Povezane vesti
UKRAJINSKA KRIZA: Tramp: Zelenski će tražiti da napadne Rusiju; Lavrov: Melanija igra korisnu ulogu u rešavanju rata
RTV 15.10.2025
KIJEV/MOSKVA/VAŠINGTON - Rat u Ukrajini – 1.330. dan. Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je da ukrajinski lider Volodimir Zelenski dolazi kod njega u petak i da želi da dobije rakete "tomahavk". Rekao je da je razočaran u ruskog predsednika… »
RAT U UKRAJINI Ruska vojska pokrenula masovni napad na Sumi, prekinuto snabdevanje vodom i strujom
Euronews 15.10.2025
Rat u Ukrajini traje 1.329 dana. Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina. Tramp je tokom razgovora sa novinarima u Beloj kući rekao da ruski lider jednostavno nije voljan da okonča ''svoj rat u Ukrajini''. U… »
Tramp: Zelenski će tražiti da napadne Rusiju
RTS 15.10.2025
Rat u Ukrajini – 1.330. dan. Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražiti da Ukrajina napadne Rusiju. Šef ruske fiplomatije Sergej Lavrov otkrio je u intervjuu Komersantu detalje istorijskog susreta… »
Rat - dan 1.330: Ukrajina sprema moćan udar na Rusiju; Amerikanci spremni da pojačaju pritisak na Moskvu
B92 15.10.2025
Rat u Ukrajini - 1.330. dan. Glavni zadatak Ukrajine u ovom trenutku je proširenje sposobnosti dugog dometa za udare na teritoriju neprijatelja, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Pit… »
BRIKS nije napad na dolar, već put ka ekonomskoj nezavisnosti
Sputnik 15.10.2025
BRIKS nije usmeren protiv Zapada ili bilo koje druge zemlje, već predstavlja snažnu platformu za ekonomsku saradnju, samostalnost i uzajamnu korist njegovih članica. Tvrdnje o napuštanju BRIKS-a nisu istinite — naprotiv, sve je više zemalja koje žele da… »
Lavrov: EU želi da ukrajinski sukob pretvori u Trampov rat
RTV 15.10.2025
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da evropske zemlje žele da se ukrajinski sukob pretvori u rat američkog predsednika Donalda Trampa. "Evropljani žele da ovaj rat postane rat Donalda Trampa. To je za njih čist melem… »
Nemačka će finansirati paket američkog oružja za Ukrajinu od 500 miliona dolara
Politika 15.10.2025
Paket će obuhvatiti sisteme protivvazdušne odbrane, rakete Patriot, radarske sisteme…. Nemačka će finansirati paket američkog oružja za Ukrajinu u vrednosti od 500 miliona dolara, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus na sastanku… »
Delegacija Ukrajine razgovarala s proizvođačem PVO sistema "patriot" i raketa "tomahavk"
RTV 15.10.2025
VAŠINGTON - Ukrajinska delegacija razgovarala je s predstavnicima američkih vojnoindustrijskih kompanija koje proizvode PVO sisteme "patriot" i rakete "tomahavk" uoči sastanka predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa i predsednika Ukrajine… »
Tramp opet kritikovao Putina: Veoma sam razočaran, on stvarno mora da reši ovaj rat! (video)
Alo 15.10.2025
Znate, trenutno u Rusiji imaju duge redove ljudi koji čekaju na benzin, rekao je Tramp. Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom današnjeg razgovora sa novinarima u Beloj kući. Tramp je rekao da ruski… »
Ovo je loš znak za Rusiju Ipak će da raspale američke rakete?!
Alo 15.10.2025
Ukrajinska delegacija u Sjedinjenim Državama sastala se sa proizvođačem aviona „F-16“, ali što je posebno zabrinjavajuće za Moskvu i sa proizvođačem raketa „tomahavk“. Ukrajinska delegacija u Sjedinjenim Državama sastala se sa predstavnicima američkih… »
Da li su pretnje tarifama SAD zaista naterale zemlje da napuste BRIKS? Evo šta tvrdi Tramp
Telegraf 15.10.2025
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a odustale od tih ambicija zbog američkih carinskih tarifa. - Rekao sam svima koji žele da budu u BRIKS-u da je to u redu, ali da ćemo mi… »
Pistorijus: Nemačka će u narednim godinama uložiti 10 milijardi evra u dronove
NIN 15.10.2025
Nemačka će u narednim godinama uložiti 10 milijardi evra (11,62 milijarde dolara) u različite vrste dronova, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus na sastanku ministara odbrane NATO-a u Briselu. Pistorijus je takođe rekao da će… »
Tramp sada udara i BRIKS - ponovo preti carinama: "Zauzimam veoma čvrst stav o dolaru..."
