Povezane vesti

Uprava Sueckog kanala saopštila da je saobraćaj nastavljen

Glas Amerike 29.03.2021
KAIRO — Masivno plovilo koje je blokiralo Suecki kanal duže od nedelju dana u potpunosti je u plovnom stanju i saobraćaj će se nastaviti, saopštila je Uprava Sueckog kanala. Agencija Rojters prenela je izjavu jednog očevica koji je preneo da je… »

Oslobođen brod koji je blokirao Sueski kanal

Slobodna Evropa 29.03.2021
Gigantski teretni brod koji je gotovo sedmicu dana blokirao Sueski kanal pomaknut je u ponedjeljak rano ujutro, piše Reuters. Brod je uspješno pomaknut u 4:30 sati ujutro, a od tada se radi na njegovom osiguranju. VesselFinder, stranica koja se bavi… »

VIDEO: Oslobođen brod koji je blokirao Suecki kanal

Radio 021 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija "Inchcape Shipping". "'Ever given' je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4:30 časova i trenutno je bezbedan", navela je… »

Napokon oslobođen brod "Ever given" koji je danima blokirao Suecki kanal

Telegraf 29.03.2021
Još nije poznato kada će Suecki kanal biti otvoren za saobraćaj. Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchcape Shipping. "Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj… »

Ponovo uspostavljen saobraćaj kroz Suecki kanal

RTV 29.03.2021
ISMAILIJA, KAIRO - Nakon šestodnevne blokade ponovo je uspostavljen saobraćaj kroz Suecki kanal i zaplovili su prvi brodovi iz jezera između severnog i južnog kraka kanala, gde je bilo blokirano 45 brodova, preneo je Tas s. Jedan od najvećih… »

Oslobođen prolaz Sueckim kanalom, tegljači vuku brod ka Velikom jezeru

Politika 29.03.2021
ISMAILIJA - Ogromni teretni brod koji je blokirao Suecki kanal skoro nedelju dana „Ever Given” oslobođen je i saobraćaj kroz Suecki kanal će biti obnovljen, navela je u saopštenju Uprava Sueckog kanala (SCA). Očevodac britanske agencije Rojters… »

Suecki kanal blokiran, pa odblokiran - ponovo FOTO/VIDEO

B92 29.03.2021
Kairo -- Teretni brod "Ever given", koji je ponovo blokirao Suecki kanal, oslobođen je - opet. Saobraćaj kroz Suecki kanal će biti obnovljen, navela je u saopštenju Uprava Sueckog kanala (SCA). Očevidac britanske agencije Rojters video je brod u… »

GRAFIKA Detalji oslobađanja broda-diva iz Sueckog kanala

Nova 29.03.2021
Ogromni, 400 metara dug i 220.000 tona težak teretni brod Ever Given konačno je "odglavljen" sa obala Sueckog kanala i zvaničnici očekuju da će ova, vrlo prometna saobraćajnica, ubrzo ponovo biti u funkciji. Gubici od višednevne blokade Kanala mere… »

Egipat, trgovina i nafta: Kraj mukama - preusmeren džinovski brod koji je danima blokirao Suecki kanal

BBC News 29.03.2021
Posle sedam dana blokade, konačno je pomeren teretni brod Ever Given i oslobođen je Suecki kanal. Posle sedam dana i ogromne spasilačke akcije Suecki kanal je ponovo prohodan. Teretnjaci koji danima čekaju horski su sirenama pozdravili trenutak kad je… »

Odblokiran Suecki kanal, saobraćaj se nastavlja

Al Jazeera 29.03.2021
Spasioci su uspjeli pokrenuti brod dužine 400 metara i širine 59 metara, a kanal je otvoren za saobraćaj. Gigantski teretni brod “Ever Given”, koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopćila je kompanija Inchcape Shipping. “‘Ever… »

Dobre vesti iz sueca: Brod "Ever given" neoštećen, kanal ponovo plovan

Blic 29.03.2021
Ogroman teretni brod "Ever Given" koji je blokirao Suecki kanal gotovo nedelju dana i koji je danas "oslobođen", neoštećen je, a kanal je ponovo plovan, izjavio je predsednik Uprave Sueckog kanala Osama Rabie, prenela je egipatska televizija TV Nil… »

