Iran - vesti

SAD: Rohani treba da traži uzrok problema kod kuće

B92 pre 5 minuta
B92: SAD: Rohani treba da traži uzrok problema kod kuće
Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli osudila je napad na vojnu paradu u Iranu u kome je ubijeno 29 osoba.
Hejli je i ocenila da iranski predsednik treba da traži uzrok problema kod kuće, a ne da optužuje Ameriku za podsticanje takvih akcija. Hejli je i ocenila da iranski predsednik treba da traži uzrok problema kod kuće, a ne da... »

SAD osuđuju napad na vojnu paradu u Iranu

Slobodna Evropa pre 5 minuta
Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli osudila je napad na vojnu paradu u Iranu u kome je ubijeno 29 osoba. Hejli je rekla da da iranski predsednik treba da traži uzrok problema kod kuće, a ne da optužuje Ameriku za podsticanje takvih akcija. "SAD osudjuju svaki teroristički napad bilo gde, tačka",... »

Iran pozvao izaslanike Zapada na "raport", razlog – napad

B92 pre 8 sati
B92: Iran pozvao izaslanike Zapada na "raport", razlog – napad
Ministarstvo spoljnih poslova Irana pozvalo je izaslanike Holandije, Danske i Velike Britanije na razgovor, javlja Rojters.
Kako navodi agencija, poziv je upućen u vezi s napadom na vojnoj paradi u kojem je 25 osoba izgubilo život, a Iran te države optužuje da štite iranske opozicione grupe. "Nije prihvatljivo da te grupe Evropska unija nije obeležila... »

Iran: Devet muškaraca kažnjeno smrću zbog silovanja

Danas pre 1 sat
U Iranu su obešena devetorica muškaraca optuženih za silovanje jedne žene, javlja AP, pozivajući se na dnašnje izveštaje iranskih medija.
Prema navodima iranskog dnevnika Arman, muškarci su provalili u vilu u provinciji Južni Fars i silovali žrtvu, ne objašnjavajući kada je zločin počinjen, ali se navodi da su obešeni u subotu, nakon što je Vrhovni sud ponovo... »

Rohani optužio saveznicu SAD za napad na vojnoj paradi

Glas Amerike pre 1 sat
Iranski predsednik Hasan Rohani optužio je jednu zemlju saveznicu SAD iz Persijskog zaliva da stoji iza napada na vojnoj paradi u Iranu, u kojem je poginulo 25 osoba, a povređeno oko 70. Rohani nije imenovao zemlju, a odgovornost za napad je preuzela arapska separatistička grupa. Saveznice SAD iz... »

Država nije imala milosti: Obešeno devet muškaraca iako žrtva nije htela da ih tereti?!

Srbija danas pre 2 sata
Vrhovni sud Irana doneo presudu početkom meseca
Zbog silovanja žene u Iranu je danas obešeno devet muškaraca, izvestili su mediji u toj zemlji. Iranski dnevnik "Arman dejli" izvestio je da su muškarci upali u vilu te žene u južnoj provinciji Fars i silovali je. Oni su obešeni nakon što je Vrhovni sud Irana ponovo... »

Iran: Izaslanici Holandije,Danske,Britanije na razgovoru

Studio B pre 3 sata
Ministarstvo spoljnih poslova Irana pozvalo je izaslanike Holandije, Danske i Velike Britanije na razgovor, javlja Rojters.
Kako navodi agencija, razgovaraće o napadu na vojnoj paradi u kojem je 25 osoba izgubilo život, a Iran ove države optužuje da štite iranske opozicione grupe. „Nije prihvatljivo da te grupe Evropska unija nije obeležila... »

Rohani: Spremamo odgovor, Amerika će zažaliti

Sputnik pre 7 sati
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da SAD žele da stvore nestabilnost u Islamskoj Republici Iranu, prenosi Rojters.
Navodi se da je Rohani to rekao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde. Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork, gde će prisustvovati zasedanju... »

Istraga do sitnih detalja: Iran pozvao izaslanike tri države na razgovor, smatra da su povezane sa napadom

Srbija danas pre 9 sati
Tenzije se ne smiruju
Ministarstvo spoljnih poslova Irana pozvalo je izaslanike Holandije, Danske i Velike Britanije na razgovor, javlja Rojters. Kako navodi agencija, razgovaraće o napadu na vojnoj paradi u kojem je 25 osoba izgubilo život, a Iran ove države optužuje da štite iranske... »

Vulin uputio telegram saučešća ministru odbrane Irana

Blic pre 20 sati
Povodom terorističkog akta tokom vojne parade u Ahvazu, gradu u Islamskoj Republici Iran, ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministru odbrane Irana Amiru Hatamiju. „Teroristički napad koji se dogodio u Ahvazu za vreme vojne parade podseća da... »

©2018 Netmark d.o.o.