Kurir 15.10.2025
Ako neka zemlja želi da bude u BRIKS-u, biće joj uvedene carine, rekao je predsenik SAD, Donald Tramp, novinarima u Beloj kući, na sastanku sa argentinskim kolegom Havijerom Mileijem. – Rekao sam: ‘Ako neko želi da bude u BRIKS-u, to je u redu, ali ćemo… »
"Putin će nuklearnim arsenalom odgovoriti na Tomahavk rakete!" Stručnjaci analizirali planove Trampa i Zelenskog: Dolazi do…
Kurir 15.10.2025
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u petak će se u Vašingtonu sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Šef Bele kuće kaže da Zelenski dolazi po krstareće rakete Tomahavk. Tu su i najave da će, ako Amerikanci daju Ukrajincima to oružje i… »
Ukrajina ŽELI TOMAHAVKE u svojim rukama! Delegacija stigla u SAD, danas se vode sudbonosni razgovori!
Kurir 15.10.2025
Delegacija, koju predvode premijerka Julija Sviridenko i šef predsedničke administracije Andrij Jermak, u poseti je SAD uoči sastanka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i američkog predsednika Donalda Trampa, zakazanog za petak. Jermak je rekao… »
Trese se kremlj, peskovu prekipelo! Ne vidimo alternativu pauzi u pregovorima sa Ukrajinom
Alo 15.10.2025
Govoreći o zemljama BRIKS-a, Peskov je kazao da su njegove članice zemlje koje dele zajedničku viziju saradnje u korist svojih naroda. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Evropljani svakodnevno provociraju Kijev da nastavi rat, i da… »
Za šta se sprema Boris? Nemačka ulaže u najsmrtonosnije oružje rata u Ukrajini!
Alo 15.10.2025
Nemačka će u narednim godinama uložiti 10 milijardi evra (11,62 milijarde dolara) u različite vrste dronova, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorius na sastanku ministara odbrane NATO-a u Briselu. Pistorius je takođe rekao da će Nemačka… »
Nemačka ulaže 10 milijardi evra u dronove
Politika 15.10.2025
Nemačka će u narednim godinama uložiti 10 milijardi evra u različite vrste dronova. BRISEL - Nemačka će u narednim godinama uložiti 10 milijardi evra (11,62 milijarde dolara) u različite vrste dronova, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris… »
Kremlj: Evropa svakodnevno podstiče Kijev da nastavi sa sukobom
Pravda 15.10.2025
Postoji problem sa diplomatskim rešavanjem ukrajinskog sukoba, ali ne krivicom Rusije, rekao je Dmitrij Peskov. Evropljani svakodnevno provociraju Kijev da nastavi sa sukobom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Problem je u tome što Evropljani… »
Rast BRIKS-a zaustavljen? Tramp: To je napad na dolar, svi ih napuštaju zbog američkih carina
Blic 15.10.2025
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a odustale od tih ambicija zbog američkih carinskih tarifa. "Rekao sam svima koji žele da budu u BRIKS-u da je to u redu, ali da ćemo mi… »
Ukrajinski zvaničnici se sastali sa proizvođačima Tomahavka
Serbian News Media 15.10.2025
Delegacija visokih ukrajinskih zvaničnika koja boravi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) saopštila je danas da se sastala sa predstavnicima američkih proizvođača oružja, uključujući kompaniju koja proizvodi krstareće rakete Tomahavk koje bi Vašington… »
"Svi napuštaju BRIKS zbog američkih carina"
B92 15.10.2025
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a odustale od tih ambicija zbog američkih carinskih tarifa. "Rekao sam svima koji žele da budu u BRIKS-u da je to u redu, ali da ćemo mi… »
Tramp: Zbog mojih carina svi odustaju od BRIKS-a
Radio 021 15.10.2025
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a odustale od tih ambicija zbog američkih carinskih tarifa. "Rekao sam svima koji žele da budu u BRIKS-u da je to u redu, ali da ćemo mi uvesti tarife njihovim… »
Tramp: Svi napuštaju BRIKS zbog američkih carina
Euronews 15.10.2025
