AMD

Još detalja o AMD Zen 5 i Zen 6 arhitekturi, 32 jezgra i direktan prelazak na 2 nm tehnologiju

Benchmark pre 6 sati
AMD sa svojim Ryzen procesorima na bazi Zen arhitekture praktikuje tzv periodičnu praksu nadogradnje, naizmenično praktikujući veće i manje promene. Predstojeća Zen 5 jezgra bi trebalo da donesu značajnije promene. Očekuje se da će Zen 5… »

Intel će dodati vertikalno-stekovani keš u buduće procesore, baš kao i AMD

PC Press pre 1 dan
Na nedavnom događaju posvećenom inovacijama, CEO kompanije Intel, Pat Gelsinger, izjavio je da će Intel u budućim proizvodima uvesti on-die keš sličan AMD-ovom 3D V-Cache-u. Intel najavio da će koristiti on-die keš, ali će se njihov pristup… »

Minisforum predstavio prvi AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU tablet na svetu

Benchmark pre 4 dana
Minisforum potvrdio je ne samo da su Ryzen tableti na putu, već da stiže i AMD Ryzen 8000 „Hawk Point“ APU sledeće generacije sa potrošnjom od 22 i 28 W. Novi dizajn biće u potpunosti razvijeni Windows 11 tablet sa fokusom na AI snagu koju će… »

AMD Ryzen 8000 serija procesora navodno će imati do 16 jezgara sa nižim frekvencijama

Benchmark pre 4 dana
Kompanija kojom rukovodi Lisa Su trebalo bi da objavi novu seriju procesora u prvoj polovini sledeće godine, a na internetu se sve češće pojavljuju njihove specifikacije. Tako bi AMD Ryzen 8000 CPU-ovi trebalo da budu zasnovani na 4 nm proizvodnom… »

Snapdragon 8 Gen 3 bi mogao da stigne u dve verzije: TSMC 4 nm i 3 nm

Benchmark pre 5 dana
Vesti dolaze iz korejskog sajta gamma0burst, koji je podelio email konverzaciju između kompanije Qualcomm i svojih smartfon partnera kao što je Samsung. U dokumentima koji su se pojavili, Qualcomm piše da će Snapdragon 8 Gen 3 koristiti najnovija… »

AI bi mogao da utiče na povećanje cena GPU-ova

PC Press pre 9 dana
Nezavisni izveštaji ukazuju da se AMD fokusira na razvoj tehnologija vezanih za AI, pa izgleda da će pojedini resursi kompanije biti prebačeni sa gaming-a na ove zadatke. To će imati veliki uticaj, kako na samu kompaniju, tako na konkurenciju, ali i… »

Na svakih 10 pitanja koje postavite ChatGPT serveri popiju litar vode

Radio 021 pre 13 dana
Dobro razmislite kada se igrate pitalica sa ChatGPT veštačkom inteligencijom, jer najnoviji podaci kažu da na svakih vaših 10 pitanja, ChatGPT serveri potroše litar vode za hlađenje hardvera. Specijalno projektovan centar podataka koji je Microsoft… »

Novi Apple A17 PRO ne uliva mnogo poverenja u TSMC 3 nm čipove

Benchmark pre 16 dana
Većina vesti ovih dana okreću se oko novo-predstavljenih Apple iPhone 15 telefona, pametnih satova i USB-C porta, ali malo ko je primetio da je generacijski skok koji bi trebalo da donese novi A17 PRO čip – izostao. Jedna od novina je svakako… »

Saveti za vozače: Kako bi trebalo da se ponašate kada ostavljate auto na servisu?

Danas pre 17 dana
Ostavljanje automobila kod automehaničara nosi sa sobom rizik da vam usluga bude naplaćena više nego što zaista vredi. Jedan jutjuber nudi nekoliko saveta o tome kako efikasno komunicirati s ljudima u servisu, uključujući stvari koje bi trebalo da… »

Na svakih 10 pitanja koje postavite, ChatGPT serveri popiju 1 litar vode

Benchmark pre 18 dana
Specijalno projektovan centar podataka koji je Microsoft otvorio posebno za OpenAI i namenjen je treningu veštačke inteligencije počeo je sa radom 2020. godine u američkoj državi Ajovi. Ono što najviše privlači pažnju u vezi ove ogromne baze… »

Vesti dana »