Povezane vesti

Presuda Radovanu Karadžiću: "Doživotni zatvor je jedina adekvatna kazna"

B92 sreda, 20. mart 2019.
Mirza je jedno od 1,600 dece koja su izgubila život tokom skoro četiri godine opsade Sarajeva.
Sin Zlatke Imamović, Mirza, imao je pet godina kada je poginuo u eksploziji granate bačene na njihovu porodičnu kuću u Sarajevu, 21. marta 1993. godine. Dvadeset šest godina kasnije, Zlatka Imamović smatra da je samo doživotni... »

Radovan Karadžić: Doživotna kazna za ratne zločine

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Radovan Karadžić: Doživotna kazna za ratne zločine
Bivši lider bosanskih Srba pravosnažno je osuđen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.
Dva policajca stajala su levo i desno od Radovana Karadžića u sudnici u Hagu dok je on ravnodušno slušao presudu kojom je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. i... »

Radovan Karadžić: Doživotna kazna za ratne zločine

Južne vesti sreda, 20. mart 2019.
AFP/Getty Karadžić se godinama krio pre nego što je uhapšen 2008. godine Dva policajca stajala su levo i desno od Radovana Karadžića u sudnici u Hagu dok je on ravnodušno slušao presudu kojom je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. i... »

Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor

Glas Amerike sreda, 20. mart 2019.
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je pred Žalbenim većem Mehanizma za krivične sudove na kaznu doživotnog zatvora. Karadžić je osuđen zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH. Reč je o drugostepenoj presudi. Prvostepenom presudom... »

Karadžić osuđen na doživotnu robiju

Vesti online sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.
Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godfina bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina... »

Izrečena konačna PRESUDA Radovanu Karadžiću

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Karadžić se oglasio pred samo izricanje drugostepene presude u Hagu.
Nakon 10 godina postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) izrekao je danas drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Crno odelo, crvena kravata, LICE... »

Karadžić sam protiv svih! Niko od članova porodice neće biti na izricanju presude, Radovan poslao poruku

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Izricanju pravosnažne presude bivšem predsedniku Republike Srpske u sudnici I zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MICT) u Hagu neće prisustvovati niko od članova njegove porodice.
Klix.ba preneo je da je prisustvo u sudnici najavio Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića, dok se njegova kćerka Sonja Karadžić-Jovičević, aktuelna potpredsednica Skupštine RS neće pojaviti. KARADŽIĆ SE JAVIO IZ HAGA! KARADŽIĆ... »

Šešelj reagovao NA DOŽIVOTNU presudu Radovanu Karadžiću: Skupilo se pet budala...

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prokomentarisao je presudu Radovanu Karadžiću
- Ovo je skandalozna presuda u kontinuitetu sa većinom drugim presudima Haškog tribunala zasnovana na lažnim optužbama bez dokaza. Pogotovo je skandalozan taj deo koji se odnosi na navodno izvođenje genocida u Srebrenici.... »

Reakcija lazanskog na presudu KARADŽIĆU: To je scenario da Srbi budu genocidni! Srpska je dovedena u pitanje

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
U Međunarodnom sudu u Hagu izrečena je pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Međunarodni sud u Hagu izrekao je pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžići i izrekao mu doživotnu kaznu zatvora. Ako ste se kladili na Orlove, ovo je ODGOVOR koji će vam doneti MILIONE Ako ste se... »

Prva izjava Radovana Karadžića nakon izricanja presude

Blic sreda, 20. mart 2019.
Nakon izricanja presude na doživotni zatvor, preko advokata, oglasio se Radovan Karadžić koji je rekao da "presuda nema veze sa pravdom". Te reči medijima je preneo njegov advokat Goran Petronijević, koji je sa Karadžićem bio u sudnici tokom izricanja presude. Poruku prvog predsednika Republike... »

Presuda Karadžiću nije konačna? Advokat najavljuje zahtev za reviziju (video)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Komentarišući današnju presudu kojom je Karadžiću kazna od 40 godina zatvora povećana na doživotni zatvor, Petronijević kaže da je to bilo očekivano
Drugostepena presuda koja je danas izrečena Radovanu Karadžiću jeste pravosnažna, ali nije konačna, jer i dalje ima pravo na vanredni pravni lek - reviziju, rekao je za Tanjug član Karadžićevog pravnog tima advokat Goran... »

Ko su sudije koje su sudile Karadžiću: Ovo je "petorka" koja je donela sramnu presudu

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Presudu Radovanu Karadžiću donelo je petočlano veće kome je predsedavao danski sudija Van Jonsen. Žalbeno veće Haškog mehanizma osudilo radovana Karadžića na doživotni zatvor.
Posle okončanja žalbene faze, konačnu presudu Karadžiću, koji se teretio za najteže zločine počinjene na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, saopšio je predsedavajući Žalbenog veća MMKS-a sudija Van Jonsen. Uz predsedavajućeg... »

(Video) Sramna haška presuda: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Izricanje presude počelo je u 14 časova. Crno odelo, crvena kravata, LICE LEDENO: Prva FOTOGRAFIJA Radovana Karadžića iz sudnice (FOTO) Crno odelo, crvena kravata, LICE LEDENO: Prva FOTOGRAFIJA Radovana Karadžića iz sudnice... »

Poslednji čin

Dojče vele sreda, 20. mart 2019.
Više od 23 godine nakon što je podignuta optužnica, Radovanu Karadžiću danas će u drugostepenom postupku u tzv. Mehanizmu za međunarodne krivične sudove biti izrečena konačna presuda.
Pre tri godine, 24. marta 2016, Pretresno veće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), javnosti poznato kao Haški tribunal, izreklo je Radovanu Karadžiću kaznu od 40 godina zatvora. Sudije su ga proglasile krivim... »

Doživotni zatvor za Karadžića, 'pravda za sve žrtve'

Slobodna Evropa sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno vijeće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove (MMKS), kao pravni nasljednik Tribunala u Hagu, izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) i vrhovnom komandantu Vojske RS-a, Radovanu Karadžiću. Danski sudija Vagn Joensen je... »

U Federaciji BiH i Hrvatskoj pozdravljaju doživotnu presudu Karadžiću, u Republici Srpskoj razočarani

Radio 021 sreda, 20. mart 2019.
U prvim reakcijama stranaka iz Federacije BiH na konačnu presudu Haškog tribunala bivšem lideru Srba u BiH Radovanu Karadžiću, kojom je osuđen na doživotnu robiju, ocenjuje se da je ta presuda važna za BiH, kako bi se narodi u njoj suočili sa prošlošću i okrenuli budućnosti.
Predstavnica "majki Srebrenica" Munira Subašić kaže da "žrtve nikada ne mogu da budu zadovoljne, i da ima sto života, i da su mu svaki oduzeli, to ne može "zadovoljiti pravdu i bol koji je naneo njima". Navodi da je vrlo važno... »

Karadžić osuđen na doživotni zatvor, povećana prvobitna kazna: Pravosnažna presuda prvom predsjedniku Republike Srpske

Sandžak press sreda, 20. mart 2019.
Ratni zločinac i bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas pred Žalbenim vijećem MRMKS-a na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je danas lideru bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini Radovanu... »

Karadžić osuđen na doživotni zatvor, povećana prvobitna kazna: Pravosnažna presuda prvom predsedniku Republike Srpske (foto) (video)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Tok suđenja, prve reakcije i komentare na presudu čitajte ovde
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom... »

Doživotni zatvor za Radovana Karadžića

Studio B sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom... »

Za jedne presuda Karadžiću skandalozno nepravedna, za druge zadovoljenje pravde i opomena

RTV sreda, 20. mart 2019.
RTV: Za jedne presuda Karadžiću skandalozno nepravedna, za druge zadovoljenje pravde i opomena
BANJALUKA/SARAJEVO/BEOGRAD/HAG/BRISEL/ZAGREB -
Dodik je kazao da je presuda prilično arogantna i cinična i deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala. Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo... »

Radovan Karadžić: Ovo nema nikakve veze sa pravom!

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Prvi predsednik Republike Srpske pravosnažno osuđen na doživotnu robiju. Od 11 tačaka optužnice, potvrđeno njih deset. Proglašen krivim za genocid u Srebrenici. Prvobitna kazna od 40 godina povećana preglasavanjem
PRESUDA nema veze sa pravom, ovo je njihova pravda. Imaju silu i njome ispunjavaju zadatke. Ne interesuje ih istina. Presuda nema veze sa činjenicama, ona je potpuno politička. PROČITAJTE JOŠ - PRESUDA U HAGU: Karadžiću doživotni... »

Đurić: Političari da se odrede o Karadžiću, nemaju prava da ostanu nemi

N1 Info sreda, 20. mart 2019.
Kazna doživotnog zatvora izrečena Radovanu Karadžiću daleko je pravednija imajući u vidu raspon zločina za koje je on odgovoran prema ovoj presudi, i veće iznenađenje je bilo kada nije bila izrečena mera doživotnog zatvora prilikom prvostepene presude, ocenio je Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava.
Đurić kaže da, ako uzmemo u obzir i to da su neki članovi udruženog zločinackog poduhvata, na čijem je on praktično bio čelu, već osuđivani na doživotne kazne, ne postoji razlog da Karadžić ne bude osuđen na najvišu kaznu imajući... »

Karadžiću doživotni zatvor

Politika sreda, 20. mart 2019.
Nekadašnji predsednik Republike Srpske presudom Rezidualnog sudskog mehanizma osuđen je na najstrožu kaznu, pošto je oglašen krivim za genocid, zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini
„Ovo nema veze sa pravom, ovo je njihova pravda”, bile su prve reči Radovana Karadžića nakon što je čuo odluku žalbenog veća da mu se prvostepena presuda od 40 godina povećava na doživotni zatvor. Time je preinačena presuda... »

