Povezane vesti

Šta je uzrok curenja na Severnom toku – tajni ulazak nuklearne podmornice ili dronovi sa eksplozivom

Politika 28.09.2022
Curenje gasa na gasovodu Severni tok 1 i 2, koje je Evropska unija okarakterisala kao sabotažu, ne kriveći direktno Rusiju za to, izazvalo je brojna nagađanja o uzrocima ovog incidenta. Britanski Telegraf, takođe, ne sumnja da je reč o sabotaži, ali… »

Rat - dan 216; Turska napušta; "Imali su motiv"; Predlog za Zelenskog; Poznato ko je izuzet od mobilizacije

B92 28.09.2022
Dvesta šesnaesti dan rata u Ukrajini. Objavljeni rezultati referenduma u četiri ukrajinske oblasti o pripajanju Rusiji. NATO poručuje da nuklearni rat ne može da bude dobijen, kao i da bi nuklearni napad imao ozbiljne posledice po Rusiju. Gas poskupeo… »

Iscurilo više od polovine gasa iz oštećenih gasovoda Severni tok 1 i 2

Politika 28.09.2022
KOPENHAGEN – Više od polovine gasa u oštećenim gasovodima Severni tok 1 i 2 isurilo je iz cevi, a procenjuje se da će preostale količine iscuriti do nedelje, izjavio je danas šef danske agencije za energetiku Kristofer Bocau., prenosi Rojters… »

Rusija traži hitnu sednicu SB UN zbog Severnog toka

Politika 28.09.2022
NjUJORK - Rusija je zatražila da sutra bude održana hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na gasovodima Severni tok, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski. "Rusija je zatražila vanredno zasedanje Saveta… »

Da li Zapad shvata ozbiljno Putinovu pretnju nuklearnim napadom?

Glas Amerike 28.09.2022
MOSKVA — Predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je upozorio da bi u ratu u Ukrajini mogao da upotrebi i nuklearno oružje. To upozorenje je nateralo zapadne zemlje da se zapitaju - da li bivši špijun KGB-a blefira ili je ozbiljan? Putin je upozorio… »

EU: Sabotaža uzrok curenja gasa u Baltičkom moru

Glas Amerike 28.09.2022
BRISEL — Posle navoda nekoliko država da su cevi kojima se sprovodi ruski gas u Evropu namerno napadnute, šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da će svako namerno remećenje snabdevanja gasom naići na "odlučan i jedinstven odgovor"… »

NATO i EU tvrde da je curenje iz plinovoda bila 'sabotaža'

Slobodna Evropa 28.09.2022
NATO i Evropska unija saopćili su 28. septembra da je curenje u dva velika plinovoda Baltičkom moru uzrokovano "sabotažom" te su najavili "snažan odgovor" i zaštitu kritične evropske infrastrukture. Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naveo je… »

Moskva: Glupe tvrdnje da je Rusija sabotirala Severni tok

Dnevnik 28.09.2022
MOSKVA: Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao je glupim tvrdnje da Rusija stoji iza navodnih napada na gasovode Severni tok, navodeći da ruske vlasti ne znaju šta je predsednik SAD Džo Bajden mislio kada je početkom februara govorio o tome da se… »

LNR i Hersonska oblast zatražile od Putina prijem u sastav Rusije; Evropska komisija predlaže 8. paket sankcija

RTS 28.09.2022
Dvesta sedamnaesti dan rata u Ukrajini. Ruske vlasti objavile rezultate referenduma u četiri ukrajinske oblasti, prema kojima su izašli birači podržali pripajanje Rusiji. Ruski predsednik Vladimir Putin ubrzo će, kako je najavio Kremlj, priznati… »

Eksplozija pod vodom? Ovako izgleda curenje gasa iz Severnog toka u Danskoj video

Kurir 28.09.2022
Danske vlasti objavile su snimak curenja gasa na Severnom toku. Kremlj je ranije saopštio da ne odbacuje mogućnost da je šteta na gasovodima Severni tok u Baltičkom moru nastala sabotažom, dok Evropska komisija navodi da je preuranjeno nagađati o… »

Erdoganova ponuda Zelenskom

Politika 28.09.2022
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i ponudio posredovanje u stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje. "Predsednik Ergodan je izrazio duboko zadovoljstvo… »

