Повезане вести

Земан се извинио због НАТО бомбардовања

Земан се извинио због НАТО бомбардовања

Политика 18.05.2021
Од овог тренутка српски народ ће доживљавати чешки народ не само као пријатељски, већ као братски народ, истакао је данас председник Србије Александар Вучић у Прагу, после извињења које је јавно српском народу упутио… »
Данас је дивно бити Србин у прагу: Председник Србије у Чешкој, Земан се извинио због бомбардовања Србије (фото/видео)

Данас је дивно бити Србин у прагу: Председник Србије у Чешкој, Земан се извинио због бомбардовања Србије (фото/видео)

Вечерње новости 18.05.2021
Фото: Принтсцреен А пост схаред би Александар Вучић (@будуцностсрбијеав) Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Посланичког дома Парламента Чешке Републике Радеком Вондрачеком и том приликом уписао… »
Вучић: Не знам који је споменик угроженији од Дечана

Вучић: Не знам који је споменик угроженији од Дечана

РТС 18.05.2021
Не знам који је споменик угроженији од манастира Високи Дечани, рекао је председник Србије Александар Вучић и поручио да манастир припада срспкој и светској културној баштини и да ће увек имати подршку државе. "Не знам који је… »
Вучић: Земан је можда први али не и последњи председник који ће се извинити за бомбардовање

Вучић: Земан је можда први али не и последњи председник који ће се извинити за бомбардовање

Бета 18.05.2021
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је председник Чешке Милош Земан можда први, али не и последњи лидер једне земље који ће упутити извињење српском народу због НАТО бомбардовања 1999. године. Одговарајући… »
Земан: Извињавам се за бомбардовање СРЈ и молим српски народ да нам опрости

Земан: Извињавам се за бомбардовање СРЈ и молим српски народ да нам опрости

РТС 18.05.2021
Председник Чешке Милош Земан рекао је на конференцији у Прагу да је бомбардовање Југославије било грешка, извинио се и замолио српски народ да му опрости. Извињење председника Земана су речи храброг човека који се никоме не… »
Вучић: Добили смо подршку председника Чешке за дијалог Београда и Приштине

Вучић: Добили смо подршку председника Чешке за дијалог Београда и Приштине

Блиц 18.05.2021
Добили смо подршку од председника Чешке за дијалог Београда и Приштине, изјавио је данас преседник Србије Александар Вучић. "Очекујем још већу њихову подршку нашој земљи на европском путу", казао је Вучић новинарима током… »
Чешки председник се извинио Србији због бомбардовања 1999.

Чешки председник се извинио Србији због бомбардовања 1999.

Глас Америке 18.05.2021
ПРАГ — Председник Србије Александар Вучић у посети је Чешкој где се састао са председником те земље Милошем Земаном са којим је разговарао о билатералним односима и путу Србије ка ЕУ. Председник Земан се, након састанка, на… »
Земана у Чешкој подсећају да је управо он одобрио бомбардовање СР Југославије

Земана у Чешкој подсећају да је управо он одобрио бомбардовање СР Југославије

Нови магазин 18.05.2021
Данашње извињење председника Чешке Милоша Земана српском народу за НАТО бомбардовање СР Југославије 1999. године чешки званичници тумаче као извињење у лично име, а не извињење чешке државе и, као и медији, подсећају да… »
Вучић: Добили смо подршку Чешке за дијалог са Приштином

Вучић: Добили смо подршку Чешке за дијалог са Приштином

Нова 18.05.2021
Председник Србије Александар Вучић који борави у Чешкој, рекао је да је од председника те државе добио подршку за дијалог Београда и Приштине. Након састанка са чешким колегом Вучић је рекао да је ту земљу замолио и за подршку у… »
Хвала великом човеку и пријатељу српског народа: Селаковић о потресним речима председника Чешке Милоша Земана (видео)

Хвала великом човеку и пријатељу српског народа: Селаковић о потресним речима председника Чешке Милоша Земана (видео)

Фото: АП Пхото виа ЦТК/Роман Вондроус - Хвала великом човеку и великом пријатељу Србије и српског народа председнику Чешке Републике Милошу Земану! Хвала председнику Вучићу што Србији свугде враћа достојанство! Живело… »
Осведочени пријатељ Србије: Овако је Милош Земан говорио о нашој земљи

Осведочени пријатељ Србије: Овако је Милош Земан говорио о нашој земљи

Фото АП Напоменуо је да је Србија да је традиционални пријатељ Чешке, која је током историје била изневерена. - Одмах да кажем да се извињавам за бомбардовање СРЈ. Била је то грешка. Ја бих као човек замолио српски народ да… »
Не постоји угроженији споменик од Дечана: Председник Вучић из Прага о српским светињама на Косову и Метохији

Не постоји угроженији споменик од Дечана: Председник Вучић из Прага о српским светињама на Косову и Метохији