Naser Orić poslao poruku Antidejton pokretu: Hvala vam na nesebičnoj podršci

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Naser Orić, rartni komandant muslimanskih snaga obratio se članovima Antidejton pokreta i zahvalio im se. - Ovom prilikom želim da se zahvalim svim pristalicama Antidejton pokreta koji su mi davali nesebično podršku tokom procesa protiv mene, rekao je Orić u kratkoj poruci. Ratni komandant tzv.... »

Dodik: Ne može da bude genocidna Republika Srpska, a da ne bude genocidna BiH

Sputnik sreda, 20. mart 2019.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je nedopustiva izjava člana Predsedništva BiH Željka Komšića povodom današnje presude Radovanu Karadžiću i poručio da će ta izjava otežati razgovore na političkom nivou.
Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da presuda Karadžiću „predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate, koji su sistematski istrebljivani u sklopu genocidnog projekta stvaranja Republike Srpske“.... »

Sudije koje su osudile Karadžića na doživotnu robiju

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Danski sudija Vagn Joensen i sudije William Sekule, Jose Solaesa, Graciela Santana i Ivo Rosa osudili su prvog predsjednika Republike Srpske.
Sudije koje su činile petočlano vijeće koje je u srijedu osudilo prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića na doživotni zatvor prethodno su sudili na Kosovu, u Bosni i Hercegovini, Tanzaniji, Ruandi i Istočnom... »

Deset tačaka po kojima je osuđen Radovan Karadžić

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Deset tačaka po kojima je osuđen Radovan Karadžić
Hag -- Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.
Karadžić je osuđen zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnoasti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godina bio osuđen na 40... »

Dodik: Cinična i arogantna presuda Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična i deo ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala. Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje,... »

Zapadni mediji: Jedna od najznačajnijih presuda za Balkan

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Agencije upozoravaju da i dalje postoji podijeljenost među etničkim zajednicama u Bosni i Hercegovini, gdje osuđenog ratnog zločinca mnogi Srbi i dalje vide kao heroja.
Zapadne agencije i mediji prenose da je presudom Radovanu Karadžiću okončano jedno od "najznačajnijih suđenja" za zločine počinjene tijekom sukoba na Balkanu, uz ocjenu da će ona imati "ogroman odjek" u zemljama bivše... »

Reakcije: Ne postoji kazna za zločine koje je Karadžić počinio

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Ova presuda ostaje kao trajno pisano svjedočanstvo i pouka generacijama koje dolaze da nijedno zlodjelo ne ostaje nekažnjeno.
Nakon presude Radovanu Karadžiću, koji je pravnosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, stižu reakcije političara i udruženja iz regije. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao je da "današnja presuda... »

Nice: Očekujem da će i Mladićeva žalba biti neuspješna

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Radikalno drugačija odluka u vezi s bivšim zapovjednikom Vojske Republike Srpske bila bi veliko razočarenje za narod u Bosni i Hercegovini, kaže bivši tužilac Haškog tribunala.
Bivši tužilac Haškog tribunala Geoffrey Nice izjavio je u srijedu da bi bio iznenađen kad bi bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić imao uspjeha sa svojom žalbom nakon izrečene presude prvom predsjedniku RS-a... »

"Ovo nije presuda protiv srpskog naroda"

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: "Ovo nije presuda protiv srpskog naroda"
Hag -- Glavni tužilac haškog suda Serž Bramerc izjavio je da presuda bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću nije "presuda protiv srpskog naroda".
"Protivnici Tribunala će tvrditi da je ova presuda protiv srpskog naroda. Ja to najoštrije odbacujem. Karadžićeva krivica je samo njegova, a ne njegove zajednice. Drugi će reći da je Karadžić heroj i da je branio svoj narod. Ovo... »

Dodik: Cinična presuda Radovanu Karadžiću

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Dodik: Cinična presuda Radovanu Karadžiću
Banjaluka -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična.
Kako je rekao, deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala. Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo nemoguće.... »

U Federaciji BiH i Hrvatskoj pozdravljaju doživotnu presudu Karadžiću

N1 Info sreda, 20. mart 2019.
U prvim reakcijama stranaka iz Federacije BiH na konačnu presudu Haškog tribunala bivšem lideru Srba u BiH Radovanu Karadžiću, kojom je osuđen na doživotu robiju, ocenjuje se da je ta presuda važna za BiH, kako bi se narodi u njoj suočili sa prošlošću i okrenuli budućnosti.
Reporterka N1 koja je u Srebrenici kaže da su joj okupljeni u Spomen-sobi, koji su organizovano pratili izricanje presude, rekli da su sada shvatili da postoji pravda, i da je to ono što su tražili. Oni su naveli da je to neka... »

Ovo su sudije koje su presudile Karadžiću

Sputnik sreda, 20. mart 2019.
Sudije koje su činile petočlano veće koje je danas osudilo Radovana Karadžića na doživotni zatvor prethodno su sudile na Kosovu, u BiH, Tanzaniji, Ruandi i Istočnom Timoru.
Konačnu presudu Karadžiću saopštio je predsedavajući Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS), danski sudija Van Jensen. Uz njega, u sastavu veća bile su sudije Vilijam Sekule iz Tanzanije, Hose Solasa iz... »

Reakcije iz Republike Srpske Krajišnik: Karadžić je našao svoje mesto u legendi; Dodik: Cinična i arogantna presuda

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Predstavnici Republike Srpske oštro su reagovali na presudu izrečenu prvom predsedniku tog entiteta BiH, Radovanu Karadžiću
Predstavnici Republike Srpske oštro su reagovali na presudu izrečenu prvom predsedniku tog entiteta BiH, Radovanu Karadžiću, ocenivši da poštrena kazna doživotnog zatvora u drugom stepenu u odnosu na izrečenu u prvom stepenu kada... »

Dunja Mijatović: Pravda prevladala u presudi Karadžiću

Novi magazin sreda, 20. mart 2019.
Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović ocenila je danas da je odluka Apelacionog veća suda UN kojom se podržava presuda Radovanu Karadžiću za genocid i ratne zločine uključujući za Srebrenicu i za opsadu Sarajeva pokazuje da je pravda prevladala.
"Borba protiv poricanja ratnih zločina i obrazovanje o istini je sada važnije nego ikad", napisala je Mijatović na Tviteru. Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MICT), naslednik Haškog tribunala, osudio je danas Karadžića na... »

Dodik: Presuda Karadžiću cinična i arogantna

Sputnik sreda, 20. mart 2019.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična i deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala.
Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo nemoguće. Istakao je da Republika Srpska već dugo nema poverenja u Haški tribunal, a... »

Dunja Mijatović: Pravda prevladala u presudi Karadžiću

Beta sreda, 20. mart 2019.
Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović ocenila je danas da je odluka Apelacionog veća suda UN kojom se podržava presuda Radovanu Karadžiću za genocid i ratne zločine uključujući za Srebrenicu i za opsadu Sarajeva pokazuje da je pravda prevladala. "Borba protiv poricanja ratnih... »

Oglasio se Karadžićev advokat

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Oglasio se Karadžićev advokat
Hag -- Advokat bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića rekao je da njegov klijent oseća "moralnu odgovornost" za ratne zločine počinjene tokom oružanog sukoba.
Međutim, kako je rekao, Karadžić nije saglasan s mišljenjem međunarodnog suda za ratne zločine da on snosi "individualnu krivičnu odgovornost". Advokat Karadžićeve odbrane Piter Robinson ovo je izjavio pošto je žalbeno veće suda... »

Karadžić: Nema ovo veze sa pravdom

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Karadžić: Nema ovo veze sa pravdom
Beograd -- Danas izrečena presuda Žalbenog veća rezidualnog mehanizma u Hagu "nema veze sa pravdom", prvo je reagovanje prvog predsednika RS Radovana Karadžića.
On je izjavu uputio preko svog advokata. Karadžić je poruku uputio preko beogradskog advokata Gorana Petronijevića, člana njegovog pravnog tima, koji je bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude. Petronijević je novinarima u... »

Presuda Karadžiću glavna vijest u regiji

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Izricanje doživotne zatvorske kazne prvom predsjedniku Republike Srpske glavna je vijest u regiji.
Izricanje pravosnažne presude prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i osuda na doživotnu kaznu zatvora za najteže ratne zločine počinjene na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata glavna je vijest u medijima u... »

Karadžićev advokat: Radovan oseća moralnu odgovornost, ali ne i individualnu

Blic sreda, 20. mart 2019.
Advokat bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića Piter Robinson izjavio je danas, nakon izricanja presude žalbenog veća, da njegov klijent oseća moralnu odgovornost za ratne zločine počinjene tokom oružanih sukoba 1992-1995, ali da se ne slaže sa odlukom suda da "nosi individualnu... »

Brammertz: Dokaz da pravda može nadvladati zlo

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić ostat će u historiji upisan kao ratni zločinac, koji je odgovoran za užasnu ljudsku patnju, smatra glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.
Glavni tužitelj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove Serge Brammertz zadovoljan je presudom Radovanu Karadžiću, navodeći da je "u najbitnijim aspektima potvrdila osuđujuću presudu koja je na suđenju izrečena... »

Dug ti život, bolan, Radovane!

