Hongkong

U Tursku bez PCR testa za turiste iz 16 zemalja

Politika pre 15 dana
Turistima iz 16 zemalja i regiona neće biti potreban negativan PCR test za ulazak u Tursku, saopštilo je u nedelju Ministarstvo zdravlja Turske. Zemlje koje će imati ovu privilegiju su Hong Kong, Kina, Tajvan, Vijetnam, Australija, Novi Zeland… »

A sad je vreme da se zamene uloge: "Kad odrasteš, seti se šta smo sve učinili za tebe..."

Prva pre 15 dana
U kineskom društvu, zna se da roditelji decu od malih nogu teraju da budu najbolji. Ulažu ogromne sume novca, vremena, truda i kontakata da decu ubace u najbolje škole, pa čak i vrtiće. Angažuju nastavnike engleskog jezika kako bi deca govorila… »

Kockar koji ne može da izgubi: Algoritmom do milijardu $ od klađenja na trke

B92 pre 18 dana
Njujork, Hongkong -- Bil Benter postigao je nemoguće: napisao je algoritam s kojim nije mogao da izgubi opkladu na konjskim trkama. Milijardu dolara kasnije, po prvi put je ispričao svoju priču za njujoršku agenciju Blumberg. Konjske trke su poput… »

Berlin balansira između trgovine i ljudskih prava

Danas pre 19 dana
Šeste nemačko-kineske konsultacije i neslaganja Apel kineskog premijera Li Kećijanga upućen nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na šestim nemačko-kineskim vladinim konsultacijama, prema ocenama, jasno oslikava da Peking želi fokus na trgovinsku… »

Hongkong "otima" zemlju od mora i pravi jedan od najvećih aerodroma na svetu

B92 pre 19 dana
Ogroman projekat poznat pod nazivom Masterplan 2030 u osnovi je izgradnje potpuno nove vazdušne luke uz postojeću. Devedesetih godina je Hongkong trebalo da zameni svoju zastarelu vazdušnu luku, piše portal za infrastrukturu The B1M. Jedini problem… »

Katastrofa u Indiji može da uspori vakcinaciju u celom svetu

Nova pre 20 dana
Mučne scene iz Indije šokirale su svet. Ova zemlja bori se sa najvećim brojem slučajeva korone u svetu, ali ta kriza ne tiče se samo Indije. Posledice bi mogao da oseti ceo svet. Ako neka zemlja ima visok nivo zaraze, virus će se verovatno… »

Pre ulaska u avion pokazali negativan test, prilikom izlaska - 52 osobe zaražene kovidom

Radio 021 pre 21 dana
Najmanje 52 osobe na letu Nju Delhi - Hongkong bile su pozitivne prilikom sletanja, iako su pre ulaska u avion na aerodromu u Indiji pokazale negativan kovid19 test. Svi putnici koji su bili pozitivni došli su avionom indijske avio-kompanije "Vistara", a… »

Panika na letu za Hongkong: Čak 52 putnika pozitivna na koronavirus, testovi bili negativni prilikom ukrcavanja (video)

Srbija danas pre 22 dana
Hongkong dnevno zabeleži manje slučajeva nego što ih je bilo na spornom letu. Najmanje 52 osobe na letu Nju Delhi - Hongkong bile su pozitivne prilikom sletanja, iako su pre ulaska u avion na aerodromu u Indiji pokazale negativan kovid-19 test. Svi… »

Na letu Nju Delhi - Hongkong 52 putnika pozitivna

Politika pre 21 dana
HONGKONG - Najmanje 52 osobe na letu Nju Delhi - Hongkong bile su pozitivne prilikom sletanja, iako su pre ulaska u avion na aerodromu u Indiji pokazale negativan kovid-19 test. Svi putnici koji su bili pozitivni došli su avionom indijske avio-kompanije… »

Turistički koridor se otvara ovog meseca: Ekonomija i turizam ne smeju više da trpe zbog korone!

Srbija danas pre 22 dana
Dugo odlagani "turistički koridor" između Hongkonga i Singapura počeće da funkcioniše 26. maja, objavila su danas ta dva grada. Time će ponovo biti uspostavljene putničke veze i ukloniće se prepreka u vidu karantina za strane posetioce… »

Vesti dana »