Povezane vesti

Aktivisti se sukobili s policijom na Šodrošu, dve osobe privedene, više stabala posečeno

NoviSad.com 24.03.2023
Novi Sad - Kordon policije od ranog jutra obezbeđuje seču drveća na Šodrošu. Kineski radnici su seču počeli oko 6 sati i više desetina stabala je već posečeno. Aktivisti pokušavaju da spreče seču, ali im stotinak policajaca onemogućava… »

Na Šodrošu privedeni aktivisti, kamion odneo posečena trupca

NoviSad.com 24.03.2023
Novi Sad – Nekoliko aktivista, koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, uhapsila je interventna policija. Aktivisti su pokušali da spreče odnošenje trupaca tako što su seli na put… »

Počela seča stabala na Šodrošu, aktivistima prijave

Slobodna Evropa 24.03.2023
Aktivisti koji su uhapšeni tokom protesta protiv seče stabala na Šodrošu, pušteni su kasnije u toku dana, rekla je nekadašnja predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić. Nekoliko aktivista je uhapšeno 24. marta, nakon što su radnici… »

Pušteni svi uhapšeni na Šodrošu, jedna krivična i više prekršajnih prijava

Nova 24.03.2023
Policija u Novom Sadu pustila je svih desetoro danas uhapšenih aktivista koji se na Šodrošu i Kameničkoj adi na Dunavu protive seči stabala zbog izgradnje mosta. Nekadašnja predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić potvrdila je za portal… »

Aktivisti na Šodrošu pokušali da probiju kordon policije, privedeni pošteni iz policije

Insajder 24.03.2023
Pripadnici novosadske interventne policije uhapsili su danas aktiviste koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, tako što su seli pred njega. Policija u Novom Sadu pustila pustila sve… »

Na Šodrošu uhapšeno šestoro aktivista, odblokiran prolaz kamionu

Nova 24.03.2023
Pripadnici novosadske interventne policije uhapsili su aktiviste koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, tako što su seli pred njega. Među šestoro uhapšenih su i Brajan Brković iz… »

Na Šodrošu i Kameničkoj adi u toku seča stabala: Prisutni kordoni policije, privedeno više aktivista

Euronews 24.03.2023
Na Šodrošu i Kameničkoj adi od jutros se nalaze kordoni interventne policije, a seča stabala je u toku, javlja reporterka Euronews Srbije. Dodaje da je za seču označeno 140 stabala, kao i da je policija u nekoliko navrata od jutros privela više… »

FOTO, VIDEO: Pušteni privedeni aktivisti, sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona

Radio 021 24.03.2023
Pušteno je devetoro aktivista koji su bili privedeni tokom sprečavanja seče stabala na Šodrošu. Oni će dobiti prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. Aktivisti, među kojima su Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno i… »

Još šest aktivista uhapšeno u Novom Sadu na Šodrošu; Aktivisti traže hitno puštanje svih uhapšenih (VIDEO)

Beta 24.03.2023
Pripadnici novosadske interventne policije uhapsili su danas aktiviste koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, tako što su seli pred njega. Među šestoro uhapšenih su i Brajan Brković… »

„Jeste li vi normalni, gde ga vodite“: Pogledajte trenutak kad policija na Šodrošu hapsi i odvodi članove Zajedno VIDEO

Nova 24.03.2023
Članovi stranke Zajedno Mladen Cvijetić i Radivoje Jovović uhapšeni su danas na Šodrošu. Kako je rečeno našem portalu, njih je policija odvela sa mesta gde aktivisti već danima brane drveće od seče, a za potrebe izgradnje budućeg mosta u… »

Sukob građana i policije u Novom Sadu na Šodrošu! Pokušali da probiju kordon policije, više njih privedeno (video)

Mondo 24.03.2023
Privedeno više aktivista u Novom Sadu, a oni su sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona. Privedeno više aktivista u Novom Sadu, a oni su sedeli na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona. Na ekološkim protestima u Novom Sadu na… »