Šta je uzrok curenja na Severnom toku – tajni ulazak nuklearne podmornice ili dronovi sa eksplozivom

Vesti online 28.09.2022
Curenje gasa na gasovodu Severni tok 1 i 2, koje je Evropska unija okarakterisala kao sabotažu, ne kriveći direktno Rusiju za to, izazvalo je brojna nagađanja o uzrocima ovog incidenta. Britanski Telegraf, takođe, ne sumnja da je reč o sabotaži, ali… »

To je sabotaža na severnom toku, a ne "nesrećan slučaj"! CIA odavno najavila ko će to uraditi, Moskva odmah odgovorila

Mondo 28.09.2022
Oštećenja Severnog toka nakon kojih je prekinut dovod gasa iz Rusije u Evropu pokrenula su pitanja o tome da li je u pitanju sabotaža. Oštećenja Severnog toka nakon kojih je prekinut dovod gasa iz Rusije u Evropu pokrenula su pitanja o tome da li je… »

Zaharova: Bajden da odgovori da li SAD stoje iza havarije na cevovodima

Politika 28.09.2022
MOSKVA - Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanja da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima sistema Severni tok, poručila je danas… »

Curenje može trajno da onesposobi Severni tok

B92 28.09.2022
Nemačke bezbednosne agencije strahuju da će sistem Severni tok postati zauvek neupotrebljiv nakon velike havarije na cevovodima u Baltičkom moru. Pozivajući se na neimenovane izvore u nemačkoj vladi, berlinski dnevnik TagesŠpigl navodi da bi… »

Zakazana sednica Saveta bezbednosti zbog eksplozija na gasovodu: Rusija tražila da se sve članice sastanu

Mondo 28.09.2022
Rusija je tražila sednicu Saveta bezbednosti UN nakon dve eksplozije na gasovodu "Severni tok". Rusija je tražila sednicu Saveta bezbednosti UN nakon dve eksplozije na gasovodu "Severni tok". Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u petak na… »

Curenje gasovoda Severni tok zagađuje kao trećina Danske

Novi magazin 28.09.2022
Curenje gasovoda Severni tok koji pumpa ogromne količine prirodnog gasa po dnu Baltičkog mora moglo bi da emituje zagađenje ravno jednoj trećini ukupne godišnje emisije gasova staklene bašte u Danskoj, upozorio je danas šef danske Agencije za… »

U petak sastanak saveta bezbednosti UN: Na zahtev Rusije razgovaraće o šteti na gasovodu Severni tok

Blic 28.09.2022
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u petak na zahtev Rusije kako bi se razgovaralo o šteti nastaloj na dva ruska gasovoda ka Evropi i izlivanju gasa u Baltičko more. Francuska misija pri Ujedinjenim nacijama koja u septembru predsedava… »

Rusija tvrdi da je propala ukrajinska ofanziva na Krasnolimanski okrug

Politika 28.09.2022
MOSKVA - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je propala ofanziva ukrajinskih trupa na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici, a da je u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske. „Kao… »

Rusija tražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti zbog Severnog toka: "Očekujemo da se održi sutra"

Pravda 28.09.2022
Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na dva kraka gasovoda „Severni tok“, saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski. - Očekujemo da se sednica održi sutra - napisao je Poljanski… »

Curenje gasovoda Severni tok zagađuje kao trećina Danske

N1 Info 28.09.2022
Curenje gasovoda Severni tok koji pumpa ogromne količine prirodnog gasa po dnu Baltičkog mora moglo bi da emituje zagađenje ravno jednoj trećini ukupne godišnje emisije gasova staklene bašte u Danskoj, upozorio je šef danske Agencije za energetiku… »

Iscurilo više od polovine gasa iz oštećeih gasovoda Severni tok

RTV 28.09.2022
BERLIN, STOKHOLM - Više od polovine gasa u oštećenim gasovodima Severni tok 1 i 2 isurilo je iz cevi, a procenjuje se da će preostale količine iscuriti do nedelje, izjavio je danas šef danske agencije za energetiku Kristofer Bocau, prenosi Rojters… »

Bajdene, odgovori

B92 28.09.2022
Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanja da li su SAD realizovale svoju pretnju. I to da će se rešiti Severnog toka i da li je Vašington umešan u najnovije kvarove na cevovodima sistema Severni tok, poručila je danas… »

