Повезане вести

Ово је Меморандум који је Влада потписала са Рио Тинтом: Власт на мала врата покушава да врати копање литијума у Србији

Ово је Меморандум који је Влада потписала са Рио Тинтом: Власт на мала врата покушава да врати копање литијума у Србији

Нова 22.01.2024
Рио Тинто је, чини се, поново тема број један у Србији, а СНС власт на челу са Александром Вучићем, из све снаге навија да ова компанија отпочне са ископавањем литијума. Председник Вучић је у Давосу комплетну причу окренуо на… »
Манојловић: Вучић ће пробати да уради све да би вратио пројекат Јадар

Манојловић: Вучић ће пробати да уради све да би вратио пројекат Јадар

Нова 22.01.2024
Директор кампања покрета Крени-Промени Саво Манојловић оценио је данас да ће председник Србије Александар Вучић "пробати све да уради да би вратио пројекат Јадар". Претходно је Вучић изјавио да би „сутра ујутро“ почело копање… »
Власт оживела причу о копању литијума – Вучић нема дилему, премијерка га прати у стопу

Власт оживела причу о копању литијума – Вучић нема дилему, премијерка га прати у стопу

Н1 Инфо 22.01.2024
Избори су завршени, па је тема коју власт у кампањи није ни поменула могла опет да постане водећа. Председник Србије је о копању литијума причао и у Давосу и у Скопљу, а премијерка га прати у стопу - говорећи о томе на… »
Пројекат ископавања литијума: Тачка постала пауза (ВИДЕО)

Пројекат ископавања литијума: Тачка постала пауза (ВИДЕО)

Инсајдер 22.01.2024
Тачка је и званично постала пауза у случају пројекта "Јадар“ компаније Рио Тинто. Изјава премијерке Ане Брнабић само је, случајна или намерна, потврда онога што се већ дуго зна-од пројекта ископавања литијума у долини Јадра нико… »
Манојловић: И руски и амерички амбасадор постројавају Вучића, већина грађана против копања литијума

Манојловић: И руски и амерички амбасадор постројавају Вучића, већина грађана против копања литијума

Н1 Инфо 22.01.2024
Саво Манојловић из Покрета Крени промени оценио је да ће председник Србије "урадити све како би актуелизавао тему пројекта Јадар и ископавања литијума у нашој земљи", али је навео да га у томе спречавају "истраживања јавног… »
Литијум је наше благо, наше бело злато

Литијум је наше благо, наше бело злато

РТВ 22.01.2024
СКОПЉЕ - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Скопљу, где присуствује скупу "Западни Балкан и ЕУ", да о евентуалном ископавању литијума у Србији мисли да је то наше бело злато. "О литијуму сам увек говорио… »
Саво Манојловић: Вучић ће пробати да уради све да би вратио пројекат Јадар

Саво Манојловић: Вучић ће пробати да уради све да би вратио пројекат Јадар

Данас 22.01.2024
Директор кампања покрета Крени-Промени Саво Манојловић оценио је данас да ће председник Србије Александар Вучић „пробати све да уради да би вратио пројекат Јадар“. Претходно је Вучић изјавио да би „сутра ујутро“ почело копање… »
Вучић: "Надам се новој Влади Србије у марту"

Вучић: "Надам се новој Влади Србије у марту"

Глас Америке 22.01.2024
СКОПЉЕ — Председник Србије Александар Вучић рекао је после састанка лидера Западног Балкана и представника ЕУ и САД у Скопљу да се од 1. фебруара може очекивати конститутивна седница Скупштине Србије, као и да верује да Влада… »
Вучић, Брнабић и Рио Тинто се у истом дану огласили о наставку пројекта Јадар

Вучић, Брнабић и Рио Тинто се у истом дану огласили о наставку пројекта Јадар

Глас Америке 22.01.2024
СКОПЉЕ/БЕОГРАД — Председник Србије Александар Вучић изјавио је у понедељак након састанка лидера земаља Западног Балкана са представницима Европске уније (ЕУ) и Сједињених Држава (САД) у Скопљу да би "сутра копао литијум… »
Брнабић: На новој Влади је да ли ће пројекат копања литијума поново бити покренут

Брнабић: На новој Влади је да ли ће пројекат копања литијума поново бити покренут

