Povezane vesti

Studentkinja o pretnji policajca silovanjem na protestima: Pitala sam ga - 'Šta pričate Vi'

Studentkinja o pretnji policajca silovanjem na protestima: Pitala sam ga - 'Šta pričate Vi'

Slobodna Evropa pre 21 dana
Studentkinja Nikolina Sinđelić, nedelju dana nakon privođenja na antivladinom protestu u Beogradu, kaže da i dalje ima modrice po telu. Udarci i pretnja silovanjem – to je doživela kako tvrdi od komandanta Jedinice za zaštitu određenih objekata i… »
Napad na Nikolinu i nastavak hrabre borbe žena protiv zlostavljačkog sistema

Napad na Nikolinu i nastavak hrabre borbe žena protiv zlostavljačkog sistema

Mašina pre 21 dana
Nakon što je u javnost iznela optužbe da je tokom privođenja doživela fizičko i seksualno nasilje i uperila prstom u konkretne zlostavljače, studentkinja Nikolina Sinđelić je suočena sa novim napadima. Ipak, za mnoge žene ona je postala novi simbol… »
Kričak i bez istrage oslobođen krivice, vlast otvoreno stala na njegovu stranu

Kričak i bez istrage oslobođen krivice, vlast otvoreno stala na njegovu stranu

Danas pre 21 dana
Izveštaj o postupanju načelnika JZO Marka Krička, koga nekoliko privedenih studenata optužuje za nasilje, a studentkinja Nikolina Sinđelić za pretnju silovanjem, još nije gotov a pitanje je da li je Sektor unutrašnje kontrole istragu i počeo. Ukoliko to… »
Dačić kaže da imamo Unutrašnju kontrolu za policijsku brutalnost, a evo šta ta služba dosad sve „nije videla“, a morala je da…

Dačić kaže da imamo Unutrašnju kontrolu za policijsku brutalnost, a evo šta ta služba dosad sve „nije videla“, a morala je da…

Nova pre 21 dana
Ministar Ivica Dačić na pres konferenciji stao je u odbranu komandanta Jedinice za obezeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO) Marka Krička, koga je studentkinja Nikolina Sinđelić optužila za maltretiranje tokom privođenja na protesta i pretnje… »
Sve mi možemo da budemo Nikolina

Sve mi možemo da budemo Nikolina

Velike priče pre 21 dana
Ako nekome i nije bilo jasno dosad, sada sigurno jeste zašto deljenje tuđih intimnih fotografija i snimaka treba da bude posebno krivično delo. Da je Nikolina kojim slučajem Nikola, ništa od svega, osim batina koje ne pitaju ništa pa ni za rod, ne bi joj… »
Kad država koristi žene protiv žena – šta nam govori postavljanje policajki ispred JZO?

Kad država koristi žene protiv žena – šta nam govori postavljanje policajki ispred JZO?

Danas pre 21 dana
Tokom protesta podrške studentkinji Nikolini Sinđelić, koja je optužila Marka Krička, komandanta Jedinice za obezbeđenje posebnih ličnosti i objekata, da joj je prilikom hapšenja pretio silovanjem, prostorije JZO čuvale su isključivo policajke, dok… »
Dok Nikolina optužuje, Dačić nema sluha: Država savetuje žene da prijave nasilje policiji, a njeni pripadnici ga sprovode

Dok Nikolina optužuje, Dačić nema sluha: Država savetuje žene da prijave nasilje policiji, a njeni pripadnici ga sprovode

Danas pre 21 dana
Na tvrdnje studentkinje FPN-a Nikoline Sinđelić da je Marko Kričak, komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), tokom ispitivanja u zgradi Vlade maltretirao, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nije imao sluha… »

Vesti dana »