Albanija - vesti

NATO: ulaže 51 milion evra u modernizaciju baze u Albaniji

Blic pre 2 sata
NATO planira da uloži 51 milion evra u modernizaciju vazdušne baze Kučova u Albaniji, rekla je zamenica generalnog sekretara Alijanse Rouz Gotemeler u Tirani. Albanski ministarka odbrane Ota Džačka smatra da ova investicija potvrđuje da je Albanija lider bezbednosti u regionu i šire. Ona je... »

NATO ulaže 51 milion evra u modernizaciju baze u Albaniji

RTS pre 1 sat
RTS: NATO ulaže 51 milion evra u modernizaciju baze u Albaniji
Zamenica generalnog sekretara Alijanse Rouz Gotemeler navodi da NATO planira da uloži 51 milion evra u modernizaciju vazdušne baze Kučova u Albaniji.
Albanska ministarka odbrane Ota Džačka smatra da ova investicija potvrđuje da je Albanija lider bezbednosti u regionu i šire. Izrazila je zadovoljstvo zbog odluke NATO da izabere bazu Kučova kao taktičku bazu u regionu Balkana,... »

Transformacija KSB u vojsku može otežati integraciju Kosova u NATO

Politika pre 5 sati
Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotmoler izjavila je danas da transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku može imati negativne posledice za integraciju Kosova u NATO. Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tirani sa ministrom spoljnih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem, ona je... »

Srpski ambasador u Moskvi: "Vojska Kosova" produžena ruka OVK koja je sprovodila etničko čišćenje Srba

Srbija danas pre 4 sata
Ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić izjavio je da je tzv. formiranje kosovske vojske opasan udarac na stabilnost i bezbednost celokupnog balkanskog regiona, kao i da je politički i moralni apsurd i korak koji može da rezultira nekontrolisanim haosom.
Kako je rekao, "vojska Kosova" je samo produžena ruka Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koja je sprovodila etničke čistke Srba i podržavala ideju Velike Albanije. - To sve predstavlja podršku radikalnog islamizma u našim južnim... »

Ambasador Srbije u Moskvi: Korak do nekontrolisanog haosa

Sputnik pre 4 sata
Ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić izjavio je za Sputnjik da je formiranje kosovske vojske opasan udarac na stabilnost i bezbednost celokupnog balkanskog regiona, kao i da je to politički i moralni apsurd i korak koji može da rezultira nekontrolisanim haosom.
Kako je rekao srpski ambasador, vojska Kosova je samo produžena ruka „oslobodilačke vojske Kosova“ (OVK) koja je sprovodila etničke čistke nad Srbima i podržavala ideju „velike Albanije“. „To sve predstavlja podršku radikalnom... »

Iz Tirane kratko i jasno: Čestitke

B92 pre 5 sati
B92: Iz Tirane kratko i jasno: Čestitke
Tirana -- Odluku o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u Oružane snage Kosova pozdravili su vodeći politički akteri iz Albanije.
Predsednik te zemlje Ilir Meta i premijer Edi Rama, kao i lider najveće opozicione partije Ljuljzim Baša čestitali su prištinskim vlastima na usvajanju tri zakona kojima bi trebalo da formalno-pravno bude završena procedura... »

Crnogorski vojnici priključili se snagama NATO-a u Letoniji

Sputnik pre 7 sati
Osam pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) upućeno je u misiju „Pojačano istureno prisustvo“ u Letoniju. Pripadnici VCG učestvovaće u misiji po principu rotacije, na period od šest meseci.
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, oni su otputovali zajedno sa kolegama iz Oružanih snaga Slovenije, budući da su raspoređeni u sklopu Izviđačkog voda slovenačke vojske. Multinacionalnu borbenu grupu u... »

Balkan će biti zavejan: Sneg ne prestaje da pada, a evo gde će ga biti i do pola metra (foto)

Kurir pre 7 sati
U narednih nekoliko dana području Balkana prete snežne padavine. Oko pola metra snega se očekuje u Dinarskim planinama na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok se slične količine snega očekuju i u delovima Srbije i Rumunije.
Snežne padavine neće zaobići ni Crnu Goru, kao i severne delove Albanije, gde se isto očekuje oko 50 cm snega. Sneg će padati u istočnom delu Hrvatske, severnoj Srbiji i delovima Rumunije, gde će biti između 15-25 cm snega.... »

Nova domaća serija o Srbima i Albancima će vas prikovati za TV, gledaćete je na ivici stolice

Alo pre 8 sati
Alo: Nova domaća serija o Srbima i Albancima će vas prikovati za TV, gledaćete je na ivici stolice
Autorski tim sa rediteljem Dušanom Lazarevićem na čelu i proslavljeni britanski scenarista Toni Džordan zajedno sa Mladenom Matičevićem predstavili su novu seriju „Besa“.
Serija, koja je rađena po najvišim produkcijskim standardima, počeće da se emituje 16. decembra na MTS kanalu TV „SuperStar“. U „Besi“ igra preko 120 glumaca, najviše iz Srbije, Albanije, a potom i iz Hrvatske, Slovenije i Velike... »

Odlučni da nastave sa protestom

Dojče vele pre 10 sati
Studenti u Tirani obukli su žute prsluke i glasno protestuju protiv vlade. Pritom nije reč samo o uslovima studiranja. Oni žele da se na fakultete u Albaniji vrate izvorne univerzitetske vrednosti.
Studenti u Tirani protestuju već dva nedelje. Odnedavno kampuju ispred sedišta premijera. Studentskih protesta u Albaniji bilo je i ranije, ali ovaj je drugačiji: radi se o spontanom, miroljubivom iskazivanju nezadovoljstva... »

©2018 Netmark d.o.o.