Al Jazeera sreda, 20. mart 2019.
Sreću dostojanstvene smrti od starosti neće nikad imati žrtve opsade Sarajeva, onih više od 1.600 ubijene djece – ni mladost nisu doživjela, a kamoli duboku starost.
Ratni zločinac i bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas pred žalbenim vijećem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove na doživotnu kaznu zatvora. Pravda, ona knjiška, ona zapisana u... »

Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora! (video)

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo je na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića. Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godine bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina nije bila adektavna.
- Žalbeno veće je saglasno sa Tužilaštvom da je kazna od 40 neadekvatna s obzirom na težinu Karadžićevih krivičnih dela, kao i da je kazna pretresnog veća nerazumna i nepravična - rekao je u obrazloženju odluke predsednik... »

Fila: Nisam optimista, moguće da mu povećaju kaznu

Politika sreda, 20. mart 2019.
Advokat Toma Fila izjavio je uoči izricanja drugostepene presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da nije optimista i da postoji mogućnost da mu povećaju kaznu. Fila je za TV Prva podsetio da je Karadžić osuđen po svim tačkama, osim jedne koja je ključna - po tački za... »

"Povećana kazna za zločine": Kako mediji u svetu pišu o odluci da Karadžić dobije doživotnu robiju

Blic sreda, 20. mart 2019.
Brojni svetski mediji su danas izveštavali iz Haga gde je doneta konačna presuda na suđenju Radovanu Karadžiću. Podsetimo, on je drugostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina. Ruski RT je među prvima objavio kao udarnu vest informacije o presudi Karadžiću. "Sud UN-a... »

"Povećana kazna za zločine": Kako mediji u svetu pišu o odluci da Karadžić dobije doživotnu robiju

Blic sreda, 20. mart 2019.
Brojni svetski mediji su danas izveštavali iz Haga gde je doneta konačna presuda na suđenju Radovanu Karadžiću. Podsetimo, on je drugostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina. Ruski RT je među prvima objavio kao udarnu vest informacije o presudi Karadžiću. "Sud UN-a... »

Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora

RTS sreda, 20. mart 2019.
RTS: Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Osuđen je zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovečnosti, kao i kršenja zakona i običaja ratovanja.
17.15 – Izricanje presude Karadžiću praćeno je s velikom pažnjom u regionu. Stigle su i brojne reakcije iz Srbije a advokati koji su gostovali na RTS-u ocenili su da je kazna od 40 godina ili doživotni zatvor mala razlika za... »

Reagovanja povodom odluke haga Šešelj: Presuda Karadžiću je skandalozna i neprofesionalna; Bramerc: Sud poslao važnu poruku da pravda može pobediti zlo

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje je izreklo doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, izazvala je brojne reakcije
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. Pročitajte još: PRESUDA U... »

Fila o doživotnoj presudi Karadžiću: Politička presuda "jedne nakaze od suda"!

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Advokat Toma Fila izjavio je da je današnja presuda na doživotnu kaznu zatvora Radovanu Karadžiću politička presuda "jedne nakaze od suda" koji nije doprinio nikakvom pomirenju naroda, već je samo zaoštrio situaciju. On je rekao da jedino dobro što može da kaže povodom ovog postupka jeste to što... »

Presuda u Hagu: Karadžiću doživotni zatvor! Advokat Petronijević najavljuje reviziju (video/foto)

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je u sredu na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom odlukom... »

"Kraj tragične istorije": Evropski zvaničnici reagovali na presudu Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Na presudu kojom je prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor, pored političara iz regiona, reagovali su i evropski zvaničnici. Poslanik Evropskog parlamenta i predsedavajući gupe za Zapadni Balkan Eduard Kukan kaže da su "više od decenije porodice i voljene žrtve... »

Koga obavezuje presuda Karadžiću?

Slobodna Evropa sreda, 20. mart 2019.
Zvanični Beograd do ovog trenutka je bez reakcija na pravosnažnu presudu Međunarodnog suda u Hagu kojom je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini. Za Natašu Kandić, koordinatorku REKOM-a, presuda... »

Svetski mediji o Karadžiću: "Ratni zločinac sa 1.000 lica"

Vesti online sreda, 20. mart 2019.
Svetski mediji preneli su vest o presudi Radovanu Karadžiću, a u brojnim medijima to je i jedna od najvažnijih vesti.
AP piše da je Karadžiću produžena zatvorska kazna za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Kako agencija navodi dalje u tekstu, Karadžić nije pokazao skoro nikakvu reakciju u trenutku kada je predsednik Žalbenog... »

Dunja Mijatović: Pravda prevladala u presudi Karadžiću

Danas sreda, 20. mart 2019.
Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović ocenila je danas da je odluka Apelacionog veća suda UN kojom se podržava presuda Radovanu Karadžiću za genocid i ratne zločine uključujući za Srebrenicu i za opsadu Sarajeva pokazuje da je pravda prevladala.
„Borba protiv poricanja ratnih zločina i obrazovanje o istini je sada važnije nego ikad“, napisala je Mijatović na Tviteru. Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MICT), naslednik Haškog tribunala, osudio je danas Karadžića na... »

Skupilo se pet budala i šta sad možemo: Vojislav Šešelj ogorčen zbog presude Radovanu Karadžiću

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.
- Ovo je skandalozna presuda u kontinuitetu sa većinom drugim presudima Haškaog tribunala zasnovana na lažnim optužbama bez dokaza. Pogotovo je skandalozan taj deo koji se odnosi na navodno izvođenje genocida u Srebrenici.... »

SAD: Pozivamo na poštovanje presude Karadžiću

Glas Amerike sreda, 20. mart 2019.
Nakon pravosnažne presude Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotni zatvor, Glas Amerike je uputio molbu Stejt departmentu da prokomentariše presudu. Stejt department je kao odgovor prosledio saopštenje ambasade SAD u Bosni i Hercegovini u kojem se pozdravlja presuda Radovanu Karadžiću.... »

Ambasada SAD u BiH pozdravila presudu Karadžiću i pozvala sve da je poštuju

Danas sreda, 20. mart 2019.
Ambasada SAD u Sarajevu pozdravila je današnju presudu Apelacionog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u slučaju protiv Radovana Karadžića, navodi se u saopštenju Ambasade.
„Ova odluka predstavlja važan korak ka utvrđivanju odgovornosti pojedinaca koji su uzrokovali strašne patnje građana Bosne i Hercegovine, istovremeno donoseći smiraj žrtvama i njihovim porodicama i osećaj da je pravda barem... »

Svetski mediji o Karadžiću: "Ratni zločinac sa 1.000 lica"

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Svetski mediji o Karadžiću: "Ratni zločinac sa 1.000 lica"
Svetski mediji preneli su vest o presudi Radovanu Karadžiću, a u brojnim medijima to je i jedna od najvažnijih vesti.
AP piše da je Karadžiću produžena zatvorska kazna za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Kako navodi AP dalje u tekstu, Karadžić nije pokazao skoro nikakvu reakciju u trenutku kada je predsednik Žabenog veća... »

Bramerc: Presuda Karadžiću nije protiv srpskog naroda, krivica je samo njegova

Danas sreda, 20. mart 2019.
Glavni tužilac haškog suda Serž Bramerc (Serge Brammertz) izjavio je danas da presuda bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću nije „presuda protiv srpskog naroda“.
„Protivnici Tribunala će tvrditi da je ova presuda protiv srpskog naroda. Ja to najoštrije odbacujem. Karadžićeva krivica je samo njegova, a ne njegove zajednice. Drugi će reći da je Karadžić heroj i da je branio svoj narod. Ovo... »

"Doživotna za krvnika": Presuda Karadžiću udarna vest na Balkanu (foto)

Blic sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, osuđen je danas u Hagu na doživotnu robiju, nakon što je proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Karadžić je pre tri godine osuđen na 40 godina zatvora za iste zločine, a kazna je sada, nakon... »

"Doživotna za krvnika": Presuda Karadžiću udarna vest na Balkanu (foto)

Blic sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, osuđen je danas u Hagu na doživotnu robiju, nakon što je proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Karadžić je pre tri godine osuđen na 40 godina zatvora za iste zločine, a kazna je sada, nakon... »

Incko pozvao lidere u BiH da ne diskredituju presudu Haškog tribnala

Novi magazin sreda, 20. mart 2019.
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da nijedna sudska odluka preživelima ne može vratiti njihove najmilije, ali da im može dati izvesnu dozu moralne satisfakcije.
"Današnja odluka Apelacionog veća predstavlja važan trenutak i nadam se da pruža osjećaj okončanja jednog poglavlja za sve žrtve, kao i za one koji su preživeli genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u BiH", ocenio... »

Evo šta je Karadžić prvo rekao posle izricanja presude!

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Advokat Radovana Karadžića Goran Petronijević rekao je da je presuda činjenično manja u odnosu na krivicu koja je navodno utvrđena, a ipak kazna povećana sa 40 godina zatvora na doživotnu.
Petronijević je preneo i prve reči Karadžića posle izricanja presude, koji je izrečenu kaznu dočekao smireno i dostojanstveno. - Ovo nema veze s pravom, ovo je njihova pravda - rekao je, prema rečima Petronijevića, Karadžić.... »

Luka Karadžić: Presuda mimo pravde, ponosni na Radovana

Politika sreda, 20. mart 2019.
BANjALUKA – Povodom presude Žalbenog veća Mehanizma u Hagu kojom je bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću izrečna doživotna kazna zatvora njegov brat Luka Karadžić kaže da je zatečen odlukom i dodao da ne priznaje taj sud. „Vidite o kakvom sudu se radi, desilo se nešto što je mimo... »

Luka Karadžić: Presuda mimo pravde, ponosni na Radovana

IndeksOnline sreda, 20. mart 2019.
BANJALUKA, 20. marta (Tanjug) – Povodom presude Žalbenog veća Mehanizma u Hagu kojom je bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću izrečna doživotna kazna zatvora njegov brat Luka Karadžić kaže da je zatečen odlukom i dodao da ne priznaje taj sud. “Vidite o kakvom sudu se radi, desilo... »

Sonja KARADžIĆ, za "Novosti": Rezultat glasanja od 3:2 sve govori

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Komentar ćerke Radovana Karadžića povodom presude Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje je izreklo doživotnu kaznu zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske
KARADžIĆEVA ćerka Sonja Karadžić Jovičević, pratila je televizijski prenos iz Haškog tribunala u svom domu na Palama. Svega nekoliko minuta posle izricanja presude, samo je šturo za "Novosti" prokomentarisala odluku sudskog veća.... »

