Повезане вести

Шеф НАТО-а: Ми смо сљедећа мета Русије

Шеф НАТО-а: Ми смо сљедећа мета Русије

Слободна Европа 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Рутте упозорио је да чланице војног савеза морају озбиљније схватити пријетњу коју представља Москва, јер би могле бити "сљедећа мета Русије". У једном од својих најоштријих иступа до сада… »
Руте: Ми смо наредна мета Русије

Еуроневс 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је данас у Берлину да су чланице Алијансе наредна мета Русије. Он је на конференцији за медије рекао да НАТО мора да уложи све напоре како би спречио рат који би могао да буде "у… »
"Ми смо следећа мета, Русија је постала још дрскија!" Генерални секретар НАТО упозорио савезнике да на потенцијални сукоб…

"Ми смо следећа мета, Русија је постала још дрскија!" Генерални секретар НАТО упозорио савезнике да на потенцијални сукоб…

Курир 11.12.2025
Генерални секретар НАТО Марк Руте упозорио је да су земље Северноатланске алијансе следећа мета Русије, а Европа се суочава са растућим ризиком од сукоба уколико руски председник Владимир Путин оствари своје циљеве у Украјини… »
"НАТО је следећа мета Русије, мора да се делује": Руте о мрачним прогнозама за Европу, најављује промене

"НАТО је следећа мета Русије, мора да се делује": Руте о мрачним прогнозама за Европу, најављује промене

Мондо 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте данас је позвао савезнике да појачају одбрамбене напоре како би спречили рат који би могла да покрене Русија, односно " рат какав су искусили наши дедови и прадеде". Говорећи у Берлину, Руте је… »
Руте: Русија је вратила рат у Европу. Време није на нашој страни

Руте: Русија је вратила рат у Европу. Време није на нашој страни

Нова 11.12.2025
Генерални секретар НАТО Марк Руте је данас затражио од чланица алијансе да уложе већа средства у одбрану, како би спречиле рат са Русијом. Руте је у Берлину оценио да сувише чланица НАТО не препознају опасност какву Русија… »
Ми смо следећа мета Русије! Марк Руте загрмео из Берлина, о његовој поруци бруји свет

Ми смо следећа мета Русије! Марк Руте загрмео из Берлина, о његовој поруци бруји свет

Ало 11.12.2025
Морамо прећи на ратни начин размишљања, нагласио је Руте. Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је данас у Берлину да су чланице Алијансе наредна мета Русије. Он је на конференцији за медије рекао да НАТО мора да уложи… »
Руте: Ми смо следећа мета Русије ВИДЕО

Руте: Ми смо следећа мета Русије ВИДЕО

Б92 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је данас у Берлину да су чланице Алијансе наредна мета Русије. Он је на конференцији за медије рекао да НАТО мора да уложи све напоре како би спречио рат који би могао да буде "у… »
Сукоб нам је пред вратима Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије

Сукоб нам је пред вратима Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије

Вечерње новости 11.12.2025
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте. Фото Тањуг/АП/Алекс Брандон - Са економијом која је у потпуности оријентисана на вођење… »
Генерални секретар НАТО-а: Ми смо наредна мета Русије

Генерални секретар НАТО-а: Ми смо наредна мета Русије

РТВ 11.12.2025
БЕРЛИН - Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је да ће Сједињене Америчке Државе остати посвећене колективној безбедности својих савезника унутар алијансе, упркос новој Стратегији националне безбедности (НСБ). Генерални… »
Подмукли руте: НАТО је следећа мета Русије

Подмукли руте: НАТО је следећа мета Русије

Правда 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је да су земље чланице те алијансе "следећа мета Русије". Током конференције за новинаре у Берлину, рекао је да савез мора да учини све напоре да спречи рат који би могао бити "истих… »
„Ми смо следећа мета Русије и већ смо у опасности“: Генерални секретар НАТО упозорио да су „нам сукоби на вратима“

„Ми смо следећа мета Русије и већ смо у опасности“: Генерални секретар НАТО упозорио да су „нам сукоби на вратима“

