Повезане вести

Украјинске границе се не смеју насилно мењати, кажу европски лидери

Украјинске границе се не смеју насилно мењати, кажу европски лидери

BBC News 12.08.2025
„Народ Украјине мора да има слободу да одлучи о сопственој будућности", каже Брисел. Мађарска није потписала заједничко саопштење блока. Два дана пре америчко-руског самита о Украјини на Аљасци, европски лидери су упозорили да… »
Лидери ЕУ: Украјинци морају бити у могућности да одлуче о својој будућности

Бета 12.08.2025
Лидери Европске уније (ЕУ) оценили су данас да Украјинци морају бити у могуц́ности да "одлуче о својој будуц́ности", три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. "Ми, лидери ЕУ, поздрављамо… »

Нова 12.08.2025
Лидери Европске уније (ЕУ) оценили су данас да Украјинци морају бити у могуц́ности да "одлуче о својој будуц́ности", три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. „Ми, лидери ЕУ, поздрављамо… »
ЕУ уочи преговора Путина и Трампа: Украјина има право да одређује своју будуц́ност

ЕУ уочи преговора Путина и Трампа: Украјина има право да одређује своју будуц́ност

Спутник 12.08.2025
Украјина мора имати слободу да сама одређује своју будуц́ност, изјавили су лидери Европске уније уочи предстојец́их разговора лидера САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. У изјави се напомиње да „Европска унија… »
Лидери ЕУ: Украјинци морају да имају слободу да одлуче о својој будућности

Лидери ЕУ: Украјинци морају да имају слободу да одлуче о својој будућности

НИН 12.08.2025
Лидери Европске уније (ЕУ) оценили су данас да Украјинци морају бити у могуц́ности да "одлуче о својој будуц́ности", три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. "Ми, лидери ЕУ, поздрављамо… »
Еу тражи да украјина одлучи о својој будућности, Мађарска није потписала! Објава из Брисела уочи самита америчког и руског…

Еу тражи да украјина одлучи о својој будућности, Мађарска није потписала! Објава из Брисела уочи самита америчког и руског…

Курир 12.08.2025

Радио сто плус 12.08.2025
“Ми, лидери ЕУ, поздрављамо напоре председника Трампа да оконча руски агресивни рат у Украјини и постигне праведан и трајан мир за Украјину”, наводи се у саопштењу које Мађарска није потписала. Истиче се да “Украјинци морају… »
Лидери ЕУ: Пут ка миру у Украјини не може се одлучити без Украјине

Лидери ЕУ: Пут ка миру у Украјини не може се одлучити без Украјине

Н1 Инфо 12.08.2025
Лидери Европске уније оценили су да Украјинци морају бити у могућности да "одлуче о својој будућности", три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. "Ми, лидери ЕУ, поздрављамо напоре… »
Лидери ЕУ: Украјина мора сама да одлучи о својој будућности

Лидери ЕУ: Украјина мора сама да одлучи о својој будућности

Недељник 12.08.2025
Лидери Европске уније (ЕУ) оценили су данас да Украјинци морају бити у могуц́ности да „одлуче о својој будуц́ности“, три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. „Ми, лидери ЕУ, поздрављамо… »
ЕУ поручује да Украјина има право да сама одлучује о својој судбини

ЕУ поручује да Украјина има право да сама одлучује о својој судбини

Слободна Европа 12.08.2025
Лидери Европске уније(ЕУ) изјавили су у уторак да "Украјина има природно право да сама бира своју судбину". Овај став европског блока долази три дана прије него што се амерички предсједник Доналд Трумп састане са својим руским… »
Сви се у ЕУ слажу сем Мађарске: „Украјинци морају да одлуче о својој будућности“

Сви се у ЕУ слажу сем Мађарске: „Украјинци морају да одлуче о својој будућности“

Данас 12.08.2025
Лидери Европске уније (ЕУ) оценили су данас да Украјинци морају бити у могуц́ности да „одлуче о својој будуц́ности“, три дана уочи састанка председника САД и Русије, Доналда Трампа и Владимира Путина. „Ми, лидери ЕУ, поздрављамо… »

Вести дана »