazburu, Makron je pozvao... »

Makron: Evropa u „građanskom ratu" zbog demokratije

BBC News utorak, 17. april 2018.
„Ne budimo mesečari" koji su zaboravili prošlost, upozorava francuski predsednik.
Predsednik Francuske Emanuel Makron upozorio je da je „u Evropi izgleda u toku građanski rat" između liberalne demokratije i rastućeg autoritarizma. U strastvenom govoru pred Evropskim parlamentom u Strazburu, Makron je pozvao... »

Han: Izjava Makrona nije u suprotnosti sa politikom EU

Danas utorak, 17. april 2018.
Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je da je ono što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da neće biti proširenja Unije dok ona sebe ne ojača, nije u suprotnosti sa politikom Evropske komisije.
Pre nego se EU proširi, važno je da ojača, sada nas ima 28, biće nas 27 sa indikacijom da nas bude više od 30, a treba da unapredimo svoje performanse, ocenio je Han. „Iako je ‘skoro’ najpopularnija reč u regionu Zapadnog... »

Makron: Želim da učvrstim Balkan uz evropski projekat, ali nije vreme za prijem u EU

Nova ekonomija utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i ne sprovede reforme. Makron je, u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu, rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije vreme... »

Junker upozorava: Ako se ovo ne dogodi, imaćemo rat na Balkanu kao devedesetih!

Pravda utorak, 17. april 2018.
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da Evropska unija treba da se otvori ka prihvatanju novih članica sa zapadnog Balkana, da bi se izbegao rizik novog rata u regionu.
Junker je, obraćajući se u Evropskom parlamentu, naglasio da ako se EU ne otvori prema tim zemljama, "u veoma komplikovanom, tragičnom regionu", i ako im EU ne pruži evropsku perspektivu, "videćemo povratak rata na tom području... »

Makron: Evropa je u građanskom ratu!

Vesti online utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar Evropske unije.
Makron je rekao i da je Evopa "u građanskom ratu", kao i da je pogođena "fascinacijom neliberalnim vrednostima". - Postoji sumnja u određenim evropskim zemljama. Kao da u Evropi traje određeni građanski rat. Nacionalna sebičnost... »

Makron: Zapadni Balkan "usidriti" na evropskom projektu, ali zaustaviti prijem novih članica

RTV utorak, 17. april 2018.
RTV: Makron: Zapadni Balkan "usidriti" na evropskom projektu, ali zaustaviti prijem novih članica
STRAZBUR - Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme.
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas pred Evropskim parlamentom u Strazburu da se mora osigurati približavanje Zapadnog Balkan Evropi. "Moramo da se pobrinemo da im pružimo perspektivu, da ih povežemo sa Evropom i... »

Makron: Nema proširenja bez reformi unutar EU

RTS utorak, 17. april 2018.
RTS: Makron: Nema proširenja bez reformi unutar EU
U govoru o budućnosti EU u Evropskom parlamentu, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da se zalaže za perspektivu integracije balkanskih zemalja u EU, ali da EU mora pre toga da reformiše sopstveni način funkcionisanja.
"Podržavam volju da integrišemo Zapadni Balkan u EU. U suprotnom očigledan je geopolitički rizik da se Zapadni Balkan okrene ka Turskoj ili ka Rusiji, ili da se uruši u sopstvenim podelama", izjavio je Makron u Strazburu u... »

Makronovo stop za zapadni Balkan: EU ne treba da prihvati nijednu novu članicu

Blic utorak, 17. april 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme. Makron je rekao poslanicima da želi da zemlje Zapadnog Balkana ostanu "usidrene" na evropskom projektu, ali da... »

Junker: Bez nade za ulazak u EU Balkanu preti rat

Večernje novosti utorak, 17. april 2018.
Predsednik Evropske komisije rekao da ako EU oduzme zemljama u ekstremno komplikovanom regionu evropsku perspektivu desiće se scenario iz devedesetih
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je danas da bi rat mogao da se vrati na Balkan ako zemlje u regionu ostanu bez nade da će se pridružiti Evropskoj uniji. Junker je rekao u obraćanju evropskim poslanicima u... »

Junker: Ne želim da se rat vrati na Balkan

EurActiv utorak, 17. april 2018.
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je 17. aprila da bi rat mogao da se vrati na Balkan ako zemlje u regionu ostanu bez nade da će se pridružiti EU. Istovremeno je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da EU ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i... »

Makron: EU ne treba da prima nove članice

Kurir utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i sprovede reforme. Makron je u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije... »

Makron: Neće biti skorijeg proširenja EU

Danas utorak, 17. april 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je u Evropskom Parlamentu da Evropskoj uniji nisu potrebne nove države članice jer se proces reformi još nije završio.
Da sada nije vreme za prijem novih članica Makron je izjavio u Evropskom parlamentu podsetivši da želi da se Zapadni Balkan učrvrsti uz Evropsku uniju. „Podržaću proširenje samo ako prvo bude produbljivanja i reforme naše... »

Francuska protiv ulaska Balkana u EU

Vesti online utorak, 17. april 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme.
Makron je rekao poslanicima da želi da zemlje Zapadnog Balkana ostanu "usidrene" na evropskom projektu, ali da sada nije vreme da se bilo koja nova članica primi, preneo je AP. - Podržaću proširenje samo nakon produbljenja i... »

Makron: Stop Balkanu u EU!