Uhapšeno šestoro aktivista na Šodrošu, odblokiran prolaz kamionu

N1 Info 24.03.2023
Pripadnici novosadske interventne policije uhapsili su aktiviste koji su pokušali da blokiraju put kamionu koji je došao da pokupi trupce oborenih stabala na Šodrošu, tako što su seli pred njega. Među šestoro uhapšenih su i Brajan Brković iz… »

Aktivista sa Šodroša za Insajder: Umesto da imamo spomenik prirode, imaćemo prirodnu katastrofu

Insajder 24.03.2023
Aktiviste koji već devet meseci čuvaju novosadsku prirodnu oazu Šodroš, jutros oko 6 sati sačekalo je, kako tvrde, oko stotinak policajaca pod punom opremom koji su došli na ovu lokaciju kako bi obezbeđivali seču drveća. U međuvremenu je došlo… »

Kordoni policije obezbeđuju seču drveća na Šordošu, incidenti i privođenja aktivista

Glas Amerike 24.03.2023
NOVI SAD — Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu u Novom Sadu pošto su prethodna dva dana aktivisti sprečavali kineske radnike i radnike "Vojvodinašume" da seku stabla, javljaju mediji i aktivisti sa terena. Navodi se da je na… »

Većina aktivista na Šodrošu privedena jer nisu hteli da puste kamion „Vojvodinašuma“

Danas 24.03.2023
Devetoro aktivista među kojima i starijih sugrađani privedeni su na Šodrošu jer nisu hteli da puste kamion „Vojvodinašuma“ da odnese posečena debla. Okupljeni aktivisti su posedali na asfalt pored budućeg gradilišta i tako otežali protok… »

Privedeno dvoje aktivista na Šodrošu, stabla i dalje padaju (VIDEO)

Beta 24.03.2023
Aktivisti Varvara Lukač i Miloš Rakić privedeni su danas u policiju, nakon što su pokušali da probiju kordon koji je na novosadskom Šodrošu postavljen u ranim jutarnjim časovima kako bi se omogućila seča stabala na trasi novog mosta preko… »

Aktivisti seli na put u želji da spreče odnošenje posečenih stabala sa Šodroša

N1 Info 24.03.2023
Aktivisti sa Šodroša leže na putu u pokušaju da spreče prolazak kamiona koji treba da pokupi isečena stabla, a pripadnici policije su ih okružili. Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu, a troje aktivista je u međuvremenu… »

Počela seča stabala na Šodrošu, srušeno na desetine drveća, privedeno troje aktivista (FOTO)

Danas 24.03.2023
Seča stabala na Šodrošu počela je jutros od 5 časova uz pomoć jakih policijskih snaga. Kordon policije obezbeđuje radnike Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ i kineske kompanije CRBC koji planiraju da raskrče ovaj deo Ribarskog ostrva i… »

Sukob aktivista i policije na Šodrošu u Novom Sadu zbog seče drveća

Blic 24.03.2023
Rano jutros kineski radnici koji preko Šodroša krče prilaz za gradnju novog mosta u produžetku Bulevara Evrope počeli su da seku drveće pod zaštitom stotinak policajaca u opremi za razbijanje demonstracija a nekoliko aktivista koji se protive… »

Sukob aktivista i policije na Šodrošu u Novom Sadu zbog seče drveća

Blic 24.03.2023
Rano jutros kineski radnici koji preko Šodroša krče prilaz za gradnju novog mosta u produžetku Bulevara Evrope počeli su da seku drveće pod zaštitom stotinak policajaca u opremi za razbijanje demonstracija a nekoliko aktivista koji se protive… »

Sukob aktivista s policijom na Šodrošu, dve osobe privedene

N1 Info 24.03.2023
Tokom seče drveća na Šodrošu danas oko 8.40 došlo je do manjeg sukoba policije i aktivista, koji se protive seči, kada je jedan policajac pokušao da uzme zastavu od njih. Policajci su gurnuli nekoliko aktivista, jedan tvrdi da su ga udarili… »

Incidenti i hapšenja na Šodrošu: Sukobili se aktivisti i policija, dvoje privedeno

