Izlaznost - vesti

Glasovi u vrećama: Dijaspora lomi između Dodika i Ivanića

Blic pre 3 dana
Za oktobarske opšte izbore glasanje izvan BiH odobreno je za 77.584 birača, što je za oko 35.000 više nego pre četiri godine. Kada se sabere njihov broj po opštinama i gradovima vidi se da biračku opciju u Republici Srpskoj ovaj put ima 39.141 glasač. Bude li njihova izlaznost na izbore veća od 50... »

Da li su manjine motivisane da glasaju za nacionalne savete?

N1 Info pre 3 dana
Pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji 4. novembra imaće treći put priliku da biraju svoje predstavnike u nacionalnim savetima. Građani koji su se upisali u posebni birački spisak glasaće za članove ukupno 22 nacionalna saveta, na kojima pravo glasa ima blizu pola miliona ljudi.
Izvor: N1 Stručnjaci, međutim, predviđaju da će na ovim izborima izlaznost ponovo biti slaba, a da stara boljka - uticaj političkih stranaka na ove institucije - ni blizu nije iskorenjena. Jedini izbori koje raspisuje ministar,... »

Makedonija: 41,4 odsto "za", 35,1 "protiv" dogovora sa Grčkom

RTS pre 13 dana
RTS: Makedonija: 41,4 odsto "za", 35,1 "protiv" dogovora sa Grčkom
Prvo istraživanje javnog mnenja pred referendum koji će se u Makedoniji održati 30. septembra pokazuje da vladajuća koalicija može da računa na dovoljnu izlaznost birača, ali i da razlika između suprotstavljenim taborima nije velika, jer dogovor sa Grčkom podržava 41,5 odsto ispitanika, dok je 35,1 odsto protiv.
Mesec i po dana pred referendum na kojem će stanovnici Makedonije odgovoriti na pitanje podržavaju li dogovor sa Grčkom o novom imenu države, malu prednost imaju pristalice sporazuma Skoplja i Atine, dok vlada Zorana Zaeva može... »

Zaev: Ako bude više glasova protiv na referendumu podnosim ostavku

Kurir pre 17 dana
Ja ću podneti ostavku ako na referendumu bude više glasova "protiv" glasova nego "za", izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev.
Prema njegovim rečima, dobro je ne samo za državu, ali i za VMRO-DPMNE da izlaznost na referendumu bude što veća. " Liderima stranaka sam rekao da ako želimo da EU i NATO, da naše stranačke razlike stavimo po strani, a da država... »

Haos posle izbora: Trupe i pucnji na ulicama prestonice Zimbabvea, protestanti rasterani (foto)

Večernje novosti pre 19 dana
Pristalice opozicije protestuju u Harareu ispred zgrade izborne komisije protiv navodne izborne krađe
U Harareu vlada neprijatna tišina nakon što su pripadnici vojske i drugih bezbednosnih snaga municijom rasterali proteste opozicije nezadovoljne rezultatima izbora održanih u ponedeljak. AP navodi da je u sukobima najmanje jedna... »

Izbori u Zimbabveu: prvi put na birališta bez Mugabea

BBC News pre 21 dan
Očekuje se da će na izborima biti velika izlaznost, kao i da će biti presudni glasovi mladih.
Građani Zimbabvea izlaze na birališta na prvim izborima bez dugogodišnjeg lidera Roberta Mugabea. Prvi predsednik Zimbabvea Mugabe smenjen je 2017. posle gotovo četiri decenije na vlasti. Glavni takmaci na predsedničkim izborima... »

Zatvorena birališta u Zimbabveu, izlaznost visoka

Blic pre 21 dan
U Zimbabveu su u 19 časova zatvorena birališta na istorijskim izborima, prvim otkako je dugogodišnji predsednik Robert Mugabe napustio tu funkciju, a izlaznost je bila visoka i glasanje je proteklo bez nasilja kakvo je obeležilo ranije izbore. Milioni su danas glasali, a konačni rezultati se... »

Šesti dan protesta u Iraku, blokirana luka i putevi

RTS pre 36 dana
RTS: Šesti dan protesta u Iraku, blokirana luka i putevi
Građani južne iračke provincije Basre ponovo su izašli na ulice zahtevajući bolje javne službe i više radnih mesta, zbog čega su vlasti stavile snage obezbeđenja na visok nivo opasnosti i blokirale internet.
Građani već šesti dan protestuju u toj naftom bogatoj provinciji, a u trenutku kada se u Iraku očekuju rezultati ponovnog prebrojvanja glasova nakon izbora održanih 12. maja, prenosi AP. Kako se navodi, ti izbori ostaće upamćeni... »

Građani su se radovali stanovima, ali to nije kraj igre "Uzmi račun i pobedi": Sada će i 9 opština dobiti novac tamo gde je zaista potrebno

Telegraf pre 45 dana
Kikinda može pohvaliti da je imala najveću izlaznost
U periodu od 1. do 15. juna u devet najaktivnijih lokalnih zajednica u takmičenju Uzmi račun i pobedi 2018, koje su osvojile sredstva u iznosu od po 23.000 evra, organizovano je glasanje za izbor projekta rekonstrukcije i opremanja objekata i dobara od javnog značaja u... »

Nova zvezda američke politike: Radila je kao konobarica i čistačica, zovu je heroinom radničke klase i na korak je da uđe u Kongres (foto) (video)

Telegraf pre 53 dana
Izbore je popratila velika izlaznost od 98 odsto, a Aleksandrija je osvojila 57,5 odsto glasova
Lokalni izbori u Njujorku su ispali pravo iznanađenje. Na političku scenu je stupila mlada političarka Aleksandrija Okasio-Kortes (28) koja je napravila pravu pometnju. Ona je socijaldemokrata, a uspela je da porazi znatno... »

Sudar četiri vozila na Ibarskoj magistrali, osam povređenih

RTS  pre 27 minuta  još 9 povezanih

BIA istražuje uzrok urušavanja potpornog zida

Vesti online  pre 1 sat  još 4 povezane

Male boginje: Srbija sa najvećom stopom obolelih u Evropi

BBC News  pre 33 minuta  još 4 povezane

Ruski Migovi 29 stižu na Batajnicu

RTV  pre 10 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.