Banjaluka

Odbijene žalbe, alija će za krvavi pir robijati decenijama: Suprugu i ljubavnika ubio sa 54 udaraca nožem i sekirom

Večernje novosti pre 41 minuta
Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud, u trećestepenom postupku, odbio žalbe odbrane i tužilaštva. BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge… »

U Banjalučkom naselju Borik pronađena bomba

B92 pre 1 sat
U banjalučkom naselju Borik, pored istoimene sportske dvorane, pronađena je eksplozivna naprava. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su prilikom izvođenja radova, radnici ispod zemlje našli neeksplodiranu… »

Iz reke Vrbas izvađen srednjovekovni "mač u kamenu"

N1 Info pre 4 sata
Arheolozi su u četvrtak iz reke Vrbas nedaleko Banjaluke izvukli srednjovekovni mač koji je bio zaboden u stenu, zbog čega su ga već prozvali "banjalučkim Eskaliburom", po uzoru na legendu o Kralju Arturu. Izvor: N1 Arheolog Ivana Pandžić, koja je… »

Neuništiva krava iz šamca: Pre pet godina se sama spasla poplave, a sada je ponovo oduševila celu RS (video)

Blic pre 2 sata
Krava sa farme Čede i Anke Borojević u Šamcu, 2014. godine mogla je postati planetarno popularna, da su domaćini ono što je učinila, tada podelili na društvenim mrežama. Gotovo 500 grla na ovoj farmi muznih krava nalazilo se u proleće 2014… »

U visokom obrazovanju u RS predstoji internacionalizacija i modernizacija

Večernje novosti pre 2 sata
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević rekao da će se i dalje insistirati na internacionalizaciji, modernizaciji i racionalizaciji. Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje… »

"Ponudićemo predlog trase: Auto-puta koja će ići kroz Brčko" Gradonačelnik Distrikta očekuje nastavak razgovora sa…

Blic pre 3 sata
Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Javnim preduzećem "Putevi Republike Srpske" u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Banjaluka, a koji su još ranije vođeni radi definisanja kontakt tački. On je… »

Istetovirani grad: Banjaluka dobila umetnička dela koja se vide kad pada kiša (foto, video)

Blic pre 4 sata
„Otkrivanje tetovaža“, umetničkih radova nastalih tokom realizacije projekta „Istetoviraj grad”, održano je na njihovim lokacijama. Od 15. do 18. oktobra umetnici iz „BL Tattoo&Piercing Studia” nagrađene radove su prilagodili specifičnoj… »

Konkurencijsko vijeće BiH pokrenulo postupak protiv Telekoma Srbija i RTS

SEEbiz pre 8 sati
SARAJEVO - Konkurencijsko vijeće BiH je pokrenulo postupak na zathjev Telemacha d.o.o. Sarajevo protiv privrednog subjekata Telekom Srbija a.d. Beograd, Republika Srbija i Javne medijske ustanove Radio Televizija Srbije, a zbog sprječavanja… »

Stanje u BiH ih je nateralo da ostave Sve i otisnu se u nepoznato, a danas žive američki san

Blic pre 18 sati
Svake godine, sve više građana napušta Bosnu i Hercegovinu, sa nadom da će negde drugde imati život dostojan čoveka. Na taj korak se odlučio i Branko Kukavica sa porodicom pre dve i po godine. Otišao je put Sjedinjenih Američkih Država iako je… »

Potresno iseljenje majke i ćerke: Izbačene na ulicu zbog 7.300 maraka koje su dugovale podstanaru

Večernje novosti pre 19 sati
One su vlasnice kuće od 1972. godine, a policija ih je nasilno iznela iz kuće i dvorišta. VUKOSAVA i Sanja Popović iz Banjaluke na silu su izbačene iz kuće u naselju Starčevica, vredne oko 200.000 KM, i to zbog duga od 7.300 KM! Majku i ćerku… »

Vremenska prognoza »

Banja Luka »
subota
Vedro
Vedro
24 ˚C
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
9˚ / 22˚
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
10˚ / 24˚

Vesti dana »