Povezane vesti

Tajni element u središtu Zemlje: Ovo otkriće može konačno da objasni kako je Zemlja nastala

Telegraf sreda, 11. januar 2017.
- Ovi složeni eksperimenti su zaista uzbudljivi, jer nam mogu pružiti uvid kakva je bila unutrašnjost Zemlje ubrzo nakon što je nastala, pre 4,5 milijardi godina, kada se jezgro počelo odvajati od kamenitih delova Zemlje - rekao je profesor Simon Redfern sa Univerziteta u Kembridžu
Japanski naučnici veruju kako su otkrili element u Zemljinom unutrašnjem jezgru koji je dugo zbunjivao naučnike, a čime bi konačno mogli da objasne kako je nastala naša planeta. ASTEROID SE KREĆE BRZO I VEOMA JE BLIZU NAS: Ako... »

Otkriven "nedostajući element" u Zemljinom jezgru

Press sreda, 11. januar 2017.
Japanski naučnici su već decenijama u potrazi za "nedostajućim elementom" unutar Zemljine jezgre, a sada veruju da su utvrdili identitet elementa koji, nakon gvožđa i nikla, čini značajni deo naše planete. Eksperimenti pokazuju da je najverovatnije reč o silicijumu, a ovo otkriće bi mogloda nam pomogne da bolje razumemo način na koji je naš svet formiran.
foto: b92.net "Verujemo da je silicijum jedan od glavnih elemenata i da čini blizu pet odsto Zemljinog unutrašnjeg jezgra", rekao je Eiji Ohtani, voditelj istraživanja sa Univerziteta u Tokiju za Bi-Bi-Si. Smatra se da je... »
©2017 Netmark d.o.o.