Povezane vesti

"Tata se nije vratio, ćerka je umrla sa samo 26 godina, a ubrzo i supruga": Šta je u ispovesti za Nova.rs pričao Đorđe…

"Tata se nije vratio, ćerka je umrla sa samo 26 godina, a ubrzo i supruga": Šta je u ispovesti za Nova.rs pričao Đorđe…

Nova pre 1 sat
Znam da je politika neizbežna. Bila je neizbežna i u mom životu. Ali, na prvo mesto iznad politike, koja se menja i prolazna je, stavljam kulturu. Politika prolazi, a kultura ostaje zauvek, kazao je u poslednjem razgovoru za Nova.rs, objavljenom za Uskrs… »
Preminuo reditelj i scenarista Đorđe Kadijević

N1 Info pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu… »
Preminuo doajen srpskog filma Đorđe Kadijević

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka na svom Instagram nalogu. Jugoslovenska kinoteka je… »
Preminuo srpski reditelj i scenarista Đorđe Kadijević

Beta pre 1 sat
Srpski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je u 94. godini, saopštila je večeras Jugoslovenska kinoteka . View this post on Instagram "Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar… »
Mi smo jednostavno sami sebe pojeli

Mi smo jednostavno sami sebe pojeli

Radar pre 1 sat
Đorđe Kadijević, veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar, preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. U znak sećanja prenosimo poslednji intervju koji je dao za Radar… »

Serbian News Media pre 1 sat
„Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini“, navodi se u saopštenju na Instagramu te kulturne ustanove. Jugoslovenska kinoteka je dodala da će u… »
Preminuo čuveni reditelj Đorđe Kadijević u 94. godini

Preminuo čuveni reditelj Đorđe Kadijević u 94. godini

Nedeljnik pre 1 sat
Đorđe Kadijević, filmski i televizijski režiser poznat po horor-klasicima „Leptirica“ (1973) i „Sveto mesto“ (1990), ratnoj drami „Praznik“ (1967), TV seriji „Vuk Karadžić“ (1987) i TV drami „Karađorđeva smrt“ (1983), preminuo je danas u Beogradu u 94… »

RTS pre 1 sat
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini. Rođen u Šibeniku 6. januara 1933. godine, Đorđe Kadijević je diplomirao istoriju umetnosti na… »
Ko je bio đorđe kodijević? Odlazak velikana srpske kinematografije: On nas je naučio šta je strah i stvorio kultnu "leptiricu"…

Ko je bio đorđe kodijević? Odlazak velikana srpske kinematografije: On nas je naučio šta je strah i stvorio kultnu "leptiricu"…

Blic pre 1 sat
Serija 'Vuk Karadžić' smatra se krunom njegove karijere, nagrađena je Gran pri Evrope, a istoričari je ističu kao izuzetno vizionarsku i autentičnu rekonstrukciju prošlosti. Kadijević je bio važna figura 'crnog talasa', prikazujući rat sirovo i iskreno… »

Sputnik pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. Kadijević je bio jedan od najznačajnijih autora u istoriji… »
Čovek umro u sali tokom prikazivanja najstrašnijeg srpskog horora: Ljudi bežali iz bioskopa vrišteći

Čovek umro u sali tokom prikazivanja najstrašnijeg srpskog horora: Ljudi bežali iz bioskopa vrišteći

Mondo pre 1 sat
"Leptirica" (1973) nije samo prvi srpski i jugoslovenski horor film, već fenomen koji je trajno traumatizovao generacije gledalaca bivše Juge. Režirao ga je Đorđe Kadijević za Televiziju Beograd, a scenario je baziran na pripoveci "Posle devedeset… »
"Čovek kad ne umre na vreme, kao ja, doživi mnoge tragedije." Život Đorđa Kadijevića nije mazio, preživeo nezamislive gubitke…

"Čovek kad ne umre na vreme, kao ja, doživi mnoge tragedije." Život Đorđa Kadijevića nije mazio, preživeo nezamislive gubitke…

