Povezane vesti

Tražimo povlačenje svih trupa sa severa Kosova i Metohije

Politika 21.09.2021
Brisel da jasno odgovori da li postoji Briselski sporazum. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, obraćajući se medijima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je doneto više odluka, zaključaka, predloga i preporuka. Srbija traži… »

Prištinski mediji: Snajperisti nadgledaju administrativne prelaze

Politika 21.09.2021
PRIŠTINA - Na administrativnom prelazu Jarinje, gde su raspoređeni pripadnici ROSU radi skidanja srpskih registarskih tablica, situaciju nadgledaju i snajperisti koje je poslala Priština, prenose prištinski mediji. Ljajmi je objavio fotografije… »

Dačić: Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje Srba na KiM

Politika 21.09.2021
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je danas povodom incidenata na Kosovu i Metohiji koje izaziva Priština da je pravo pitanje da li Evropska unija misli da je Briselski sporazum iz 2013. godine aktuelan ili nije, poručivši da Srbija… »

Šta je potpisano 2011. godine?

Politika 21.09.2021
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da ne reaguju na najnovije provokacije prištinske strane, ističući da će se Srbija boriti za svoj narod, mir i ekonomski napredak. U toku jučerašnjeg dana… »

Vučić traži hitno povlačenje trupa sa severa Kosova, Lajčak poziva na deeskalaciju

Glas Amerike 21.09.2021
BEOGRAD — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je razmatrana situacija na Kosovu posle "kriminalne akcije Prištine" i da je zaključeno da će Srbija nastaviti da institira na očuvanju mira… »

"Situacija je izuzetno napeta"; Policija opremljena snajperima, mitraljezima i šok bombama VIDEO/FOTO

B92 21.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak trenutno je mirno. Kako se navodi, samo 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavic i Zubin Potok, nalaze se jedinice ROSU, naoružane dugim cevima i snajperima. Pripadnici ROSU se u dežurstvu… »

Vučić: Tražimo povlačenje trupa sa severa Kosova

Slobodna Evropa 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 21. septembra nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da Srbija traži povlačenje trupa kosovske policije sa severa Kosova i hitan odgovor Evropske unije da li postoji Briselski sporazum o pravnom… »

Vučić: Moramo odvratiti agresora na našu zemlju!

Vesti online 21.09.2021
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je danas u Palati Srbija, a njome je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tema sednice su bila dešavanja na Kosovu i Metohiji, odnosno upad jedinica Rosu na prelaze Jarinje i Brnjak kao i… »

Vučić: Na kriminalne akcije Prištine ne pristajemo! Odbio sam rešenje Kvinte, tražimo povlačenje trupa sa severa

Vesti online 21.09.2021
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja se održana danas u Palati Srbija završena je posle dvočasovnog zasedanja. Zahtevi Beograda. Njome je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vrhovni komandant oružanih snaga Srbije koji se u… »

Kosovo glavna tema Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu

Vesti online 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će, kako se očekuje, glavna tema biti poslednja dešavanja na Kosovu. Sednica je zakazana za 10 časova u Palati Srbija, posle čega će se… »

Rosu i dalje na severu KiM, Srbi mirno protestuju – zasedao Savet za nacionalnu bezbednost

RTS 21.09.2021
Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Preko administrativnih prelaza vozilima se i dalje ne može. U Palati "Srbija" održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na… »

Srbija i Kosovo: koga pogađa „reciprocitet“?

Dojče vele 21.09.2021
Kosovska policija počela je da izdaje vozilima iz Srbije privremene registarske tablice sa oznakom RKS. To je izazvalo velike gužve, veliku napetost i velike probleme za mnoge građane. Uprkos najavama o uspostavljanju „reciprociteta“ prema… »

Napeta situacija na severu KiM: Snajperisti nadgledaju administrativne prelaze! (foto/video)

Srbija danas 21.09.2021
Srbe sa Kosova i Metohije uznemirila su dešavanja na prelazima Jarinje i Brnjak, pošto su prištinske vlasti poslale naoružane jedinice ROSU. One su u ponedeljak ujutru sa blindiranim vozilima raspoređene na prelazima, Jarinje, Brnjak, skidali… »

Beograd se ljuti na Prištinu, a skida kosovske tablice od 2011.

