Izlaznost - vesti

Demokratija i manje zlo

Peščanik pre 6 sati
Najpre, ako je neki izbor manje zlo, on je bolja alternativa. Upoređivanje po dobru ili zlu vodi istovetnom ishodu. Kao motivacija da se glasa, razlika može da postoji. Možda ima više smisla glasati za bolje, a ne za manje rđave. To može da ima određeni uticaj na izlaznost, tako da ne bi trebalo... »

Po kakvom će vremenu Beograđani birati gradonačelnika 4. marta?

Nedeljnik pre 2 dana
RHMZ i Accuweather najavljuju suvo vreme u izbornom danu
Rezultati izbora ponekad mogu da zavise i od vremenskih prilika. U situacijama u kojima je visoka ili niska izlaznost jedan od odlučujućih faktora za raspodelu mandata i posledično postizbornu kombinatoriku, kandidati često gledaju u nebo nadajući se povoljnoj klimi.... »

Varufakis podržao Inicijativu Ne davimo Beograd

Danas pre 4 dana
Inicijativi Ne davimo Beograd danas je stigla podrška pokreta DiEM25, koji je juče apsolutnom većinom glasova članstva odlučio da podrži inicijativu Ne davimo Beograd na gradskim izborima dok je glasanje obeležila rekordna izlaznost članstva.
Pan-evropski, nadnacionalni pokret, čiji je cilj temeljna demokratska transformacija Evropske unije do 2025. godine, broji preko 70.000 članova iz gradova širom Evrope. Koosnivači ovog pokreta su Janis Varufakis i Srećko Horvat,... »

Marković (poks): Razumem paniku među strankama koje se bore za cenzus

Kurir pre 6 dana
RTS: Marković: Panika među onima koji se boje za cenzus
BEOGRAD - Nosilac liste Pokreta obnove Kraljevine Srbije na izborima za Skupštinu Beograda Predrag Marković, poručio je danas da razume paniku među strankama koje se boje za cenzus. "Razumem paniku među strankama koje se boje za cenzus. I već traže krivca. Monarhisti i istinski demokratski ljudi... »

Oštra reakcija Markovića: Stranke koje se boje za cenzus su već u panici

Srbija danas pre 6 dana
Monarhisti i istinski demokratski ljudi odavno ne izlaze na izbore jer su mnogo puta prevareni
Nosilac liste Pokreta obnove Kraljevine Srbije na predstojećim izborima za Skupštinu Beograda Predrag Marković saopštio je da razume paniku među strankama koje se boje za cenzus. - Razumem da stranke koje se boje za cenzus već... »

Interaktivno: Putin, Orban, Berlusconi i bh. trojka u borbi za vlast

Al Jazeera pre 9 dana
Zemlje regije bilježe manju izlaznost na parlamentarnim izborima u poređenju sa zemljama zapadne Evrope.
Većina evropskog kontinenta u 2018. godini izaći će na izbore, na kojima će se takmičiti neki od velikih političkih igrača, poput ruskog predsjednika Vladimira Putina i mađarskog premijera Viktora Orbana. Bivši premijer Italije... »

Putin i sedam patuljaka

Dojče vele pre 9 dana
Na izbornim listićima za predsedničke izbore u Rusiji koji se održavaju 18.marta 2018, nalazi se osam kandidata - duplo više nego 2008. Putinovim konkurentima je jedno zajedničko: Nemaju šanse!
Kada je 2000. godine Vladimir Putin izabran za predsednika u trci je bilo 11 kandidata. Od tada se broj kandidata drastično smanjio. Neki smatraju da je listu skratio Kremlj. No, izgleda da se vraćaju stara vremena. Na izbornim... »

Koliko istraživanja javnog mnjenja mogu da pogreše?

Nedeljnik pre 9 dana
U Beogradu je najteže izmeriti izbornu volju. U nekim anketama pojavljuje se više od 10 odsto ispitanika koji tvrde da će sigurno izaći na izbore, ali su još neodlučni za koga će da glasaju. Kolika je odgovornost istraživača ako pogreše? I prave li oni potpunu pometnju u kreiranju realne izborne volje?
Koja je svrha istraživanja javnog mnjenja? Zašto je ovo jedno od centralnih pitanja svake predizborne kampanje? Šta nam zapravo govore rejtinzi političkih konkurenata? A šta moguća izlaznost? Ključno je, ipak, koliko brojevi iz... »

Proglasili pobedu: Vlast u Beranama formiraju Zdravo Berane i Demokrate, u Ulcinju DPS i forca osvojili najviše mandata!

Kurir pre 15 dana
Na današnjim lokalnim izborima u tom gradu koalicija “Zdravo Berane” osvojila je 14, a DCG četiri mandata, što je 18 mandata u odnosu na 17 mandata koalicije DPS- SD-BS. Podsetimo DPS je na izborima 2014. godine sama osvojila isti broj mandata. Izlaznost do 20 sati na lokalnim izborima u Ulcinju je... »

Izbori u Beranama: Izlaznost do 16h oko 60%

Sandžak press pre 15 dana
U toku su lokalni izbori u opštini Berane. Izlaznost do 16h je oko 60%. Jedno od najfrekventnijih je biračko mjesto 46 – Park 1. Izborna atmosfera protiče uobičajenim tokom, iako postoje određeni pritisci na pojedine glasače. Za odbornička mjesta borit će se devet listi. Do sada je vlast u Beranama... »

Tavamba: Imamo jak tim, učinićemo sve da prođemo dalje

Beta  pre 4 sata  još 36 povezanih

Oteo Rumljanina, pa tražio otkup

Mondo  pre 1 sat  još 15 povezanih

Kraj februara - stiže prava zima (foto)

Mondo  pre 4 sata  još 11 povezanih

Brnabić: Uspeh protiv sive ekonomije za poresko rasterećenje

Politika  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.