Повезане вести

Теолог Милићевић након саслушања: „Вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних иступа“

Теолог Милићевић након саслушања: „Вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних иступа“

Недељник 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је данас пред црквеним судом у Патријаршији, док су испред, у знак подршке, били студенти, углавном Богословског факултета, и грађани, пише Н1. По изласку из зграде, грађани су га дочекали… »
Кад може световна власт да игнорише Устав, може и црквена Јеванђеље: Због критике СПЦ теолози завршили на суду

Кад може световна власт да игнорише Устав, може и црквена Јеванђеље: Због критике СПЦ теолози завршили на суду

Н1 Инфо 06.08.2025
Док је већи део правосуђа у августу на годишњем одмору, Црквени суд ради. Ту је да саслуша двојицу теолога која у јавности последњих година критички говоре како о дешавањима у Цркви, тако и у друштву. Данас пред судом Вукашин… »
Дисидент међу свештеницима, професор без катедре: Ко је Вукашин Милићевић, теолог саслушан у Црквеном суду?

Дисидент међу свештеницима, професор без катедре: Ко је Вукашин Милићевић, теолог саслушан у Црквеном суду?

Данас 06.08.2025
Теолог и бивши доцент Православног богословског факултета Универзитета у Београду Вукашин Милићевић саслушан је 6. августа пред Црквеним судом Архиепископије београдско-карловачке, којим председава патријарх Српске православне… »
Теолог Милићевић саслушан у Патријаршији: Вероватно ће ме искључити из цркве

Теолог Милићевић саслушан у Патријаршији: Вероватно ће ме искључити из цркве

Радио 021 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је пред црквеним судом у Патријаршији. Теолог познат по критици поглавара Српске православне цркве и црквеног врха позван је да да изјаву пред судом у Патријаршији. Он је након саслушања изјавио… »
Теолог Вукашин Милићевић након саслушања у Црквеном суду: Остајем при свему што сам рекао

Теолог Вукашин Милићевић након саслушања у Црквеном суду: Остајем при свему што сам рекао

Бета 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је пред црквеним судом у Патријаршији, док су испред, у знак подршке, били студенти, углавном Богословског факултета и грађани.  Он је новинарима, по изласку из Патријаршије, рекао да не може да… »
Теолог Милићевић после саслушања: Све је то представа, вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних иступа

Теолог Милићевић после саслушања: Све је то представа, вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних иступа

Инсајдер 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је данас пред црквеним судом у Патријаршији, док су испред, у знак подршке, били студенти, углавном Богословског факултета, и грађани. По изласку из зграде, грађани су га дочекали повицима… »

Радио сто плус 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је пред црквеним судом у Патријаршији, док су испред, у знак подршке, били студенти, углавном Богословског факултета и грађани. Он је новинарима, по изласку из Патријаршије, рекао да не може да… »
Саслушан теолог Вукашин Милићевић пред Црквеним судом, грађани и студенти испред Патријаршије пружали подршку (ФОТО)

Саслушан теолог Вукашин Милићевић пред Црквеним судом, грађани и студенти испред Патријаршије пружали подршку (ФОТО)

Данас 06.08.2025
Пред Црквеним судом данас је саслушан теолог Вукашин Милићевић. Милићевић је изјавио данас да неће бити стварног суђења пред Црквеним судом, већ да је све ствар представе, као и да ће Српска православна црква (СПЦ) вероватно ићи… »
Милићевић: Неће ту бити никакво стварно суђење, све је то представа - вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних…

Милићевић: Неће ту бити никакво стварно суђење, све је то представа - вероватно ће ме искључити из цркве због мојих јавних…

Н1 Инфо 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић саслушан је данас пред црквеним судом у Патријаршији, док су испред, у знак подршке, били студенти, углавном Богословског факултета, и грађани. По изласку из зграде, грађани су га дочекали повицима… »
Милићевић: Нисам прекршио Јеванђеље, вероватно ће ме искључити из цркве

Милићевић: Нисам прекршио Јеванђеље, вероватно ће ме искључити из цркве

Време 06.08.2025
Након саслушања пред Црквеним судом, теолог Вукашин Милићевић износи тврдње да није прекршио црквене законе, већ да је својим јавним наступима бранио дух Јеванђеља. СПЦ, сматра он, покушава да га ућутка јер је указивао на… »
Вукашин Милићевић након саслушања: Неће бити стварног суђења, СПЦ ће ићи на то да ме формално лиши свештенства

Вукашин Милићевић након саслушања: Неће бити стварног суђења, СПЦ ће ићи на то да ме формално лиши свештенства

