Kairo

Novi rat na vidiku: Egipat šalje vojsku u Libiju! Ako padne ovaj grad, počeće pakao!

Kurir 20.07.2020
Egipatski parlament odobrio je danas raspoređivanje vojnika izvan zemlje, nakon što je predsednik te države Abdel Fatah al Sisi zapretio vojnom akcijom protiv snaga u Libiji, koje podržava Turska. Takav potez mogao bi da dovede do direktnog sukoba… »

Moćna muslimanska zemlja šalje vojsku na Erdoganove specijalce, počinje rat sa Turcima!

Alo 20.07.2020
Egipatski parlament odobrio je danas raspoređivanje vojnika izvan zemlje, nakon što je predsednik te države Abdel Fatah el-Sisi zapretio vojnom akcijom protiv snaga u Libiji, koje podržava Turska. AP ocenjuje da bi takav potez mogao da dovede do… »

SAD optužile ruske plaćenike za postavljanje mina u Libiji

Dnevnik 15.07.2020
KAIRO: Američka vojska optužila je ruske plaćenike, koji se bore na strani snaga na istoku Libije, za podmetanje nagaznih mina i improvizovanih eksplozivnih naprava u i oko Tripolija, prenosi Asošijeted pres. Komanda američkih snaga u Africi… »

Libija: Podela prihoda, pa obnavljanje proizvodnje nafte

RTV 13.07.2020
KAIRO - Libijska, plemenska oružana frakcija lojalna komandantu Kalifi Haftaru saopštila je da će dozvoliti ponovno pokretanje proizvodnje na naftnim nalazištima i otvaranje naftnih terminala samo ukoliko se uspostavi mehanizam za fer raspodelu… »

Turci najavili nove ratne zone: U Libiji će biti sprovedene operacije jačanja uticaja Osmanlija!

Pravda 09.07.2020
Portparol proturske Operacione sale za oslobađanje Sirte i Al-Džafri, Al-Hadi Drah, objavio je da su Abu Gurain, Buvajrat Al-Hasoun i Al-Vasaka sada vojne zone u koje je strogo zabranjen ulazak i izlazak. Ovi događaji dolaze usred očekivanja da će u… »

Turski brodovi nadiru! Rusiji upućen poslednji vapaj! Egipat uočio opasnost, traži hitnu isporuku "Bastiona" (video)

Pravda 03.07.2020
Egipat želi da Rusija ubrza isporuke protivbrodskog raketnog sistema Libiji usred nove turske ofanzive. Egipatske i ruske vojne snage saopštile su da je Kairo od Moskve zatražio da ubrza isporuku obalskih odbrambenih sistema, tačnije "Bastiona"… »

Obnovljen avio-saobraćaj u Egiptu uz poštovanje preventivnih mera

N1 Info 02.07.2020
Redovan avio-saobraćaj je obnovljen u Egiptu uz poštovanje preventivnih mera zbog pandemije koronavirusa, saopštio je egipatski ambasador u Srbiji Amr Alguvejli. Kako se dodaje u saopštenju, Er Kairo je obavestio turoperatere i putničke agente u… »

Uzbuna u izraelu: Rusija napravila dogovor sa Egiptom! (video)

Pravda 02.07.2020
Ruska novinska agencija "Sputnik International" objavila je izveštaj pod naslovom "Nova pobeda za rusko oružje: Zašto je Egipat izabrao 500 ruskih tenkova T-90MS?", ističući da su ti tenkovi bez premca. Ruska agencija navela je da je Egipat potpisao… »

Juveova odbrana je čvrsta, ali je vezni red problem

Mozzart sport 30.06.2020
Kairo na putu ka slavi zakletih rivala, Lotita i Stare dane. (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) Prvenstvo Italije se nastavlja premijernim utakmicama 29. kola u Torinu, gde se sastaju Torino i Lacio i Đenovi gde odmeravaju snage Đenova i Juventus… »

Uprkos širenju zaraze, Egipat ublažio restriktivne mere

Dnevnik 27.06.2020
KAIRO: Uprkos konstantnom porastu broja zaraženih korona virusom, vlasti u Egiptu danas su ukinule veliki broj restriktivnih mera uvedenih zbog pandemije korona virusa. Tako su, uz određeni stepen preventive i ograničenja u pogledu kapaciteta, posle… »

Vesti dana »