AMD

AMD pokreće najmoćniji švedski nacionalni superkompjuter

Benchmark pre 1 dan
Saopštenje za javnost AMD najavljuje novo partnerstvo sa Hewlett Packard Enterprise (HPE) i Kraljevskim tehnološkim institutom (KTH) u Švedskoj za isporuku novog superračunara nazvanog „Dardel“. Pokretan superkompjuterom HPE Cray EX, Dardel… »

AMD zvanično omogućava Smart Access Memory za Ryzen 3000 seriju

Benchmark pre 2 dana
AMD je potvrdio da Smart Access Memory podrška stiže na Ryzen 3000 seriju procesora, omogućavajući zvaničnu podršku za jednu od AMD-ovih premijum funkcija za veći broj PC igrača. AMD Smart Access Memory je funkcija na platformskom nivou, koja… »

Radeon RX 6700 XT grafičke karte kompanije MSI stižu u Gaming i Mech serijama

Benchmark pre 2 dana
Nakon što je AMD predstavio RX 6700 XT grafičku kartu, MSI je sada najavio svoja prilagođena rešenja ovog GPU-a. Zasnovano na AMD-ovom referentnom dizajnu, MSI će objaviti Mech i Gaming serije Radeon RX 6700 XT grafičkih karti. MSI Radeon RX 6700 XT… »

AMD je predstavio RX 6700 XT grafičku kartu

Benchmark pre 3 dana
Kompanija AMD je danas predstavila RX 6700 XT grafičku kartu, koja će se u prodaji naći od 18. marta. GPU će igračima ponuditi RDNA 2 arhitekturu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 479 dolara. Grafička karta koristi Navi 22 GPU i nešto je… »

AMD Ryzen Threadripper Pro desktop procesori su sada dostupni globalno

Benchmark pre 3 dana
AMD je zvanično objavio Ryzen Threadripper Pro 3000WX procesore, koji su sada dostupni širom sveta. Procesori su namenjeni radnim stanicama. Ryzen Threadripper Pro 3000WX serija nudi do 64 jezgra, 128 threadova, PCIe 4.0 podršku, osmokanalnu memoriju i… »

Samsung bi ove godine mogao predstaviti tri Exynos čipseta

Benchmark pre 4 dana
Dojavljivač Ice Universe sugeriše da će Samsung tokom ove godine predstaviti tri Exynos čipseta - model iz 800 serije u srednjem segmentu, 1200 serije u gornjem segmentu i premijum 2200 seriju. Čipsetovi iz 1200 i 2200 serije bi trebalo da imaju… »

AMD EPYC Genoa će imati 96 jezgara, podršku za DDR5 memoriju i PCIe 5.0 AMD je objavio datum predstavljanja novih grafičkih…

Benchmark pre 6 dana
Pojavili su se novi detalji o AMD-ovom dolazećem EPYC "Genoa" procesoru. Zasnovana na Zen4 arhitekturi jezgara, nova procesorska arhitektura će pokretati EPYC 7004 seriju, nudeći do 96 jezgara, do 192 threada, podršku za 12-kanalnu DDR5-5200 memoriju… »

Boža osmislio, Boža sklopio - moderan i brz office računar (video)

Benchmark pre 5 dana
Pre nekoliko dana smo pokrenuli akciju da pomognemo Peci da posle sedam godina godina svoj kancelarijski računar zameni novim. U ovome mu je pomogao Boža, ali i posetioci Benchmark kanala. Boža je odlučio da posluša i pođe putem koji je predložilo… »

Gigabyte predstavlja Aorus Waterforce X Series AIO vodenih hlađenja

Benchmark pre 8 dana
Gigabyte proširuje svoju ponudu CPU rashladnih rešenja objavom Aorus Waterforce X Series AIO vodenih hlađenja. Ova serija kulera je sposobna da hladi i AMD i Intel premijum procesore, a čine je tri modela: X 360, X 280 i X 240. Dijametar cevi na novim… »

Test: Cooler Master Hyper 212 EVO V2 (Video)

Benchmark pre 8 dana
Nema ko nije čuo za CM Hyper 212 seriju kulera. Dobrih su performansi, opšte dostupni i povoljne cene - oni su odlična alternativa fabričkim tzv boks rešenjima. U kontekstu novih i sve popularnijih AMD procesora to znači još jedan dodatni… »

Vesti dana »