Rute: NATO i EU sarađuju na uspostavljanju "zida protiv dronova" za zaštitu Evrope
Euronews 15.10.2025
Generalni sekretar NATO-a Mark Rute izjavio je da NATO i Evropska unija zajedno rade na uspostavljanju "zida protiv dronova" kako bi zaštitili zemlje članice od upada bespilotnih letelica. Rute je rekao da dve organizacije imaju različite, ali… »
Hili: Britanski avioni će nastaviti da lete iznad Poljske do kraja godine
Euronews 15.10.2025
Britanski ministar odbrane Džon Hili izjavio je danas da će avioni njegove zemlje nastaviti da lete iznad Poljske do kraja ove godine, jer je britanska obaveza prema NATO misiji "Istočni stražar" produžena. "Takođe, povećavamo proizvodnju dronova za… »
Tramp: Putin nevoljan da završi rat, u Rusiji dugi redovi ljudi koji čekaju na benzin
Vreme 15.10.2025
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je ruski lider Vladimir Putin „jednostavno nevoljan“ da okonča rat u Ukrajini. Tramp je rekao da je vreme da Moskva pronađe rešenje i naglasio da u Rusiji vlada nestašica goriva. Predsednik SAD Donald Tramp… »
Tramp kritikovao Putina: "Veoma sam razočaran"
NIN 15.10.2025
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom razgovora sa novinarima u utorak u Beloj kući. Tramp je rekao da ruski lider jednostavno nije voljan da okonča ''svoj rat u Ukrajini'', prenosi Rojters. "Gledajte… »
Rute: NATO i EU sarađuju na uspostavljanju "zida protiv dronova" za zaštitu Evrope
NIN 15.10.2025
Generalni sekretar NATO-a Mark Rute izjavio je da NATO i Evropska unija zajedno rade na uspostavljanju "zida protiv dronova" kako bi zaštitili zemlje članice od upada bespilotnih letelica. Mark Rute je rekao da dve organizacije imaju različite, ali… »
"Rekao sam svima koji žele da budu u briksu" Tramp konačno otvorio karte, ništa nije bitno - osim dolara
Alo 15.10.2025
"Gledajte, veoma sam razočaran" Tramp javno udario na Putina: Ljudi u dugim redovima čekaju na benzin
Alo 15.10.2025
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom razgovora sa novinarima u utorak u Beloj kući. Tramp je rekao da ruski lider jednostavno nije voljan da okonča ''svoj rat u Ukrajini'', prenosi Rojters. "Gledajte… »
Tramp: Svi napuštaju BRIKS zbog američkih carina
Politika 15.10.2025
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a odustale. VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da su sve zemlje koje su želele da budu deo BRIKS-a… »
Britanski avioni nastaviće da lete iznad Poljske do kraja godine
Politika 15.10.2025
Britanski ministar odbrane Džon Hili izjavio je danas da će avioni njegove zemlje nastaviti da lete iznad Poljske. LONDON - Britanski ministar odbrane Džon Hili izjavio je danas da će avioni njegove zemlje nastaviti da lete iznad Poljske do kraja ove… »
"On stvarno mora da reši ovaj rat": Tramp ponovo kritikovao Putina: Veoma sam razočaran
Blic 15.10.2025
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina tokom današnjeg razgovora sa novinarima u Beloj kući. Tramp je rekao da ruski lider jednostavno nije voljan da okonča "svoj rat u Ukrajini", prenosi Rojters. - Gledajte… »
Vesti dana »
Fotografije automobila u kojem je raznet ruski general: Sedište se slomilo od siline eksplozije, na sedištu krv
Mondo pre 18 minutajoš 39 povezanih
Skandal na Montesongu: "Kako te nije sramota?! Sujetna si, falširala si na Evroviziji"
B92 pre 34 minutajoš 21 povezana
Spremite se: Stiže hladni talas u Srbiju, sneg i naglo zahlađenje pred vratima
Mondo pre 58 minutajoš 18 povezanih
Tramp smenio 30 ambasadora, u Evropi u Jermeniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Slovačkoj
Beta pre 14 minutajoš 13 povezanih
Kako je spreman napad u Sidneju: Bombe u teniskim loptama, sačmarice i recitovanje Kurana
Danas pre 2 satajoš 15 povezanih