Rusija zatražila hitnu sednicu SB UN

B92 28.09.2022
Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog sabotaže na dva kraka gasovoda "Severni tok". To je saopštio prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski. "Očekujemo da se sednica održi sutra"… »

Kremlj o curenju gasa na Severnom toku: Glupe tvrdnje da Rusija stoji iza toga, a sećate li se saopštenja američkog…

Politika 28.09.2022
MOSKVA - Kremlj je danas ocenio da je „glupo i apsurdno” sumnjati da Rusija stoji iza navodnih napada na gasovode Severni tok. „Bilo je sasvim predvidljivo” da će neko okriviti Rusiju, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je… »

Rusija traži hitnu sednicu SB UN zbog Severnog toka

RTV 28.09.2022
MOSKVA, NJUJORK - Rusija je zatražila da sutra bude održana hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na gasovodima Severni tok, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski. "Rusija je zatražila vanredno zasedanje… »

Zaharova: Bajden dužan da odgovori da li je Amerika realizovala pretnju „Severnom toku“

Sputnik 28.09.2022
Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti „Severnog toka“ i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima, rekla je portparolka ruskog Ministarstva… »

U petak sednica Saveta bezbednosti UN povodom sabotaže na Severnom toku

Danas 28.09.2022
Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećena sabotaži na dva kraka gasovoda Severni tok zakazana je na zahtev Rusije za petak u 15:00 ČASOVA, saopštio je danas predstavnik Rusije u UN Dmitrij Poljanski. Poljanski je na Telegram kanalu naveo… »

Rusija zatražila hitnu sednicu SB UN zbog „Severnih tokova“

Vesti online 28.09.2022
Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na dva kraka gasovoda „Severni tok“, saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski. „Očekujemo da se sednica održi sutra“, napisao je… »

Zaharova: Bajden da odgovori da li SAD stoji iza sabotaže Severnog toka

Insajder 28.09.2022
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da bi američki predsednik Džo Bajden trebalo da odgovori jesu li Sjedinjene Države izvršile diverziju na gasovodu Severni tok 2, javlja TASS. „Američki predsednik… »

Zaharova: Bajden dužan da odgovori da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka

Kurir 28.09.2022
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napisala je na svom Telegram kanalu da predsednik SAD Džo Bajden je dužan da odgovori na pitanje da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka i da li je… »

Zaharova: Bajden da objasni da li su SAD izvršile diverziju na Severni tok 2

N1 Info 28.09.2022
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da bi američki predsednik Džo Bajden trebalo da odgovori jesu li Sjedinjene Države izvršile diverziju na gasovodu Severni tok 2, javlja TASS. „Američki predsednik Džo… »

Zaharova: Bajden da odgovori da li SAD stoje iza havarije na cevovodima

Vesti online 28.09.2022
Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanja da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima sistema Severni tok, poručila je danas portparol… »

Erdoganova ponuda Zelenskom

Vesti online 28.09.2022
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim i ponudio posredovanje u stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje. – Predsednik Ergodan je izrazio duboko zadovoljstvo… »

Rusija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN: Razlog provokacije na gasovodima Severni tok 1 i 2!

Kurir 28.09.2022
Moskva želi da sazove hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog „provokacija“ na gasovodima Severni tok 1 i 2, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u sredu u telegramu. Oba cevovoda su ozbiljno oštećena ranije… »

Zaharova: Da li SAD stoje iza havarije na cevovodima?

RTV 28.09.2022
MOSKVA, BRISEL - Američki predsednik Džozef Bajden dužan je da odgovori na pitanja da li su SAD realizovale svoju pretnju da će se rešiti Severnog toka i da li je Vašington umešan u najnovije havarije na cevovodima sistema S. Tok, poručila je… »

Bajden još pre agresije Rusije na Ukrajinu pripretio uništavanjem Severnog toka

Dnevnik 28.09.2022
Evropski parlamentarac i bivši ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski "zahvalio“ se Sedinjenim Američkim Državama što su oštetile gasovod Severni tok. "Mala stvar, ali toliko radosti. Hvala, SAD", objavio je Sikorski na svom Tviter… »

Severni tok bi mogao da bude trajno neupotrebljiv: Nemački obaveštajci strahuju zbog havarije

Blic 28.09.2022
Nemačke bezbednosne agencije strahuju da će sistem Severni tok postati zauvek neupotrebljiv nakon velike havarije na cevovodima u Baltičkom moru. Pozivajući se na neimenovane izvore u nemačkoj vladi, berlinski dnevnik TagesŠpigl navodi da bi… »

Veliki gubici ukrajinaca: Ponovo propala ofanziva Kijeva prema Krasnom Limanu!