Nova 21.09.2021
Priština uzvraća reciprocitetom, rečenica je koja objašnjava sve ono što se dešava na administrativnim prelazima sa Kosovom i Metohijom od ponedeljka ujutru. Kako za Nova.rs objašnjava urednica portala "Kossev" Tatjana Lazarević, prištinske… »

Kurti: Uredba nije provokacija, ili ćemo je obostrano ukinuti ili zadržati

Sputnik 21.09.2021
Situacija na Kosmetu je mirna, ali napeta nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Građani koji su blokirali prelaze Brnjak i Jarinje nastavili su blokadu, nezadovoljni odlukom Prištine o registarskim tablicama. U… »

Odgovor Beograda Prištini na terenu – bilbordi „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“

Danas 21.09.2021
Samo nekoliko sati nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče na konferenciji za novinare povodom situacije na KiM najavio mogućnost da se na ulasku i izlasku iz opština na severu Kosova nađu natpisi „Dobrodošli u Zajednicu srpskih… »

Na Jarinju i Brnjaku blokada i dalje traje, na Jarinju specijalci ROSU sa oznakama KBS

RTV 21.09.2021
JARINJE - Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i jutros je mirno, i dalje je u prekidu saobraćaj u oba smera, obustavljen je transport robe i proizvoda ka Kosmetu, a pored puta je parkirano blizu 30 teretnjaka. Građani nezadovoljni odlukom… »

Jarinje i Brnjak i dalje blokirani, stanovnici zatečeni odlukom o tablicama

N1 Info 21.09.2021
Srbija zahteva povlačenje trupa kosovske policije sa severa Kosova, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koji je razmatrao stanje na Kosovu i Metohiji posle raspoređivanja pripadnika specijalnih snaga… »

Srbi jači od suzavca

Vesti online 21.09.2021
Suzavac, snajperi, transparenti i danonoćno bdenje Srba s Kosova i Metohije na administrativnim prelazima gde su raspoređene jake snage jedinica Rosu sa snajperima i oklopna vozila… SAD za smirivanje tenzija Oružje nije dijalog Džipove ne pomeraju… »

Jeste LI pozdravili kući, CRNI SINOVI: Pojavio se novi video sa Jarinja ovde ne može da se prođe

Kurir 21.09.2021
Veliki broj šiptarskih specijalaca, pripadnika jedinice ROSU i dalje se nalazi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i još veći broj Srba koji od juče protestuju protiv jednostranog nasilnog akta privremenih organa u Prištini. Kao što… »

Dačić: EU da kaže da li stoji iza Briselskog sporazuma

RTV 21.09.2021
BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je danas povodom incidenata na Kosovu i Metohiji koje izaziva Priština da je pravo pitanje da li Evropska unija misli da je Briselski sporazum iz 2013. godine aktuelan ili nije, poručivši da… »

Reciprocitet kažnjava Albance u Preševu

Politika 21.09.2021
Predsednik Albanskog nacionalnog veća u Preševskoj dolini Ragmi Mustafa rekao je danas da odluka o reciprocitetu za registarske tablice sa Srbijom u drugom aspektu kažnjava stanovnike Preševske doline. Prema njegovim rečima, Albanci pozdravljaju… »

Evropsko licemerje! Tenzije na Kosmetu! Drecun: Postoji plan Prištine da uspostavi punu kontrolu na severu Kosova i Metohije

Kurir 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštio je da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, kao i hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu… »

Kako će se rešiti kriza na Kosovu, paprene pomorandže i predsednikovo – videćemo

N1 Info 21.09.2021
Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik države Aleksandar Vučić prvo je objasnio da je odbio, kako je rekao, "tobožnje kompromisno rešenje" zemalja Kvinte i EU, a onda je poručio da Beograd zahteva povlačenje specijalnih jedinica… »

Priština poslala snajperiste: Nadgledaju administrativne prelaze Jarinje, gde pripadnici ROSU skidaju srpske registarske…