Alternativa Sueckom kanalu na ruski način

Vesti online 29.03.2021
Lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski smatra da Suecki kanal koji je već nekoliko dana blokiran za saobraćaj nije pouzdan i založio se za izgradnju novog – iz Persijskog zaliva u Kaspijsko more. „Još jedna blokada… »

Egipćani će tražiti odšetu: Deblokiran Suecki kanal, evo šta su iz Kaira rekli o mogućoj sabotaži

Večernje novosti 29.03.2021
EGIPAT će tražiti od vlasnika teretnog broda Ever Given da plati odštetu u Kairu, a kapetana broda smatra odgovornim za nesreću prošlog utorka koja je zablokirala Suecki kanal, rekao je pomoćnik egipatskog predsednika Abdel Fatah al-Sisi… »

Nastavljen saobraćaj kroz Suecki kanal

Novi magazin 29.03.2021
Uprava Sueckog kanala saopštila je danas da je obnovljen saobraćaj na tom velikom pomorskom putu posle gotovo nedelju dana zastoja zbog blokiranog teretnog broda. "Predsednik Uprave Sueckog kanala, admiral Osama Rabi, proglasio je obnavljanje… »

Nastavljen saobraćaj kroz Suecki kanal (FOTO)

Beta 29.03.2021
Uprava Sueckog kanala saopštila je danas da je obnovljen saobraćaj na tom velikom pomorskom putu posle gotovo nedelju dana zastoja zbog blokiranog teretnog broda. "Predsednik Uprave Sueckog kanala, admiral Osama Rabi, proglasio je obnavljanje… »

Suecki kanal ponovo plovan, brod koji ga je blokirao neoštećen

Dnevnik 29.03.2021
KAIRO: Ogroman teretni brod "Ever Given" koji je blokirao Suecki kanal gotovo nedelju dana i koji je danas "oslobođen", neoštećen je, a kanal je ponovo plovan, izjavio je predsednik Uprave Sueckog kanala Osama Rabie, prenela je egipatska televizija TV… »

Nastavljen saobraćaj kroz Suecki kanal

Danas 29.03.2021
Uprava Sueckog kanala saopštila je danas da je obnovljen saobraćaj na tom velikom pomorskom putu posle gotovo nedelju dana zastoja zbog blokiranog teretnog broda. „Predsednik Uprave Sueckog kanala, admiral Osama Rabi, proglasio je obnavljanje… »

Suecki kanal – brod koji je blokirao kanal konačno zaplovio

Nova 29.03.2021
Ogromni teretni brod koji je šest dana blokirao Suecki kanal, konačno je pomeren. Spasilački timovi koji su jutros posle višestanih napora uspeli da odglave deo teretnog broda Ever Given, danas su sa dolaskom visoke plime uspeli da odglave i ostatak i… »

"Evergreen" konačno oslobođen: Tegljači vuku brod - pomogla i plima

Večernje novosti 29.03.2021
VELIKI kontejnerski brod Evergreen više ne preči put brodovima u Sueskom kanalu, javlja AP. Iz agencije koja osigurava prolaz kroz kanal, Leth Agencies, rekli su da brod ponovno plovi zahvaljujući plimi i floti tegljača koji su radili na njegovom… »

Brod koji je blokirao Suecki kanal najzad oslobođen

N1 Info 29.03.2021
Teretni brod "Ever given", koji je skoro nedelju dana bio zaglavljen u Sueckom kanalu, napokon je oslobođen, navele su egipatske vlasti, prenosi BBC. Nije odmah jasno kada će saobraćaj u kanalu biti vraćen „u normalne tokove“. Direktor holandske… »

Krenuo je! Zaplovio brod koji je blokirao Suecki kanal

Nova 29.03.2021
Ogromni teretni brod koji je šest dana blokirao Suecki kanal, konačno je pomeren. Spasilački timovi koji su jutros posle višestanih napora uspeli da odglave deo teretnog broda Ever Given, danas su sa dolaskom visoke plime uspeli da odglave i ostatak i… »

Snimci koje je čekao čitav svet: Pogledajte kako je oslobođen Suecki kanal, usledilo je slavlje!