Nova 24.03.2023
Na dunavcu Šodroš, kako javlja ekipa jutarnjeg programa "Probudi se" sa lica mesta, došlo je do incidenata a uhapšeno je dvoje aktivista. Aktivistkinja koja je jutros privedena je puštena a u međuvremenu je posečeno još tri stabla a ukupno, jutros… »

Odbrana Šodroša: NATO, nasilje i hapšenja aktivista

Vreme 24.03.2023
Novi Sad Drvoseće za potrebe kineske firme CRBC koja gradi sporni četvrti most u Novom Sadu hoće da seku drveće u prirodnoj oazi, aktivisti ga brane svojim telima, a policija ih hapsi. Aktivisti tvrde da se seča odvija protivzakonito, da se krše… »

Novi Sad: Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu

In medija 24.03.2023
Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu, a dvojica aktivista su privedena nakon sukoba s policijom. Prethodno je u ranim jutarnjim časovima jedna aktivistkinja privedena, ali je potom puštena, javlja reporter 021.rs sa terena. Aktivisti… »

Privedeno dvoje aktivista na Šodrošu

Radio sto plus 24.03.2023
Stotinak policijaca jutros oko šest sati, u opremi za razbijanje demonstracija, pojavilo se na Šodrošu, gde kineski radnici od jutros obaraju stabla, čemu se aktivisti protive. Kako javlja reporter agencije Beta, jedan od aktivista nešto pre devet… »

Sukob aktivista i policije na Šodrošu, nastavlja se seča stabala (VIDEO)

Luftika 24.03.2023
Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu, a dvojica aktivista su privedena nakon sukoba s policijom. Prethodno je u ranim jutarnjim časovima jedna aktivistkinja privedena, ali je potom puštena, javlja 021.rs. Oko 8.40h došlo je do… »

VIDEO: Sukob aktivista i policije zbog seče stabala na Šodrošu, ima privedenih

Radio 021 24.03.2023
Kordon policije od jutros obezbeđuje seču na Šodrošu, a dvojica aktivista su privedena nakon sukoba s policijom. Prethodno je u ranim jutarnjim časovima jedna aktivistkinja privedena, ali je potom puštena, javlja reporter 021.rs sa terena. Oko 8.40h… »

Seča drveća na Šodrošu, kordon policije obezbeđuje teren

N1 Info 24.03.2023
Kineski radnici od jutros obaraju stabla na novosadskom Šodrošu. Posečeno je već desetina stabala, a jedna aktivistkinja je privedena, javljaju mediji. Radnici su na Šodrošu od ranih jutarnjih časova. Predviđeno je da u okviru priprema gradilišta… »

Počela seča stabala na Šodrošu uz pomoć policije, privedena jedna aktivstkinja (VIDEO)

Luftika 24.03.2023
Seča stabala na Šodrošu počela je jutros uz pomoć jakih policijskih snaga. Kordon policije obezbeđuje radnike Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ i kineske kompanije CRBC koji planiraju da raskrče ovaj deo Ribarskog ostrva i Kameničke ade… »

Pogledajte kako padaju stabla na Šodrošu dok bruje motorne testere: Aktivisti stigli sa zastavama Srbije

Nova 24.03.2023
Rano jutros na Šodroš stigli su kordoni policije i odmah je počela seča drveća, na lice mesta stigla je ekipa jutarnjeg programa "Probudi se". Naša ekipa je tamo zatekla radnike Vojvodinašuma koji obaraju stabla i veliki broj pripadnika policije… »

„Mi smo samo izvršioci posla“: Direktor „Vojvodinašuma“ povodom seče stabala na mestu gde će se graditi most u…

Danas 23.03.2023
Izvršni direktor za šumarstvo „Vojvodinašuma” Marko Marinković, preduzeća koje je je donedavno upravljalo delom Ribarskog ostva i Kameničke ade gde treba da počne izgradnja četvrtog mosta, čemu prethodi seča drveća, kaže da su oni samo… »

Vesti dana »