Blic 21.09.2021
Na administrativnom prelazu Jarinje, gde su raspoređeni pripadnici ROSU radi skidanja srpskih registarskih tablica, situaciju nadgledaju i snajperisti koje je poslala Priština, prenose prištinski mediji. Ljajmi je objavio fotografije pripadnika ROSU… »

Poslanici većine pozdravili Vučićeve poruke posle Saveta, Glišić: Lajčaka proglasiti za personu non grata

RTV 21.09.2021
BEOGRAD - Poslanici vladajuće koalicije pozdravili su danas poruke predsednika Aleksandra Vučića posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koje su, kako su naveli u izjavi za Tanjug, išle ka tome da niko prema Srbiji ne može da se ponaša… »

"Da se ne dogodi kao s taksom" Rama o situaciji na severu KiM: Treba izbeći bumerang zamrzavanje dijaloga

Blic 21.09.2021
Premijer Albanije Edi Rama smatra da Priština postavlja pitanje reciprociteta registarskih tablica s punim pravom, ali istovremeno poručuje da treba izbeći "bumerang zamrzavanje dijaloga. "Kako bi se problem rešio i zajamčio reciprocitet registarskih… »

"Vidi ga rambo, taj će snajper da bude naš!" Srbi prozivaju "Rosu" na KiM

Pravda 21.09.2021
Veliki broj nezadovoljnih građana okupio se na administrativnom prelazu Jarinje zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini. Na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje… »

Poslanici pozdravili Vučićeve poruke posle Saveta

Dnevnik 21.09.2021
BEOGRAD: Poslanici vladajuće koalicije pozdravili su poruke predsednika Aleksandra Vučića posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koje su, kako su naveli u izjavi za Tanjug, bile usmerene ka tome da niko prema Srbiji ne može da se ponaša… »

Srbi se ne plaše! Evo ga rambo, de si rambo, taj će snajper biti naš: Pogledajte kako Srbi dočekuju jedinicu Rosu na…

Kurir 21.09.2021
Veliki broj nezadovoljnih građana okupio se na administrativnom prelazu Jarinje zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini. Na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje… »

Četiri predloga za rešenje krize na: KiM Posle najnovijih poteza Prištine, Beograd je izneo svoje zahteve, i svi su za…

Blic 21.09.2021
Na sednici Saveta za nacionalnu beznednost, koja je održana nakon poslednjih događaja na severu Kosova i Metohije, kada su na dva administrativna prelaza - Jarinje i Brnjak - raspoređene specijalne jedinice kosovske policije ROSU, izneta su četiri… »

Poslanici pitali o Kosovu, Vučićevoj bezbednosti, kadrovskim rešenjima

B92 21.09.2021
Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja nadležnim institucijama, uz podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi kada je reč o dešavanjima na KiM. Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević podsetio je na… »

Evropsko licemerje: Da li se Srbija nalazi pred diplomatskim i bezbednosnim izazovom?

Kurir 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštio je da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, kao i hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu… »

"Taj će snajper naš da bude!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU (foto/video)

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: ATA Na terenu se smenjuju straže specijalaca ROSU, među kojima se nalaze snajperisti sa velikokalibarskim puškama. Foto: ATA I predsednik Aleksandar Vučić je sinoć upozorio na činjenicu da su angažovani snajperisti, koji nišane kuće mladih… »

"Duvaj ga rambo!" Goloruki Srbi stali naspram do zuba naoružanih Albanaca: Taj će snajper naš da bude! (video)

Alo 21.09.2021
Na administrativnom prelazu Jarinje i dalje traje blokada koju je inicirala Priština u okviru svoje kampanje terora prema Srbima. Danas su se na terenu smenile straže specijalaca ROSU, među kojima se nalaze i snajperisti sa velikokalibarskim puškama… »

Niko ne može da uplaši Srbe! Rugali se i ismejavali jedinici Rosu na Jarinju (video)

Srbija danas 21.09.2021
Na okolnim brdima primećeni su snajperisti - pripadnici specijalne jedinice Rosu. Veliki broj nezadovoljnih građana okupio se na administrativnom prelazu Jarinje zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja… »

Na Brnjaku i Jarinju blokirano i mirno, na Merdaru gužva, vozači čekaju probne tablice

