Albanija - vesti

Predsednik Albanije sutra u poseti Makedoniji

Novi magazin pre 9 sati
Predsednik Albanije Iljir Meta sutra će doputovati u dvodnevnu zvaničnu posetu Makedoniji na poziv makedonskog predsednika Đorđa Ivanova.Kako je najavio Kabinet Ivanova, albanski predsednik će na platou ispred predsedničke vile "Vodno" u 10.00 biti dočekan sa najvišim državnim i vojnim počastima.
Ivanov i Meta će prvo imati petnaestominutni susret u četiri oka, nakon ćega će biti održan sastanak delegacija Makedonije i Albanije. Albanski predsednik bi tokom posete Skoplju trebalo da ima susret i sa predsdnikom Sobranja... »

Sputnjik: SAD i Albanija podržale - Priština "kreće" po stolicu u UN

Vesti online pre 10 sati
Amerika i Tirana podržale su ideju Kosova, koje na ovaj način želi da uveri Evropsku uniju da su, kada je u pitanju budućnost Kosova, svi politički akteri na istoj strani.
Debakl koji je Ramuš Hardinaj kao premijer Kosova doživeo u prvom kontaktu sa predstavnicima EU, tačnije Federikom Mogerini, u Prištini je "zamaskiran" Tačijevom najavom da će se odmah posle završetka drugog kruga lokalnih... »

Srbija druga po proizvodnji nafte na Zapadnom Balkanu

Gde investirati pre 12 sati
Albanija je najveći proizvođač sirove nafte na Zapadnom Balkanu sa 21.100 barela dnevno, dok je Srbija na drugom mestu sa 20.560 barela proizvedene na dnevnom nivou, navodi se u izveštaju atinskog Instituta za energetiku Jugoistočne Evrope.
Navodi se da je dnevna potrošnja nafte u Albaniji 24.000 barela, dok se u Srbiji potroši 76.000 barela svakog dana. Hrvatska ima identičnu potrošnju na dnevnom nivou kao Srbija, ali je prema podacima ovog instituta proizvodnja... »

Koliko se zaista Albanaca borilo u Hrvatskoj protiv Srba 1991. godine

Telegraf pre 14 sati
Danas oko 300 ratnih invalida živi u Albaniji, a ostvaruju svoja prava u Hrvatskoj
Tokom rata u Hrvatskoj 1991. godine, oko 2.579 albanskih dobrovoljaca je učestvovalo u borbama. Njih 86 je poginulo, 37 se vode kao nestali , a više od 500 je povređeno. Šta Hrvati tačno žele novim zakonom, po kojem je "SRBIJA... »

Albanci ispred Srbije, Hrvati nam dišu za vratom

Sputnik pre 15 sati
Albanija je najveći proizvođač sirove nafte na Zapadnom Balkanu sa 21.100 barela dnevno.
Srbija je na drugom mestu, sa 20.560 barela na dnevnom nivou, navodi se u izveštaju atinskog Instituta za energetiku Jugoistočne Evrope, prenosi ATA. Navodi se da je dnevna potrošnja nafte u Albaniji 24.000 barela, dok se u... »

Srbija druga na Zapadnom Balkanu po proizvodnji nafte

Alo pre 1 dan
Alo: Srbija druga na Zapadnom Balkanu po proizvodnji nafte
Albanija je najveći proizvođač sirove nafte na Zapadnom Balkanu sa 21.100 barela dnevno, dok je Srbija na drugom mestu sa 20.560 barela proizvedene na dnevnom nivou, navodi se u izveštaju atinskog Instituta za energetiku Jugoistočne Evrope, prenosi ATA.
Navodi se da je dnevna potrošnja nafte u Albaniji 24.000 barela, dok se u Srbiji potroši 76.000 barela svakog dana. Hrvatska ima identičnu potrošnju na dnevnom nivou kao Srbija, ali je prema podacima ovog instituta proizvodnja... »

Filmska potera u Crnoj Gori: Policija pokušala da zaustavi vozača "opela", on dao gas i zakucao se u njih zbog onoga što je krio u gepeku

Telegraf pre 1 dan
Crnogorska granična policija je blokirala teren prema Albaniji i pokušala da zaustavi "opel astru", koja se nije zaustavila, već je udarila policijsko vozilo, a vozač je potom pobegao u pravcu Podgorice
Crnogorska policija saopštila je da je zaplenila oko 170 kilograma skanka od 24-godišnjeg P. P. iz Podgorice, uhapšenog u jutrašnjoj policijskoj poteri. HOLIVUDSKA SCENA U TUZLI: Isterali policajce, uzeli im oružje, oteli auto i... »

Bosanski jezik ne postoji u entitetu Republika Srpska

Al Jazeera pre 1 dan
U Albaniji nacionalne manjine školuju djecu na maternjem jeziku, a u BiH niti konstitutivni narodi nemaju to pravo. Zato je Albanija država, a BiH zemlja bez države.
Političke garniture u Bosni i Hercegovini i njihove sumanute politike na lokalnom nivou dovele su prije svega djecu i njihove roditelje u situaciju da, najblaže rečeno, NEMAJU POJMA koji "maternji jezik" im djeca mogu izučavati u... »

„I u Albaniji može dobro da se živi“

Dojče vele pre 1 dan
Većina izbeglica koja dođe u Albaniju želi dalje ka zapadnoj Evropi. Međutim, braća Matva iz Sirije dobro se osećaju u toj maloj balkanskoj zemlji. U Tirani ih je posetila Lindita Arapi.
Mohamed Matva (naslovna fotografija) nije mogao ni da zamisli da će jednoga dana živeti u Albaniji. Dvadesetdevotogodišnji Sirijac koji je odrastao u blizini Damaska sanjao je da postane psiholog – u svojoj domovini. Ali kada je... »

Šta to povezuje Zambiju, Honduras, Albaniju, Bangladeš i Crnu Goru?

Nedeljnik pre 2 dana
Stabilokratija sa svojim populističkim punjenjem zvuči medijski atraktivno, iako se sociološki preciznije može govori o režimima autoritarnih tendencija sa dominantnom partijom i nedovršenom (ili destabilizovanom) demokratijom
Šta to povezuje Zambiju, Honduras, Albaniju, Bangladeš, Mali, Fidži, Keniju, Ugandu, Madagaskar, Boliviju, Tursku i Crnu Goru? Povezuje ih odrednica hibridni režim kakvim je okarakterisano stanje demokratije u Crnoj Gori po... »

Mugabe: Ostajem na vlasti još nekoliko nedelja

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Vremeplov: Poginuo Dimitrije Tucović

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana

Junker: Katalonski separatizam "katastrofa na više načina"

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.