Covid 19

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja o koronavirusu: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović Batut: 011 2684 566

Saveti za prevenciju Ministarstva zdravlja

Saveti za prevenciju Svetske zdravstvene organizacije na engleskom

KORONA VIRUS: Potvrđeno još 148 slučajeva zaraze, ukupno 1.624 obolele osobe u Srbiji

Moj Novi Sad pre 1 sat
U Republici Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 1046… »

U svetu umrlo preko 60.000, zaraženo 1.130.000, Španija beleži blagi pad smrtnih slučajeva

RTS pre 3 sata
Širom sveta koronavirusom zaraženo više od 1.130.000 ljudi, a broj umrlih preko 60.000. SAD novo svetsko žarište sa 277.000 obolelih. Građani širom Kine trominutnim ćutanjem odali su poštu preminulim od Kovida-19. Španija drugi dan uzastopno… »

Danas stiže još pet aviona pomoći iz Rusije

B92 pre 8 sati
Beograd -- Na vojni aerodrom u Batajnici danas se očekuje još pet aviona iz Rusije sa medicinskom pomoći za borbu protiv epidemije koronavirusa. Juče je u Beograd iz Rusije stiglo šest aviona pomoći. Rusija, u kojoj je do sada registrovano vise od… »

Počela izgradnja dodatnog objekta bolnice na Karaburmi u Beogradu

Slobodna Evropa pre 4 sata
U krugu Vojnomedicinskog centra (VMC) Karaburma u Beogradu počela je rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dodatnog objekta koji će biti nova bolnica za pacijente obolele od COVID-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. BLOG UŽIVO o korona… »

Koronavirus: U Srbiji gotovo 1.500 zaraženih, preminulo 39 ljudi, više od 80 u teškom stanju, dr Kon kaže da “ne držimo…

Nedeljnik pre 4 sata
Foto: Profimedia U Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19. Potvrđeno je 305 novih slučajeva. U tom trenutku hospitalizovano je bilo ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je… »

Na Kosovu danas šest obolelih i šest izlečenih od korona virusa

Danas pre 19 sati
Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) saopštio je da je tokom današnjeg dana na Kosovu potvrđeno još šest slučajeva obolelih od korona virusa i istovremeno je šest osoba izlečeno. Tokom dana je testirano 105 uzoraka od kojih je samo… »

Korona virus U Novom Pazaru: Za dan obolelo 11 pacijenata, a evo kakva je situacija sa opremom i osobljem u ovom gradu

Blic pre 6 sati
Novi Pazar je do juče imao samo jednog obolelog od virusa COVID-19, a sada ih ima čak 12, kazao je sinoć direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić. Povodom pojave korona virusa u Novom Pazaru, on je kazao da je od 13 poslatih… »

Policajci simboličnim poklonima iskazali poštovanje zdravstvenim radnicima

Ritam grada Kg pre 8 sati
Pripadnici Policijske uprave u Кragujevcu simboličnim poklonima iskazali su juče poštovanje prema zdravstvenim rdnicima Кliničkog centra Кragujevac koji ulažu maksimalne napore i rizikuju svoje kako bi sačuvali živote građana i sprečili… »

Vulin: Pripadnici vojske daju sve od sebe da pomognu zemlji

RTV pre 56 minuta
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na postavljanju kreveta i pripremi privremene bolnice u beogradskoj Štark areni, koja se adaptira za prihvat i smeštaj pacijenata obolelih od Covid… »

Vučić u ponedeljak u Novom Pazaru, novom žarištu korona virusa

Blic pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žarište korona virusa u Srbiji. To je objavila, nezvanično, jedna lokalna televizija, a Tanjugu je u Kabinetu predsednika Republike informacija… »

Vesti dana »