Povezane vesti

Thaci, Veseli, Krasniqi i Selimi na suđenju u Hagu odbacili optužbe za ratne zločine

Thaci, Veseli, Krasniqi i Selimi na suđenju u Hagu odbacili optužbe za ratne zločine

Slobodna Evropa pre 1 dan
Bivši predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci), bivši predsjednik parlamenta Kadrija Veseljija (Veseli) i Jakup Krasnići (Krasniqi), kao i bivši poslanik Redžep Seljimi (Rexhep Selimi), u završnim riječima pred Sudom u Hagu izjavili su da su nevini i… »
Okončano iznošenje završnih reči odbrane: Lideri tzv. OVK negirali krivicu, rok za izricanje presude je 90 dana

Okončano iznošenje završnih reči odbrane: Lideri tzv. OVK negirali krivicu, rok za izricanje presude je 90 dana

Euronews pre 13 sati
Iznošenjem završnih reči u slučaju protiv Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija došlo se do kraja izlaganja na suđenju za zločine OVK pred Specijalizovanim većima Kosova u Hagu i sada se čeka presuda. Odbrana negira… »
Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK, Tači i ostali negirali krivicu

Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK, Tači i ostali negirali krivicu

Insajder pre 15 sati
Pred Specijalizovanim većima u Hagu danas je na suđenju četvorici bivših vođa OVK okončano iznošenje završnih reči, a predsedavajući sudija je rekao da će sud blagovremeno obavestiti kada će presuda biti doneta. Prema pravilima suda, presuda treba da… »
Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

Veselji, Seljimi i Krasnići zatražili oslobađanje na kraju haškog suđenja vođama OVK

N1 Info pre 15 sati
Bivši lideri OVK Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići zatražili su danas od specijalnog suda u Hagu da ih oslobodi optužbi za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. Prethodno je oslobađanje zatražio i prvooptuženi Hašim Tači, tvrdeći da… »
Tači pred sudom u Hagu zatražio oslobađanje tvrdeći da je potpuno nevin

N1 Info pre 15 sati
Bivši vodja OVK Hašim Tači, optužen za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, tvrdio je danas, pred specijalnim sudom u Hagu, da je "potpuno nevin". "Istina je samo jedna: optužbe protiv mene ne stoje. Ja sam potpuno nevin. Na osnovu izvedenih… »
Hašim Tači pred sudom u Hagu: Potpuno sam nevin, dokazi falsifikati iz doba Miloševića

Hašim Tači pred sudom u Hagu: Potpuno sam nevin, dokazi falsifikati iz doba Miloševića

Radio 021 pre 15 sati
Bivši vođa OVK Hašim Tači, optužen za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, tvrdio je danas, pred specijalnim sudom u Hagu, da je "potpuno nevin". "Istina je samo jedna: optužbe protiv mene ne stoje. Ja sam potpuno nevin. Na osnovu izvedenih… »
Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama u Hagu izjasnili se da nisu krivi; Tači: Ne bi bilo nezavisnosti tzv. Kosova bez NATO-a…

Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama u Hagu izjasnili se da nisu krivi; Tači: Ne bi bilo nezavisnosti tzv. Kosova bez NATO-a…

RTV pre 16 sati
HAG - Četvorica bivših vođa tzv. OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne zločine danas su se u završnim izjavama pred sudskim većem izjasnili da nisu krivi i izneli tvrdnju da optužbe tužilaštva protiv njih ne stoje. Pred… »

Beta pre 17 sati
Bivši vođa OVK Hašim Tači, optužen za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, tvrdio je danas, pred specijalnim sudom u Hagu, da je "potpuno nevin". "Istina je samo jedna: optužbe protiv mene ne stoje. Ja sam potpuno nevin. Na osnovu izvedenih… »
Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK: Izjasnili se da nisu krivi

Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK: Izjasnili se da nisu krivi

Newsmax Balkans pre 16 sati
Četvorica bivših vođa OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne zločine su se u završnim izjavama pred sudskim većem izjasnili da nisu krivi i izneli tvrdnju da optužbe tužilaštva protiv njih ne stoje. Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep… »
Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama u sudu u Hagu izjasnili se da nisu krivi

Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama u sudu u Hagu izjasnili se da nisu krivi