"Ovo nije presuda srpskom narodu": Haški tužilac Serž Bramerc o presudi Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Današnja presuda prvom predsedniku SDS i Republike Srpske Radovanu Karadžiću nije presuda srpskom narodu, već isključivo njemu, kaže haški tužilac Serž Bramerc. On je istakao da će protivnici suda u Hagu tvrditi da je današnja presuda ustvari presuda o krivici srpskog naroda, što nije tačno. - To... »

"Ovo nije presuda srpskom narodu": Haški tužilac Serž Bramerc o presudi Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Današnja presuda prvom predsedniku SDS i Republike Srpske Radovanu Karadžiću nije presuda srpskom narodu, već isključivo njemu, kaže haški tužilac Serž Bramerc. On je istakao da će protivnici suda u Hagu tvrditi da je današnja presuda ustvari presuda o krivici srpskog naroda, što nije tačno. - To... »

Šešelj: Presuda Karadžiću skandalozna i neprofesionalna

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Šešelj: Presuda Karadžiću skandalozna i neprofesionalna
Beograd -- Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je pravnosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću skandalozna i neprofesionalna.
"Presuda je skandalozna, spada u najgore tradicije tribunala (u Hagu) i odražava kontinuitet", rekao je Šešelj za rusku agenciju Tass. On je dodao da je današnja presuda "zasnovana na lažnim svedočenjima i nametnutim činjenicama"... »

Reagovanja iz Srbije na presudu Karadžiću

RTS sreda, 20. mart 2019.
RTS: Reagovanja iz Srbije na presudu Karadžiću
Pojedinci, predstavnici organizacija i politčkih partija iz Srbije reagovali su povodom presude kojom je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora.
Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je doživotna presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću pravičnija od prethodne. "Ja kao profesionalac ne očekujem da kazna bude manja ili... »

Karadžićev Advokat Piter Robinson: Radovan oseća moralnu odgovornost, ali ne i individualnu krivičnu

Kurir sreda, 20. mart 2019.
HAG - Advokat bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića rekao je danas da njegov klijent oseća "moralnu odgovornost" za ratne zločine počinjene tokom oružanog sukoba 1992-1995 ali se ne slaže sa medjunarodnim sudom za ratne zločine da on snosi "individualnu krivičnu odgovornost". Advokat... »

Karadžiću doživotna kazna zatvora!

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Međunarodni sud u Hagu izrekao pravosnažnu presudu nekadašnjem lideru Srba u BiH Radovanu Karadžiću (73) kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora!
Bivši lider bosanskih Srba kriv je za genocid, zločine protiv čovečnosti, za etničko čišćenje muslimana i Hrvata u BiH, za višegodišnje terorisanje Sarajeva i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce. Karadžić ima još pravo na... »

Ovako je Karadžić saslušao presudu (video)

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Politički lider bosanskih Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji Radovan Karadžić dobio je danas težu kaznu nego pre žalbe. Ovako je saslušao obrazloženje sudskog veća. Šta kaže glavni tužilac Serž Bramerc.
Njemu je Haški tribunal, pre žalbe, odredio kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, ali je danas žalbeno veće preinačilo presudu u doživotni zatvor. Ovako je 73-godišnji Radovan Karadžić saslušao presudu. Izvor: YouTube/Al Džazira... »

BiH reaguje: "Neka trune", "malo je i 1000 godina"

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Mediji u Federaciji BiH nisu štedeli teške reči prateći izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću u Hagu. Reagovao i glumac Emir Hadžihafizbegović: "Za takvog stvora malo je i hiljadu godina".
Foto: www.mondo.ba "Dnevni avaz" je političkog lidera bosanskih Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji nazvao "krvnikom", a ovaj dnevni list je na svom portalu direktno prenosio i organizovano iščekivanje izricanja presude u... »

Advokati analiziraju: Zašto je posle presude Karadžiću Mladić — „druga priča“

Sputnik sreda, 20. mart 2019.
Kazna od 40 godina ili doživotni zatvor — za Radovana Karadžića je mala razlika, ocenjuju advokati Branislav Tapušković i Slobodan Zečević.
Oni su gostujući na RTS-u istakli da je drugostepena presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću — jedan od načina da se zadovolji javnost. Advokat Branislav... »

Pogledajte trenutak kada je Karadžić saznao da je osuđen na doživotnu robiju

Sandžak press sreda, 20. mart 2019.
U zgradi Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu prvi predsjednik Republike Srpske i ratni zločinac Radovan Karadžić osuđen je na doživotni zatvor. On je proglašen krivim u drugostepenoj presudi zbog genocida u Srebrenici, udruženih zločinačkih poduhvata, progona, terorisanja... »

Porodice žrtava u Srebrenici suđenje Karadžiću pratile uz uzvike "Bravo!": Predsednici udruženja pozlilo tokom izricanja presude (video)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Ovo je poruka da se ne isplati biti zločinac, poručila je Munira Subašić
Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" je nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću rekla da je danas pravda zadovoljena za majke Srebrenice, ali ne i za majke ostalih opština gde se dogodio genocid. - Danas je zločinac,... »

Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Radio 021 sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida, zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja.
Odbijene su sve žalbe Karadžića, osim one koja se odnosi na svedoke u postupku. Pretresno veće nije uvažilo Karadžićevo fundamentalno pravo da ispita svedoke protiv sebe po žalbenoj osnovi 31, kaže Žalbeno veće. Ova greška je... »

Tužioci i advokati: Doživotna je bila neminovna

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Prvi srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, i advokati Branislav Tapušković i Slobodan Zečević ocenjuju da je kazna doživotnog zatvora Radovanu Karadžiću očekivana, jer se uklapa u ranije presude za Srebrenicu.
Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas za FoNet da je doživotna presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću pravičnija od prethodne.... »

Šešelj: Presuda Karadžiću skandalozna i neprofesionalna

Novi magazin sreda, 20. mart 2019.
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je današnja pravnosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, skandalozna i neprofesionalna.
"Presuda je skandalozna, spada u najgore tradicije tribunala (u Hagu) i odražava kontinuitet", rekao je Šešelj za rusku agenciju Taš. On je dodao da je današnja presuda "zasnovana na lažnim svedočenjima i nametnutim činjenicama"... »

Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor
Hag -- Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo je na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.
Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godfina bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina... »

Šešelj: Presuda Karadžiću skandalozna i neprofesionalna

Beta sreda, 20. mart 2019.
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je današnja pravnosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kojom je osudjen na doživotni zatvor, skandalozna i neprofesionalna. "Presuda je skandalozna, spada u najgore tradicije tribunala (u Hagu) i... »

Radovan Karadžić: Doživotna kazna za ratne zločine

BBC News sreda, 20. mart 2019.
Bivši lider bosanskih Srba pravosnažno je osuđen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.
Dva policajca stajala su levo i desno od Radovana Karadžića u sudnici u Hagu dok je on ravnodušno slušao presudu kojom je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. i... »

Od 11 tačaka optužnice, Karadžić je proglašen krivim za 10: Kompletan spisak zločina koje su mu zacementirale sudbinu u Hagu

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Predsednik Žalbenog veća sudija Van Josen iz Danske je dodao da je pretresno veće pogrešilo kada je izreklo kaznu od 40 godina
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom odlukom... »

Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv ...

Beta sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće medjunarodnog suda u Hagu pravosnažno je danas osudilo bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid i zločine protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH. Time je pooštrena kazna kojom je Haški triubnal, u martu 2016,... »

Konačna presuda ratnom zločincu: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju

Blic sreda, 20. mart 2019.
Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas u Hagu na doživotnu robiju. - Zločini koje je počinio "neviđenih razmera i brutalnosti". Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja - navedeno je u konačnoj presudi Karadžiću, koja je... »

Advokati o presudi Karadžiću

RTS sreda, 20. mart 2019.
RTS: Advokati o presudi Karadžiću
Kazna od 40 godina ili doživotni zatvor – za Radovana Karadžića je mala razlika, ocenjuju advokati Branislav Tapušković i Slobodan Zečević. Oni su gostujući na RTS-u istakli da je drugostepena presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu prvom predsedniku Republike Srpske, Radovanu Karadžiću – jedan od načina da se zadovolji javnost.
Advokat Branislav Tapušković, nekadašnji "prijatelj suda" u Haškom tribunalu, kaže da se i posle presude činjenično stanje nije promenjeno ni u čemu. "Ovo je jedna slobodna procena. Oni su dali razloge na bazi onoga što je... »

Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Danas sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, prenosi RTS.
Karadžić (73) nije pokazao gotovo nikakvu reakciju kada je sudija Van Jensen (Vagn Joensen) iz Danske pročitao osuđujuću presudu, navodi Asošiejted pres. Jensen je rekao da je pretresno veće pogrešilo kada je osudilo Karadžića na... »

Niko ga nije prepoznao! Muškarac je napadnut u Hagu jer je nosio srpsku zastavu, a usred incidenta pojavio se on! I to na biciklu! (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Muškarac sa srpskom zastavom verbalno je napadnut danas ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, a snimak incidenta obišao je internet. Ipak, jedan detalj je mnogima promakao. Naime, na 1:43 na pomenutom snimku pojavljuje se poznato lice. I to na biciklu. Reč je o... »

Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u BiH

Novi magazin sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće međunarodnog suda u Hagu pravosnažno je danas osudilo bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid i zločine protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH.
Time je pooštrena kazna kojom je Haški triubnal, u martu 2016, Karadžića (73) prvostepeno osudio na 40 godina zatvora. Kako je saopštio predsedavajući sudija Van Jonsen (Vagn Joensen), žalbeno veće je utvrdilo da prvostepena... »

Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju! Hag saopštio konačnu presudu, iz galerije se čuli i zvižduci i aplauz! (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić osuđen je pravosnažno na doživotnu robiju za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, odlučilo je žalbeno veće u Hagu u drugostepenom postupku. Ovim je povećana kazna od 40 godina kojom je osuđen prvostepeno 2016. Kriv za Srebrenicu, Sarajevo, odbijene sve žalbe Karadžića.
15:56 STIŽU REAKCIJE Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.... »

Šešelj: Skandalozna i neprofesionalna presuda

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović "Presuda je skandalozna i izrečana je u skladu sa najgorom tradicijom Tribunala i predstavlja kontinuitet. Presuda je zasnovana na lažnim svedočenjima, nametnutim činjenicama. Očigledno je da su... »

Nema loših naroda, samo loših pojedinaca: Prve reakcije političara iz regiona na presudu Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Presuda Radovanu Karadžiću ne može vratiti u život desetine hiljada žrtava i ublažiti bol njihovih porodica, ali mora da posluži kao trajna opomena o pogubnosti velikorpske politike, poručila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen... »

Nema loših naroda, samo loših pojedinaca: Prve reakcije političara iz regiona na presudu Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Presuda Radovanu Karadžiću ne može vratiti u život desetine hiljada žrtava i ublažiti bol njihovih porodica, ali mora da posluži kao trajna opomena o pogubnosti velikorpske politike, poručila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen... »

Konačna presuda ratnom zločincu: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu robiju

Blic sreda, 20. mart 2019.
Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas u Hagu na doživotnu robiju. - Zločini koje je počinio "neviđenih razmera i brutalnosti". Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja - navedeno je u konačnoj presudi Karadžiću, koja je... »

"Kraj najtragičnije skorije istorije Evrope"

Mondo sreda, 20. mart 2019.
Predsedavajući Radne grupe za Zapadni Balkan u Evropskom parlamentu Eduard Kukan kaže da izricanje finalne presude nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću označava "kraj najtragičnije skorije istorije Evrope".
Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong, Pool "U ovim teškim trenucima moje misli su sa porodicama i prijateljima žrtava. Jedino mogu da se nadam da će im ova presuda doneti osećaj zadovoljenja pravde", poručio je Kukan. Poslanik... »

Šešelj: Presuda Karadžiću skandalozna i neprofesionalna

Danas sreda, 20. mart 2019.
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je današnja pravnosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, skandalozna i neprofesionalna.
„Presuda je skandalozna, spada u najgore tradicije tribunala (u Hagu) i odražava kontinuitet“, rekao je Šešelj za rusku agenciju Tass. On je dodao da je današnja presuda „zasnovana na lažnim svedočenjima i nametnutim činjenicama“... »

Komšić: Presuda Karadžiću minimum pravde za žrtve genocidnog projekta stvaranja RS

Novi magazin sreda, 20. mart 2019.
Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da današnja presuda Radovanu Karadžiću predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate, koji su, kako je naveo, sistematski istrebljivani u sklopu genocidnog projekta stvaranja Republike Srpske.
„Danas, pre svega, moramo biti u mislima sa preživelima i porodicama žrtava genocida. Nažalost, ova presuda neće nadoknaditi svu bol i traume koje su preživeli, ali predstavlja delomičnu satisfakciju da će za svo zlo koje im je... »

"Karadžić je zaslužio da trune u zatvoru, a živeće u gospodskim uslovima": Naser Orić komentarisao presudu u Hagu

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Nakon presude Karadžiću ređaju se reakcije iz regiona
Pravosnažnu presudu bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću, koji je danas osuđen na doživotni zatvor, prokomentarisao je i Naser Orić, koji je rekao da je Karadžić zaslužio da trune u zatvoru. - Karadžić jeste zaslužio da trune u zatvoru - izjavio je ratni komandant... »

Različite reakcije na presudu Karadžiću

Glas Amerike sreda, 20. mart 2019.
U prvim reakcijama na konačnu presudu u Hagu, kojom je Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MICT), naslednik Haškog tribunala, u sredu osudio bišeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovečnosti u BiH, šef misije OEBS u BiH Brus... »

Brammertz: Sud poslao poruku da 'pravda može nadvladati zlo'

Slobodna Evropa sreda, 20. mart 2019.
Glavni Haški tužilac Serge Brammertz izdao je pismeno očitovanje povodom presude bivšem predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Radovanu Karadžiću i naveo da je zadovoljan činjenicom da je Karadžiću izrečena doživotna kazna. "Ovaj sud ga je osudio za njegove zločine na kaznu... »

„Minimum pravde“

Dojče vele sreda, 20. mart 2019.
Nakon izricanja presude kojom je Karadžiću određena doživotna robija, u BiH su podeljene emocije i reakcije. Preživele žrtve uglavnom su zadovoljne, uz žaljenje što nije proglašen krivim za genocid u sedam opština BiH.
Prvostepena presuda Radovanu Karadžiću gotovo je u celini potvrđena, a kazna promenjena – umesto 40 godina zatvora, koliko je dobio prvostepenom presudom, osuđen je na doživotnu robiju. Prve reakcije preživelih žrtava genocida i... »

Grujičić o doživotnoj presudi Karadžiću: Ovo je nastavak satanizacije Srba i omalovažavanja srpskih žrtava! Sud je projektovan da štiti interese Bošnjaka

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ocenio je da kazna doživotnog zatvora prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, koju je danas izrekao Međunarodni rezidentni mehanizam za krivične sudove u Hagu, predstavlja nastavak satanizacije srpskog naroda i omalovažavanja srpskih žrtava.
"Znajući kako je taj sud do sada radio i kakav je odnos imao prema Srbima, ništa se drugo nije ni moglo očekivati, jer je on formiran i poslušno radi u interesu Bošnjaka, a po nalogu grupe zapadnih sila", izjavio je Grujičić. On... »

Radeta: Doživotna presuda Karadžiću još jedan dokaz da je reč o antisrpskom sudu

Danas sreda, 20. mart 2019.
Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta izjavila je danas da je presuda Haškog tribunala bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću na doživotnu robiju, još jedan od dokaza da je reč o antisrpskom sudu i da je formiran samo da bi se sudilo Srbima.
Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je kazna drastična iako, kako je navela, nije bilo dokaza ni za jednu optužnicu, čak ni u prvom stepenu. Radeta je kazala i da je žalbenom postupku odbrana Karadžića iznela niz... »

Komšić: Presuda Karadžiću minimum pravde za sve žrtve

Danas sreda, 20. mart 2019.
Član Predsedništva BiH Željko Komšić komentarisao je današnji ishod izricanja pravosnažne presude Radovanu Karadžiću u Hagu Današnja presuda predstavlja minimum pravde za sve žrtve, Bošnjake i Hrvate, koji su sistematski istrebljivani u sklopu genocidnog projekta stvaranja Republike Srpske, izjavio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, povodom izricanja pravosnažne presude Radovanu Karadžiću u Hagu.
Danas, pre svega, moramo biti u mislima sa preživelima i porodicama žrtava genocida. Nažalost, ova presuda neće nadoknaditi svu bol i traume koje su preživeli, ali predstavlja djelomičnu satisfakciju da će za svo zlo koje im je... »

Reakcije na presudu Karadžiću, Kukan: Kraj najtragičnije istorije..

Dnevnik sreda, 20. mart 2019.
BRISEL: Predsedavajući Radne grupe za Zapadni Balkan u Evropskom parlamentu Eduard Kukan kaže da izricanje finalne presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću označava "kraj najtragičnije skorije istorije Evrope”.
”U ovim teškim trenucima moje misli su sa porodicama i prijateljima žrtava. Jedino mogu da se nadam da će im ova presuda doneti osećaj zadovoljenja pravde”, poručio je Kukan. Poslanik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta... »

Kako bivši haški osuđenik vidi presudu Karadžiću: Šešelj o kazni prvom predsedniku Republike Srpske

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
- Očigledno je da su presudu doneli nekompetentni ljudi, ljudi koji nemaju nikakve moralne kvalitete - rekao je za Tas s Šešelj
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. - Presuda je skandalozna i... »

Ludi Naser Orić nije zadovoljan današnjom presudom! Zgražavajuća reakcija muslimanskog krvnika iz srebrenice!

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Ratni zločinac Naser Orić je prokomentirao današnju presudu Suda u Hagu, po kojoj je Radovan Karadžić nepravično osuđen na doživotnu robiju.
Orić je kazao da je Karadžić zaslužio da trune u zatvoru. - Karadžić jeste zaslužio da trune u zatvoru. Iako nikad nisam komentirao odluke Suda i sudija, moj stav je da Karadžićeva doživotna robija ne predstavlja izraz pravde,... »

Prva izjava Radovana Karadžića posle izricanja doživotne: Ovo nema veze s pravdom, ovo je njihova pravda!

