Albanija - vesti

Kanabis, oružje, mafija – i pregovori sa EU

Dojče vele pre 9 minuta
Nemačka štampa piše o nameri Evropske komisije da otvori pristupne pregovore Albanije i Evropske unije – dok Brisel to smatra dobrim putem, novine su uglavnom vrlo skeptične. Između ostalog zbog organizovanog kriminala.
Dnevnik Velt povodom posete albanskog premijera Edija Rame Berlinu piše: „Rama, nominalno socijalista, koji je na vlasti od 2013. a prošle godine je na izborima osvojio apsolutnu većinu, zaista ima čime da se podiči. Privreda... »

Srbija za 10 mesta niže na listi medijskih sloboda

RTV pre 56 minuta
RTV: Srbija za 10 mesta niže na listi medijskih sloboda
PARIZ - Reporteri bez granica su u svom najnovijem izveštaju naveli da je Srbija, u odnosu na prošlu godinu, pala za 10 mesta na listi medijskih sloboda i sada je na 76. mestu od ukupno 180 zemalja.
Od zemalja regiona, prema RSF, najbolje je rangirana BiH - na 62. mestu, a najgore Makedonija - na 109. mestu. Hrvatska je na 69, Albanija na 75, a Crna Gora na 103. mestu liste RSF. Reporteri bez granica su naveli da je Srbija... »

U Beogradu zaplenjen kontigent sumnjive robe namenjen albanskom tržištu! Šiptari i Ameri preko Srbije pljačkali EU!

Pravda pre 12 sati
Srpski carinici zaplenili 203.472 limenke sa falsifikovanim žigom energetskog pića B52, poznate holandske firme "Bavarija". Limenke proizvodila ispostava američke kompanije "Bol pekidžing" sa sedištem u Zemunu i slala u Albaniju, gde ih je firma "Arseni" punila lažnim napitkom i prodavala ih.
Srpski carinici sprečili su Šiptare i Amerikance da preko naše zemlje udruženim snagama pljačkaju Evropsku uniju na falsifikovanim energetskim pićima! Kako otkriva Informer, srpska carina je 4. aprila ove godine zaplenila kamion... »

Veliki pad Srbije u slobodi štampe

Dojče vele pre 5 sati
Srbija je zabeležila pad za deset mesta na listi medijskih sloboda koju objavljuju Reporteri bez granica. Klima se dalje pogoršala od kada je Vučić izabran za predsednika, piše ugledna organizacija u novom izveštaju.
„U Srbiji se klima za medije dalje zaoštrila od kada je bivši premijer Aleksandar Vučić 2017. izabran za predsednika. Vučić koristi medije bliske vlasti da zastrašuje kritičke novinare ili ih prokaže kao izdajnike i špijune... »

Miloš ković: Obnovimo Kosovski zavet, zamrznimo konflikt

Pravda pre 18 sati
Predsednik Republike i njegovi najbliži saradnici, koji su prošlog leta samouvereno pokrenuli „unutrašnji dijalog“ o Kosovu i Metohiji, danas deluju pokolebano i nesigurno. Već tri puta su odložili iznošenje svoga plana za rešenje kosovskog pitanja.
Srbija na Kosovu i Metohiji, u ovom trenutku, može da bira između „zamrznutog konflikta“ i Velike Albanije. Treća mogućnost jednostavno ne postoji. „Zamrznuti konflikt“ zahteva prethodnu obnovu svesti o tome da, duže od šest... »

NALED: Jugoistočnoj Evropi potrebna platforma za razmenu reformi

Danas pre 20 sati
Zemlje jugoistočne Evrope mogu da ponude dobra sistemska rešenja za unapređenje uslova za poslovanje i potrebna im je zajednička platforma koja će voditi proces prenošenja uspešnih ekonomskih reformi među članicama, ocenjeno je na skupu „Zajedno za konkuretniji region“, koji je organizovao NALED.
Organizaciju su pomogli Nemačka razvojna saradnja i Evropska investiciona banka, u okviru XII godišnje skupštine organizacije. E-građevinske dozvole koje su iz Makedonije prenete u Srbiju i Albaniju primer su uspešnog „izvoza“... »

Zapadni Balkan: Sve dalje od EU

BBC News pre 21 sat
Iako izgleda da je proces proširenja EU uzeo maha, pred zemljama kandidatima stoje gotovo nepremostive prepreke.
Evropska komisija je u utorak, uz uobičajenu pompu, predstavila paket godišnjih izveštaja o napretku država koje teže članstvu u EU - Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Turskoj i Kosovu - na putu... »

Gde je Srbija na putu evrointegracija? Maja Gojković sa kolegama iz zemalja EU o proširenju na Zapadni Balkan

Telegraf pre 22 sata
Gojković je, u okviru Konferencije predsednika parlamenata država članica EU i zemalja kandidata, razgovarala sa predsednicima parlamenata Španije, Austrije, Poljske, Češke, Albanije i Slovenije
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas u Talinu sa kolegama iz zemalja EU i regiona o razvoju parlamentarne saradnje, intenziviranju odnosa, kao i o evrointegracijama. Belgijski premijer predstavio Vučiću... »

Gojković sa predsednicima parlamenata više zemalja EU i Albanije

Novi magazin pre 23 sata
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas u Talinu sa predsednicima parlamenata Španije, Austrije, Poljske, Češke, Albanije i Slovenije o razvoju parlamentarne saradnje i intenziviranju odnosa, kao i pitanju evrointegracija, saopšteno je iz srpskog parlamenta.
Gojković u Talinu učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije i zemalja kandidata. U susretu sa predsednicom Kongresa poslanika Španije Anom Pastor, Gojković je zahvalila Španiji na... »

Budva: Bilbord o srpskoj vojsci podelio Crnu Goru

Mondo pre 1 dan
Bilbordi koje su postavile budvanske vlasti na kojima se slavi "oslobodilački ulazak srpske vojske 1918. godine u Budvu, na Mitrovdan”, uzburkali su strasti u državi. Geografski presek rezultata na nedavnim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, na kojima je pobedu odneo Milo Đukanović, pokazuje podelu pre svega na primorju. Južni deo primorja koji je bliži Albaniji “pripada“ Đukanoviću - većinu glasova osvojio je u Ulcinju i Baru, dok je opozicija bila bolja u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.
Oni koji su procrnogorski opredeljeni kažu da je ovo skandal, provokacija, udar na ustavni poredak zemlje i ruganje crnogorskom suverenitetu, naciji i državi. Nemaju dilemu-bilborde treba hitno ukloniti jer veličaju okupaciju, a... »

Klop: "Ovo je i dalje fantastičan rezultat"

Sportske.net  pre 27 minuta  još 21 povezana

Golden stejt i Filadelfija u drugoj rundi plej-ofa (VIDEO)

Beta  pre 2 sata  još 11 povezanih

Donald Tusk danas u Beogradu

B92  pre 3 sata  još 10 povezanih

Navijači Rome uhapšeni zbog pokušaja ubistva (VIDEO)

Beta  pre 33 minuta  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.