Iran

Iran ponovo planira da lansira satelit u orbitu

Politika pre 15 minuta
TEHERAN – Izgleda da se Iran sprema za još jedno lansiranje satelita posle dva neuspešna pokušaja da lansira satelit u orbitu, koje je izveo uprkos optužbama SAD da im taj program pomaže u razvoju balističkih raketa. Satelitski snimci svemirskog… »

Iranski tanker se udaljava od Gibraltara

RTS pre 13 minuta
Iranski tanker, koji je šest nedelja bio zatočen u Gibraltaru, počeo je da se udaljava, pokazuju podaci za praćenje morskog saobraćaja. Isplovljavanje je omogućeno pošto su britanske vlasti u toj teritoriji juče ponovo odbile američki zahtev da… »

Prkosne žene žele da promene Islamsku Republiku Iran

Slobodna Evropa pre 56 minuta
Iranska advokatica za ljudska prava Guiti Purfazel rekla je da želi da vidi promenu u svoj zemlji i da veruje da bi vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei trebalo da se povuče, a da vladajući sveštenički poredak bude zamenjen demokratskim sistemom, piše… »

Završena kriza u Gibraltaru u korist Irana (video)

Sputnik pre 1 sat
Iranski tanker "Grejs 1" koji je zadržan 4. jula na zahtev SAD zbog sumnje da je vozio naftu za Siriju, napustio je Gibraltar, napisao je ambasador Irana u Velikoj Britaniji Hamid Baidinedžad na tviteru. „Potvrđujemo da je nakon 45 dana, nakon… »

Zarif pozvao zemlje Zaljeva na dijalog i saradnju

Al Jazeera pre 1 sat
Mi smo ti koji ovdje ostaju, a svi stranci će otići, poručio je šef iranske diplomacije tokom zvanične posjete Kuvajtu. Šef iranske diplomatije Mohammad Javad Zarif pozvao je zemlje u Zaljevu na saradnju i dijalog kako bi se prevazišle aktielne… »

Iranski tanker napustio Gibraltar nakon odbijanja zahtjeva SAD-a

Al Jazeera pre 1 sat
Britanski marinci u julu su zaustavili tanker u Gibraltaru pod sumnjom da je prevozio naftu za Siriju. Iranski tanker koji je već neko vrijeme predmet spora između Irana i zapadnih zemalja napustio je u nedjelju navečer sidrište u Gibraltaru, nekoliko… »

Skriveni ciljevi: Putin stiže u posetu Francuskoj, a Makron će pokušati da ga iskoristi kako bi došao na krov Evrope

Blic pre 11 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron pokušaće da ubedi Rusiju da prihvati nove pregovore sa Ukrajinom, kada se sretne sa svojim kolegom Vladimirom Putinom u ponedeljak na razgovorima uoči samita G7. Međutim, teme će biti i Iran i Sirija. Makron, koji… »

Gibraltar odbio Ameriku

B92 pre 13 sati
Gibraltar je odbio zahtev SAD da preuzmu iranski tanker koji bi uskoro trebao isploviti sa te britanske teritorije. Gibraltarski Vrhovni sud je službeno oslobodio tanker, ali savezni sud u Vašingtonu u petak je izdao nalog za zaplenom tankera, nafte… »

Prisustvo SAD i Velike Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost

Večernje novosti pre 19 sati
Prisustvo Amerike i Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost, izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Alireza Tangsiri. Prisustvo Amerike i Britanije u Persijskom zalivu donosi nesigurnost, izjavio je komandant iranske Revolucionarne… »

Makron s Putinom obnavlja strategijski dijalog posebno o Ukrajini i Iranu

Novi magazin pre 15 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron sutra se na jugu Francuske sastaje sa šefom ruske države Vladimirom Putinom s namerom da kroz "iskren dijalog obnovi nikad dosad nužnije veze" Pariza i Moskve, posebno zbog gorućih pitanja ukrajinske krize, pretnji… »

Vesti dana »