Повезане вести

Не, у Нови Сад нису доводили полицајце из РС да бију студенте и професоре испред ДИФ-а. Тукли су их њихови суграђани

Не, у Нови Сад нису доводили полицајце из РС да бију студенте и професоре испред ДИФ-а. Тукли су их њихови суграђани

Нова 29.04.2025
Полиција не брани јавни ред и мир, већ душевни мир Александра Вучића. Професорка Смиљана Милинков, шефица Одсека за медијске студије на Филозофском факултету, једна је од десетина Новосађанки чије су слике јуче обишле и… »
У Ваљеву блокирани улази у Градску управу, у Нишу део грађана испред градске скупштине: Студенти маратонци наставили пут ка…

У Ваљеву блокирани улази у Градску управу, у Нишу део грађана испред градске скупштине: Студенти маратонци наставили пут ка…

Блиц 29.04.2025
Група гимназијалаца и део грађана блокирао је јутрос улазе у Градску управу града Ваљева, док су се испред Скупштине града Ниша, где се одржава седница локалног парламента, окупили појединци на протесту. Студенти маратонци… »
Првомајска радикализација – Жељко Веселиновић и Владимир Симовић

Првомајска радикализација – Жељко Веселиновић и Владимир Симовић

Нова 29.04.2025
По првим најавама, пет националних синдиката и студенти у блокади позивају на обележавање 1. маја, Дана рада, на платоу испред Владе Србије. „Од тог тренутка, наша борба прелази у следећу фазу. Више не стојимо само у блокадама… »
Професорка Факултета безбедности: Полиција у Новом Саду злоупотребљена у политичке сврхе

Професорка Факултета безбедности: Полиција у Новом Саду злоупотребљена у политичке сврхе

Радио 021 29.04.2025
Против студената и грађана који су јуче блокирали улазак на новосадски ДИФ употребљена је прекомерна сила, оценила је професорка на Факултету безбедности Светлана Станаревић. Она наводи да се на снимцима који су начињени том… »
Ко ће све и где протестовати током 1. маја

Ко ће све и где протестовати током 1. маја

Инсајдер 29.04.2025
Међународни дан рада ове године ће бити обележен на далеко већем нивоу него претходних, имајући у виду да су осим синдиката, на скуп позвали и студенти у блокади. Осим Празника рада, овог 1. маја обележава се и тачно шест месеци… »
Професорка на Факултету безбедности: Полиција у Новом Саду у великој мери злоупотребљена у политичке сврхе

Професорка на Факултету безбедности: Полиција у Новом Саду у великој мери злоупотребљена у политичке сврхе

Нови магазин 29.04.2025
Против студената и грађана који су јуче блокирали улазак на новосадски ДИФ употребљена је прекомерна сила, оценила је професорка на Факултету безбедности Светлана Станаревић, наводећи да се на снимцима који су начињени том… »

Н1 Инфо 29.04.2025
Против студената и грађана који су јуче блокирали улазак на новосадски ДИФ употребљена је прекомерна сила, оценила је професорка на Факултету безбедности Светлана Станаревић, наводећи да се на снимцима који су начињени том… »
Протест испред Тужилаштва у Новом Саду; маратонци кренули из Граца, студенти из Поморавља пешаче ка Инђији

Протест испред Тужилаштва у Новом Саду; маратонци кренули из Граца, студенти из Поморавља пешаче ка Инђији

РТС 29.04.2025
Студенти који трче штафетни маратон од Србије до Брисела кренули су јутрос из Граца и настављају пут ка Оберпулендорфу у Аустрији, где ће преноћити. Пут од Граца до Оберпулендорфа износи 112 километара. Студенти из Поморавља… »
‘Трк ка Бриселу’: Студенти маратонци кроз Аустрију до циља

‘Трк ка Бриселу’: Студенти маратонци кроз Аустрију до циља

Данас 29.04.2025
Три милиона и осамсто хиљада корака је потребно да се пређе пут од Новог Сада до Брисела. Под условом да сте икада помислили да препешачите пола Европе, ова два града су удаљена око 1.900 километара. Студенти из Србије… »
(ВИДЕО) Приведена жена која је блокаду хтела да заобиђе аутом преко тротоара