Mondo 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever Given" je danima blokirao Suecki kanal. Gigantski teretni brod "Ever Given" je danima blokirao Suecki kanal. Teretni brod "Ever Given" koji je od utorka blokirao Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je ranije danas… »

Konačno oslobođen "Ever Given": Pokrenuo se brod koji je blokirao Suecki kanal, ali saobraćaj još nije uspostavljen (video)

Blic 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je i pokrenuo se, saopštila je kompanija "Inchcape Shipping", a zatim potvrdile egipatske vlasti. Kompanija koja upravlja kanalom objavila je u izjavi kako 400 metara dug… »

Ever Given ponovo blokirao Suecki kanal: Brod krenuo pa stao! Agonija se nastavlja

Kurir 29.03.2021
Uprava Sucekog kanala saopštila je da je teretni Ever Given koji je danas odblokiran, ponovo blokirao Suecki kanal. Kontejnerski brod Ever Given ponovo je blokirao Suecki kanal u ponedeljak, samo nekoliko sati nakon oslobađanja, rekao je za Sputnjik… »

Uprava Sueckog kanala: Brod Ever Given oslobođen! Tegljači ga vuku ka Velikom jezeru

Kurir 29.03.2021
Ogromni teretni brod koji je blokirao Suecki kanal skoro nedelju dana "Ever Given" oslobođen je i saobraćaj kroz Suecki kanal će biti obnovljen, navela je u saopštenju Uprava Sueckog kanala (SCA). Očevodac britanske agencije Rojters video je brod u… »

Drama se nastavlja: Ever Given ponovo blokirao Suecki kanal, samo nekoliko sati nakon oslobađanja! (foto)

Večernje novosti 29.03.2021
UPRAVA Sucekog kanala saopštila je da je teretni brod Ever Given koji je danas odblokiran, ponovo blokirao Suecki kanal. - Kontejnerski brod Ever Given ponovo je blokirao Suecki kanal u ponedeljak, samo nekoliko sati nakon oslobađanja - rekao je za… »

Kineska varijanta “Sueca”: Kamion zustavio saobraćaj VIDEO

Nova 29.03.2021
Tri dana nakon što se transportni brod Ever Given kompanije "Evergreen" nasukao u Sueckom kanalu i blokirao jedan od najvažnijih pomorskih puteva na svetu, na kineskoj društvenoj mreži "Sina Weibo" objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako je… »

Prokletstvo evergrina: Kamion blokirao put u Kini na isti način kao i teretni brod! (foto)

Večernje novosti 29.03.2021
TRI dana nakon što se transportni brod "Ever Given" brodske kompanije "Evergrin" nasukao u Sueckom kanalu i blokirao jedan od najvažnijih pomorskih pravaca na svetu, na kineskoj društvenoj mreži Sina Veibo objavljena je fotografija na kojoj se može… »

Pogledajte koliko brodova čeka da prođe Suecom

Nova 29.03.2021
Više od 320 brodova čekalo je da prođe Sueckim kanalom bilo do Sredozemnog ili Crvenog mora, saopštila je kompanija za kanalske usluge. Desetine drugih brodova su kao svoje odredište naveli Suecki kanal, međutim čini se da brodari sve više… »

Blokada Sueca: Milijarde u gubicima, 450 brodova na čekanju

Nova 29.03.2021
Ogromni teretni brod koji je od prošlog utorka blokirao Suecki kanal, konačno je jutros oslobođen i zvaničnici se sada nadaju da će saobraćaj uskoro krenuti. Blokada Kanala izazvala je glavobolje i frustracije celoj svetskoj kargo industriji… »

Prokletstvo iz sueckog kanala stiglo i u Kinu Kamion Evergrin blokirao saobraćaj na isti način kao i teretni brod! (foto)

Kurir 29.03.2021
Tri dana nakon što se transportni brod "Ever Given" brodske kompanije "Evergrin" nasukao u Sueckom kanalu i blokirao jedan od najvažnijih pomorskih pravaca na svetu, na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo objavljena je fotografija na kojoj se može… »

Teretni brod zaglavljen u Sueckom kanalu počeo da se kreće

Novi magazin 29.03.2021
Teretni brod "Ever given", koji je skoro nedelju dana zaglavljen u Sueckom kanalu, počeo je danas da se kreće. Portali za praćenje pomorskog saobraćaja danas pokazuju da se brod od 200.000 tona udaljio od zapadne strane kanala, jednog od glavnih… »

Odblokiran brod zaglavljen u Sueckom kanalu

Politika 29.03.2021
KAIRO – Gigantski teretni brod „Ever given” koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchcape Shipping. „'Ever Given' je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan”, navela… »