Danas 21.09.2021
Od jutros je na na dva prelaza na Severu Kosova, Brnjaku i Jarinju mirno, putevi su i dalje blokirani, te nema putničkog saobraćaja osim prelazaka pešice, dok su na prelazu Merdare već gužve za probne „RKS“ tablice, uz pomoć kojih je od… »

Vučić: Ostavljamo Prištini vreme da promeni odluku, ako ne, slede mere; Odbio sam predlog Kvinte

RTV 21.09.2021
BEOGRAD - Završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o političko bezbednosnoj situaciji na KIM posle raspoređivanja jedinica ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak u srpskim sredinama. Predsednik Srbije… »

Vučić: E, neću, i tako će da se nastavi VIDEO/FOTO

B92 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsedavao toj sednici, obratio se javnosti i rekao da je juče dobio predlog za rešenje situacije na prelazima… »

Tačijev savetnik hvali Vučića: "Ovo čudesno radi"

B92 21.09.2021
Savetnik bivšeg predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, Artan Behrami, kritikovao je potez Aljbina Kurtija i slanje jedinica ROSU na Jarinje i Brnjak. Naime, vlasti u Prištini u ponedeljak su počele primenu recipročnih mera, te se srpskim vozilima… »

Lajčak poziva na hitnu deeskalaciju situacije na severu Kosova

Slobodna Evropa 21.09.2021
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) Miroslav Lajčak izrazio je zabrinutost nastalom situacijom na severu Kosova, nakon odluke vlade u Prištini da uvede mere reciprociteta sa tablicama vozila koja dolaze iz Srbije. „Zabrinut sam i pozivam na… »

Na Jarinju i Brnjaku mirno, ali se sve više građana pridružuje protestima

Nova 21.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i dalje je mirno, saobraćaj je u prekidu u oba smera, obustavljen je transporta robe i proizvoda ka Kosovu i Metohiji, a pored puta je parkirano blizu 30 teretnjaka. Broj Srba okupljenih na prelazima danas… »

Napeto! Specijalna vozila stigla na Jarinje: Nova smena kosovske policije, Srbi dopremaju hleb i vodu (foto, video)

Mondo 21.09.2021
Na Jarinje je stigao novi kordon policije, naoružane do zuba, ali su Srbi spremni da ostanu na administrativnoj granici dok se problem ne reši. Na Jarinje je stigao novi kordon policije, naoružane do zuba, ali su Srbi spremni da ostanu na… »

Specijalne jedinice na Jarinju: Bez saobraćaja na dva administrativna prelaza, gužve na Merdaru, konvoj ROSU prošao kroz…

Blic 21.09.2021
Jarinju i Brnjaku, dva administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji gde je juče bilo prilično tenzično, danas je mnogo mirnije. Međutim, putevi su i dalje blokirani i nema putničkog saobraćaja osim prelazaka pešice. Na trećem prelazi, Merdare… »

ROSU i dalje na severu Kosova: Obavljena primopredaja na Jarinju i Brnjaku, došli novi specijalci (video)

Blic 21.09.2021
Veliki broj pripadnika kosovske specijalne jedinice nalazi se na dva administrativna prelaza - Jarinje i Brnjak, gde je gotovo u isto vreme obavljena promena onih koji su na ovom mestima dežurali. Kako javlja RTS, na poziciji kod Jarinja je pomenjeno 70… »

Lajčak: Spustite tenzije i omogućite slobodu kretanja na severu Kosova

Sputnik 21.09.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da je zabrinut zbog situacije na severu Kosova i Metohije i pozvao na hitno spuštanje tenzija. ”Važno je da se spuste tenzije, povrati mirna atmosfera i dozvoli… »

VIDEO: Na Brnjaku i Jarinju blokirano i mirno, na Merdaru gužva, vozači čekaju probne tablice

Radio 021 21.09.2021
Od jutros je na Brnjaku i Jarinju mirno, putevi su i dalje blokirani, te nema putničkog saobraćaja osim prelazaka pešice. Na prelazu Merdare već su gužve za probne "RKS" tablice, uz pomoć kojih je od ponedeljka jedino moguće ući na Kosovo. Kako je… »

