Povezane vesti

Zeman se izvinio zbog NATO bombardovanja

Politika 18.05.2021
Od ovog trenutka srpski narod će doživljavati češki narod ne samo kao prijateljski, već kao bratski narod, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu, posle izvinjenja koje je javno srpskom narodu uputio predsednik Češke Miloš… »

Zeman: Izvinjavam se za bombardovanje i molim srpski narod da nam oprosti; Srbija nikad neće zaboraviti ove reči

RTV 18.05.2021
PRAG - NATO bombardovanje bila je greška, bilo je to gore od zločina i ja bih zamolio srpski narod da nam oprosti, rekao je danas predsednik Češke Miloš Zeman posle sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Pragu. On je na zajedničkoj… »

Danas je divno biti Srbin u pragu: Predsednik Srbije u Češkoj, Zeman se izvinio zbog bombardovanja Srbije (foto/video)

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Printscreen A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Poslaničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom i tom prilikom upisao se u Knjigu… »

Vučić: Ne znam koji je spomenik ugroženiji od Dečana

Politika 18.05.2021
PRAG – Ne znam koji je spomenik ugroženiji od manastira Visoki Dečani, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da manastir pripada srpskoj i svetskoj kulturnoj baštini i da će uvek imati podršku države. „Ne znam koji je… »

Vučić se upisao u Knjigu počasnih gostiju češkog Poslaničkog doma FOTO

B92 18.05.2021
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Poslaničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom. On se tom prilikom upisao se u Knjigu počasnih gostiju Poslaničkog doma. Podsetimo, predsednik Srbije… »

Vučić: Ne znam koji je spomenik ugroženiji od Dečana

RTS 18.05.2021
Ne znam koji je spomenik ugroženiji od manastira Visoki Dečani, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da manastir pripada srspkoj i svetskoj kulturnoj baštini i da će uvek imati podršku države. "Ne znam koji je spomenik… »

Vučić: Zeman je možda prvi ali ne i poslednji predsednik koji će se izviniti za bombardovanje

Beta 18.05.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predsednik Češke Miloš Zeman možda prvi, ali ne i poslednji lider jedne zemlje koji će uputiti izvinjenje srpskom narodu zbog NATO bombardovanja 1999. godine. Odgovarajući na pitanja… »

"Odmah da kažem, izvinjavam se za bombardovanje"; "To niko nije izgovorio, hvala" VIDEO

B92 18.05.2021
Prag -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Češke Miloš Zeman obratili su se javnosti nakon sastanka u Pragu. Na početku se medijima obratio češki predsednik Miloš Zeman, koji je za Srbiju rekao da je tradicionalni prijatelj Češke… »

Vučić iz Praga: Počelo je da se odmotava klupko VIDEO

B92 18.05.2021
Prag -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počelo da se odmotava klupko po pitanju bombardovanja Srbije 1999. godine. On je rekao da je počelo da se govori o onome što je bilo "diktat velikih sila". On je još jednom zahvalio… »

Veličanstven doček u Vučićevu čast: Ministar Mali objavio fotografije iz Praga (foto)

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Instagram - Živelo prijateljstvo Srbije i Češke! Veličanstven doček u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas u Pragu - piše u opisu fotografija. A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa) Predsednik Srbije se… »

Zeman: Izvinjavam se za bombardovanje SRJ i molim srpski narod da nam oprosti

RTS 18.05.2021
Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je na konferenciji u Pragu da je bombardovanje Jugoslavije bilo greška, izvinio se i zamolio srpski narod da mu oprosti. Izvinjenje predsednika Zemana su reči hrabrog čoveka koji se nikome ne dodovorava i nikada… »

Češki predsednik se izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999.

Glas Amerike 18.05.2021
PRAG — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Češkoj gde se sastao sa predsednikom te zemlje Milošem Zemanom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i putu Srbije ka EU. Predsednik Zeman se, nakon sastanka, na konferenciji za… »

Vučić: Dobili smo podršku predsednika Češke za dijalog Beograda i Prištine

Blic 18.05.2021
Dobili smo podršku od predsednika Češke za dijalog Beograda i Prištine, izjavio je danas presednik Srbije Aleksandar Vučić. "Očekujem još veću njihovu podršku našoj zemlji na evropskom putu", kazao je Vučić novinarima tokom zvanične posete… »

Zemana u Češkoj podsećaju da je upravo on odobrio bombardovanje SR Jugoslavije

Novi magazin 18.05.2021
Današnje izvinjenje predsednika Češke Miloša Zemana srpskom narodu za NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine češki zvaničnici tumače kao izvinjenje u lično ime, a ne izvinjenje češke države i, kao i mediji, podsećaju da je upravo… »