Pravda 28.09.2022
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ofanziva ukrajinskih snaga u pravcu ka gradu Krasni Liman propala i da je ruska vojska tom prilikom likvidirala 70 ukrajinskih vojnika. Još 150 pripadnika ukrajinske vojske likvidirano je u snažnom udaru… »

Oglasio se Kremlj: "Nastavljamo, još nisu oslobođene sve teritorije"

B92 28.09.2022
Specijalna vojna operacija će biti nastavljena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov govoreci o ciljevima specijalne operacije u svetlu referenduma. Teritorija Donjecke Narodne Republike još uvek nije cela oslobođena, pa je, u najmanju ruku… »

Peskov: Glupe i apsurdne pretpostavke o Severnom toku

Biznis.rs 28.09.2022
Kremlj negirao odgovornost za sabotaže gasovoda. Pretpostavke o umešanosti Rusije u havarije na gasovodima Severni tok su „predvidljivo glupe i apsurdne“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Prema njegovim rečima problemi sa gasovodima… »

Ovo su mogući uzroci eksplozije na severnom toku: Mnogi se pitaju gde se nalazila moćna podmornica Belgorod?

Kurir 28.09.2022
Tri morske linije gasovodnog sistema Severni tok, koji snabdeva Nemačku ruskim gasom, pretrpele su u ponedeljak, kako se navodi, "neviđenu" štetu, što je izazvalo veliko curenje gasa pod vodom. Inače, curenje gasnih cevi u moru je retka pojava. Tri… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: LNR i Hersonska oblast zatražile prijem u Rusiju; Bugari i Poljaci odlaze iz Rusije

RTV 28.09.2022
MOSKVA - Dvesta sedamnaesti dan rata u Ukrajini. Vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i Hersonske oblasti zatražile su danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotre ulazak tih teritorija u sastav Rusije. 13.45 - Peskov… »

Kremlj o curenju gasa na Severnom toku: Glupo je i apsurdno sumnjati da je Rusija iza toga

Novi magazin 28.09.2022
Kremlj je danas ocenio kao "glupo i apsurdno" sumnjati da Rusija stoji iza curenja otkrivenih nakon eksplozija koje su pogodile gasovod Severni tok. "Bilo je sasvim predvidljivo" da će neko okriviti Rusiju, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij… »

Danska zabrinuta zbog bezbednosne situacije u Baltičkom moru

Politika 28.09.2022
BRISEL - Danski ministar odbrane Morten Bodskov izjavio je danas da postoji razlog za zabrinutost zbog bezbednosne situacije u regionu Baltičkog mora, ističući kao najnoviji primer sumnjivu sabotažu na dva gasovoda Severni tok. „Rusija ima značajno… »

Stoltenberg: Curenje gasovoda Severni tok akt sabotaže

Politika 28.09.2022
BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je curenje gasovoda Severni tok akt sabotaže i rekao da je sa danskim ministrom odbrane Mortenom Bodskovim razgovarao o zaštiti kritične infrastrukture u zemljama Alijanse… »

Kremlj o curenju gasa na Severnom toku: Glupo je i apsurdno sumnjati da je Rusija iza toga

Danas 28.09.2022
Kremlj je danas ocenio kao „glupo i apsurdno“ sumnjati da Rusija stoji iza curenja otkrivenih nakon eksplozija koje su pogodile gasovod Severni tok. „Bilo je sasvim predvidljivo“ da će neko okriviti Rusiju, rekao je novinarima portparol Kremlja… »

Erdogan ima novi predlog: Predsednik Turske održao telefonski razgovor sa Zelenskim

Pravda 28.09.2022
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održao je u sredu telefonski razgovor sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim tokom kojeg je ponudio da posreduje u stvaranju demilitarizovane zone oko nuklearne elektrane Zaporožje. - Predsednik Erdogan je… »

Ko je razneo ruske gasovode u baltiku? Zapad tvrdi da je to sabotaža "kao iz putinovog priručnika", a evo koga krivi Kremlj