N1 Studio Live (21.9.2021)

N1 Info 21.09.2021
Povlačenje svih trupa sa prelaza, vraćanje na prvobito stanje i odgovor od EU kada će biti formirana zajednica srpskih opštine - to su glavni zaključci Saveta za nacionalnu bezbednost koje je saopštio predsednik Vučić. Kako je danas na prelazu… »

Srbi nemaju nameru da odustanu: Kolona od 15 vozila specijalne policije prošla kroz Leposavić prema Jarinju (foto/video)

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: Ataimages Upravo je kolona od 15 vozila specijalne policije prošla kroz Leposavić prema Jarinju. Najverovatnije je u pitanju smena policajaca koji su od sinoć oko 23 časa na samom prelazu. BREAKING!!! Upravo kroz Leposavić prošla kolona… »

Vučić nakon sednice saveta za nacionalnu bezbednost: Neće biti pogroma kao 2004. godine, ni Oluje, ni Bljeska (video)

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: Z. Jovanović Foto: Z. J. Mačak - Povlačenje svih trupa sa severa KiM, povratak na pređašnje stanje, pa da onda odgovaramo. Tražimo hitan odgovor od EU, postoji li Briselski sporazum u pravnom prometu. Moramo da vidimo da li taj sporazum… »

Održana hitna sednica: Ovo su zaključci Saveta za nacionalnu bezbednost

Večernje novosti 21.09.2021
Foto Tanjug Vučić je istakao da su na sednici Saveta razgovarali o situaciji na KiM, a posebno posle, kako je rekao, kriminalne akcije prištinskog režima i šestog po redu upada na severu KiM uz korišćenje oklopnih transportera, dugih cevi… »

Vučić iznio zaključke: Ne izjednačavati Beograd i Prištinu

Al Jazeera 21.09.2021
Srbija će nastaviti da insistira na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti, sigurnosti za Srbe na Kosovu i smatra neprimjerenim izjave u kojima se Beograd i Priština izjednačavaju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznio je nakon današnje… »

Vučić: Tražimo da se Priština povuče, a EU odgovori ima li Briselskog sporazuma

N1 Info 21.09.2021
Srbija zahteva povlačenje trupa kosovske policije sa severa Kosova, da se situacija vrati u pređašnje strane, pa onda da idemo u Brisel da razgovaramo o svemu, i ako je moguće da se dogovorimo, poručio je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu… »

Vučić: Odbio sam kompromisno rešenje EU i Kvinte za KiM

Danas 21.09.2021
„Zahtev Saveta je povlačenje kosovskih trupa. Tražimo hitan odgovor Evropske unije – da li postoji Briselski sporazum u pravnom prometu i kada će biti formirana Zajednica srpskih opština? I njihovo ćutanje i nedobijanje odgovora biće nam jasan… »

Šta su zaključci Saveta i uslovi za nastavak dijaloga?

RTV 21.09.2021
BEOGRAD - Tri ključna zaključka koja su usaglašena na današnjoj sednici Saveza za nacionalnu bezbednost su: da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, ali i sigurnosti za Srbe na KiM; da Srbija smatra… »

Vučić: Brisel da jasno odgovori da li postoji Briselski sporazum

Beta 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da će Beograd zatražiti od Brisela hitan odgovor da li i dalje postoji Briselski sporazum u pravnom prometu ili to više nije slučaj, kao i kada će… »

Vučić: Odbio sam predlog Kvinte za rešenje, tražimo povlačenje svih trupa sa severa KiM

RTS 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum u pravnom prometu. Poručuje… »

Poslanici pitali o Kosovu, Vučićevoj bezbednosti, kadrovskim rešenjima

Novi magazin 21.09.2021
Poslanici Skupštine Srbije na početku sednice postavljali su pitanja nadležnim institucijama, uz podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi kada je reč o dešavanjima na Kosovu. On je ponovio sve što se juče dešavalo na Jarinju i… »

Na Brnjaku i Jarinju blokirano i mirno, na Merdaru gužva, vozači čekaju probne tablice