Vučić: Dobili smo podršku Češke za dijalog sa Prištinom

Nova 18.05.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u Češkoj, rekao je da je od predsednika te države dobio podršku za dijalog Beograda i Prištine. Nakon sastanka sa češkim kolegom Vučić je rekao da je tu zemlju zamolio i za podršku u dijalogu… »

Vučić reagovao na provokaciju Prištine: Ne znam koji je spomenik ugroženiji od Dečana

Kurir 18.05.2021
Ne znam koji je spomenik ugroženiji od manastira Visoki Dečani, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da, manastir pripada srpskoj i svetskoj kulturnoj baštini i da će uvek imati podršku države. - Ne znam koji je spomenik… »

Ne postoji ugroženiji spomenik od Dečana: Predsednik Vučić iz Praga o srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Printscreen Vučić je istakao da ne zna za bilo koji spomenik u ovom delu sveta koji je ugroženiji od Dečana. - Za nas je važno da se zna da Dečani pripadaju i srpskoj kulturnoj baštini i svetskoj kulturnoj baštini - istakao je predsednik… »

Osvedočeni prijatelj Srbije: Ovako je Miloš Zeman govorio o našoj zemlji

Večernje novosti 18.05.2021
Foto AP Napomenuo je da je Srbija da je tradicionalni prijatelj Češke, koja je tokom istorije bila izneverena. - Odmah da kažem da se izvinjavam za bombardovanje SRJ. Bila je to greška. Ja bih kao čovek zamolio srpski narod da nam oprosti. Sve vreme… »

Hvala velikom čoveku i prijatelju srpskog naroda: Selaković o potresnim rečima predsednika Češke Miloša Zemana (video)

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: AP Photo via CTK/Roman Vondrous - Hvala velikom čoveku i velikom prijatelju Srbije i srpskog naroda predsedniku Češke Republike Milošu Zemanu! Hvala predsedniku Vučiću što Srbiji svugde vraća dostojanstvo! Živelo srpsko-češko… »

"Molim srpski narod da nam oprosti": Zeman se izvinio zbog bombardovanja Jugoslavije: "Bila je to greška koja me dugo mučila…

Blic 18.05.2021
Predsednik Češke Miloš Zeman danas je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio da mu je veoma teško kada pomisli na to da je njegova država pristala na bombardovanje Jugoslavije 1999. godine. - Razgovarali smo danas o… »

Predsednik Češke Zeman izvinio se Srbima za NATO bombardovanje

Novi magazin 18.05.2021
Predsednik Češke Miloš Zeman izvinio se danas u Pragu pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za bombardovanje bivše Jugoslavije 1999. godine za koje je kao tadašnji premijer Češke Zeman u ime češke vlade dao saglasnost. Zeman je u… »

Zeman se izvinio Srbiji za NATO bombardovanje 1999. godine

Danas 18.05.2021
Predsednik Češke Miloš Zeman izvinio se danas Srbiji za NATO bombardovanje 1999. godine, ocenivši da je to bila greška i gore od zločina. Predsednik Češke Miloš Zeman izvinio se danas Srbiji za NATO bombardovanje 1999. godine, ocenivši da je to… »

Zeman: Molim srpski narod da nam oprosti bombardovanje

Vesti online 18.05.2021
NATO bombardovanje bila je greška, bilo je to gore od zločina i ja bih zamolio srpski narod da nam oprosti, rekao je danas predsednik Češke Miloš Zeman posle sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Pragu. On je na zajedničkoj… »

Zeman se izvinio Srbiji za bombardovanje: Molim srpski narod da nam oprosti

N1 Info 18.05.2021
Predsednik Češke Miloš Zeman izvinio se u Pragu pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za bombardovanje bivše Jugoslavije 1999. godine, za koje je kao tadašnji premijer Češke u ime vlade dao saglasnost. Zeman je u obraćanju medijima posle… »

Vučić: Srbi će od danas Čehe smatrati bratskim narodom

Dnevnik 18.05.2021
PRAG: Od ovog trenutka srpski narod će doživljavati češki narod ne samo kao prijateljski, već kao bratski narod, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu, posle izvinjenja koje je javno srpskom narodu uputio predsednik Češke… »

Održan sastanak Vučić - Zeman FOTO

B92 18.05.2021
Prag -- U Dvorcu Praga održan je sastanak predsednika Češke i Srbije Miloša Zemana i Aleksandra Vučića i u četiri oka. Kako se očekuje dvojica predsednika razmeniće mišljenja o proširenju EU, o situaciji na Zapadnom Balkanu, ali i o dijalogu sa… »