Политика 22.01.2024
Она је истакла да она подржава тај пројекат, зато што верује да може да допринесе развоју Западне Србије. Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је пројекат Рио Тинта и копања литијума у Србији заустављен, али да… »
Вучиц́: Литијум је наше благо, што се мене тиче, можемо ујутру да почнемо

Вучиц́: Литијум је наше благо, што се мене тиче, можемо ујутру да почнемо

Спутник 22.01.2024
Председник Србије Александар Вучиц́ изјавио је данас да је литијум наше благо и да, што се њега тиче, може ујутру да се почне да се копа. "Нико не поставља никакве рокове. Не бринем се за нападе, о литијуму сам увек говорио… »
Председник Србије: Литијум је наше бело злато - сутра бих га копао, али одлука не зависи од мене

Председник Србије: Литијум је наше бело злато - сутра бих га копао, али одлука не зависи од мене

Инсајдер 22.01.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би "сутра" копао литијум кад би та одлука од њега зависила, "али на жалост не зависи". 'О литијуму сам говорио и раније и данас исто - то је наше бело злато, наше благо, али ако… »
Вучић: Да могу, сутра бих копао литијум

Вучић: Да могу, сутра бих копао литијум

Радио 021 22.01.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би "сутра" копао литијум кад би та одлука од њега зависила, "али нажалост не зависи". "О литијуму сам говорио и раније и данас исто - то је наше бело злато, наше благо, али… »
Вучић о литијуму из Скопља: „То је наше бело злато, можемо ујутру да копамо“

Вучић о литијуму из Скопља: „То је наше бело злато, можемо ујутру да копамо“

Југмедиа 22.01.2024
Литијум је наше благо, о њему сам исто говорио, што се мене тиче, може ујутру да се копа, рекао је председник Србије Александар Вучић, који данас борави у Скопљу. Нико не поставља никакве рокове. Не бринем се за нападе, о… »
Вучић опет лобира за копање литијума: „То је наше бело злато, што се мене тиче, можемо ујутру да почнемо да копамо“

Вучић опет лобира за копање литијума: „То је наше бело злато, што се мене тиче, можемо ујутру да почнемо да копамо“

Нова 22.01.2024
Литијум је наше благо, о њему сам исто говорио, што се мене тиче, може ујутру да се копа, рекао је председник Србије Александар Вучић током обраћања новинарима на форуму у Скопљу. „Нико не поставља никакве рокове. Не бринем… »
Вучић о литијуму: "То је наше бело злато, што се мене тиче, можемо ујутру да копамо"

Вучић о литијуму: "То је наше бело злато, што се мене тиче, можемо ујутру да копамо"

Блиц 22.01.2024
Литијум је наше благо, о њему сам исто говорио, што се мене тиче, може ујутру да се копа, рекао је председник Србије Александар Вучић током обраћања новинара на форуму у Скопљу. "Нико не поставља никакве рокове. Не бринем се… »
Председник каже да би „сутра копао литијум“

Председник каже да би „сутра копао литијум“

Н1 Инфо 22.01.2024
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би "сутра" копао литијум кад би та одлука од њега зависила, "али нажалост не зависи". О литијуму сам говорио и раније и данас исто – то је наше бело злато, наше благо, али… »
Ископање литијума у Србији: Развојна шанса или катастрофа?

Ископање литијума у Србији: Развојна шанса или катастрофа?

Нова 22.01.2024
Прошле су тачно две године од како је Влада, после масовних протеста и блокада, обећала да је стављена тачка на пројекат Рио Тинто и ископавање литијума у Србији. Данас стижу гласна упозорења да је то био само зарез и да ће… »
'Рио Тинто' негира тврдње активиста из Србије у вези пројекта 'Јадар'

'Рио Тинто' негира тврдње активиста из Србије у вези пројекта 'Јадар'

Слободна Европа 22.01.2024
Компаније "Рио Тинто Србија" негирала је у понедељак наводе активиста да ће више од 100.000 људи бити расељено због пројекта "Јадар", који се односи на експлоатацију литијума у околини Лознице. Та компанија је у саопштењу на… »
Како је председник од тачке на Рио Тинто додао још две

