Izlaznost - vesti

U Makedoniji održan protest zbog promene imena države

Radio 021 pre 1 dan
Ispred zgrade parlamenta Makedonije u centru Skoplja večeras je održan protest protiv ustavnih izmena kojima se ime Makedonije menja u Republika Severna Makedonija.
Promeni imena, koju je nedavno izgasala Skupština Makedonije, prethodio je konsultativni referendum koji je obeležila slaba izlaznosti, kao i to što su i opozicija i vlast proglasile pobedu. Promenom imena je načinjen korak ka... »

U Makedoniji održan protest zbog promene imena države

Insajder pre 1 dan
Ispred zgrade parlamenta Makedonije u centru Skoplja večeras je održan protest protiv ustavnih izmena kojima se ime Makedonije menja u Republika Severna Makedonija. Promeni imena, koju je nedavno izgasala Skupština Makedonije, prethodio je konsultativni referendum koji je obeležila slaba izlaznosti, kao i to što su i opozicija i vlast proglasile pobedu. Promenom imena je načinjen korak ka rešavanju višedecenijskog spora s Grčkom, a ustavne promene uslov su za nastavak evropskih integracija, odnosno
Okupljeni na večerašnjem protestu su tražili ostavku vlade Zorana Zaeva, koga optužuju da je izdao nacionalne interese dogovorom sa Grčkom o rešavanju spora oko imena. Prema procenama izveštača, na protestu u organizaciji... »

Građani Kalgarija glasali protiv organizovanja Zimskih olimpijskih igara

BBC News pre 5 dana
Više od 56 odsto građana Kalgarija ne želi Olimpijske igre u ovom kanadskom gradu
Građani Kalgarija glasali su protiv održavanja Zimskih olimpijskih igara 2026. godine u ovom kanadskom gradu. Uz veliku izlaznost, više od 56 odsto glasača odbilo je ovu ideju. Posle glasanja u Kalgariju u igri ostaju švedska... »

Građani Calgaryja protiv nove kandidature za ZOI

Al Jazeera pre 5 dana
Uz veliku izlaznost, 59 posto građana odbacilo je ideju o kandidaturi.
Građani Calgaryja glasali su protiv kandidature za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, prenosi Anadolija. Uz visoku izlaznost na referendum o eventualnoj organizaciji Igara, građani su odbacili kandidaturu sa 56... »

Pre četiri godine Vlah, sada Rumun

Politika pre 6 dana
Upravo završeni izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina izazvali veće interesovanje birača nego pre četiri godine, Bošnjaci najbrojniji
Pripadnici rumunske i češke nacionalne manjine, ukupno nešto manje od 1.200 njih, moći će sutra ponovo da glasaju na dva biračka mesta, u Vršcu i Beloj Crkvi, gde su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina poništeni zbog... »

Donbas izabrao svoje nove lidere (video)

Pravda pre 7 dana
Denis Pušilin vodi na izborima za predsednika Donjecke Narodne Republike sa 60,9% glasova, izjavila je novinarima Olga Pozdnjakova, predsednik Izborne komisije DNR-a, nakon obrađenih 97,52% glasačkih listića.
Roman Hramenkov je dobio 14,1%, Vladimir Medvedev - 6,4%, Elena Šiškina - 9,2%, Roman Jestifjejev - 7,8%. Izbori su održani juče. Pet kandidata se borilo za mesto predsednika republike, među kojima je i aktuelni vršilac dužnosti... »

Najnovije istraživanje "Faktor plusa": Da su izbori danas, SNS bi osvojio 53,6 odsto glasova, a još dve liste bi prešle cenzus

Telegraf pre 10 dana
Izlaznost trenutno ne bi bila velika jer bi izašlo samo 42 odsto birača, dok je 37 odsto građana odgovorilo da ne bi izašlo na izbore u nedelju
Kada bi se izbori održavali u nedelju, SNS bi imala natpolovičnu većinu i osvojila 53,6 odsto glasova, pokazuje istraživanje " Faktora plus", piše "Blic". Blagi skok u odnosu na prethodni mesec, dodaje se, beleži i Savez za... »

Amerika pokazala zašto je "kolevka ljudskih prava"

B92 pre 10 dana
B92: Amerika pokazala zašto je "kolevka ljudskih prava"
SAD -- Na nedavno održanim izborima za američki Kongres Predstavnički dom SAD-a nakon osam godina dobio je demokratsku većinu.
Izlaznost na ovim izborima nadmašila je mnoga ranija glasanja na polovini predsedničkog mandata i rekordan je broj žena koje dolaze na političke funkcije u zemlji. Među njima su muslimanke, političarke koje i dalje otplaćuju... »

Hoće li se u Evropi formirati blok snaga koji nije naklonjen Srbiji?

Vesti online pre 10 dana
Evropski parlament može biti odlično oruđe u rukama suverenističkih partija, da potkopavaju EU iznutra, da usporavaju određene procese, da dobiju na publicitetu. Čak i ako se svi udruže protiv njih, piše Sputnjik.
Izbori za Evropski parlament (EP) se približavaju. Građani EU imaće priliku da se između 23. i 26. maja sledeće godine izjasne o 705 predstavnika u najvišem zakonodavnom telu Unije. Poznati po slaboj izlaznosti, jer građani ne... »

Hoće li se u Evropi formirati blok snaga koji nije naklonjen Srbiji i Rusiji

Sputnik pre 11 dana
Evropski parlament može biti odlično oruđe u rukama suverenističkih partija, da potkopavaju EU iznutra, da usporavaju određene procese, da dobiju na publicitetu. Čak i ako se svi udruže protiv njih.
Izbori za Evropski parlament (EP) se približavaju. Građani EU imaće priliku da se između 23. i 26. maja iduće godine izjasne o 705 predstavnika u najvišem zakonodavnom telu Unije. Poznati po slaboj izlaznosti, jer građani ne... »

©2018 Netmark d.o.o.