Ipsos - vesti

Oglašivači u Srbiji i dalje daju prednost televizijama (AUDIO)

RTV pre 9 dana
RTV: Oglašivači u Srbiji i dalje daju prednost televizijama (AUDIO)
NOVI SAD - Procenjuje se da se tržište reklama u medijima prošle godine približilo rekordu od 200 miliona evra i da je najveći, natpolovični deo novca pripao televizijskim kućama. Direktor "Ipsos Stratedžik marketinga" Predrag Kurčubić ističe da je tržište reklama, prema obimu i strukturi oglašivača, zapravo ogledalo srpske ekonomije.
"Uvek postoji korelacija između stanja u ekonomiji i količine novca koje oglašivači investiraju u svoje kampanje, stoga je nekad i pokazatelj da se stvari u ekonomiji menjaju na bolje ili na gore", kaže Kurčubić i dodaje da je... »

SIVA ZONA Najcrnji građevinarstvo, trgovina, advokatske usluge

Dnevnik pre 19 dana
Istraživanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, koje je sproveo „Ipsos stratedžik marketing”, pokazalo je da oko 20 odsto preduzeća u Srbiji, odnosno svaka peta firma, posluje u sivoj zoni, a najveći njihov broj je iz oblasti građevinarstva, trgovine, ugostiteljstva i advokatskih usluga.
U istraživanju su učestovala 252 preduzeća, odnosno preduzetnika, od kojih je svaki treći istakao da država nema dovoljne kapacitete da suzbije sivu ekonomiju i da je to jedino objašnjenje za nesmetano poslovanje neregistrovanih... »

Hrvati više veruju internetu nego televiziji

RTV pre 22 dana
RTV: Hrvati više veruju internetu nego televiziji
ZAGREB - Internet je i dalje glavni izvor informacija kome se najviše veruje, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja o medijskih navikama koje je u Hrvatskoj sprovela agencija Ipsos u saradnji sa "24sata", prenosi Poslovni dnevnik.
Najnoviji rezultati iz 2019. potvrđuju da je internet glavni izvor informacija za 78 posto ispitanika. Za 56,6 odsto ispitanika internet je medij kome se najviše veruje, dok dvosturko manje anketiranih ima poverenja u televiziju.... »

Lažne vesti su otrov

Cenzolovka pre 25 dana
- Gotovo 80 odsto građana Srbije smatra da mediji namerno plasiraju lažne vesti, rečeno je na današnjoj debati, koju je u Beogradu organizovao BBC.
Taj podatak je, pozivajući se na istraživanje agencije Ipsos, iznela urednica BBC Meri Hejli. Ona je ukazala da lažne vesti ozbiljno utiču na poverenje i položaj novinarske profesije. „To je otrov koji podriva objektivno i... »

Političari su najveći izvor lažnih vesti

Glas Amerike pre 28 dana
BEOGRAD — Gotovo 80 odsto građana Srbije smatra da mediji namerno plasiraju lažne vesti, pokazuje istraživanje agencije "Ipsos", a kako je ocenila urednica portala Raskrinkavanje Vesna Radojević, izvori lažnih vesti u Srbiji su, pre svega, političari, što se onda preliva na medije koji idu uz... »

Svaka sedma žena doživela diskriminaciju na poslu

Danas pre 31 dan
Velike kompanije u Srbiji se udružuju u Alijansu za rodnu ravnopravnost Više od 50 odsto muškaraca svesno je da ima povlašćen status na radnom mestu u odnosu na žene dok istu percepciji deli 71 odsto njihovih koleginica.
To je rezultat istraživanja agencije Ipsos, sprovedenog u saradnji sa Ikeom u novembru i decembru prošle godine. Među pet najvećih izazova sa kojima se žene susreću na poslu, prema oceni ispitanika oba pola su mogućnost otkaza... »

Uz SNS 55 odsto birača

Večernje novosti pre 36 dana
Prema ovim rezultatima, naprednjaci se, u zavisnosti od kampanje, kreću između 53 i 57 odsto podrške
NAPREDNjACI bi na parlamentarnim izborima osvojili 55 odsto glasova, dok je najveći skok podrške u poslednjih nekoliko meseci zabeležio PSG dolaskom Sergeja Trifunovića na čelo stranke, koju trenutno podržava osam procenata... »

Analitičari: Trifunović preoteo deo glasača SzS, pitanje koliki je domet negativne kampanje

Radio 021 pre 36 dana
Srpska napredna stranka bi, ako bi sada bili izbori i pod uslovom ovakve političke ponude, mogla da očekuje rezultat između 53 i 57 odsto glasova, rezultati su februarskog istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo Ipsos stratedžik marketing.
Prema tom istraživanju, na drugom mestu je SPS sa 12,7 odsto podrške glasača. Za SzS bi glasalo 10 odsto birača, dok bi se za PSG opredelilo osam procenata građana sa pravom glasa, pokazuje istraživanje. Blizu cenzusa je još samo... »

SNS 55, SPS 12, SZS 10 i PSG 8: Tako bi bilo da je izbora

B92 pre 37 dana
B92: SNS 55, SPS 12, SZS 10 i PSG 8: Tako bi bilo da je izbora
Beograd -- SNS i dalje je ubedljivo najjača partija na političkoj sceni Srbije, jer bi za tu stranku kada bi izbori bili održani u nedelju glasalo 55 odsto glasača.
Prema februarskom istraživanju javnog mnjenja koje je sproveo Ipsos stratedžik marketing, na drugom mestu je SPS sa 12,7 odsto podrške glasača. Za SZS bi glasalo 10 odsto glasača, dok bi se za PSG opredelilo osam procenata... »

"Razlika između Vučića i opozicionara 30 puta"

B92 pre 38 dana
B92: "Razlika između Vučića i opozicionara 30 puta"
Beograd -- Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja "Ipsos Stratedžik marketinga" rekao da se u ovom trenutku SNS registruje na oko 55 odsto opredeljenih birača.
Marko Uljarević je u emisiji "Oko" na RTS kazao sinoć da je reč o pozitivnom trendu još od 2012. godine, kada je ta stranka došla na vlast i da bi to značilo da, ako bi sada bili izbori, pod uslovom ovakve političke ponude, mogao... »

Đoković eliminisan u četvrtfinalu Monte Karla

Beta  pre 2 sata  još 25 povezanih

Protest ispred Tužilaštva zbog napada na novinare u Srbiji

Vice  pre 40 minuta  još 15 povezanih

Lajović u polufinalu mastersa u Monte Karlu

Beta  pre 5 sati  još 24 povezane

U Budućnosti se izvinjavaju, ovo je saopštenje pred četvrti meč

Sportske.net  pre 58 minuta  još 23 povezane
©2019 Netmark d.o.o.