Kurir pre 1 sat
Jedan od najznačajnijih filmskih i televizijskih stvaralaca sa ovih prostora, reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević, preminuo je danas u Beogradu u 94. godini. Vest o njegovom odlasku saopštila je Jugoslovenska… »
Toliko je bila lepa, da je morala da glumi čudovište: Kadijević za Leptiricu izabrao Mirjanu, ona na smrt prepala čoveka

Toliko je bila lepa, da je morala da glumi čudovište: Kadijević za Leptiricu izabrao Mirjanu, ona na smrt prepala čoveka

Mondo pre 1 sat
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini. Tokom višedecenijske karijere ostavio je dubok trag u domaćoj kinematografiji, naročito u žanru… »
Odlazak kralja srpskog horora: Stvorio kultnu "Leptiricu", a pred smrt priznao šta je jedino vredno

Odlazak kralja srpskog horora: Stvorio kultnu "Leptiricu", a pred smrt priznao šta je jedino vredno

Mondo pre 1 sat
Filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i jedan od najvećih intelektualaca naših prostora, Đorđe Kadijević, preminuo je u Beogradu u 94. godini. Vest o odlasku vizionara koji je promenio standarde domaće kinematografije saopštila… »
Preminuo Đorđe Kadijević

Preminuo Đorđe Kadijević

B92 pre 1 sat
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka na svom Instagram nalogu. Najpoznatija dela iz opusa Đorđa Kadijevića… »

Politika pre 2 sata
Napustio nas je velikan umetnosti, danas u Beogradu u 94. godini. Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka na… »
"Ja sam umro zajedno sa mojom ćerkom i ženom": Život Đorđa Kadijevića obeležile porodične tragedije

"Ja sam umro zajedno sa mojom ćerkom i ženom": Život Đorđa Kadijevića obeležile porodične tragedije

Večernje novosti pre 1 sat
VELIKAN jugoslovenske kinematografije, Đorđe Kadijević, umro je u 94. godini u Beogradu. On je iza sebe ostavio neizbrisiv trag i brojna dela, a tokom života se susreo sa brojim izazovima. Foto: M. Anđela Đorđe Kadijević je pre nekoliko godina, u… »
"Umro sam zajedno..." Život legendarnog reditelja obeležile tragedije: "Nakon njihove smrti počela je samoća"

"Umro sam zajedno..." Život legendarnog reditelja obeležile tragedije: "Nakon njihove smrti počela je samoća"

Telegraf pre 1 sat
Velikan jugoslovenske kinematografije, Đorđe Kadijević, umro je u 94. godini u Beogradu. On je iza sebe ostavio neizbrisiv trag i brojna dela, a tokom života se susreo sa brojim izazovima. Đorđe Kadijević je pre nekoliko godina, govorio o tragediji koja… »
Preminuo Đorđe Kadijević: Legendarni filmski režiser, poznat po filmu "Leptirica" i seriji "Vuk Karadžić"

Preminuo Đorđe Kadijević: Legendarni filmski režiser, poznat po filmu "Leptirica" i seriji "Vuk Karadžić"

Večernje novosti pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini. Foto: M. Anđela Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu filmova Kadijevića… »
Preminuo doajen srpskog filma Đorđe Kadijević - autor „Leptirice“ i serije „Vuk Karadžić“

Preminuo doajen srpskog filma Đorđe Kadijević - autor „Leptirice“ i serije „Vuk Karadžić“

Insajder pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini, saopštila je Jugoslovenska kinoteka. Kadijević je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji… »
Preminuo veliki Đorđe Kadijević

Preminuo veliki Đorđe Kadijević

Nova pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu… »
Umro Đorđe Kadijević. Slavni reditelj preminuo u Beogradu: Iza sebe ostavio brojna dela

Umro Đorđe Kadijević. Slavni reditelj preminuo u Beogradu: Iza sebe ostavio brojna dela

Blic pre 2 sata
Filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević umro je danas u Beogradu u 94. godini, saopštila je Jugoslovenska kinoteka. Đorđe Kadijević je bio jedan od najznačajnijih autora u istoriji jugoslovenske… »
"Ja sam umro zajedno sa mojom ćerkom i ženom" Život Đorđa Kadijevića obeležile porodične tragedije: "Nakon njihove smrti…