Tegljači pomeraju brod u Sueckom kanalu

Nova 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchape Shipping.… »

Oslobađanje broda “Ever given” iz Sueckog kanala

Nova 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchape Shipping.… »

Zastoj u Suecu bez posledica po srpsku privredu? "Tehnička stvar, neće dugo trajati"

B92 29.03.2021
Beograd -- Blokiranje saobraćaja u Sueckom kanalu stvorilo je velike probleme transportnim kompanijama i pojedinim proizvođačima. Međutim, to nije uzrokovalo krupna pomeranja na svetskom tržištu, ocenjuje Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije i… »

Više ne stoji u mestu Ovo je trenutna pozicija broda koji se nasukao u Sueckom kanalu (foto)

Kurir 29.03.2021
Ogromni brod koji je gotovo nedelju dana blokirao Suecki kanal pomeren je u ponedeljak rano ujutru, piše Rojters. Brod je uspešno pomeren u 4.30 sati ujutru, a od tada se radi na njegovom osiguravanju. #BREAKING | Ship-tracking service VesselFinder has… »

Više ne stoji u mestu: Ovo je trenutna pozicija broda koji se nasukao u Sueckom kanalu (foto)

Večernje novosti 29.03.2021
OGROMNI brod koji je gotovo nedelju dana blokirao Suecki kanal pomeren je u ponedeljak rano ujutru, piše Rojters. Brod je uspešno pomeren u 4.30 sati ujutru, a od tada se radi na njegovom osiguravanju. Brod se još uvek nalazi u Sueckom kanalu… »

“Putin i Šojgu sve isplanirali u tajgi”

Vesti online 29.03.2021
Ruski politikolog Evgenije Satanovski primetio je na svom telegram kanalu da u blokadi Sueckog kanala obavezno treba tražiti „ruski trag“. Ekspert je i dao smernice, gde treba tražiti, ironično primetivši da su „Putin i Šojgu sve isplanirali u… »

Oslobođen brod Ever given koji je blokirao Suecki kanal

Dnevnik 29.03.2021
KAIRO: Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inćcape Shipping. "''Ever Given'' je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan", navela je… »

Oslobođen brod "Ever Given" koji je blokirao Suecki kanal

RTS 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever Given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija "Inchcape shipping". "Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan", navela je kompanija na… »

Kraj drame! Oslobođen brod "Ever Given" koji je blokirao Suecki kanal

Mondo 29.03.2021
Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30. Ever Given je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30. Gigantski teretni brod "Ever Given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija… »

Teretni brod zaglavljen u Sueckom kanalu počeo da se kreće

Danas 29.03.2021
Teretni brod „Ever given“, koji je skoro nedelju dana zaglavljen u Sueckom kanalu, počeo je danas da se kreće. Portali za praćenje pomorskog saobraćaja danas pokazuju da se brod od 200.000 tona udaljio od zapadne strane kanala, jednog od glavnih… »

Oslobođen brod koji je blokirao Suecki kanal: Još nije poznato kada će biti otvoren za saobraćaj

Večernje novosti 29.03.2021
GIGANTSKI teretni brod "Evergreen" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inćcape Shipping. - Evergreen je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan- navela je kompanija na svom… »

Oslobođen brod Ever given koji je blokirao Suecki kanal

Nova 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inchape Shipping. “‘Ever given’ je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan”, navela je kompanija… »

Ever GIVEN konačno oslobođen! Šest dana je blokirao Suecki kanal, a sada je gigantski teretnjak najzad pomeren! (video)

Kurir 29.03.2021
Gigantski teretni brod "Ever given" koji od utorka blokira Suecki kanal, oslobođen je, saopštila je kompanija Inćcape Shipping. "'Ever Given' je uspešno vraćen u odgovarajući položaj jutros u 4.30 i trenutno je bezbedan", navela je kompanija na… »

Ruski satelit snima brod u suecu: Pogledajte kako izgledaju radovi na deblokadi, Rogozin objavio fotografije (foto)

Večernje novosti 28.03.2021
ŠEF "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin objavio je na svom tviter nalogu satelistske snimke nasukanog broda u Sueckom kanalu, piše RIA Novosti. Precizirao je da je tu oblast nadgledao satelit Resurs-P. Fotografija prikazuje radove na deblokadi… »

Vesti dana »