DSS - vesti

Kosovo u Beogradu

Danas pre 28 minuta
Moramo se vratiti u septembar 2000. jer tih dana je predsednički kandidat DOS Vojislav Koštunica, pogođen kamenom ispod desnog oka na mitingu u Kosovskoj Mitrovici. Njega i lidere DOS gađale su pristalice Slobodana Miloševića, koji su na skup došli organizovano. Koštunicu su svojim telima štitili... »

Procurela tajna prepiska: Dveri se raspadaju iznutra, zbog koalicije sa DJB

Srbija danas pre 6 sati
Došlo do raskola u mišljenju članova i simpatizera Dveri, koalicija sa DJB preti da oslabi Obradovićevu stranku iznutra
Beogradski izbori su raspisani za 4. mart, a izborne liste se još uvek stvaraju i rastavljaju, čini se da opozicija teško može da se dogovori, čak i kada su u pitanju ideološki slične partije, pa se očekivana koalicija Dveri sa... »

Trka za predaju lista

Politika pre 22 sata
Gradska izborna komisija do sada je proglasila šest izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Beograda, koji će biti održani 4. marta. Poslednji rok za predaju preostalih lista je 16. februar, a učešće na izborima najavili su i bivši gradonačelnik Dragan Đilas, Zeleni, Luka Maksimović, LDP, DSS,... »

Amerika će obučavati i opremati kurdske odrede

Sputnik pre 1 dan
„Trideset hiljada vojnika će obezbeđivati granice Federativnog regiona Severne Sirije. Amerika pozitivno ocenjuje ideju federalizma i pruža nam podršku u tom smislu. Nova kurdska vojna formacija će čuvati tursku i iračku granicu, kao i granicu koja nas deli od sirijskih snaga“, kaže predstavnik Demokratskih snaga Sirije za Sputnjik.
Predstavnici Demokratskih snaga Sirije (DSS) i kurdskih Odreda narodne samoodbrane (JPG) u intervjuu za Sputnjik su prokomentarisali planove SAD kojima se predviđa stvaranje „snaga bezbednosti na granicama“, duž sirijskih granca... »

Demokratska stranka Srbije na beogradske izbore izlazi samostalno, ovo je razlog

Srbija danas pre 2 dana
Za udruživanje srodnih stranaka nije bilo sluha, te na izbore izlazimo samostalno, ističe Jovanović za portal Srbija Danas
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) je, na predlog Gradskog i Izvršnog odbora, donelo odluku da na beogradskim izborima stranka nastupi samostalno. - Kao što sam više puta istakao, novi DSS je smatrao da bi bilo... »

DSS ide samostalno na izbore

RTS pre 2 dana
Demokratska stranka Srbije saopštila je da će izaći samostalno na predstojeće gradske izbore.
Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta nakon "zalaganja za dugoročnu saradnju i i zajednički izborni nastup politički srodnih stranaka", koje su, kako kažu iz Predsedništva Demokratske stranke pokazale da "nisu imale sluha... »

DSS samostalno na izbore u Beogradu

N1 Info pre 2 dana
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) je, na predlog Gradskog i Izvršnog odbora, donelo odluku da na beogradskim izborima stranka nastupi samostalno.
"Imajući u vidu složenu političku situaciju u zemlji i potrebu nastavljanja borbe za očuvanje ugroženog državnog integriteta, DSS se kao državotvorna stranka iskreno zalagala, kao što je više puta i javno naznačeno, za dugoročnu... »

U čemu je razlika između atentata na Đinđića i Ivanovića?

SEEbiz pre 2 dana
BEOGRAD - O glavi im je radila sprega mafije i politike. Bukvalnom odstrelu je prethodio medijski. Obojica su imali manje glasača nego ljudi na sahrani. Ali atentati na Zorana Đinđića i Olivera Ivanovića se u bitnome razlikuju.
„Izdajnik", „kriminalac", „albanski prijatelj" i „neprijatelj Srbije" – gotovo u dlaku je isti izbor teških reči kojima su Zoran Đinđić i Oliver Ivanović opisivani u poslednjim mesecima pred smrt. Pre petnaest godina su na čelu... »

Velika Albanija nema alternativu

Pravda pre 5 dana
U nejasnom i čudnovatom tekstu Crkva i alternativa (Politika, 11.1.2018) Čedomira Antića pažljiv čitalac pronaći će dve neuspele istorijske paralele, nekoliko neistina, i mnogo spornih političkih stavova, piše Miloš Ković, predsednik Političkog saveta DSS-a.
Piše: Miloš Ković Teško se može razumeti kako se nečija spremnost da se 2018. godine odrekne okupiranog dela sopstvene teritorije, Kosova i Metohije, može uporediti sa godinom 1878, u kojoj su se srpske vojske oružjem izborile za... »

DSS šokirana brutalnim ubistvom Olivera Ivanovića: Uložiti iskrene napore da se postigne jedinstvo srpskog naroda

Kurir pre 6 dana
Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da tragična sudbina predsednika GI SDP Olivera Ivanovića koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici, na brutalan način opominje da stanje bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nije ni približno onako kako se u javnosti predstavlja. U... »

©2018 Netmark d.o.o.