Albanija - vesti

Drugi dan proslave desetogodišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova

Danas pre 2 sata
Nizom svečanosti danas je u Prištini nastavljeno obeležavanje desetogodišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova.
Počelo je sađenjem 115 stabala „u znak zahvalnosti“ državama koje su priznale Kosovo, u „Memorijalnom kompleksu Adem Jašari“ u selu Prekaze. Održana je svečana sednica Skupštine Kosova, potom su Prištinom defilovali pripadnici... »

Rama za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Albanije i Kosova: Dao je i predlog - izbor jednog predsednika za obe države

Telegraf pre 3 sata
On priznaje da takva ideja sada nije izvodljiva, ali dodaje i da ono o čemu se sanja može i da se realizuje
Albanski premijer Edi Rama izneo je danas ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika. Ne staju sa provokacijama: Tači odlikovao Ramu i zahvalio mu na "slobodi i... »

Rama ima novu ideju za Albaniju i Kosovo

Vesti online pre 6 sati
Albanski premijer Edi Rama izneo je danas ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.
- Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije. Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike -... »

Rama: Kosovo i Albanija da imaju jednog predsednika, zašto da ne!

BK TV pre 5 sati
Albanski premijer Edi Rama izneo je danas ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika. "Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije. Zašto da nema čak i jednog predsednika... »

Rama za zajedničku spoljnu politiku Albanije i Kosova

Večernje novosti pre 6 sati
Albanski premijer Edi Rama izneo je danas ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika
Albanski premijer Edi Rama izneo je danas ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika. "Albanija i Kosovo će imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke... »

Kosovo "ljubi" Albaniju: Albanska pevačica na skandalozan način čestitala godišnjicu samoproglašene nezavisnosti Kosova! (FOTO)

Telegraf pre 7 sati
- Ponosna sam što sam Albanka, volim vas - poručila je Dua LIpa
Mlada pevačica albanskog porekla Dua Lipa (22), čiji su roditelji sa Kosova, objavila je na svom Instagram profilu skandaloznu fotografiju kojom je čestitala 10. godišnjicu samoproglašene i nelegalne nezavisnosti Kosova. Rita Ora... »

Kako je stara i zabranjena municija iz Albanije završila u rukama Islamske države? Šverc oružja balkanskom rutom (foto) (video)

Telegraf pre 7 sati
Skopska Televizija 24 otkriva balkansku rutu i šemu trgovine starom i zabranjenom kineskom municijom iz Albanije, koja je nejverovatnije završila u rukama terorista ISIS
Istraživačka ekipa skopske Televizije 24, u saradnji sa međunarodnim timom novinara otkrila je balkansku rutu i šemu trgovine starom i zabranjenom kineskom municijom iz Albanije, koja je preko Češke Republike nejverovatnije... »

Rama: Kosovo i Albanija dve realnosti odvojene administrativno

Beta pre 11 sati
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas kako su Kosovo i Albanija "dve realnosti koje su administrativno odvojene", ali koje žive u medjusobnoj prirodnoj, ekonomskoj, političkoj i institucionalnoj interakciji" u funkciji nezaustavljivog približavanja budućeg nacionalnog programa". Rama je na... »

Rama: Kosovo i Albanija dve realnosti ali žive u interakciji

N1 Info pre 11 sati
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je kako su Kosovo i Albanija "dve realnosti koje su administrativno odvojene", ali koje žive u međusobnoj prirodnoj, ekonomskoj, političkoj i institucionalnoj interakciji" u funkciji nezaustavljivog približavanja budućeg nacionalnog programa".
Rama je na svečanoj sednici Skupštine Kosova, posvećenoj desetoj godišnjici proglašavanja nezavisnosti, rekao da je pre jedne dekade Kosovo ostvarilo veliku težnju tako što je postalo "najnovija država na karti sveta", da danas... »

Zemlji preti dva puta više zemljotresa u 2018: U Evropi je najrizičnija Albanija, najsigurnija zemlja na svetu je Katar, a evo šta je sa Srbijom (interaktivna mapa)

Telegraf pre 17 sati
Prema tvrdnjama naučnika, od 2011. godine planeta se okreće sve sporije a upravo usporenje Zemljine rotacije u pet slučajeva je dovelo do udvostručenja broja velikih zemljotresa
Naučnici su na osnovu geografskih podataka i uzoraka verovatnoće dali precizan kalendar prirodnih katastrofa, a ono što je istaknuto jeste da ove godine preti duplo više zemljotresa nego u 2017. godini. Razorni zemljotresi,... »

©2018 Netmark d.o.o.