Данас 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић изјавио је данас да неће бити стварног суђења пред Црквеним судом, већ да је све ствар представе, као и да ће Српска православна црква (СПЦ) вероватно ићи на то да га формално лиши свештенства, а потом… »
Вукашин Милићевић пред црквеним судом у Патријаршији, испред у знак подршке студенти и грађани: "Бог све види"

Вукашин Милићевић пред црквеним судом у Патријаршији, испред у знак подршке студенти и грађани: "Бог све види"

Нови магазин 06.08.2025
Испред Патријаршије су се окупили студенти и грађани, у знак подршке теологу Вукашину Милићевићу, који је ушао у 10 часова у ту зграду, где је на саслушању пред црквеним судом. Они су разапели транспарент "Бог све види"… »

Н1 Инфо 06.08.2025
Испред Патријаршије су се окупили студенти и грађани, у знак подршке теологу Вукашину Милићевићу, који је ушао у 10 часова у ту зграду, где је на саслушању пред црквеним судом. Они су разапели транспарент "Бог све види"… »
Скуп подршке теологу Вукашину Милићевићу испред Патријаршије у Београду

Скуп подршке теологу Вукашину Милићевићу испред Патријаршије у Београду

Инсајдер 06.08.2025
Грађани су се окупили данас испред Патријаршије како би пружили подршку теологу Вукашину Милићевићу који је ушао на саслушање пред Црквеним судом. На скуп подршке свештенику и некадашњем доценту Православно-богословског… »
СПЦ: Почело саслушање теолога пред Црквеним судом, испред Патријаршије студенти и грађани

СПЦ: Почело саслушање теолога пред Црквеним судом, испред Патријаршије студенти и грађани

Радио сто плус 06.08.2025
Окупљени пред Црквеним судом носе транспаренте: “Прогон мишљеника”, “ЛАОС против лажи”, “У цркви су прилике следеће: злима орден, прогон за мислеће”, објавила је Нова.рс. Данас пред Црквеним судом теолог Милићевић, а пред… »
Теолог Вукашин Милићевић дао изјаву у Црквеном суду пред Порфиријем: Грађани и студенти му пружају подршку испред Патријаршије…

Теолог Вукашин Милићевић дао изјаву у Црквеном суду пред Порфиријем: Грађани и студенти му пружају подршку испред Патријаршије…

Нова 06.08.2025
Јутрос око 10 часова грађани и студенти окупили су се испред Патријаршије, где је и седиште Црквеног суда Архиепископије београдско карловачке, којим председава патријарх Порфирије, како би пружили подршку теологу Вукашину… »
Теолог Вукашин Милићевић пред Црквеним судом, студенти најавили скуп подршке

Теолог Вукашин Милићевић пред Црквеним судом, студенти најавили скуп подршке

Ин медија 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић, познат јавности по отвореној критици поглавара СПЦ патријарха Порфирија и црквеног врха, позван је да данас дође пред Црквени суд како би дао изјаву. За исто време, у 10 часова, студенти у блокади… »
Теолог Милићевић који је кажњен од стране СПЦ данас излази пред Црквени суд: Студенти позвали на протест пред Патријаршијом…

Теолог Милићевић који је кажњен од стране СПЦ данас излази пред Црквени суд: Студенти позвали на протест пред Патријаршијом…

Нова 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић, познат јавности по отвореној критици поглавара Српске православне цркве патријарха Порфирија и црквеног врха, позван је да данас дође пред Црквени суд како би дао изјаву. За исто време, у 10.00 часова… »
Теолог Милићевић који отворено критикује Порфирија данас пред Црквеним судом, студенти најавили скуп подршке

Теолог Милићевић који отворено критикује Порфирија данас пред Црквеним судом, студенти најавили скуп подршке

Радио 021 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић, познат јавности по отвореној критици поглавара СПЦ патријарха Порфирија и црквеног врха, позван је да данас дође пред Црквени суд како би дао изјаву. За исто време, у 10 часова, студенти у блокади… »
Данас пред Црквеним судом теолог Милићевић, а пред Патријашијом протест студената у блокади

Данас пред Црквеним судом теолог Милићевић, а пред Патријашијом протест студената у блокади

Данас 06.08.2025
Теолог Вукашин Милићевић, познат јавности по отвореној критици поглавара Српске православне цркве патријарха Порфирија и црквеног врха, позван је да данас дође пред Црквени суд како би дао изјаву. За исто време, у 10.00 часова… »

Вести дана »