Blic 28.09.2022
Tri slučaja curenja gasa na gasovodu Severni tok registrovana su u ponedeljak u razmaku od nekoliko sati, prvi na Severnom toku 2, nedaleko od danskog ostrva Bornholm, a nakon toga i dva slučaja curenja zabeležena na Severnom toku 1. Danska energetska… »

Severni tok 1 nepovratno onesposobljen? Strahuje se da su cevi gasovoda drastično oštećene

Kurir 28.09.2022
Nemački zvaničnici strahuju da bi gasovod Severni tok 1, koji se proteže od Rusije do Nemačke, mogao biti trajno neupotrebljiv nakon drastičnog oštećenja tog cevovoda na dnu Baltičkog mora. Kako prenosi Tagešpil, pozivajući se na izvor iz… »

Danski ministar: Inspekcija gasovoda u Baltičkom moru možda tek za nedelju ili dve

Novi magazin 28.09.2022
Inspekcija dva gasovoda Severnog toka namerno oštećena podvodnim eksplozijama kod jednog danskog ostrva u Baltičkom moru neće biti moguća u narednih nedelju do dve dana, izjavio je danas danski ministar odbrane Morten Bodskov. "Vrlo verovatno će… »

Rusija: Propala ofanziva Ukrajine na Krasnolimanski okrug

RTV 28.09.2022
MOSKVA - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da jem propala ofanziva ukrajinskih trupa na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici, a da je u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske. "Kao… »

Peskov: Potrebno osloboditi celu teritoriju DNR

RTV 28.09.2022
MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je cilj oslobađanja cele teritorije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u okviru njenih granica iz 2014. godine i dalje na snazi. "Najmanje što mogu sa apsolutnom jasnoćom da… »

Danski ministar: Inspekcija gasovoda u Baltičkom moru možda tek za nedelju ili dve

Danas 28.09.2022
Inspekcija dva gasovoda Severnog toka namerno oštećena podvodnim eksplozijama kod jednog danskog ostrva u Baltičkom moru neće biti moguća u narednih nedelju do dve dana, izjavio je danas danski ministar odbrane Morten Bodskov. „Vrlo verovatno… »

Novi poraz Ukrajine? Potvrđeno: "Propala ofanziva"

B92 28.09.2022
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je propala ofanziva Ukrajine na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici. Kako su naveli, u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske. "Kao rezultat… »

Kremlj o curenju gasa na Severnom toku: Glupo i apsurdno da je Rusija iza toga

N1 Info 28.09.2022
Kremlj je ocenio kao "glupo i apsurdno" sumnjati da Rusija stoji iza curenja otkrivenih nakon eksplozija koje su pogodile gasovod Severni tok. „Bilo je sasvim predvidljivo“ da će neko okriviti Rusiju, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij… »

"Tvrdnje da Rusija stoji iza napada na gasovod glupe!" Peskov govorio o eksplozijama, pa pomenuo i rat u Ukrajini

Kurir 28.09.2022
Tvrdnje da Rusija stoji iza napada na gasovod Severni tok bile su "predvidljivo glupe", saopštio je Kremlj. U ponedeljak je uočeno curenje gasa iz gasovoda Severni tok 2, a nekoliko sati kasnije je gas počeo da curi i iz gasovoda Severni tok 1. Pre… »

Objavljeni prvi snimci nakon oštećenja Severnog toka: Eksplozije duž trase, Stoltenberg smatra da je reč o sabotaži

Euronews 28.09.2022
Baš kao eksplozija, odjeknula je vest da su otkrivena tri curenja na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2 u razmaku od nekoliko sati. Iako oba gasovoda trenutno nisu u pogonu i ne isporučuju gas u Evropu, određeni nivo zaliha ostaje unutar… »

Kremlj: Tvrdnje da je Rusija napala plinovode Sjeverni tok su glupe

SEEbiz 28.09.2022
MOSKVA - Tvrdnje da Rusija stoji iza mogućeg napada na plinovode Sjeverni tok su "glupe", rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja te dodao da Moskva primjećuje naglo povećanje profita američkih kompanija koje opskrbljuju Europu plinom. Glasnogovornik… »

