Albanija - vesti

Profesori Filozofskog fakulteta u Beogradu podržali građanske proteste

Danas pre 1 dan
Grupa od 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta potpisala je zajednički apel kojim pružaju podršku građanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.
Kako je objavljeno na sajtu portala Peščanik (www.pescanik.net), oni su to učinili jer smatraju da su gradjanima Srbije ukinute „političke, ekonomske i kulturne slobode“ koje predstavljaju temelj modernih društava. „Aktuelna... »

Kosovo ne može da bude teritorija drugog naroda, zapamtite ovo: Opasna provokacija Ramuša Haradinaja

Telegraf pre 1 dan
Želim da verujem da pripadam generaciji koja će zaustaviti ovu praksu da neko od Albanaca to prepusti nekome - izjavio je Haradinaj
Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj ponovo se danas usprotivio mogućnosti razmene teritorije kao krajnjeg rešenja kosovskog pitanja. Za tu ideju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači. Govoreći na ceremoniji zatvaranja... »

Han se sastao sa Haradinajem

Danas pre 2 dana
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han sastao se danas sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem u Prištini, ali bez informacija o temi razgovara, preneo je RTK.
Poseta komesara Hana dolazi u vreme učestalih zahteva za ukidanje ili suspenziju takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Haradinaj je prethodno saopštio da je stav zvanične Prištine da će taksa... »

Haradinaj: Albanija i Kosovo su zemlja (samo) Albanaca!

Mondo pre 2 dana
Premijer Vlade tzv. Kosoba, Ramuš Haradinaj, ponovo se danas usprotivio mogućnosti razmene teritorije kao krajnjeg rešenja za Srbiju, ideji za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači.
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Govoreći na ceremoniji zatvaranja manifestacije povodom 550. godišnjice rođenja Skenderbega, Haradinaj je rekao da su "Kosovo i Albanija na svojoj teritoriji, što nije slučaj ni sa jednom... »

Haradinaj: Teritoriju Albanije i Kosova niko ne može uzeti

IndeksOnline pre 2 dana
PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovo se danas usprotivio mogućnosti razmene teritorije kao krajnjeg rešenja za Srbiju, ideji za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači. Govoreći na ceremoniji zatvaranja manifestacije povodom 550. godišnjice rođenja... »

Policija intervenisala ispred Hrama, pretresli automobil sa albanskim tablicama

Sputnik pre 2 dana
Ispred Hrama Svetog Save došlo je do manjeg incidenta, kada je policija morala da interveniše i pretrese jedan automobil iz Albanije.
Pripadnicima bezbednosnih službi taj auto je bio sumnjiv, tako da su hitno preduzeli njegovu proveru. Ispostavilo se pak da je uzbuna bila lažna — u automobilu je bio ruski diplomata, koji je na službi u Ambasadi te zemlje u... »

Putin otkrio ko stoji iza "Velike Albanije"

Alo pre 2 dana
Alo: Putin otkrio ko stoji iza "Velike Albanije"
Ruski predsednik otvoreno
Ruskе službе dоšlе dо sаznаnjа dа је zаpаdnа vојnа аliјаnsа dаlа zеlеnо svеtlо Аlbаncimа dа krеnu u аkciјu. Еdi Rаmа оdmаh pоtоm pоzvао nа „uјеdinjеnjе“. Zlоčinаčki NАТО pаkt svе оtvоrеniје i аktivniје pоdržаvа stvаrаnjе tаkоzvаnе „vеlikе Аlbаniје“, kоја bi pоrеd... »

Kosovska carina otvorila ured u Luci Drač

SEEbiz pre 2 dana
DRAČ - Kosovska carina otvorila je u utorak kancelariju u najvećoj morskoj luci Drač u Albaniji, označavajući daljnji važan korak ka bližoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje, izjavio je albanski premijer Edi Rama.
Otvaranje carinske službe Kosova olakšat će kretanje robe i ljudi, rekao je Rama tokom ceremonije otvaranja, navodi se u video poruci objavljenoj na njegovoj Facebook stranici. Albanski premijer je takođe rekao da će nova... »

Drina da bude kičma, a ne granica

Vesti online pre 2 dana
Posle najave albanskog premijera Edija Rame i Ramuša Haradinaja o ukidanju granica između, kako su rekli, Kosova i Albanije, Srbi iz regiona su na nedavnom sastanku sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, predložili ukidanje granica između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.
S obzirom na dobro poznat stav vlasti u Podgorici, teško je poverovati da bi Crna Gora pristala na tako nešto. Međutim, Srbija i Republika Srpska već imaju sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, a Milorad Dodik je često... »

Amerika je udarila najoštriju packu Prištini do sada, Haradinaj se inati, dok Albanija doliva ulje na vatru

Blic pre 3 dana
SAD su kao nikada do sada oštro udarile packu zvaničnoj politici Prištine. Posle upozoravajućeg pisma o određenim sankcijama ukoliko ne povuku takse od 100 odsto na srpske proizvode, i premijer Hašim Tači je stavljen na led. Još nije dobio vizu za dogovoreni put u SAD. Ivica Dačić, šef srpske... »

©2018 Netmark d.o.o.