Povezane vesti

Salihović: Optužbe protiv mene montirane

Salihović: Optužbe protiv mene montirane

Slobodna Evropa 26.09.2016
Ured disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je danas disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. U tužbi se izmedju ostaloga kaže se… »
Salihović: Žele da me smijene zbog istrage protiv Dodika

Salihović: Žele da me smijene zbog istrage protiv Dodika

Al Jazeera 26.09.2016
Glavni tužilac BiH tvrdi da je Ured disciplinskog tužioca podnio tužbu jer je on otvorio istragu protiv Dodika. Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović rekao je da je Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća… »
Disclipinski tužilac traži smenu glavnog tužioca BiH zbog zataškavanja afera

Disclipinski tužilac traži smenu glavnog tužioca BiH zbog zataškavanja afera

Večernje novosti 26.09.2016
Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH je podnela disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića i zatražila njegovo razrešenje sa te dužnosti. Kancelarija disciplinskog tužioca… »
Goran Salihović, glavni tužilac BiH: Smjenjuju me zbog poziva na saslušanje Milorada Dodika

Goran Salihović, glavni tužilac BiH: Smjenjuju me zbog poziva na saslušanje Milorada Dodika

Blic 26.09.2016
Kancelarija disciplinskog tužioca u Visokom sudskom i tužilačkom savetu Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) podnela je danas disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. Uz disciplinsku tužbu, dostavljeni su predlozi za… »
Disciplinska tužba protiv glavnog tužioca BiH

Disciplinska tužba protiv glavnog tužioca BiH

Al Jazeera 26.09.2016
Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH podnio zahtjev za suspenziju Gorana Salihovića. Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnio je disciplinsku tužbu… »

Vesti dana »