Sabotaža Severnog toka ili ne, cena gasa skače

Bloomberg Adria 28.09.2022
Taman kada se učinilo da se cena evropskog prirodnog gasa hladi, spustivši se sa rekordnog nivoa od 310 evra po megavat-satu krajem avgusta na oko 180 evra po megavat-satu prošle nedelje, nova energetska varnica na relaciji Rusija - Zapadna Evropa… »

Rusija spremna na zajedničku istragu incidenta na gasovodu Severni tok

Insajder 28.09.2022
Rusija je spremna da razmotri zahteve iz evropskih zemalja za zajedničku istragu o uzrocima incidenta na gasovodu Severni tok, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, dodajući da takvih zahteva do sada nije bilo… »

Hitno osigurati bezbednost nuklearke u Zaporožju

Politika 28.09.2022
BEČ - Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi pozvao je na hitnu akciju da bi se smanjila pretnja od napada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju pošto su u toj oblasti registrovani novi napadi. U… »

Borelj: Curenja na gasovodima nisu slučajnost

Politika 28.09.2022
BRISEL- Evropska unija sumnja da su oštećenje dva podvodna gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 sabotaža i upozorava da će odgovoriti za svaki napad na evropske energetske mreže, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i… »

Referendum na jugoistoku Ukrajine: Nešto manje od 100 odsto za pripajanje Rusiji

Vreme 28.09.2022
Rat u Ukrajini Dok Kijev i Zapad ne priznaju „lažni“ referendum, Moskva se sprema za ankesiju samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk i okupiranih oblasti Herson i Zaporožje. Sudeći po rezultatima, maltene svi do jednog koji tamo… »

Ko je izveo sabotažu gasovoda?

Biznis.rs 28.09.2022
Istovremeno curenje gasa u Severnim tokovima namerno izazvano. Istovremeno curenje gasa iz oba gasovoda „Severni tok“ rezultat je namernih radnji, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell) povodom… »

Borelj: Narušavanje evropske energetske infrastrukture neprihvatljivo

Insajder 28.09.2022
Evropska unija sumnja da su oštećenje dva podvodna gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 sabotaža i upozorava da će odgovoriti za svaki napad na evropske energetske mreže, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost… »

Danska zabrinuta zbog ruskog „zveckanja oružjem“ u Baltiku

N1 Info 28.09.2022
Ministar odbrane Danske Morten Bodskov ocenio je da postoje razlozi za zabrinutost zbog bezbednosne situacije na Baltiku. Kao jedan od razloga je Bodskov naveo sumnje u sabotažu na dva gasovoda Severni tok, javlja Rojters. „Rusija ima značajno vojnu… »

Oštećenja Severnog toka – više pitanja nego odgovora

Dojče vele 28.09.2022
Nadležni i naučnici kažu da nema nikakve sumnje da su oštećenja dva kraka gasovoda Severni tok izazvana sabotažom. Još nema indicija ko bi mogao da stoji iza toga. Danske vlasti tvrde da je do curenja gasa iz Severnog toka došlo nakon dve… »

Misteriozno curenje: Objavljen snimak iz vazduha: Gas izbija na površinu mora nakon "sabotaže" na Severnom toku (video)

Blic 28.09.2022
Danska vojska objavila je snimak iz vazduha na kojem se vidi kako mehurići gasa iz oštećenog ruskog gasovoda Severni tok 1 izbijaju na površinu švedskih i danskih voda, nedugo nakon što je otkriveno curenje u obližnjem Severnom toku 2. Curenje je… »

Borel: Narušavanje evropske energetske infrastrukture neprihvatljivo

Novi magazin 28.09.2022
Evropska unija sumnja da su oštećenja na dva podvodna gasovoda u Baltičkom moru sabotaža i upozorava da će odgovoriti na napad na evropsku energetsku mrežu, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel. "Sve… »

Sabotaža energetske infrastrukture EU: Ko je probušio Severni tok

Vreme 28.09.2022
Svet Zbog složenosti akcije u kojoj su na više mesta probušeni gasovodi Severni tok 1 i 2 CIA sumnja na državni terorizam. NATO i sve tajne službe pogođenih zemalja sarađuju na otkrivanju počinioca. Evropska unija preti oštrim merama. Evropska… »

Borelj: Narušavanje evropske energetske infrastrukture neprihvatljivo

Danas 28.09.2022
Evropska unija sumnja da su oštećenja na dva podvodna gasovoda u Baltičkom moru sabotaža i upozorava da će odgovoriti na napad na evropsku energetsku mrežu, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj… »

Misteriozno curenje: Kome je u interesu da eksplodira uspavani gasovod usred krize i rata?