Mondo utorak, 17. april 2018.
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da Evropska unija ne treba da prihvati nijednu novu članicu sve dok se taj blok dublje ne integriše i ne sprovede temeljne reforme.
Foto: AP Photo/ Jean Francois Badias Makron je rekao poslanicima da želi da zemlje Zapadnog Balkana ostanu "usidrene" na evropskom projektu, ali da sada nije vreme da se bilo koja nova članica primi, preneo je AP. "Podržaću... »

Makron: Prvo sebe da sredimo, Balkan neka čeka

B92 utorak, 17. april 2018.
B92: Makron: Prvo sebe da sredimo, Balkan neka čeka
Strazbur -- Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i ne sprovede reforme.
Makron je, u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu, rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije vreme za prijem novih članica. "Podržaću proširenje samo ako prvo bude... »

Makron u Evropskom parlamentu: Suptilna prozivka na račun Mađarske i Poljske i novi projekat za EU

Blic utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar Evropske unije. - U suočavanju sa autoritarizmom, odgovor nije autoritarna demokratija,... »

Makron: Ne uvlačiti se u nacionalizam, graditi EU

Danas utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Evropljane da se ne povlače u nacionalizam, već da grade Evropsku uniju kao bedem za liberalnu demokratiju, nasuprot neuređenom i opasnom svetu.
U govoru u Evropskom parlamentu u Strazbzuru, uoči rasprave o budćnosti Evrope, Makron je osudio jačanje „neliberalnih demokratija“, čak i unutar EU, što je izazvalo ovacije većine parlamentaraca, sem onih iz nacionlalistčkih... »

Makron pred poslanicima u Strazburu; Junker: Prava Francuska se vratila

RTS utorak, 17. april 2018.
RTS: Makron pred poslanicima u Strazburu; Junker: Prava Francuska se vratila
Predsednik Francuske Emanuel Makron je u Strazburu pozvao Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar Evropske unije. Prava Francuska se vratila, ocenio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.
U obraćanju pred evropskim poslanicima, Emanuel Makron je pozvao Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar... »

Obračun s neposlušnima: Makron pozvao Evropski parlament da brani evropski suverenitet od članica EU! Poslanici digli natpise dalje ruke od sirije!

Kurir utorak, 17. april 2018.
STRAZBUR - Francuski predsednik Emanuel Makron danas je u Strazburu pozvao poslanike u prvom obraćanju u Evropskom parlamentu da "čvrsto brane evropski suverenitet" protiv izazova "autoritarizma" u nekim zemljama Evropske unije (EU).
"Želim da pripadam generaciji koja je odlučila da čvrsto brani demokratiju... Neću podleći fascinaciji prema autoritarnim režimima", rekao je Makron u govoru i dodao da ne želi da pripada "generaciji uspavanih". Pritom nije rekao... »

Junker posle Makronovog govora: Prava Francuska se vratila

B92 utorak, 17. april 2018.
B92: Junker posle Makronovog govora: Prava Francuska se vratila
Strazbur -- Prava Francuska se vratila, ocenio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.
On je to rekao nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron održao govor pred poslanicima u Evropskom parlamentu u Strazburu. junker je, takođe, pohvalio Makronovu "posvećenost Evropskoj uniji", preneo je Rojters. "Želim da... »

Makron: Odbraniti demokratiju u vreme uspona autoritarizma

B92 utorak, 17. april 2018.
B92: Makron: Odbraniti demokratiju u vreme uspona autoritarizma
Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar EU
To je izjavio francuski predsednik Emanuel Makron. "U suočavaju sa autoritarizmom, odgovor nije autoritarna demokratija, već autoritet demokratije", rekao je Makron obraćajući se poslanicima u Evropskom parlamentu u Strazburu,... »

Makron pozvao Evropski parlament da brani evropski suverenitet

Novi magazin utorak, 17. april 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron danas je u Strazburu pozvao poslanike u prvom obraćanju u Evropskom parlamentu da "čvrsto brane evropski suverenitet" protiv izazova autoritarizma u nekim zemljama Evropske unije (EU), prenela je agencija Frans pres.
"Želim da pripadam generaciji koja je odlučila da čvrsto brani demokratiju... Neću podleći fascinaciji prema autoritarnim režimima", rekao je Makron u govoru i dodao da ne želi da pripada "generaciji uspavanih". Kako su ranije... »

Makron: Odbraniti demokratiju u vreme uspona autoritarizma

Dnevnik utorak, 17. april 2018.
STRAZBUR: Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Evropljane da brane svoj model liberalne demokratije, u vreme kada se suočavaju s usponom autokratskih režima širom sveta i "neliberalnih demokratija" unutar Evropske unije.
"U suočavaju sa autoritarizmom, odgovor nije autoritarna demokratija, već autoritet demokratije", rekao je Makron obraćajući se poslanicima u Evropskom parlamentu u Strazburu, što Rojters vidi kao kao prekriven osvrt na vlade u... »

Protestna šetnja dela opozicije

Večernje novosti  pre 10 sati  još 1 povezana

Dačić: Sednica SB UN otvorena za javnost

Blic  pre 8 sati  još 4 povezane

Zvezda slavila protiv Mege

Danas  pre 7 sati  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.