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Goran Petronijević, advokat Radovana Karadžića, preneo je za RTRS prve reči bivšeg predsednika RS nakon izricanja presude, kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora - Ovo nema veze s pravom, ovo je njihova pravda - rekao je, prema rečima Petronijevića, Karadžić. Žalbeno veće Mehanizma u Hagu... »

Radovan Karadžić: Doživotna kazna za ratne zločine

Danas sreda, 20. mart 2019.
Dva policajca stajala su levo i desno od Radovana Karadžića u sudnici u Hagu dok je on mirno slušao presudu kojom je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine. Veće je skoro u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu i bivši... »

Šešelj nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću: Skandalozna je i neprofesionalna! Doneli su je ljudi koji nemaju nikakve moralne kvalitete

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. "Presuda je skandalozna i izrečana je u skladu sa najgorom tradicijom Tribunala i predstavlja... »

(Video): Pogledajte trenutak kada je Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor

Blic sreda, 20. mart 2019.
Ratni predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas u Hagu na doživotnu kaznu zatvora. - Zločini koje je počinio "neviđenih razmera i brutalnosti". Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja - navedeno je u konačnoj presudi Karadžiću.... »

Novi incident ispred suda u Hagu: Izvređali muškarca sa srpskom zastavom (VIDEO)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
HAG/BANJALUKA - Muškarac sa srpskom zastavom verbalno je napadnut danas ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu. Kako javlja reporter RTRS, pred zgradu Haškog suda došao je muškarac sa srpskom zastavom, ali su ga prisutne pristalice bošnjačkih udruženja verbalno... »

Karadžiću povećana kazna sa 40 godina na doživotni zatvor

RTV sreda, 20. mart 2019.
RTV: Karadžiću povećana kazna sa 40 godina na doživotni zatvor
HAG - Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.
Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godine bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina... »

Sergej Trifunović pozdravio presudu Radovanu Karadžiću

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
- Verujemo da izostanak pravde u pojedinim slučajevima nije opravdanje da se pasionirano brane najgori pojedinci koji su svojim neodgovornim delovanjem doveli do krvavih sukoba i velikog broja nevinih žrtava - stoji u saopštenju
Pokret slobodnih građana (PSG), čiji je lider glumac Sergej Trifunović, pozdravio je danas presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je bivši predsednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić pravosnažno osuđen na doživotni... »

Šešelj: Presuda skandalozna i neprofesionalna

Vesti online sreda, 20. mart 2019.
Povećanje kazne Radovanu Karadžiću sa 40 godina zatvora na doživotni zatvor je skandalozna i neprofesionalna odluka Žalbenog veća Mehanizma u Hagu, smatra lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.
"Presuda je skandalozna i izrečana je u skladu sa najgorom tradicijom Tribunala i predstavlja kontinuitet. Presuda je zasnovana na lažnim svedočenjima, nametnutim činjenicama. Očigledno je da su presudu doneli nekompetentni... »

PSG pozdravio presudu Radovanu Karadžiću u Hagu

Danas sreda, 20. mart 2019.
Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozdravio je danas presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je bivši predsednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH.
PSG je u saopštenju naveo da „adekvatno sankcionisanje odgovornih za ratne zločine značajno doprinosi pomirenju, i da se osudama odgovornih pojedinaca skida teret krivice sa naroda i otvara prostor za normalan suživot na... »

Skandalozne provokacije bošnjaka na fb i tviteru posle doživotne za Karadžića: Radovane, živeo nam 1.000 godina!

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić osuđen je pravosnažno na doživotnu robiju zbog ratnih zločina, odlučilo je žalbeno veće u Hagu u drugostepenom postupku. Ovim je povećana kazna od 40 godina kojom je osuđen prvostepeno 2016. godine. Kriv je za Srebrenicu, Sarajevo, a odbijene su sve žalbe Karadžića. Čim je donesena... »

Radovan Karadžić oslobodjen za genocid u sedam općina

Sandžak press sreda, 20. mart 2019.
Ratni zločinac i bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je danas pred Žalbenim vijećem MRMKS-a na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je danas lideru bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini Radovanu... »

(FOTO) pravi Srbin - osmeh na doživotnu! Ovako je Radovan prkosno napustio hašku sudnicu posle strašne presude!

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Srpski heroj i ratni junak sve vreme je bio dostojanstven, nije pokazao nikakav izraz na licu, nije bio iznenađen. Sudija ponavljao samo dve reči, a Karadžić ostao nepomičan u trenutku početka izricanja presude (FOTO) Sudija... »

Grabar-Kitarović: Presuda Karadžiću trajna opomena na pogubnost velikosrpske politike

Danas sreda, 20. mart 2019.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas da presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću mora da posluži kao trajna opomena o pogubnosti velikosprske politike.
„Današnja odluka konačna je presuda jednom od glavnih ideologa i izvršitelja velikosrpske politike, koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih medjnarodnih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. Velike... »

Detalji presude Radovanu karadžiću: "Kriv je za zločine neviđene brutalnosti, genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti..."

Blic sreda, 20. mart 2019.
Radovan Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Zločini koje je počinio bili su "neviđenih razmera i brutalnosti" - navedeno je u konačnoj presudi prvom i ratnom predsedniku Republike Srpske koji je danas u Hagu osuđen na doživotnu robiju. Time... »

Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Glas Zapadne Srbije sreda, 20. mart 2019.
Hag- Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Žalbeno veće je saglasno sa Tužilaštvom da je kazna od 40 godina neadekvatna s obzirom na težinu Karadžićevih krivičnih dela, kao i da je kazna... »

Ovo je trenutak kada je prvom predsedniku Srpske presudio hag: Pogledajte kako je Radovan Karadžić reagovao na doživotnu presudu! (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Evo kako je Radovan Karadžić sačekao i primio pravosnažnu presudu! Ovo je taj trenutak:... »

Vređali ga ispred sudnice u Hagu: On je danas napao čoveka sa srpskom zastavom uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Ispred sudnice u Hagu pred presudu Radovanu Karadžiću dogodio se incident u kojem muškarac sa srpskom zastavom verbalno napadnut! Kako prenose pojedini mediji, muškarca je verbalno napao Nihad Aličković ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu. Muškarca sa srpskom... »

Kolinda prva reagovala na presudu Karadžiću: Ovo je trajna opomena o pogubnosti te politike

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Nakon presude, usledile su reakcije, a jedna od prvih se oglasila predsednica Hrvatske
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom... »

Prva reakcija Radovana Karadžića pošto je čuo da je osuđen na doživotni zatvor (video)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Karadžić je osuđen na doživotni zatvor od strane Haškog tribunala, a ostaće u pritvorskoj jedinici dok ne bude deportovan u zemlju gde će služiti kaznu
Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Kada je... »

Sudija ponavljao samo dve reči, a Karadžić ostao nepomičan u trenutku početka izricanja presude (FOTO)

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
U Međunarodnom sudu u Hagu izrečena je pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Njega je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH. Na tu presudu žalbe su uložili i Karadžić i haški tužioci. Radovan Karadžić ušao je nekoliko minuta pre... »

"Doživotna robija za krvnika", "Gromoglasan aplauz u sudnici": Ovako je presuda Karadžiću dočekana u regionu

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Optuženi je kriv za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja
Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić pravosnažnom presudom osuđen je na doživotni zatvor pred Međunarodnim sudom u Hagu. Izricanje presude sa velikom pažnjom pratili su i mediji u regionu, a evo kako su o tome... »

Dostojanstveno! Pogledajte reakciju Radovana Karadžića kada je čuo da je osuđen na doživotni zatvor

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Prethodno, Karadžić je bio osuđen na 40 godina zatvora
Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Srpski heroj i ratni junak sve vreme je bio dostojanstven, nije pokazao nikakav izraz na licu, nije bio iznenađen. Ako ste se... »

Crno odelo, crvena kravata i ledeno lice: Karadžić je na suđenje došao, kao da je znao da će dobiti doživotnu...

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Međunarodni sud u Hagu izrekao je danas doživotnu kaznu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću. On s pojavio u crnom odelu, crvenoj kravati i bez nekih izraženih ekspresija na licu. 1 / 4 Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong Karadžić se tokom izricanja presude samo par puta "kiselo"... »

Karadžiću povećana kazna, osuđen na doživotni zatvor

IndeksOnline sreda, 20. mart 2019.
HAG – Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja. Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu... »

Sudija je ponavljao samo dve reči, a Karadžić ostao nepomičan u trenutku početka izricanja presude Haškog tribunala (video)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Karadžiću je izrečena doživotna kazna zatvora, a kada je počelo izricanje presude, bio je miran i nije imao nikakvu ekspresiju na licu
U Međunarodnom sudu u Hagu u toku je izricanje pravosnažne presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću. Njega je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina... »

KONAČNA PRESUDA KRIV JE: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

Sandžak haber sreda, 20. mart 2019.
Karadžić je osuđen pod tačkama koje se odnose na genocid u Srebrenici, granatiranje Sarajeva, masakr na Markalama, ali i drugim tačkama Karadžiću je potvrđena prvostepena optužnica. Vijeće koje je presudilo Karadžiću čine predsjedavajući Vagn Prüsse Joensen te suci William Hussein Sekule, José... »

Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

SEEbiz sreda, 20. mart 2019.
DEN HAAG - Ratni vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić u srijedu je osuđen na doživotni zatvor.
U prvostupanjskom postupku pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osuđen na 40 godina zatvora. Uz to što je proglašen krivim po točki optužnice koja ga je teretila za genocid u Srebrenici, Karadžića je... »

Ovo su sudije koje su osudile Radovana Karadžića na doživotni zatvor: Prethodno su sudili na Kosovu, u BiH, ali i u Ruandi i Istočnom Timoru

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Presudu Radovanu Karadžiću donelo je petočlano veće kome je predsedavao danski sudija
U Međunarodnom mehanizmu za krivične sudove (MMKS) u Hagu danas je izrečena pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću, bivšem predsjedniku Republike Srpske, optuženom za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini... »

(Video): Napadnut muškarac sa srpskom zastavom ispred tribunala u Hagu

Blic sreda, 20. mart 2019.
Muškarac sa srpskom zastavom verbalno je napadnut danas ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu. Kako javlja reporter RTRS-a, pred zgradu Haškog suda došao je muškarac sa srpskom zastavom, ali su ga prisutne pristalice bošnjačkih udruženja varbalno vređale i uz... »

Crno odelo, crvena kravata, lice ledeno: Prva fotografija Radovana Karadžića iz sudnice (foto)

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Na licu nema naročito izraženu ekspresiju.
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, koga je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog navodnog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH. Početak izricanja... »

Hag: Incident s transparentom pred izricanje presude Karadžiću

Danas sreda, 20. mart 2019.
Pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju koji će danas izreći konačnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću za ratne zločine došlo je do incidenta.
Policija je zatražila da se ukloni transparent „Radovan Karadžić-genocid i Adolf Hitler-holokaust“. Policajci su zatražili da se transparent ukloni s obrazloženjem da isticanje Hitlerovog imena nije primereno. Tužilaštvo tražilo... »