Telegraf 28.09.2022
Da li je reč o sabotaži? Evropske zemlje u utorak su se utrkivale da istraže neobjašnjiva curenja u dva ruska gasovoda koji prolaze ispod Baltičkog mora u blizini Švedske i Danske, a reč je o infrastrukturi u srcu energetske krize od ruske invazije… »

Švedska: Curenje plina izazvano eksplozijama, moguća sabotaža

Al Jazeera 28.09.2022
Danska i Njemačka sumnjaju da je curenje plina iz Sjevernog toka 1 i 2 rezultat sabotaže, dok Ujedinjeni narodi nemaju načina da provjere te tvrdnje. Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde potvrdila je da su curenja plina iz plinovoda Sjeverni… »

Sabotaža gasovoda Severni tok kao plan istrgnut iz knjige „Panika i eskalacije“ Vladimira Putina

Danas 28.09.2022
Sabotaža je najverovatniji uzrok curenja dva gasovoda u Baltičko more između Rusije i Evrope, rekli su evropski i američki lideri, nakon što su seizmolozi izvestili o eksplozijama oko gasovoda Severni tok. Seizmograf na danskom ostrvu Bornholm, u… »

IAEA: Hitno osigurati bezbednost nuklearke u Zaporožju

Dnevnik 28.09.2022
BEČ: Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi pozvao je na hitnu akciju da bi se smanjila pretnja od napada u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju pošto su u toj oblasti registrovani novi napadi. U saopštenju… »

Poziv na hitnu akciju: Preti nam moguća katastrofa!

Pravda 28.09.2022
Hitan poziv da se obezbedi najveća nuklearka u Evropi uputio je Rafael Grosi, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Rafael Grosi pozvao je danas na hitnu akciju da bi se smanjila pretnja od napada u blizini nuklearne… »

An Linde: Curenje gasa posledica eksplozija, moguća sabotaža

Dnevnik 28.09.2022
STOKHOLM: Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde potvrdila je da su curenja gasa iz gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 izazvana eksplozijama. „Gas koji curi iz Severnog toka 1 i 2 u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske posledica… »

Površina Baltičkog mora uzavrela zbog curenja gasa

N1 Info 28.09.2022
Baltičko more su potresle eksplozije pre nego što je otkriveno curenje gasa iz gasovoda Severni tok 1 i 2 koji se pod vodom protežu od Rusije do Nemačke. Curenje na površini mora stvara mehuriće površine i do kilometar. U vojnom saopštenju se… »

Misterija curenja gasa u ruskim gasovodima

Slobodna Evropa 28.09.2022
Misteriozna curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2, koji su bili u žarištu energetskih tenzija između Moskve i Zapada u jeku ruske invazije na Ukrajinu, postavila su pitanje moguće sabotaže. I dok stručnjaci postavljaju pitanje ko bi mogao imati… »

Curenje gasa posledica eksplozije: Švedska ministarka ne isključuje nijedan uzrok ili motiv: "Moguća sabotaža"

Blic 28.09.2022
Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde potvrdila je da su curenja gasa iz gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 izazvana eksplozijama. „Gas koji curi iz Severnog toka 1 i 2 u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske posledica je… »

Gasovod Severni tok napadnut, eksplozije pod morem?! Hitna istraga, Evropa preti odgovorom, a evo šta kaže Kremlj

Mondo 28.09.2022
Gasovod Severni tok možda je oštećen podvodnim eksplozijama, Evropa istražuje i najavljuje najjači mogući odgovor ako je u pitanju sabotaža! Gasovod Severni tok možda je oštećen podvodnim eksplozijama, Evropa istražuje i najavljuje najjači… »

Danska premijerka tvrdi da je Severni tok namerno oštećen

Danas 27.09.2022
Danska premijerka Meter Frederiksen izjavila je danas da njena vlada na curenje gasa sa danskog ostrva u Baltičkom moru gleda kao na „namerne radnje“. Upitana da li se radi o napadu na Dansku, Frederiksen je odgovorila da je do curenja došlo u… »

Vesti dana »