Vučić započeo posetu Češkoj, sastao se sa Zemanom

RTS 18.05.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Češkoj, a u Pragu ga je dočekao češki predsednik Miloš Zeman koji mu je uručio odlikovanje. Održan je i sastanak dvojice predsednika. Održan je sastanak dvojice predsednika, a… »

Vučić svečano dočekan u Praškom zamku Zeman se izvinio za bombardovanje 1999, bio je to zločin molim srpski narod da…

Kurir 18.05.2021
Danas je divno biti Srbin u Pragu, rekao je predsednik Srbije Orden kojim je odlikovan predsednik Vučić je najveće državno priznanje Češke koje uručuje lično predsednik, a između ostalih dobili su ga i i Žak Širak, španski kralj Huan Karlos… »

Izvinjenje zbog bombardovanja - Zeman: Kao čovek zamolio bih srpski narod da nam oprosti!

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Instagram - Srbija nam je izrazila podršku, a mi smo je bombardovali. Odmah da kažem da se izvinjavam za bombardovanje SRJ. Bila je to greška. Ja bih kao čovek zamolio srpski narod da nam oprosti. Sve vreme me je to mučilo - kazao je Zeman.… »

Češki predsednik se izvinio Srbiji zbog NATO bombardovanja

Nova 18.05.2021
U Dvorcu Praga završen je sastanak predsednika Češke i Srbije Miloša Zemana i Aleksandra Vučića i u cetiri oka. Nakon sastanka na zajedničkoj konferenciji za novinare Zeman se izvinio Srbiji zbog NATO bombardovanja. Zeman je zamolio srpski narod da… »

"Bombardovanje vaše zemlje je bilo gore od zločina, molim vas izvinite": Češki predsednik se kaje za prošlost (video)

Mondo 18.05.2021
On je danas ugostio Vučića i uručio najviše državno priznanje Češke. On je danas ugostio Vučića i uručio najviše državno priznanje Češke. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas u Pragu zvaničnu posetu Češkoj. Vučića je… »

Zeman nosi rozetu koju je dobio od Vučića Predsednik o ordenu: Ovo što ja nosim na reveru predstavljaju dodatnu obavezu i…

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Instagram Vučić je istakao zahvalnost na ordenu koji je dobio od Miloša Zemana, predsednika Češke Republike, i rekao da rozeta za njega znači "veliku čast". Foto: Instagram - Ova rozeta koju Miloš nosi, dao sam mu ja, ali ovo što ja danas… »

Zeman odlikovao Vučića: Predsednik Srbije u zvaničnoj poseti Češkoj

Blic 18.05.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas u Pragu zvaničnu posetu Češkoj. Vučića je uz vojne počasti i intoniranje himni dve zemlje dočekao u Praškom zamku predsednik Češke Miloš Zeman, nakon čega je usledila je ceremonija dodele… »

Počeo sastanak Vučića i Zemana u četiri oka

Nova 18.05.2021
U Dvorcu Praga počeo je sastanak predsednika Češke i Srbije Miloša Zemana i Aleksandra Vučića i u četiri oka. Kako se očekuje dvojica predsednika razmeniće mišljenja o proširenju EU, o situaciji na Zapadnom Balkanu, ali i o dijalogu sa… »

Zeman odlikovao Vučića najvećim državnim priznanjem Češke

N1 Info 18.05.2021
Češki predsednik Miloš Zeman odlikovao je u Pragu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom belog lava, koji je najveće državno priznanje Češke. Ovaj orden uručuje lično predsednik Češke, a između ostalih dobili su ga i Žak Širak… »

Vučić u poseti Češkoj: Predsednik sa Zemanom i Vondračekom - u planu i sastanci sa brojnim privrednicima

Večernje novosti 18.05.2021
Foto: Printskrin Danas u 11 časova biće održana Ceremonija svečanog dočeka u Praškom zamku. Nakon toga, uslediće tet-a-tet sastanak predsednika Republike Aleksandra Vučića i predsednika Češke Republike Miloša Zemana. Za 11.50 planiran je… »

Vučić u dvodnevnoj poseti Češkoj: Predsednik Srbije sutra sa Zemanom, u sredu sa Babišom

Blic 17.05.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je večeras iz Brisela u zvaničnu poseti Češkoj Republici, gde će boraviti sutra i u sredu. Prvog dana posete Vučić će imati odvojene susrete sa predsednikom Češke Milošem Zemanom, predsednikom… »

Vesti dana »