Incidenti u Hagu, transparent o Karadžiću i Hitleru VIDEO

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: Incidenti u Hagu, transparent o Karadžiću i Hitleru VIDEO
Hag/Banjaluka -- Ispred Haškog tribunala došlo je do incidenta zbog transparenta u kom se nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić poredi sa Adolfom Hitlerom.
Do incidenta je došlo uoči izricanja drugostepene presude haškom osuđeniku Radovanu Karadžiću kada su na zaštitnoj ogradi porodice stradalih i predstavnici bošnjačkih udruženja postavili transparent na kojem se Karadžić poredi sa... »

Prva fotografija Radovana Karadžića iz sudnice (foto)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
U crnom odelu, beloj košulji i sa crvenom kravatom, uputio se ka mestu odakle će čuti odluku o svojoj budućnosti
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, koga je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv... »

Toma Fila otkriva: Evo šta spremaju Radovanu Karadžiću

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Advokat Toma Fila izjavio je uoči izricanja drugostepene presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da nije optimista i da postoji mogućnost da mu povećaju kaznu.
Fila je za TV Prva podsetio da je Karadžić osuđen po svim tačkama, osim jedne koja je ključna - po tački za genocid u opštinama Bratunac, Brčko, Foča, Ključ, Kotor, Varoš, Prijedor, Sanski Most, Višegrad, Vlasenica, Zvornik.... »

Incident uoči presude u hagu: Ispred tribunala transparent na kome se Karadžić poredi sa Hitlerom, intervenisala policija (foto, video)

Blic sreda, 20. mart 2019.
Sat uoči izricanja drugostepene presude i haškom osuđeniku Radovanu Karadžiću došlo je do incidenta, kada su na zaštitnoj ogradi porodice stradalih i predstavnici bošnjačkih udruženja postavili transparent na kojem se prvi predednik RS poredi sa Hitlerom. "Radovan Karadžić - genocid, Adolf Hitler -... »

Fila: Nisam optimista pred izricanje presude Karadžiću, možda mu povećaju kaznu

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Advokat Toma Fila izjavio je uoči izricanja drugostepene presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da nije optimista i da postoji mogućnost da mu povećaju kaznu. Fila je za TV Prva podsetio da je Karadžić osuđen po svim tačkama, osim jedne koja je ključna - po tački za... »

Incident u hagu uoči presude Karadžiću! Majke Srebrenice sukobile se sa policijom! Odbijaju da uklone transparent u kome su Radovana uporedile sa Hitlerom! (foto) (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Sat uoči izricanja drugostepene presude i haškom osuđeniku Radovanu Karadžiću došlo je do incidenta, kada su na zaštitnoj ogradi porodice stradalih i predstavnici bošnjačkih udruženja postavili transparent na kojem se prvi predsednik RS poredi sa Hitlerom. LaHey (The Hauge)'de Radovan Karadžić... »

Stručnjaci o presudi Radovanu Karadžiću: Haški tribunal je nakaza od suda!

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Pravosnažna presuda bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće izrečena danas u 14 časova na Žalbenom veću.
Prema navodima stručnjaka moguća su tri scenarija: potvrđivanje prvostepene presude od 40 godina zatvora, oslobađajuća presuda ili oštrija kazna. KARADŽIĆ SAM PROTIV SVIH! Niko od članova porodice neće biti na izricanju presude,... »

Opozicija o izricanju presude Karadžiću

RTS sreda, 20. mart 2019.
RTS: Opozicija o izricanju presude Karadžiću
Poslanici opozicije koji bojkotuju rad parlamenta različito su komentarisali predstojeće izricanje drugostepene presude u Hagu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Šefica poslaničke grupe "Nova Srbija – Pokret za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić rekla je novinarima u parlamentu da veruje da Radovan Karadžić neće biti oslobođen. "Smatram da je Haški tribunal pokazao dvostruke aršine, da... »

Koroman provokativno veliča Radovana Karadžića na dan izricanja presude! Stavio nož i stihove: Doktore, šubaru nakrivi... (foto)

Telegraf sreda, 20. mart 2019.
Bivši igrač Zvezde pružio je javno podršku prvom predsedniku Republike Srpske
Ognjen Koroman je pružio podršku Radovanu Karadžiću, kome će danas u Hagu biti izrečena pravosnažna presuda povodom optužbe za genocid i zločine protiv čovečnosti u BiH. Prenos izricanja presude zakazan je za 14 časova, a biće... »

Tužilaštvo tražilo doživotnu za Karadžića, odbrana oslobođenje

Danas sreda, 20. mart 2019.
Presuda Karadžiću danas u 14 časova Tačno tri godine nakon prvostepene presude na 40 godina zatvora, Radovanu Karadžiću, bivšem predsedniku Republike Srpske, sudsko veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, danas u 14 časova će izreći konačnu presudu.
Karadžić je osuđen za saučesništvo u genocidu u Srebrenici jula 1995. kada su snage bosanskih Srba ubile oko 8.000 bosanskih muslimana. Ispred zgrade Mehanizma okupilo se tridesetak predstavnika udruženja žrtava iz Srebrenice,... »

Dramatično! KARADžIĆ hoće da se otruje?! Ozbiljna panika u Haškom tribunalu!

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Izricanje konačne presude Radovanu Karadžiću biće danas, po naređenju sudija, prenošeno sa čak pola sata zakašnjenja. U Hagu sumnjaju da bi bivši predsednik RS mogao da pokuša samoubistvo.
Haški sud je u velikoj panici uoči današnjeg izricanja konačne presude Radovanu Karadžiću. U Hagu, naime, strahuju da bi bivši predsednik Republike Srpske mogao da pokuša samoubistvo, i to pred kamerama tokom prenosa izricanja... »

"Nisam optimista, postoji mogućnost da mu povećaju kaznu"

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: "Nisam optimista, postoji mogućnost da mu povećaju kaznu"
Beograd -- Advokat Toma Fila izjavio je, uoči izricanja pravosnažne presude nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, da nije optimista.
“Po prirodi nisam optimista. Postoji mogućnost da mu povećaju kaznu”, rekao je Fila za TV Prvu govoreći o presudi koju će danas izreći Žalbeno veće Rezidualnog mehanizma u Hagu. Karadžić je 24. marta 2016. prvostepeno osuđen na... »

Opozicija oko SZS oprečno o presudi Radovanu Karadžiću koju danas izriče Hag

Danas sreda, 20. mart 2019.
Poslanici opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju (SZS) danas su u parlamentu oprečeno govorili o presudi koju će u toku dana izreći Međunarodni sud u Hagu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću.
Poslanik Dveri Dragan Vesović rekao je novinarima u skupštinskom holu da taj pokret nikada ne bi pristao da izručuje Srbe „lažnom Haškom tribunalu“. „Ako treba da se sprovodu procesi, mi imamo institucije u zemlji“, dodao je... »

Radovan Karadžić: Konačna presuda za zločine

Danas sreda, 20. mart 2019.
Posle skoro pet godina suđenja, Radovan Karadžić će u sredu poslednji put sesti na optuženičku klupu Međunarodnog tribunala u Hagu, da sasluša konačnu presudu ovog suda za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. i 1995. godine. Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, osuđen... »

Najs: Gotovo nemoguće prognozirati presudu Karadžiću

Sputnik sreda, 20. mart 2019.
Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je uoči izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da je skoro nemoguće precizno reći neku prognozu, jer su i odbrana i tužilaštvo uložili žalbe.
On je to rekao za sarajevski portal „Kliks“, a uoči današnjeg saopštenja odluke Žalbenog veća Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u predmetu „Radovan Karadžić“, i dodao da je odbrana podnela žalbu zbog osuđujuće presude, a... »

DW: Poslednji čin

B92 sreda, 20. mart 2019.
B92: DW: Poslednji čin
Više od 23 godine nakon što je podignuta optužnica, Radovanu Karadžiću danas će u drugostepenom postupku u Hagu biti izrečena konačna presuda.
Pre tri godine, 24. marta 2016, Pretresno veće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), javnosti poznato kao Haški tribunal, izreklo je Radovanu Karadžiću kaznu od 40 godina zatvora, podseća "Dojče vele". Sudije... »

Smajlović: Haški sud osnovan da bi se reklo Srbi su krivi za rat, izvešćemo i kazniti njihove lidere!

Kurir sreda, 20. mart 2019.
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas konačnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Novinarka Ljiljana Smajlović smatra da će Karadžiću biti potvrđena presuda od 40 godina zatvora. Za građane Srbije najvažnije je da se ne promeni odredba u presudi da nije bilo organizovanog zločinačkog poduhvata sa Beogradom.
Ljiljana Smajlović je rekla da bi potvrda presude praktično značila da bi Radovan Karadžić morao da ostane u zatvoru još 19 godina. "Kad uračunate u tu presudu od 40 godina, onih osam godina što je već u pritvoru i imate onaj... »

Smajlović: Haški sud osnovan da bi se Srbi osudili za rat (video)

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas konačnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Novinarka Ljiljana Smajlović smatra da će Karadžiću biti potvrđena presuda od 40 godina zatvora. Za građane Srbije najvažnije je da se ne promeni odredba u presudi da nije bilo organizovanog zločinačkog poduhvata sa Beogradom.
Ljiljana Smajlović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da bi potvrda presude praktično značila da bi Radovan Karadžić morao da ostane u zatvoru još 19 godina. čkog poduhvata sa Beogradom. Ljiljana Smajlović je gostujući... »