Novi magazin 21.09.2021
Od jutros je na na dva prelaza na Severu Kosova, Brnjaku i Jarinju mirno, putevi su i dalje blokirani, te nema putničkog saobraćaja osim prelazaka pešice, dok su na prelazu Merdare već gužve za probne "RKS" tablice, uz pomoć kojih je od ponedeljka… »

Vučić o merama Srbije: Odbio sam predlog Kvinte - sit sam trikova /video/

Sputnik 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je lično odbio predlog Kvinte za rešenje krize na severu Kosova jer je sit politike svršenog čina. „Lično sam odbio i zato što ne možete tako da… »

Predsednik posle Saveta: Na kriminalne akcije Prištine ne pristajemo! Odbio sam rešenje Kvinte, tražimo povlačenje trupa sa…

Kurir 21.09.2021
* Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosmeta, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. Predsednik je rekao i da je odbio "tobožnje kompromisno rešenje Kvinte koje bi unižavalo Srbiju" * To ne može… »

Na Jarinju mirno, prelaz moguć samo pešice

Politika 21.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros je mirno, a saobraćaj na pravcima Raška - Kosovska Mitrovica i Ribarići - Zubin Potok i dalje je u prekidu. Kako je javila Radio televizija Srbije, građani su na prelazu Jarinje prespavali u… »

Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Sit sam politike svršenog čina! Odbili smo Prištinu!

Mondo 21.09.2021
Kako je najavio predsednik Vučić analiziraće se poslednji napad na Srbe u našoj južnoj pokrajini, kao i poslednja odluka o skidanju tablica sa srpskih automobila. Kako je najavio predsednik Vučić analiziraće se poslednji napad na Srbe u našoj… »

Vučić odbio predlog Kvinte: "Tražimo povlačenje svih trupa sa severa KiM"

Radio 021 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost… »

Vučić nakon sednice Saveta: Odbio sam predlog EU

Nova 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je održana zbog situacije na administrativnim prelazima sa KiM, gde pripadnici jedinica ROSU od juče oduzimaju tablice sa oznakama sa severa… »

Predsednik Srbije jasan posle sednice Saveta: Ostavićemo neko vreme Prištini da promeni svoje loše odluke

Kurir 21.09.2021
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Beograd ostaviti "neko vreme" vlastima u Prištini da promene "svoje loše odluke" a da će u slučaju da to ne učine, doneti mere u cilju zaštite interesa Srbije. On je posle… »

Nova smena kosovske policije u oklopnim vozilima na Jarinju

Nova 21.09.2021
Više od deset specijalnih policijskih vozila prošlo je oko podneva kroz Leposavić ka prelazu Jarinje, na kome je u toku blokada saobraćaja zbog uvedenih mera Prištine po pitanju prekida sporazuma o registarskim tablicama. Kako javlja izveštač… »

Neću da pristanem na ponižavanje Srbije, povući će safari vozila koja ne znam čemu služe: Vučić iskreno o situaciji na…

Kurir 21.09.2021
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić nakon završene današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost govorio je o tome koji zaključci su doneti. On je tom prilikom otkrio da je odbio predlog zemalja Kvinte za Kosovo i Metohiju. - Neću da prihvatim… »

"Odbio sam rešenje": Vučić nakon Saveta za nacionalnu bezbednost: To nije kompromis već unižavanje Srbije, EU da odgovori…

Blic 21.09.2021
Savet za nacionalnu bezbednost je danas doneo više odluka, zaključaka i preporuka, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. - Zadovoljan sam stanjem borbene gotovosti, moralom, unapređenjem… »

Vučić: "Zahtevamo hitno izdavanje"

B92 21.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon sednice Saveta nacionalne bezbednosti na kojoj se razgovaralo o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji. "Zahtevamo da hitno budu izdate licence za snabdevanje, distribuciju i trgovinu električnom… »

Vučić: Tražimo od EU da za mesec odgovori ima li Briselskog sporazuma

Dnevnik 21.09.2021
BEOGRAD: Od Evorpske uniji tražićemo u roku od mesec dana da nam odgovori da li Briselski sproazum postoji ili ne, a i njihovo ćutanje biće odgovor da taj sporazum ne postoji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na konferenciji za… »

