Grčka

Skoplje između EU i NATO: Hoće li se Zaevu isplatiti rizik ili je opozicija u pravu što slavi

Večernje novosti pre 1 dan
I pored svega učinjenog, Severnu Makedoniju odbio Brisel, ali ne i severnoatlantska alijansa. Burni trijumfalizam je zahvatio opozicionu VMRO-DPMNE. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA MOŽDA je Evropska unija odustala, ali NATO nije! Brisel je svojom… »

Policija prekinula emitovanje "Džokera", radnicima bioskopa preti kazna od 10.000 evra

Telegraf pre 1 dan
Film je izazvao kontroverze zbog veličanja nasilnog protagoniste. Grčka policija prekinula je dve projekcije filma " Džoker" u Atini, nakon što su predstavnici grčkog Ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju maloletna deca. Policija je… »

Nagrada „Dositej Obradović“ izdavaču „Kastaniotis Editions“ iz Atine

Danas pre 2 dana
Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović uručio je danas nagradu „Dositej Obradović“ stranom izdavaču „Kastaniotis Editions“ iz Atine, za poseban doprinos prevođenju književnog stvaralaštva i predstavljanju… »

U Bugarskoj otvorena prva deonica Turskog toka

B92 pre 2 dana
Sofija -- U Bugarskoj je otvorena prva deonica gasovoda "Turski tok", duga 11 kilometara, od granice sa Turskom do kompresorske stanice "Strandža". Otvaranju su prisustvovali premijer Bugarske Bojko Borisov, ministar energetike Temenuška Petkova… »

Zvezdina treća sreća na Ostrvu

B92 pre 2 dana
Fudbaleri Crvene zvezde će u trećem kolu pred sobom imati protivnika koji beleži neke od najgorih rezultata u skorijoj istoriji, ali će im zadatak i dalje biti težak. Šampion Srbije se u trećem kolu Lige šampiona, u utorak od 21.00, sastaje sa… »

SPC: Grčka crkva priznala Pravoslavnu crkvu Ukrajine

Blic pre 3 dana
Srpska pravoslavna crkva ocenila je da je atinski arhiepiskop Jeronim juče praktično priznao Pravoslavnu crkvu Ukrajine i tom na liturgiji koju je služžio u Solunu, a na kojoj je kao jedan od autokefalnih poglavara pominjan i mitropolit kanonski… »

Zemljotres na Zakintosu

B92 pre 2 dana
Slab zemljotres jačine 3,2 stepena potresao je jutros grčko ostrvo Zakintos. Potres je registrovan oko četiri sata jutros, 22 kilometara jugozapadno od Zakintosa na dubini oko 5 kilometara. Prema Geodinamičkom institutu Nacionalne opservatorije u… »

Štrajk, Atina puna đubreta

B92 pre 2 dana
Radnici komunalnih službi u Atini pokrenuli su niz štrajkova zbog kojih je djubre počelo da se gomila na ulicama glavnog grada Grčke. Sindikati su najavili početak protestne kampanje. Oni se protive planovima nove konzervativne vlade da promeni… »

Nagrada "Dositej Obradović" za grčku izadavačku kuću Kas

Dnevnik pre 2 dana
BEOGRAD: Nagrada "Dositej Obradović" stranom izdavaču na Sajmu knjiga u Beogradu pripala je grčkoj izdavaškoj kući Kastaniotis Editions S.A. iz Atne koja je osnovana 1968. godine. Predstavnicima nagrađene izdavačke kuće nagradu je uručio… »

Grčka policija izvela maloletnike iz bioskopa koji prikazuju Džokera

N1 Info pre 2 dana
U Grčkoj je izbila široka polemika jer je policija prošlog vikenda izvela maloletnike iz dva bioskopa u Atini, u kojima se prikazuje američki blokbaster Džoker koji nosi oznaku "Samo za odrasle", a roditelje je upozorila da mogu biti kažnjeni… »

Vesti dana »