Smajlović: Haški sud osnovan da bi se Srbi osudili za rat

RTS sreda, 20. mart 2019.
RTS: Smajlović: Haški sud osnovan da bi se Srbi osudili za rat
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas konačnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Novinarka Ljiljana Smajlović smatra da će Karadžiću biti potvrđena presuda od 40 godina zatvora. Za građane Srbije najvažnije je da se ne promeni odredba u presudi da nije bilo organizovanog zločinačkog poduhvata sa Beogradom.
Ljiljana Smajlović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekla da bi potvrda presude praktično značila da bi Radovan Karadžić morao da ostane u zatvoru još 19 godina. "Kad uračunate u tu presudu od 40 godina, onih osam godina... »

Radovan Karadžić: Konačna presuda za zločine u BiH

Radio 021 sreda, 20. mart 2019.
Bivšem predsedniku Republike Srpske će danas u Hagu biti izrečena pravosnažna presuda za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.
AFP/Getty Karadžić se godinama krio pre nego što je uhapšen 2008. godine Radovanu Karadžiću danas će u Hagu biti izrečena pravosnažna presuda za genocid, progon Hrvata i Muslimana, opsadu Sarajeva, kršenja zakona i običaja... »

AFP: Radovan Karadžić, čovek sa hiljadu lica

Blic sreda, 20. mart 2019.
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je bio političar, psihijatar, pesnik, pa čak i "iscjelitelj Novog doba", živeo je raznolik život pre nego što ga je Haški tribunal osudio na osnovu optužbi za ratne zločine, piše AFP pred današnje izricanje drugostepene presude. Agencija... »

Radovan Karadžić: Konačna presuda za zločine u BiH

Danas sreda, 20. mart 2019.
Radovanu Karadžiću danas će u Hagu biti izrečena pravosnažna presuda za genocid, progon Hrvata i Muslimana, opsadu Sarajeva, kršenja zakona i običaja ratovanja i zločine protiv čovečnosti počinjene u Bosni i Hercegovini između 1992. I 1995. godine. Lider bosanskih Srba osuđen je na 40 godina... »

Konačno epilog: Radovana Karadžića danas u Hagu očekuje pravosnažna presuda

Blic sreda, 20. mart 2019.
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić dobiće danas, najverovatnije, pravosnažnu presudu u Hagu pošto je pre tri godine prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina u BiH. Žalbeno veće Mehanizma sada može prvostepenu presudu da potvrdi ili da je preinači,... »

U sudnici je nosio različite čarape i nije krio da mrzi Srbe, a evo šta kaže uoči presude Karadžiću: Pogledajte kako je Šešelj spustio Najsa zbog čega se Sloba smejao do suza (video)

Kurir sreda, 20. mart 2019.
SARAJEVO - Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je uoči izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da je skoro nemoguće precizno reći neku prognozu, jer su i odbrana i tužilaštvo uložili žalbe. On je to rekao za sarajevski Klix, a uoči današnjeg saopštenja odluke... »

Oglasio se i Džefri Najs! Bivši haški tužilac poslao poruku uoči presude

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je uoči izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da je skoro nemoguće precizno reći neku prognozu, jer su i odbrana i tužilaštvo uložili žalbe.
On je to rekao uoči današnjeg saopštenja odluke Žalbenog veća Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u predmetu ''Radovan Karadžić", i dodao da je odbrana podnela žalbu zbog osuđujuće presude, a tužilaštvo zbog visine kazne i... »

Najs: Gotovo nemoguće prognozirati presudu Karadžiću

Vesti online sreda, 20. mart 2019.
Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je uoči izricanja presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da je skoro nemoguće precizno reći neku prognozu, jer su i odbrana i tužilaštvo uložili žalbe.
On je to rekao za sarajevski Klix, a uoči današnjeg saopštenja odluke Žalbenog veća Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u predmetu ''Radovan Karadžić", i dodao da je odbrana podnela žalbu zbog osuđujuće presude, a... »

Danas drugostepena presuda Radovanu Karadžiću

Dnevnik sreda, 20. mart 2019.
Nakon tri godine žalbenog postupka, žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) izreći će danas drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Karadžića je u martu 2016. godine sudsko veće Haškog tribunala osudilo na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini 1992–1995. godine. Žalbeno veće Mehanizma sada može tu... »

Danas drugostepena presuda Karadžiću, HAG zabranio prenos uživo! A evo šta kaže njegov brat luka: Radovan je smiren, dobro se drži i nada se slobodi!

Kurir sreda, 20. mart 2019.
BEOGRAD/HAG - Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala za ratne zločine) izreći će danas, nakon tri godine žalbenog postupka, drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Izricanje pravosnažne presude po žalbama haškog optuženika... »

KARADžIĆEVE reči uoči presude: Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera...

Pravda sreda, 20. mart 2019.
Bivši predsednik RS smiren, dobro se drži i nada se slobodi. "Novostima" poslao aforizme. Brat Luka: Radovan se dobro oseća i drži, optimista je i veruje da je pravda dostižna
Radovan Karadžić smiren dočekuje izricanje pravosnažne presude u Hagu. Duboko veruje da će Žalbeno sudsko veće ispraviti nepravdu iz prvostepene presude i uvažiti argumente iz njegove žalbe. Uoči javnog saopštavanja odluke,... »

Ekskluzivno KARADžIĆ za "novosti" uoči presude: Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera...

Večernje novosti sreda, 20. mart 2019.
Bivši predsednik RS smiren, dobro se drži i nada se slobodi. "Novostima" poslao aforizme. Brat Luka: Radovan se dobro oseća i drži, optimista je i veruje da je pravda dostižna
RADOVAN Karadžić smiren dočekuje izricanje pravosnažne presude u Hagu. Duboko veruje da će Žalbeno sudsko veće ispraviti nepravdu iz prvostepene presude i uvažiti argumente iz njegove žalbe. Uoči javnog saopštavanja odluke,... »

Dan odluke za Karadžića – hoće li ostati ratni zločinac?

Danas sreda, 20. mart 2019.
U Hagu će danas biti izrečena konačna presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske U Hagu će danas biti izrečena pravosnažna presuda nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Haški tribunal ga je u martu 2016. godine u prvostepenoj presudi osudio na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i... »

Karadžić se javio iz haga!

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Evo šta je Karadžić poručio pred izricanje presude.
Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić oglasio se pred samo izricanje drugostepene presude u Hagu. On je, naime za "Novosti" poslao četiri svoja aforizma koja je napisao u zatvoru. OVO JE DOKAZANA ISTINA: Jezive posledice bombardovanja po srpsku decu!... »

Danas izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću

Politika sreda, 20. mart 2019.
Međunarodni sud u Hagu izreći će danas pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, koga je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH. Na tu presudu, žalbe su uložili i Karadžić i haški tužioci.... »

Danas drugostepena presuda Radovanu Karadžiću

Radio 021 sreda, 20. mart 2019.
Prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću danas će biti izrečena drugostepena presuda pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu.
Izricanje drugostepene presude najavljeno je za 14 časova i trebalo bi da traje do 16:30 časova. Dosadašnja praksa pokazuje da sve obično traje nešto kraće ali ovo je poseban slučaj pa je i trajanje nezahvalno prognozirati.... »

Danas izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću

IndeksOnline sreda, 20. mart 2019.
HAG/BEOGRAD – Medjunarodni sud u Hagu izreći će danas pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću, koga je Haški tribunal 2016. nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovečnosti u BiH. Na tu presudu, žalbe su uložili i Karadžić i... »

Žalbe uložili i odbrana i tužilaštvo: Najs: Nemoguće je prognozirati presudu Radovanu Karadžiću

Blic sreda, 20. mart 2019.
Bivši haški tužilac Džefri Najs izjavio je uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću da je skoro nemoguće precizno reći neku prognozu jer su i odbrana i tužilaštvo uložili žalbe. On je to rekao za sarajevski Klix, a uoči odlučivanja Žalbenog veća Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u predmetu... »

Konačno epilog: Radovana Karadžića danas u Hagu očekuje pravosnažna presuda

Blic sreda, 20. mart 2019.
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić dobiće danas, najverovatnije, pravosnažnu presudu u Hagu pošto je pre tri godine prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina u BiH. Žalbeno veće Mehanizma sada može prvostepenu presudu da potvrdi ili da je preinači,... »

Boriće se do smrti! Presudu Karadžiću zna srpski narod: On je u pravu! Važno je samo jedno! (video)

Srbija danas sreda, 20. mart 2019.
Nakon 10 godina postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) u sredu 20. marta izreći će drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.
Bilo kakvo snimanje prenosa uživo unutar zgrade Mehanizma strogo je zabranjeno iz, kako se navodi, "operativnih razloga". Izricanje pravosnažne presude zakazano za sutra u 14 sati u haškom tribunalu, biće prenošeno sa 30 minuta... »

Pravosnažna presuda Karadžiću - Doživotna ili sloboda!?

Mondo sreda, 20. mart 2019.
U Hagu će danas biti izrečena drugostepena presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je u prvostepenom postupku osuđen na 40 godina zatvora.
Prvostepenom presudom Karadžić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici, opsadu Sarajeva, ubistva, teror i mučenje. Sud nije prihvatio zahtev tužilaštva da Karadžić bude osuđen za genocid u sedam opština BiH. Drugostepena... »

Biserko: Karadžić inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama

Danas sreda, 20. mart 2019.
Osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko rekla je portalu Vijesti.ba da očekuje potvrdu prvostepene presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji „ostaje kao inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama“.
Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove će 20. marta u Hagu izreći drugostepenu presudu Radovanu Karadžiću. Prvostepenom presudom Pretresnog veća iz 2016. godine Karadžić je proglašen krivim po 10... »

Komentari na drugim sajtovima

Partizan se gostio: Samo jednom u Humskoj!

Mondo  pre 53 minuta  još 11 povezanih

Srbi s Kosova danas kod Vučića

B92  pre 42 minuta  još 3 povezane

AMSS: Oprez zbog mogućih klizavih kolovoza

Dnevnik  pre 35 minuta  još 3 povezane
©2019 Netmark d.o.o.