Iran - vesti

Tilerson: SAD do daljnjeg ostaju vojno prisutne u Siriji; Sankcije pogađaju s. Koreju

Večernje novosti pre 5 sati
Američki državni sekretar Reks Tilerson najavio je danas da će SAD do daljeg ostati vojno prisutne u Siriji, u okviru šire američke strategije s ciljem sprečavanja ponovnog jačanja Islamske države
Američki državni sekretar Reks Tilerson najavio je danas da će SAD do daljeg ostati vojno prisutne u Siriji, u okviru šire američke strategije s ciljem sprečavanja ponovnog jačanja Islamske države, diplomatskog omogućavanja... »

Tilerson: SAD do daljeg ostaju vojno prisutne u Siriji

RTS pre 5 sati
Američki državni sekretar Reks Tilerson najavio je da će SAD do daljeg ostati vojno prisutne u Siriji, u okviru šire američke strategije s ciljem sprečavanja ponovnog jačanja Islamske države, diplomatskog omogućavanja odlaska sirijskog predsednika s vlasti i ograničenja uticaja Irana.
Tilerson je, u govoru održanom na Univerzitetu Stenford istakao da će SAD diplomatski raditi na odlasku sirijskog predsednika Bašara el Asada s vlasti, ali je pozvao na "strpljenje", priznavši da Asad uživa podršku Rusije i Irana... »

Američka vojska ostaje u Siriji

Alo pre 6 sati
Alo: Američka vojska ostaje u Siriji
Američki državni sekretar Reks Tilerson najavio je danas da će SAD do daljeg ostati vojno prisutne u Siriji.
SAD u Siriji ostaju u okviru šire američke strategije s ciljem sprečavanja ponovnog jačanja Islamske države, diplomatskog omogućavanja odlaska sirijskog predsednika s vlasti i ograničenja uticaja Irana. Tilerson je, u govoru... »

Jedna eksplozija naftnog tankera može da izazove globalnu katastrofu: Ceo Iran tuguje, a neki tvrde da su krivi Amerikanci (foto) (video)

Telegraf pre 6 sati
U trenutku sudara, tanker je prevozio oko 136.000 tona nafte , koji je vrsta ultralake nafte, a za koju tvrde da je opasnija za okolinu od obične nafte zbog toksičnosti
Iranski naftni tanker "Sanči" početkom januara se sudario sa kineskim teretnim brodom u Istočno kineskom moru, da bi nekoliko dana zatim eksplodirao i potonuo. Na tankeru se u trenutku nesreće nalazilo 32 ljudi, koji su nakon... »

Mirza Begić se vratio kući

Mondo pre 9 sati
Iskusni centar ponovo će nastupati u ABA ligi posle kratke epizode u Iranu
Foto: MN Press Mirza Begić vratio se u ABA ligu. Iskusni centar (32 godine, 216 centimetara) potpisao je ugovor sa Olimpijom do kraja sezone 2019/2020, saopštio je slovenački klub. IT'S OFFICIAL: Mirza Begić is back at... »

Đorđević se upisao u knjigu žalosti

Alo pre 12 sati
Alo: Đorđević se upisao u knjigu žalosti
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević upisao se danas u Knjigu žalosti u ambasadi Islamske Republike Irana, povodom tragedije u kojoj su život izgubila 32 mornara iranskog tankera Sanći.
"U ime građana Republike Srbije i u svoje lično ime, želim da izrazim rukovodstvu Islamske Republike Iran i prijateljskom narodu Irana znake velike tuge i žalosti povodom tragedije na tankeru Sanći i smrti 32 mornara. Nijedna... »

Kakva je stvarna svrha sankcija: Sankcije su sankcije, ali pare su pare

Biznis i finansije pre 16 sati
Premda je bezbroj puta dokazano da je proklamovani efekat sankcija uglavnom nikakav, nove sankcije Sjevernoj Koreji i prijetnje SAD da će ponovo uvesti sankcije Iranu, najavljuju da će se nastaviti sa uhodanom podjelom posla: lideri će donositi loše odluke, ceh će plaćati njihovi podanici, a ekstra... »

Iranski vjerski lider optužuje Saudijsku Arabiju za ‘izdaju’ muslimana

Sandžak press pre 17 sati
Ajatolah Ali Khamenei kritizirao saradnju Rijada s Izraelom i Sjedinjenim Američkim Državama i pozvao na jedinstvo muslimana. Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Khamenei, optužio je rukovodstvo Saudijske Arabije za veleizdaju muslimana, jer sarađuju s Izraelom i Sjedinjenim Američkim Državama,... »

Lavrov i Zarif o Siriji i nuklearnom sporazumu

Blic pre 1 dan
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je sa iranskim kolegom Mohamedom DŽavadom Zarifom o rešenju u Siriji, kao i o nuklearnom sporazumu sa Iranom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
U saopštenju se navodi da su se zvaničnici tokom telefonskog razgovora saglasili oko velikog broja važnih međunarodnih pitanja, pre svega o rešenju u Siriji u kontekstu održavanja Kongresa za nacionalni dijalog o Siriji u Sočiju,... »

Hamnei: Saradnja sa SAD i Izraelom je veleizdaja

Blic pre 1 dan
Vrhovni vođa Irana, Ajatolah Ali Hamnei, optužio je rukovodstvo Saudijske Arabije za veleizdaju muslimana, jer sarađuju sa Izraelom i SAD.
"Regionalne vlade koje sarađuju sa SAD i cionističkim režimom u borbi protiv muslimana čine veleizdaju. To je ono što Saudijska Arabija radi", rekao je Hamnei, prenosi Rojters. Hamnei je, obraćajući se parlamentarnim... »

©2018 Netmark d.o.o.