Iran - vesti

Turska okreće novi list: Možemo da sarađujemo sa Asadom ako pobedi na izborima!

Kurir pre 23 sata
Turska bi mogla da razmotri saradnju sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom ukoliko bi on pobedio na demokratski organizovanim izborima, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.
Rojters navodi da je Čavušoglu to izjavio na konferenciji za novinare u Kataru. Turska je, u građanskom ratu u Siriji koji je izbio još 2011. godine, pružala podršku Asadovoj opoziciji. Agencija navodi da je Asad, čija porodica... »

Fatamorgana Londona: Vide veliku seobu Iranaca — kroz Srbiju!

Sputnik pre 1 dan
Britanski mediji optužuju Srbiju zato što migranati iz Irana ulaze u tu zemlju, jer su Iranci donedavno mogli da na teritoriju Evrope uđu bez vize, preko Srbije.
Prema pisanju „Dejli mejla“, ukidanje viza trebalo je da privuče poslovne investicije i poboljša turizam između Irana i Srbije, a ujedno je bilo i nagrada za odluku Irana da ne prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova. List... »

Amerika krši sopstvene sankcije

Vesti online pre 1 dan
Bez obzira na obnavljanje veoma drastičnih ekonomskih sankcija Vašingtona Islamskoj Republici, SAD su značajno povećale obim izvoza svoje robe u Iran.
Podaci Uprave za ekonomiju i statistiku SAD o tome svedoče. U dokumentu ove institucije jasno se može videti da je američki izvoz u Iran u oktobru ove godine porastao skoro sedam puta i iznosio je 109.200,000 (109,2 miliona... »

Amerika krši sopstvene sankcije

Sputnik pre 1 dan
Bez obzira na obnavljanje veoma drastičnih ekonomskih sankcija Vašingtona Islamskoj Republici, SAD su značajno povećale obim izvoza svoje robe u Iran.
Podaci Uprave za ekonomiju i statistiku SAD o tome svedoče. U dokumentu ove institucije jasno se može videti da je američki izvoz u Iran u oktobru ove godine porastao skoro sedam puta i iznosio je 109.200,000 (109,2 miliona... »

Eksperti za hemijsko oružje u Kruševcu

Politika pre 2 dana
Trening kurs sa realnim toksičnim hemikalijama za pripadnike Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u toku je u Centru ABHO Vojske Srbije u Kruševcu u toku ove nedelje, saopštila je Vojska Srbije. Kurs pohađa devet inspektora za kontrolu hemijskog oružja iz Srbije, Rumunije, Tunisa, Irana,... »

Šansa za studiranje u Iranu, Azerbejyanu, Poljskoj i Mađarskoj

Dnevnik pre 3 dana
Studenti i naučniici iz Srbije u sledećoj školskoj godini imaju šansu da studiraju ili se usavršavaju u inostranstvu zahavaljujući stipendijama sa tamošnjih univerzteta.
Kako potencijalne stipendiste na svom sajtu obaveštava Univerzitet u Novom Sadu u aktuelnoj ponudi su stipendije iz Irana, Azerbejyana, Poljske i Mađarske. Ministarstvo nauke, istraživanja i tehnologije Islamske Republike Iran... »

Spremaju rat! Strašne pretnje svetskog šerifa: Sledeća meta - Iran (video)

Pravda pre 3 dana
- SAD će nastojati da ubede Savet bezbednosti UN da zauzme čvršći stav kako bi sprečio Iran da radi na balističkim raketama koje mogu da nose nuklearno oružje i da izvodi probna lansiranja - izjavio je juče šef američke diplomatije Majk Pompeo.
On je, pred Savetom bezbednosti, rekao da bi embargo na oružje Iranu ne bi trebalo da bude ukinut 2020. godine i pozvao članice tog tela UN da uspostave mere kontrole u lukama i na otvorenom moru, kako bi se sprečili napori... »

Iranski hakeri pokušali da upadnu u mejlove američkih zvaničnika

Novi magazin pre 3 dana
Pošto je predsednik SAD Donald Tramp ponovo uveo Iranu oštre ekonomske sankcije, jedna iranska hakerska grupa pokušavala je u prethodnih mesec dana da upadne u privatne mejlove nuklearnih naučnika i američkih zvaničnika, saznaje Asošiejted pres.
Reč je, između ostalog, o privatnim mejlovima više od 12 zvaničnika Ministarstva finansija SAD, zaduženih za primenu sankcija, a AP ocenjuje da je to još jedan pokazatelj da je sajber špijunaža duboko ukorenjena u... »

Pompeo pozvao Savet bezbednosti da preduzme mere prema Iranu

Blic pre 4 dana
- SAD će nastojati da ubede Savet bezbednosti UN da zauzme čvršći stav kako bi sprečio Iran da radi na balističkim raketama koje mogu da nose nuklearno oružje i da izvodi probna lansiranja - izjavio je danas šef američke diplomatije Majk Pompeo. On je, pred Savetom bezbednosti, rekao da bi embargo... »

Sve više Iranaca migrira u Britaniju, ostrvski mediji krive Srbiju

Večernje novosti pre 4 dana
Veliki broj migranata dolazi iz Irana u Veliku Britaniju, piše “Dejli mejl” i za to optužuje Srbiju, jer su Iranci donedavno mogli da u Srbiju uđu bez vize
Veliki broj migranata dolazi iz Irana u Veliku Britaniju, piše “Dejli mejl” i za to optužuje Srbiju, jer su Iranci donedavno mogli da u Srbiju uđu bez vize. Gotovo 150 migranata spaseno je od početka novembra iz kanala Lamanš... »

©2018 Netmark d.o.o.