Jutros mirno na prelazima Jarinje i Brnjak

Sandžak press 21.09.2021
Na prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno, javljaju mediji. Tanjug navodi da se 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavić i Zubin Potok, nalaze specijalne snage kosovske policije, te da su tu prenoćili i nezadovoljni građani sa sjevera… »

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, situacija na KiM glavna tema

RTS 21.09.2021
Predsednik Aleksandar Vučić predsedavao je hitnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovaralo o poslednjim potezima Prištine i situaciji na Kosovu i Metohiji. Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost počela je oko 10 časova u… »

Počela sednica Saveta za nacionalnu bezbednost o KiM

Nova 21.09.2021
Počela je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a glavna tema biće dešavanja na Kosovu i Metohiji, nakon poslednjih poteza Prištine da rasporedi specijalne jedinice ROSU na administrativnim… »

Zaseda Savet za nacionalnu bezbednost – tema situacija na Kosovu i Metohiji

Politika 21.09.2021
Sednica Saveta nacionalne bezbednosti na kojoj se razgovara o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i raspoređivanju Rosu snaga na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak počela je nešto posle 10.00 časova. Savetom predsedava predsednik… »

U toku sednica saveta za nacionalnu bezbednost: Glavna tema najnovija dešavanja na KiM

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: Z. J. Mačak Savetom predsedava predsednik Republike Aleksandar Vučić, a sednici, pored ostalih, prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i… »

Mustafa: Reciprocitet kažnjava Albance u Preševu

Vesti online 21.09.2021
Predsednik Albanskog nacionalnog veća u Preševskoj dolini Ragmi Mustafa rekao je da odluka o reciprocitetu za registarske tablice sa Srbijom u drugom aspektu kažnjava stanovnike Preševske doline. Prema njegovim rečima, Albanci pozdravljaju svaku… »

Petković: Pozivam hrabre Srbe da ne reaguju, borimo se za mir

Dnevnik 21.09.2021
BEOGRAD: Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da ne reaguju na najnovije provokacije prištinske strane, ističući da će se Srbija boriti za svoj narod, mir i ekonomski napredak. U toku jučerašnjeg dana… »

Na Jarinju znatno veći broj Srba nego juče: LJudi donose vodu i hranu - Rosu u pripravnosti

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: D. Zečević Onima koji su proveli noć na Jarinju u znak protesta zbog mera koje je počela da sprovodi kosovska Vlada, pridružuje se sve više građana. Noć je na Jarinju protekla mirno i bez ikakvih incidenata. Okupljeni Srbi su oko zapaljenih… »

Odalović: Kfor da reši problem sa tablicama, a ne da ROSU i ostali divljaju

N1 Info 21.09.2021
Predsednik Vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je da bi Međunarodna mirovna snaga Kfor mogla da reši problem oko automobilskih tablica na Kosovu, ali je "samo pitanje da li će dobiti komandu". „Kfor da reši pitanje, a ne da… »

Noć na jarinju: Trenutno mirno, ali napeto: Srbi prenoćili u šatoru, postavljen transparent "Dobro došli u ZSO", u 10 sati…

Blic 21.09.2021
Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Preko administrativnih prelaza vozilima se i dalje ne može. Danas u 10 časova biće održana hitna sednica Saveta za nacionalnu… »

Broj okupljenih na Jarinju veći nego juče

Dnevnik 21.09.2021
KOSOVSKA MITROVICA: Broj ljudi na prelazu Jarinje jutros je znatno veći nego tokom jučerašnjeg dana, prenosi Kosovo onlajn. Onima koji su proveli noć na Jarinju u znak protesta zbog mera koje je počela da sprovodi vlada u Prištini, pridružuje se… »

Vojska Srbije krenula na Kosovo! Oklopna vozila na administrativnim prelazima! (video)

Pravda 21.09.2021
Vojska Srbije zaputila se ka Kosovu i Metohiji, odnosno administrativnim prelazima na južnoj srpskoj pokrajini. Pripadinici vojske Srbije krenuli si sinoć ka Kosovu i Metohiji. Ovo je reakcija našeg državnog vrha na jučerašnja dešavanja, kada su… »

