Povezane vesti

Crnadak upozorio Izetbegovića na diplomatske posledice

Crnadak upozorio Izetbegovića na diplomatske posledice

N1 Info 20.02.2017
Šef diplomatije Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozvao je bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da povuče nalog upućen ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne sme Međunarodnom sudu pravde u Hagu dostavljati dopise koje… »
Crnadak odgovorio Izetbegoviću: Ambasador nema pravo da ne postupi po mojoj instrukciji

Crnadak odgovorio Izetbegoviću: Ambasador nema pravo da ne postupi po mojoj instrukciji

Kurir 20.02.2017
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ambasadorka u Hagu mora postupati po naredbama šefa BiH diplomatije, te da je sve drugo kršenje Zakona o institucijama BiH. "Gospodine… »
Crnadak poručio Izetbegoviću: Ambasadorka u Hagu mora da postupi po mojoj naredbi

Crnadak poručio Izetbegoviću: Ambasadorka u Hagu mora da postupi po mojoj naredbi

Blic 20.02.2017
Nakon što je član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, uputio pismo ministru inostranih poslova BiH, Igoru Crnatku, i upozorio ga da nema ovlasti da vrši korespondenciju s Međunarodnim sudom pravde u Hagu, oglasio se i Crnadak te odgovorio… »
Crnadak: Ambasadorica u Hagu mora postupiti po mojoj uputi

Crnadak: Ambasadorica u Hagu mora postupiti po mojoj uputi

Al Jazeera 20.02.2017
Crnadak je u pismu upozorio Izetbegovića da svojim ponašanjem može dovesti u krizu cijelu diplomatsku mrežu. Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u odgovoru bošnjačkom članu predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću kaže, da… »
Crnadak: Izetbegović podstiče na nezakonito delovanje

Studio B 20.02.2017
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ambasadorka u Hagu mora postupati po naredbama šefa BiH diplomatije, te da je sve drugo kršenje Zakona o institucijama BiH. „Gospodine… »

RTS 20.02.2017
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio je bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ambasadorka u Hagu mora postupati po naredbama šefa BiH diplomatije, te da je sve drugo kršenje Zakona o institucijama BiH. Igor… »

Vesti dana »