Фото: Принтсцреен Вучић је истакао да не зна за било који споменик у овом делу света који је угроженији од Дечана. - За нас је важно да се зна да Дечани припадају и српској културној баштини и светској културној баштини - истакао… »
"Молим српски народ да нам опрости": Земан се извинио због бомбардовања Југославије: "Била је то грешка која ме дуго мучила…

"Молим српски народ да нам опрости": Земан се извинио због бомбардовања Југославије: "Била је то грешка која ме дуго мучила…

Блиц 18.05.2021
Председник Чешке Милош Земан данас је, након састанка са председником Србије Александром Вучићем, изјавио да му је веома тешко када помисли на то да је његова држава пристала на бомбардовање Југославије 1999. године. -… »
Председник Чешке Земан извинио се Србима за НАТО бомбардовање

Председник Чешке Земан извинио се Србима за НАТО бомбардовање

Нови магазин 18.05.2021
Председник Чешке Милош Земан извинио се данас у Прагу пред председником Србије Александром Вучићем за бомбардовање бивше Југославије 1999. године за које је као тадашњи премијер Чешке Земан у име чешке владе дао сагласност… »
Земан се извинио Србији за бомбардовање: Молим српски народ да нам опрости

Земан се извинио Србији за бомбардовање: Молим српски народ да нам опрости

Н1 Инфо 18.05.2021
Председник Чешке Милош Земан извинио се у Прагу пред председником Србије Александром Вучићем за бомбардовање бивше Југославије 1999. године, за које је као тадашњи премијер Чешке у име владе дао сагласност. Земан је у обраћању… »
Вучић: Срби ће од данас Чехе сматрати братским народом

Вучић: Срби ће од данас Чехе сматрати братским народом

Дневник 18.05.2021
ПРАГ: Од овог тренутка српски народ ће доживљавати чешки народ не само као пријатељски, већ као братски народ, истакао је данас председник Србије Александар Вучић у Прагу, после извињења које је јавно српском народу упутио… »
Извињење због бомбардовања - Земан: Као човек замолио бих српски народ да нам опрости!

Извињење због бомбардовања - Земан: Као човек замолио бих српски народ да нам опрости!

Фото: Инстаграм - Србија нам је изразила подршку, а ми смо је бомбардовали. Одмах да кажем да се извињавам за бомбардовање СРЈ. Била је то грешка. Ја бих као човек замолио српски народ да нам опрости. Све време ме је то мучило… »
Вучић започео посету Чешкој, састао се са Земаном

Вучић започео посету Чешкој, састао се са Земаном

РТС 18.05.2021
Председник Србије Александар Вучић стигао је у званичну посету Чешкој, а у Прагу га је дочекао чешки председник Милош Земан који му је уручио одликовање. Одржан је и састанак двојице председника. Одржан је састанак двојице… »
Земан носи розету коју је добио од Вучића Председник о ордену: Ово што ја носим на реверу представљају додатну обавезу и…

Земан носи розету коју је добио од Вучића Председник о ордену: Ово што ја носим на реверу представљају додатну обавезу и…

Фото: Инстаграм Вучић је истакао захвалност на ордену који је добио од Милоша Земана, председника Чешке Републике, и рекао да розета за њега значи "велику част". Фото: Инстаграм - Ова розета коју Милош носи, дао сам му ја, али… »
Чешки председник се извинио Србији због НАТО бомбардовања

Чешки председник се извинио Србији због НАТО бомбардовања

Нова 18.05.2021
У Дворцу Прага завршен је састанак председника Чешке и Србије Милоша Земана и Александра Вучића и у цетири ока. Након састанка на заједничкој конференцији за новинаре Земан се извинио Србији због НАТО бомбардовања. Земан је… »
Земан одликовао Вучића највећим државним признањем Чешке

Земан одликовао Вучића највећим државним признањем Чешке

Н1 Инфо 18.05.2021
Чешки председник Милош Земан одликовао је у Прагу председника Србије Александра Вучића Орденом белог лава, који је највеће државно признање Чешке. Овај орден уручује лично председник Чешке, а између осталих добили су га и Жак… »
Почео састанак Вучића и Земана у четири ока

Почео састанак Вучића и Земана у четири ока

Нова 18.05.2021
У Дворцу Прага почео је састанак председника Чешке и Србије Милоша Земана и Александра Вучића и у четири ока. Како се очекује двојица председника размениће мишљења о проширењу ЕУ, о ситуацији на Западном Балкану, али и о… »
Вучић у посети Чешкој: Председник са Земаном и Вондрачеком - у плану и састанци са бројним привредницима

Вучић у посети Чешкој: Председник са Земаном и Вондрачеком - у плану и састанци са бројним привредницима

Фото: Принтскрин Данас у 11 часова биће одржана Церемонија свечаног дочека у Прашком замку. Након тога, уследиће тет-а-тет састанак председника Републике Александра Вучића и председника Чешке Републике Милоша Земана. За 11.50… »

Вести дана »