(ВИДЕО) Приведена жена која је блокаду хтела да заобиђе аутом преко тротоара

Н1 Инфо 29.04.2025
Студенти и грађани и данас су у више места у Србији 16-минутном тишином одали пошту погинулима у несрећи на Железничкој станици у Новом Саду, 1. новембра прошле године. Током комеморативне акције запослених у ИТ сектору, на углу… »
Студенткиња коју је ударио жандарм: Од ударца сам изгубила свест, не знам ко ме је и како извукао

Студенткиња коју је ударио жандарм: Од ударца сам изгубила свест, не знам ко ме је и како извукао

Нова 29.04.2025
Катарина Миланков, студенткиња Пољопривредног факултета у Новом Саду, која је повређена у понедељак приликом блокаде ДИФ-а, данас се осећа боље. У разговору за Н1 каже да је ударац од жандарма добила када је покушала да… »

Н1 Инфо 29.04.2025
Катарина Миланков, студенткиња Пољопривредног факултета у Новом Саду, која је повређена у понедељак приликом блокаде ДИФ-а, данас се осећа боље. У разговору за Н1 каже да је ударац од жандарма добила када је покушала да… »
Студенти маратонци настављају пут кроз Аустрију

Студенти маратонци настављају пут кроз Аустрију

Инсајдер 29.04.2025
Студенти који трче штафетни маратон од Србије до Брисела кренули су јутрос из Граца и настављају пут ка Оберпулендорфу у Аустрији, где ће преноћити. Пут од Граца до Оберпулендорфа износи 112 километара. Студенти потом… »
Новосадски студенти 1. маја организују протест поводом шест месеци од пада надстрешнице

Новосадски студенти 1. маја организују протест поводом шест месеци од пада надстрешнице

Радио 021 29.04.2025
Новосадски студенти у блокади факултета најавили су протест за 1. мај поводом обележавања шест месеци од трагедије на Железничкој станици. У четвртак, 1. маја, навршава се шест месеци од пада надстрешнице Железничке станице у… »
„Полицајац ме зграбио и треснуо о земљу, нисам знала шта ме снашло“: Повређена професорка о бруталности Жандармерије у Новом…

„Полицајац ме зграбио и треснуо о земљу, нисам знала шта ме снашло“: Повређена професорка о бруталности Жандармерије у Новом…

Нова 29.04.2025
Професорка Филозофског факултета у Новом Саду Смиљана Милинков била је међу окупљенима испред ДИФ-а у том граду, када је интервентна полиција тукла грађане и студенте који су пружали пасиван отпор и блокирали улаз на факултет… »
Студенти у блокади: Пола године од пада надстрешнице обележавамо шетњом

Студенти у блокади: Пола године од пада надстрешнице обележавамо шетњом

НовиСад.цом 29.04.2025
Нови Сад – Студенти у блокади факултета Универзитета у Новом Саду најавили су да ће у четвртак, 1. маја обележити пола године од пада надстрешнице Железничке станице у Новом Саду, када је погинуло 16 људи, а једна млада жена је… »
У Косовској Митровици данас 16 минута тишине за 16 страдалих у Новом Саду

У Косовској Митровици данас 16 минута тишине за 16 страдалих у Новом Саду

Данас 29.04.2025
Испред Филозофског факултета у Косовској Митровици у току је акција „16 минута тишине“ за 16 страдалих у Новом Саду. Скуп одавања почасти жртвама пада надстрешнице на реновираној Железничкој станици у Новом Саду и данас су… »
Студенти и грађани и данас у више градова одавали пошту настрадалима у Новом Саду

Студенти и грађани и данас у више градова одавали пошту настрадалима у Новом Саду

Данас 29.04.2025
Студенти и грађани и данас су у више места у Србији 16-минутном тишином одали пошту погинулима у несрећи на Железничкој станици у Новом Саду, 1. новембра прошле године. У Београду су се студенти и грађани окупили зграде техничких… »
Блокадери су имали нож, Био сам спреман да ме избоду: Језиво сведочење декана Дрида - једва избегао линч разуларене масе

Блокадери су имали нож, Био сам спреман да ме избоду: Језиво сведочење декана Дрида - једва избегао линч разуларене масе