Како је председник од тачке на Рио Тинто додао још две

Нови магазин 22.01.2024
Пре две године Влада Србије ставила је тачку на Рио Тинто. На њу, председник изгледа додаје још две. Најпре је на Светском економском форуму у Давосу пре пет дана рекао да је имао тешке разговоре са представницима компаније Рио… »
„Ту неко неком нешто дође“: Како је председник од тачке на Рио Тинто додао још две

„Ту неко неком нешто дође“: Како је председник од тачке на Рио Тинто додао још две

Н1 Инфо 22.01.2024
Пре две године Влада Србије ставила је тачку на Рио Тинто. На њу, председник изгледа додаје још две. Најпре је на Светском економском форуму у Давосу пре пет дана рекао да је имао тешке разговоре са представницима компаније Рио… »
Брнабић: Протесте против Рио Тинта финансирали странци да ослабе Вучића, пројекат Јадар је одличан

Брнабић: Протесте против Рио Тинта финансирали странци да ослабе Вучића, пројекат Јадар је одличан

Радио 021 22.01.2024
Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да никада није зауставила пројекат Рио Тинта за отварање рудника литијума у Србији "зато што је мислила да је тај пројекат лош". Како је рекла, "ставила га је на паузу" због протеста… »
Огласио се Рио Тинто: Одговарају на оптужбе противника пројекта „Јадар“

Огласио се Рио Тинто: Одговарају на оптужбе противника пројекта „Јадар“

Нова 22.01.2024
Компанија "Рио Тинто" огласила се данас, након што је поново доспела у жижу јавности. Тврде да су на мети више неоснованих и неутемељених оптужби. Протеклог викенда, директор кампања покрета „Крени промени“ Саво Манојловић… »
Брнабић о Рио Тинто: Подржавам пројекат, на новој влади одлука да ли ће опет бити покренут

Брнабић о Рио Тинто: Подржавам пројекат, на новој влади одлука да ли ће опет бити покренут

Инсајдер 22.01.2024
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је пројекат Рио Тинта и копања литијума у Србији заустављен, али да је на новој Влади сада да ли ће опет бити покренут. Она је истакла да она подржава тај пројекат, зато што… »
Брнабић: На новој Влади је да ли ће пројекат Рио Тинто поново бити покренут

Брнабић: На новој Влади је да ли ће пројекат Рио Тинто поново бити покренут

Еуроневс 22.01.2024
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је пројекат Рио Тинта и копања литијума у Србији заустављен, али да је на новој Влади сада да ли ће опет бити покренут. Она је истакла да она подржава тај пројекат, зато што… »
Ана Брнабић открила: На новој Влади је да ли ће пројекат Рио Тинто поново бити покренут

Ана Брнабић открила: На новој Влади је да ли ће пројекат Рио Тинто поново бити покренут

Телеграф 22.01.2024
"Надам да ћемо имати довољно разумевања за пројекат" Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је пројекат Рио Тинта и копања литијума у Србији заустављен, али да је на новој Влади сада да ли ће опет бити покренут… »
Брнабић: Протесте против Рио Тинта финансирали странци да ослабе Вучића, хтели 'и јаре и паре'

Брнабић: Протесте против Рио Тинта финансирали странци да ослабе Вучића, хтели 'и јаре и паре'

Бета 22.01.2024
Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да никада није зауставила пројекат Рио Тинта за отварање рудника литијума у Србији "зато што је мислила да је тај пројекат лош", већ да га је била "ставила на паузу" због протеста… »
Брнабић: Ставила сам Рио Тинто на паузу – због протеста који су финансирали странци да ослабе Вучића

Брнабић: Ставила сам Рио Тинто на паузу – због протеста који су финансирали странци да ослабе Вучића

Н1 Инфо 22.01.2024
Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да никада није зауставила пројекат Рио Тинта за отварање рудника литијума у Србији "зато што је мислила да је тај пројекат лош", већ да га је била "ставила на паузу" због протеста… »
Од „готово с Рио Тинтом“ до „имамо обавезу“: Да ли Вучић спрема јавност за ископавање литијума?

Од „готово с Рио Тинтом“ до „имамо обавезу“: Да ли Вучић спрема јавност за ископавање литијума?

Н1 Инфо 22.01.2024
Да ли председник Србије Александар Вучић враћа Рио Тинто у Србију или та компанија никада није ни одлазила и стрпљиво чека рудник литијума у Недељецима? Масовни протести 2021. године први пут су натерали Вучића да поклекне пред… »

Вести дана »