"Ja sam umro zajedno sa mojom ćerkom i ženom" Život Đorđa Kadijevića obeležile porodične tragedije: "Nakon njihove smrti…

Blic pre 2 sata
Bio je cenjeni istoričar umetnosti, kritičar i dobitnik brojnih priznanja za doprinos filmu i kulturi. Proslavio se kultnim filmom 'Leptirica', prvim domaćim hororom, i brojnim drugim značajnim ostvarenjima. Velikan jugoslovenske kinematografije, Đorđe… »

Radio 021 pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. Dodaj 021.rs kao glavni izvor na Google-u. Jugoslovenska kinoteka… »
Umro Đorđe Kadijević: Reditelj kultnog srpskog horor filma preminuo u Beogradu

Umro Đorđe Kadijević: Reditelj kultnog srpskog horor filma preminuo u Beogradu

Mondo pre 2 sata
Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu filmova Kadijevića, koji je i laureat njenog najvećeg priznanja - Zlatnog pečata za izuzetan doprinos sedmoj umetnosti. Đorđe Kadijević bio je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih… »
Kao autor je potpisao i čuvenu televizijsku seriju „Vuk Karadžić“. Odlazak doajena srpskog filma! Umro Đorđe Kadijević u 94…

Kao autor je potpisao i čuvenu televizijsku seriju „Vuk Karadžić“. Odlazak doajena srpskog filma! Umro Đorđe Kadijević u 94…

Dnevnik pre 2 sata
Filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević umro je danas u Beogradu u 94. godini, saopštila je Jugoslovenska kinoteka. Đorđe Kadijević je bio jedan od najznačajnijih autora u istoriji jugoslovenske… »
Umro Đorđe Kadijević

Umro Đorđe Kadijević

Kurir pre 2 sata
Jedan od najznačajnijih filmskih i televizijskih autora sa ovih prostora, reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević, preminuo je danas u Beogradu u 94. godini života. Vest o njegovoj smrti saopštila je Jugoslovenska… »
Preminuo Đorđe Kadijević, doajen srpskog filma

Preminuo Đorđe Kadijević, doajen srpskog filma

Newsmax Balkans pre 2 sata
Filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je u Beogradu u 94. godini, objavila je Jugoslovenska kinoteka. Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu filmova Kadijevića… »
Preminuo Đorđe Kadijević (94), velikan srpske i jugoslovenske kinematografije

Preminuo Đorđe Kadijević (94), velikan srpske i jugoslovenske kinematografije

Euronews pre 2 sata
Filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je danas u Beogradu u 94. godini, saopštila je Jugoslovenska kinoteka. Kadijević je bio jedan od najznačajnijih autora u istoriji jugoslovenske i… »
Od "Leptirice" do "Svetog mesta": Filmovi Đorđa Kadijevića koji su ušli u legendu

Od "Leptirice" do "Svetog mesta": Filmovi Đorđa Kadijevića koji su ušli u legendu

B92 pre 2 sata
Jedan od najznačajnijih srpskih filmskih i televizijskih reditelja, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar, Đorđe Kadijević, preminuo je u 94. godini života. Tokom višedecenijske karijere ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji… »
Ko je bio Đorđe Kadijević, reditelj legendarne "Leptirice" i serije "Vuk Karadžić"?

Ko je bio Đorđe Kadijević, reditelj legendarne "Leptirice" i serije "Vuk Karadžić"?

Telegraf pre 2 sata
Đorđe Kadijević – mag slovenske fantastike i čuvar istorijskog pamćenja. Odlazak Đorđa Kadijevića (1933–2026) označava kraj jedne neponovljive ere u jugoslovenskoj i srpskoj kulturi. Bio je to čovek koji je spajao nespojivo: mrak narodnih verovanja i… »
Umro legendarni Đorđe Kadijević

Umro legendarni Đorđe Kadijević

Telegraf pre 2 sata
Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu u 94. godini. Jugoslovenska kinoteka će u septembru prikazati retrospektivu filmova Kadijevića, koji je i laureat… »

Vesti dana »