Odalović: Kfor bi mogao da reši problem, ako dobije komandu

Nova 21.09.2021
Predsednik Vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je danas da bi Međunarodna mirovna snaga Kfor mogla da reši problem oko automobilskih tablica na Kosovu, ali je "samo pitanje da li će dobiti komandu". „Kfor da reši pitanje, a ne… »

VIDEO Na administrativnom prelazu Brnjak i danas kolone automobila

Nova 21.09.2021
Na Кosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. Preko administrativnih prelaza vozilima se i dalje ne može, a ostale su zabeležene jučerašnje slike velikih gužvi i srpskih… »

Napeta ali mirna noć na Kosmetu: Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Večernje novosti 21.09.2021
Foto: Tanjug AP U 10 časova je hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Na administrativnom prelazu Brnjak i Jarinje nema promena ni jutros, situacija je mirna, javlja reporter RTS-a… »

Na Jarinju prelaz moguć samo pešice, građani spavali u šatorima

Nova 21.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros je mirno, a saobraćaj na pravcima Raška - Kosovska Mitrovica i Ribarići - Zubin Potok i dalje je u prekidu. Kako je javila Radio televizija Srbije, građani su na prelazu Jarinje prespavali u… »

Građani na Jarinju prespavali u šatorima, preko prelaza moguće samo peške

Radio 021 21.09.2021
Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros je mirno, a saobraćaj na pravcima Raška - Kosovska Mitrovica i Ribarići - Zubin Potok i dalje je u prekidu. Kako je javila Radio televizija Srbije, građani su na prelazu Jarinje prespavali u… »

Odalović: Kfor bi mogao da reši problem, ako dobije komandu

Danas 21.09.2021
Predsednik Vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je danas da bi Međunarodna mirovna snaga Kfor mogla da reši problem oko automobilskih tablica na Kosovu, ali je „samo pitanje da li će dobiti komandu“. „Kfor da reši pitanje, a… »

Odalović: Kfor bi mogao da reši problem, ako dobije komandu

Kurir 21.09.2021
BEOGRAD - Predsednik Vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je danas da bi Medjunarodna mirovna snaga Kfor mogla da reši problem oko automobilskih tablica na Kosovu, ali je "samo pitanje da li će dobiti komandu". "Kfor da reši… »

Napeta, ali mirna noć na Kosovu Čeka se hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost (foto/video)

Alo 21.09.2021
Na Kosmetu je noć protekla napeto ali mirno nakon raspoređivanja specijalnih jedinica Rosu širom severa pokrajine. U 10 časova je hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji. Na… »

Savet za nacionalnu bezbednost danas o stanju na Kosovu i Metohiji

Radio 021 21.09.2021
Članovi Saveta za nacionalnu bezbednost sastaće se danas u Beogradu kako bi razmotrili stanje na Kosovu i Metohiji. Stanje će biti razmotreno posle raspoređivanja pripadnika specijalnih snaga kosovske policije Rosu na prelazima Jarinje i Brnjak i… »

"Politika reciprociteta vodi u rat": Šta se krije iza najnovije opasne igre Kurtija na severu Kosova i zašto Lajčak ne nije…

Blic 20.09.2021
Specijalne jedinice ROSU sa više od 20 oklopnih vozila izašle su u ponedeljak ujutru na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak gde je kosovska policija počela da skida i oduzima srpske tablice na vozilima prilikom ulaska na KiM. To je situaciju na… »

Dobro došli u zajednicu srpskih opština: Transparenti i u Severnoj Mitrovici

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Printskrin/Kosovo online Kako Kosovo onlajn saznaje, plakati su postavljeni na ulazu u grad, kao i u samom gradu. Prethodno su građani koji protestvuju na Jarinju zbog mera reciprociteta koje je uvela Priština postavili transparent sa istom… »

Dogovori iz Brisela „istekli“

Danas 20.09.2021
Kosovski premijer Aljbin Kurti i prvi put kada je došao na vlast i sada, vodi politiku reciprociteta. Politika reciprociteta nije politika savremene Evrope. To je bila politika koja je dva puta uvela Evropu i povukla svet u svetske ratove – kaže za… »

Vesti dana »