Vesti online pre 16 sati
Četvorica bivših vođa tzv. OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne zločine danas su se u završnim izjavama pred sudskim većem izjasnili da nisu krivi i izneli tvrdnju da optužbe tužilaštva protiv njih ne stoje. Hašim Tači, Kadri… »

Radio sto plus pre 16 sati
“Istina je samo jedna: optužbe protiv mene ne stoje. Ja sam potpuno nevin. Na osnovu izvedenih dokaza moguća je samo oslobađajuća presuda po svim tačkama optužnice”, rekao je Tači, obraćajući se sudijama na kraju završnih reči optužbe i odbrane. Za… »
Hašim Tači tvrdi da je potpuno nevin: Traži oslobađanje iz Haga

Hašim Tači tvrdi da je potpuno nevin: Traži oslobađanje iz Haga

Danas pre 17 sati
Bivši vodja OVK Hašim Tači, optužen za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, tvrdio je danas, pred specijalnim sudom u Hagu, da je „potpuno nevin“. „Istina je samo jedna: optužbe protiv mene ne stoje. Ja sam potpuno nevin. Na osnovu izvedenih… »
Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama pred sudom u Hagu: Nismo krivi

Bivše vođe tzv. OVK u završnim izjavama pred sudom u Hagu: Nismo krivi

RTS pre 16 sati
Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići imali su po 20 minuta za završne izjave, čime je okončano iznošenje završnih reči u ovom postupku. Četvorica bivših vođa tzv. OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne zločine… »
Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

Euronews pre 17 sati
Pred Specijalizovanim većima u Hagu je na suđenju četvorici bivših vođa tzv. OVK okončano iznošenje završnih reči, a predsedavajući sudija je rekao da će sud blagovremeno obavestiti kada će presuda biti doneta. Prema pravilima suda, presuda treba da bude… »

B92 pre 17 sati
Četvorica bivših vođa tzv. OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne zločine danas su se u završnim izjavama pred sudskim većem izjasnili da nisu krivi i izneli tvrdnju da optužbe tužilaštva protiv njih ne stoje. Hašim Tači, Kadri… »

Politika pre 16 sati
Zastupnik žrtava Sajmon Loz je istakao je u završnoj reči da su pripadnici tzv. OVK prema žrtvama pokazali neverovatnu svirepost i surovost ekstremnih razmera. Četvorica bivših vođa tzv. OVK kojima se u Specijalizovanim većima u Hagu sudi za ratne… »
Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK

Okončano iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama OVK

NIN pre 17 sati
Pred Specijalizovanim većima u Hagu danas je na suđenju četvorici bivših vođa OVK okončano iznošenje završnih reči, a predsedavajući sudija je rekao da će sud blagovremeno obavestiti kada će presuda biti doneta. Prema pravilima suda, presuda treba da… »
Nemački list: „I OVK je činila ratne zločine“

Nemački list: „I OVK je činila ratne zločine“

Dojče vele pre 18 sati
Da li je bivši predsednik Kosova Hašim Tači ratni zločinac – pita se berlinski list „Tagescajtung“ već u naslovu izveštaja o procesu protiv bivših komandanata OVK koji je ušao u završnicu pred Specijalnim sudom u Hagu. „Bio je jun 1999. godine kada su… »
Hag, nastavljeno iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

Hag, nastavljeno iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

RTS pre 21 sat
Pred Specijalizovanim većem u Hagu nastavljene su završne reči na suđenju četvorici bivših vođa tzv. OVK – Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, koji su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Odgovore na… »
Iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK: "Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele"

Iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK: "Predstavili smo dokaze o patnji koju su žrtve pretrpele"

Euronews pre 20 sati
Na suđenju četvorici bivših vođa tzv. OVK koji su optuženi za ratne zločine, iznošenje završne reči danas je završio zastupnik žrtava Sajmon Loz, a potom i odbrana optuženih Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Posle pauze odgovore sudskom veću izneće… »
Nastavljeno iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

Nastavljeno iznošenje završnih reči na suđenju bivšim vođama tzv. OVK

Politika pre 22 sata
Tužilaštvo tvrdi da su optuženi krivi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na više od 40 lokacija. Pred Specijalizovanim većima u Hagu danas su nastavljene završne reči na suđenju četvorici bivših vođa tzv. OVK - Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju… »

Vesti dana »