Albanija

Cakaj: Albanija spremna da ukloni granicu sa Kosovom

RTS pre 5 sati
Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Cakaj izjavio je u Prištini da "između Kosova i Albanije granica postoji simbolično I da su u Tirani spremni da je uklone". "Kosovo i Albanija imaju simboličnu granicu. Spremni smo da započnemo rad… »

"Organizovana šovinistička mržnja prema Albaniji"

B92 pre 6 sati
Tirana -- Premijer Albanije podržao kosovskog akademika Redžepa Ćosju koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neki prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji. Taj stav Edi Rama je, kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, morao da podeli s… »

Albanija bi da pokrene kampanju lobiranja za priznavanje Kosova

Večernje novosti pre 2 sata
Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije, Gent Čakaj predložio dva sporazima sa Prištinom. Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije, Gent Čakaj izjavio je da je predložio Prištini da zajedničkim… »

Sada i zvanično! Albanci kreću u diplomatsku ofanzivu, pokrenuta akcija za priznavanje lažne države

Srbija danas pre 3 sata
Cakaj je danas prvi put u poseti Prištini. Vršilac dužnosti ministra za spoljne i evropske poslove Albanije, Gent Cakaj izjavio je danas da je predložio Prištini da zajedničkim finasijskim sredstvima pokrenu kampanju priznavanja jednostrano… »

Tirana inicira zajedničku kampanju za priznavanje Kosova

Al Jazeera pre 2 sata
Albanski šef diplomatije Gent Cakaj predložio je vlastima Kosova da zajednički preduzmu lobiranje za priznavanje Kosova. Vršitelj dužnosti ministra za vanjske i europske poslove Albanije Gent Cakaj izjavio je u srijedu kako je predložio vlastima… »

Beogradske priče: Mamut ispred “Albanije”

Večernje novosti pre 3 sata
Prilikom kopanja za temelje ove zgrade pronađeni skeleti ogromne, pradavne životinje, kao i skelet čoveka koji je poginuo u borbi sa njom. Prošlost Beograda ocrtava jednu od najneobičnijih priča među evropskim metropolama. Samo jedna od njih je… »

Čakaj: Tirana spremna za ukidanje granice sa Kosovom

IndeksOnline pre 4 sata
PRIŠTINA – Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije Gent Čakaj, izjavio je danas u razgovoru sa predsednikom privremenih prištinski institucija, Hašimom Tačijem, da je Tirana spremna da, kako je kazao, “ukloni granicu sa… »

Ana Brnabić zatvara Kopaonik biznis forum

Nedeljnik pre 4 sata
Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije učestvovaće četvrtog dana Kopaonik biznis foruma, a njeno obraćanje predviđeno je pre samih zaključaka Foruma. Forum počinje 1. marta, kad učesnike očekuju specijalni događaji posvećeni… »

Nemoguće - prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji

Politika pre 6 sati
TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama podržao je kosovskog akademika Redžepa Ćosju koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neki prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji. Taj stav Rama je, kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, morao da… »

"Dužni ste da budete uz pravoslavnu braću": Šeik zove muslimane da podrže proteste u CG

Telegraf pre 17 sati
Ovi hrišćani nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Pariza, pa Venecuela mora da kleči na kolenima pred njima, kao i Bolivija, Rusija, Kina, Iran i Koreja, kaže Imran. Islamski propovednik šeik Imran podržao je litije u Crnoj Gori… »

Vesti dana »