Данас 11.12.2025
„Данас сам овде да вам кажем која је позиција НАТО-а и шта морамо да урадимо да зауставимо рат пре него што почне. А да бисмо то урадили, морамо бити кристално јасни у вези са претњом – ми смо следћа мета Русије и већ смо у… »
Руте упозорио савезнике да могу да буду следец́а мета Русије: Сукоб је на вратима Европе

Руте упозорио савезнике да могу да буду следец́а мета Русије: Сукоб је на вратима Европе

Н1 Инфо 11.12.2025
Генерални секретар НАТО Марк Руте позвао је савезнике да појачају одбрамбене напоре како би спречили рат који води Русија, а који би могао бити "размера рата прошлих генерација", пренео је Ројтерс. У говору у Берлину, Руте је… »
"Ми смо следећа мета, спремите се за борбу" Драматично упозорење првог човека НАТО: "Ово ће бити рат размера оног који су…

"Ми смо следећа мета, спремите се за борбу" Драматично упозорење првог човека НАТО: "Ово ће бити рат размера оног који су…

Блиц 11.12.2025
Европске земље се подстичу на повећање одбрамбених ресурса за сузбијање руских агресивних планова Русија би могла да буде спремна да реагује војно против НАТО у наредних пет година, оцењује генерални секретар Генерални… »
Руте: Русија би у наредних пет година могла да крене на НАТО

Руте: Русија би у наредних пет година могла да крене на НАТО

Спутник 11.12.2025
Русија би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра државни секретар НАТО-а Марк Руте. Према његовим речима, време није на страни Алијансе у њеном супротстављању Русији. „Плашим… »
Руте упозорио савезнике да могу да буду следец́а мета Русије

Руте упозорио савезнике да могу да буду следец́а мета Русије

Нови магазин 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте (Рутте) позвао је данас савезнике да појачају одбрамбене напоре како би спречили рат који води Русија, а који би могао бити "размера рата прошлих генерација", пренела је британска агенција… »

НИН 11.12.2025
Они су наредна мета Русије! Огласио се Руте: Време за акцију је сада

Они су наредна мета Русије! Огласио се Руте: Време за акцију је сада

Ало 11.12.2025
"Али САД не могу да буду безбедне без безбедне Европе", рекао је он. Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је данас у Берлину да су чланице Алијансе наредна мета Русије. Он је на конференцији за медије рекао да НАТО мора да… »

Политика 11.12.2025
Позвао савезнике да хитно повећају одбрамбене издатке и производњу оружја како би спречили потенцијални рат у Европи. Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је данас у Берлину да су чланице Алијансе наредна мета Русије. Он… »
"Ми смо следећа мета Русије, Путин поново гради царство": Драматично упозорење шефа НАТО

"Ми смо следећа мета Русије, Путин поново гради царство": Драматично упозорење шефа НАТО

Телеграф 11.12.2025
Генерални секретар НАТО, Марк Руте, рекао је на конференцији за новинаре у Берлину да верује да су они следећа мета Русије. "Данас сам овде да кажем шта је став НАТО-а и шта морамо да урадимо да зауставимо рат пре него што почне… »
Европа улази у ратну фазу; Руте: Морамо бити спреми да се боримо са Русима

Европа улази у ратну фазу; Руте: Морамо бити спреми да се боримо са Русима

Б92 11.12.2025
Генерални секретар НАТО-а Марк Руте изјавио је да ће САД остати посвећене колективној безбедности својих савезника унутар алијансе, упркос новој Стратегији националне безбедности (НСБ), као и да европске земље морају бити… »
Ритер: САД неће бранити Европу ако она изазове рат са Русијом

Ритер: САД неће бранити Европу ако она изазове рат са Русијом

Правда 11.12.2025
Бивши обавештајни официр америчког Маринског корпуса и геополитички аналитичар - Скот Ритер – указао је да нова америчка Стратегија националне безбедности, европске јастребове идентификује као претњу САД, а не Русију. Према… »

Вести дана »