Курир 29.04.2025
Патрик Дрид, декан новосадског ДИФ-а јуче је избегао линч разуларене масе која му није дозволила да уђе на факултет који води. Јутро после, он је тек постао свестан шта је све могло да се деси да нису реаговали полицајци у цивилу… »
Студенти из Поморавља настављају данас ка Инђији

Студенти из Поморавља настављају данас ка Инђији

РТВ 29.04.2025
БЕОГРАД - Студенти из Поморавља, који пешаче од Јагодине до Новог Сада да би 1. маја обележили шест месеци од пада надстрешнице на Железничкој станици у том граду, настављају данас ка Инђији из Београда, где су преспавали… »
Професорку из Новог Пазара одвезли на седницу Универзитета као у криминалном филму: По њу дошао возач да је превезе на „тајну…

Професорку из Новог Пазара одвезли на седницу Универзитета као у криминалном филму: По њу дошао возач да је превезе на „тајну…

Нова 29.04.2025
Студенти у блокади Државног универзитета у Новом Пазару (ДУНП) објавили су на свом званичном Инстаграм профилу подршку професорки Александри Попин, која је доживале низ непријатности 24. априла на седници Савета овог… »
Студенти из Поморавља настављају пешачење, Инђија их дочекује вечерас

Студенти из Поморавља настављају пешачење, Инђија их дочекује вечерас

Ин медија 29.04.2025
Студенти из Поморавља, који пешаче од Јагодине до Новог Сада да би 1. маја обележили шест месеци од пада надстрешнице на Железничкој станици у том граду, настављају данас ка Инђији из Београда, где су преспавали. Студенти и… »
Независност: Синдикати и студенти ће 1. маја од Владе тражити промене закона о раду и штрајку

Независност: Синдикати и студенти ће 1. маја од Владе тражити промене закона о раду и штрајку

Глас Зајечара 29.04.2025
Уједињени грански синдикати „Независност“ саопштили су данас да ће синдикалци и студенти 1. маја, на Међународни празник рада, Влади Србије предати иницијативу за промене Закона о раду и Закона о штрајку. Заједнички протест пет… »
Ваљевски гимназијалци блокирали полицијску управу

Ваљевски гимназијалци блокирали полицијску управу

Данас 29.04.2025
Ваљевски гимназијалци, након синоћног протеста испред Полицијске управе, од јутрос држе у блокади Градску управу у том граду, преноси Н1. Блокада је вид револта и отпора према, како кажу, бруталном понашању полиције на… »
Студенти који трче до Брисела јутрос кренули из Граца

Студенти који трче до Брисела јутрос кренули из Граца

РТВ 29.04.2025
ГРАЦ - Студенти који трче штафетни маратон од Србије до Брисела кренули су јутрос из Граца и настављају пут ка Оберпулендорфу у Аустрији, где ће преноћити. Пут од Граца до Оберпулендорфа износи 112 километара. Студенти потом… »
Протести данас: Блокада Градске куће у Ваљеву, позив на велики протест 1. маја

Протести данас: Блокада Градске куће у Ваљеву, позив на велики протест 1. маја

Нови магазин 29.04.2025
Ваљевски гимназијалци од јутрос блокирају Градску кућу, док пет националних синдиката и студенти у блокади позивају да се на прави начин обележи празник рада, 1. маја испред Владе Србије. Након синоћног протеста испред… »
Ваљевски гимназијалци блокирали улаз у градску кућу

Ваљевски гимназијалци блокирали улаз у градску кућу

Нови магазин 29.04.2025
Након синоћног протеста испред Полицијске управе у Ваљеву, ваљевски гимназијалци од јутрос од 8.30 сати држе у блокади Градску управу у овом граду. Блокада је вид револта и отпора према, како кажу, бруталном понашању полиције… »
Богдан који је ишао бициклом до Стразбура: Обишли смо онолико километара, најнесигурнији смо код куће

Богдан који је ишао бициклом до Стразбура: Обишли смо онолико километара, најнесигурнији смо код куће

