Izlaznost

Francuska je probila led i održala izbore u jeku korona virusa: Rezultat - nikada manja izlaznost i besana noć za Makrona

Blic pre 15 dana
Francuske lokalne izbore na kojima su glasači birali gradonačelnike u gotovo 35.000 opština obeležila je rekordno niska izlaznost, zbog čega će verovatno ostati upamćeni kao "korona virus izbori". Iako su to jedni od najbitnijih izbora za Francuze… »

Demokratska epidemija u SAD: Kako virus korone utiče na predsedničke izbore

Sputnik pre 16 dana
Epidemija koronavirusa utiče na izlaznost na prajmerizu, kao i na održavanje Nacionalnog kongresa Demkratske stranke, a usled toga, u SAD neće biti moguće sprovesti kompletnu predsedničku kampanju, smatra ruski stručnjak Vladimir Vasiljev… »

U Francuskoj lokalni izbori, uprkos koroni

Dnevnik pre 17 dana
PARIZ: Francuski glasači biraju gradonačelnike 35.000 gradova i opština i skoro pola miliona odbornika na lokalnim izborima, nakon što je vlada odlučila da se glasanje održi i pored širenja korona virusa u zemlji. Na opštinskim izborima u… »

Gradonačelnica Pariza vodi na lokalnim izborima u Francuskoj

Sputnik pre 17 dana
Aktuelna gradonačelnica Pariza An Idalgo vodi u prvom krugu lokalnih izbora održanim danas u Francuskoj sa 30,2 odsto glasova, pokazuju rezultati ankete koju je sproveo Ipsos. Rašida Dati osvojila je 22 odsto glasova, a Anjes Buzen 17 odsto. Premijer… »

Izlaznost na lokalnim izborima u Francuskoj u 17 sati 16 odsto manja nego pre šest godina

Sputnik pre 17 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je da je izlaznost na lokalnim izborima u Francuskoj u 17 sati iznosila 38,77 odsto. To je znatno manje u odnosu na 2014. godinu kada je izlaznost u to vreme bila 54,77 odsto, a 2008. godine 56,25… »

U Španiji sve teže, preko 7.750 zaraženih, preminulo 288, kazne za nepoštovanje pravila 100 evra, pa i zatvor. U Francuskoj…

Nedeljnik pre 17 dana
Beta - AP Photo/Manu Fernandez Do sada je koronavirusom širom sveta zaraženo 153.864 ljudi, a 5800 ih je preminulo, preneo je Večernji. Francuski birači nisu u nedelju u velikom broju pohrlili na lokalne izbore, nakon što je vlada ipak odlučila da… »

Uprkos korona virusu: U Francuskoj se održavaju lokalni izbori, glasači na obeleženim mestima

Srbija danas pre 17 dana
Na opštinskim izborima u Francuskoj tradicionalno je velika izlaznost. Francuski glasači danas biraju gradonačelnike 35.000 gradova i opština i skoro pola miliona odbornika na lokalnim izborima, nakon što je vlada odlučila da se glasanje održi i… »

Izlaznost na izborima u Francuskoj do podneva 18 odsto

Sputnik pre 17 dana
Odziv na lokalnim izborima u Francuskoj do 12 časova iznosio je 18,38 odsto, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje. Biračka mesta širom zemlje otvorena su u 8 časova. Francuske vlasti su, uprkos situaciji sa koronavirusom… »

U Francuskoj danas lokalni izbori, iako je preminulo više od 90 ljudi: Glasači na obeleženim mestima

Telegraf pre 17 dana
Zatvorene su prodavnice, restorani i objekati za zabavu od ponoći. Francuski glasači danas biraju gradonačelnike 35.000 gradova i opština i skoro pola miliona odbornika na lokalnim izborima, nakon što je vlada odlučila da se glasanje održi i pored… »

Zbog virusa moguće odlaganje izbora do jeseni

Danas pre 21 dan
Razmatra se pomeranje glasanja donošenjem posebnog zakona, kažu izvori Danasa Moguće je odlaganje izbora zbog korona virusa. Ta opcija se razmatra i postoji šansa da odlazeći sastav Skupštine Srbije donese poseban zakon (lex specialis), kako bi se… »

Vesti dana »