Iran

Korona virus odneo 2.004 života, prve žrtve koronavirusa u Iranu

RTV pre 6 minuta
PEKING - Broj novoobolelih od korona virusa u Kini je drugi dan zaredom bio manji od 2.000, što je nagoveštaj da se epidemija stavlja pod kontrolu, ali stručnjaci upozoravaju da bi to moglo da se promeni, jer su državne vlasti odlučile da radnici… »

Šef diplomatije Irana kaže da je "uplašio Trampovu administraciju"

N1 Info pre 2 sata
Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif rekao je da veruje da je njegov nedavni sastanak s jednim američkim senatorom "uplašio Trampovu administraciju", jer je to bila prilika da se direktno razgovara sa "američkom nacijom". Zarif se… »

Prvi slučajevi koronavirusa u Iranu

RTS pre 5 sati
Dve osobe zaražene su koronavirusom u Iranu, što su prvi slučajevi otkriveni u toj zemlji, prenosi agencija ISNA pozivajući se na navode vlasti. ISNA je citirala zvaničnika u Ministarstvu zdravlja Kijanuša Džahanpura koji je rekao da su u prethodna… »

Iran osudio aktiviste pod optužbom da su američki špijuni

Al Jazeera pre 9 sati
Osmero aktivista je osuđeno po optužbama za špijuniranje u korist SAD-a i za djelovanje protiv nacionalne sigurnosti Irana. Iran je osudio osmero ekoloških aktivista na zatvorske kazne u rasponu od četiri do 10 godina, po optužbama za špijuniranje… »

Prve žrtve koronavirusa u Iranu

B92 pre 0 minuta
Dve osobe, prve kod kojih su danas potvrđeni slučajevi koronavirusa u Iranu, preminule su u bolnici u svetom šiitskom gradu Kom. "Dvoje ljudi za koje je ranije danas utvrdjeno da imaju koronavirus, preminulo je od respiratorne infekcije", rekao je… »

Tri scenarija za bitku za Idlib

Al Jazeera pre 2 sata
Turska želi da zaustavi napredovanje Assadovih snaga, ali ne može riskirati sukob s njegovim saveznikom Rusijom. Proteklih sedmica je bitka za Idlib na sjeverozapadu Sirije ušla u novu fazu. Snage sirijskog režima, koje podržava Rusija i Iran… »

Iranski humanoidni robot i evolucija motoričkih sposobnosti

PC Press pre 4 sata
Već smo pisali o tome da je Iran nedavno predstavio najnaprednijeg humanoidnog robota na svetu – Surenu IV, a potom se pojavio i video u okviru kojeg demonstrira svoje nove veštine, posebno one funkcije koje su u vezi sa interakcijom sa okruženjem… »

Lekovit začin koji topi kilograme: Zašto kumin mora da nađe mesto u vašoj kuhinji!?

Press pre 3 sata
Kumin. Ne tako popularan začin u Srbiji može se kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a ukoliko kupujete na rinfuz, možete ga nabaviti po veoma pristupačnoj ceni. Ovaj zaista čudesni i vrlo lekoviti začin, prava je blagodet za organizam… »

Iran ne želi predati crnu kutiju oborenog aviona

Slobodna Evropa pre 5 sati
Crna kutija ukrajinskog putničkog aviona koji je prošlog mjeseca oboren nad Iranom je oštećena ali je Iran neće predati drugoj zemlji uprkos pritisku da to učine. Prošle sedmice je kanadski premijer Justin Trudeau rekao da je je on bio pod utiskom… »

Iran ne da nikome crnu kutiju iz oborenog ukrajinskog aviona

RTS pre 4 sata
Oštećenu crnu kutiju iz ukrajinskog putničkog aviona koji je iranska protivazdušna odbrana greškom oborila u januaru ove godine, Iran ne namerava da preda ni jednoj drugoj zemlji uprkos spoljnim pritiscima, saopštio je zvanični Teheran. Iranski… »

Vesti dana »