Глас Шумадије 29.04.2025
У Крагујевцу је синоћ одржан протест подршке новосадским студентима, након јучерашњих дешавања на ДИФ-у у Новом Саду. На синоћном протесту присутан је био и Богдан Ђорђевић, студент бициклиста који је возио „туру до Стразбура“… »
Погледајте како је протекао протест у Новом Саду због полицијске бруталности

Погледајте како је протекао протест у Новом Саду због полицијске бруталности

Нова 29.04.2025
Због јучерашње бруталне акције полиције испред новосадског Факултета спорта и физичког васпитања организован је протест под називом "Памтимо све". Грађани су се окупили око 18 часова испред Медицинског факултета. Тамо је била и… »
Полицајка Петровић о пребијању грађана испред ДИФ-а: Ударити палицом у главу било кога је злочин

Полицајка Петровић о пребијању грађана испред ДИФ-а: Ударити палицом у главу било кога је злочин

Радио 021 29.04.2025
Након интервенције полиције на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду, где је полиција употребила силу над студентима и грађанима, огласила се полицајка из Ваљева Катарина Петровић. Она је најпре на свом Икс налогу… »
Студенти у блокади најавили од 1. маја корак ка радикализацији протеста: Да ли је она потребна?

Студенти у блокади најавили од 1. маја корак ка радикализацији протеста: Да ли је она потребна?

Радио 021 29.04.2025
Студенти и синдикалци најавили су заједнички протест за 1. мај испред Владе Србије, када ће уручити предлог измена Закона о раду и Закона о штрајку и обележити шест месеци од пада надстрешнице. Како су на званичној страници… »
Протестни скуп у Ваљеву због прекомерне употребе силе над студентима ДИФ-а

Протестни скуп у Ваљеву због прекомерне употребе силе над студентима ДИФ-а

Данас 29.04.2025
Ваљевски гимназијалци осудили су прекомерну употребу силе полиције над студентима Факултета спорта и физичког васпитања у понедељак у Новом Саду и истог дана организовали велики протесни скуп испред Полицијске управе у… »
Нисте нас уплашили, биће нас још више на улицама: Порука са скупа подршке претученим новосадским студентима у Крагујевцу…

Нисте нас уплашили, биће нас још више на улицама: Порука са скупа подршке претученим новосадским студентима у Крагујевцу…

Данас 29.04.2025
После два сата у Крагујевцу је без икаквих инцидената завршен скуп, највеċи после Сретењског, организован у знак подршке претуĉеним новосадским студентима. Студенти и грађани су блокирали једну од најпрометнијих саобраћајница у… »
„Памтимо све“: Збор МЗ „Народни хероји“ организује протестну шетњу Новим Садом (ВИДЕО,ФОТО)

„Памтимо све“: Збор МЗ „Народни хероји“ организује протестну шетњу Новим Садом (ВИДЕО,ФОТО)

Данас 29.04.2025
Збор МЗ „Народни хероји“, уз подршку других месних заједница и Медицинског факултета, сада, три месеца од како су студенте напали насилници који су изашли из просторија Српске напредне странке организује протестну шетњу градом… »
Зна ли Дачић шта стид значи?

Зна ли Дачић шта стид значи?

Данас 28.04.2025
Евидентан је велики страх код СПС јер су и њихови функционери виђани на студентским протестима. Лидер социјалиста Ивица Дачић не зна шта реч стид значи, а ни не треба да брине за побуњену јавност, она ће и сама умети да се… »
Протест у Нишу због напада полиције на студенте и грађане у Новом Саду

Протест у Нишу због напада полиције на студенте и грађане у Новом Саду

Данас 28.04.2025
Студенти у блокади и грађани Ниша окупили су се вечерас у 19.00 сати на раскрсници испред основног суда у знак протеста због „полицијске бруталности“ над студентима и грађанима у Новом Саду. „У срамном и неприхватљивом нападу од… »
Студенткиња коју је полицијац ударио штитом у главу има потрес мозга

Студенткиња коју је полицијац ударио штитом у главу има потрес мозга

Данас 28.04.2025
Студенткињу Пољопривредног факултета у Новом Саду коју је ударио данас полицајац на блокади ДИФ-а у том граду прегледана је и њој је дијагностициран потрес мозга. Како јавља репортерка Н1 из тог града студенткиња чека… »

Вести дана »