Kairo

Sultan kipti od besa: Mislio da mediteran pripada Turskoj, ali je zaboravio da su Grci u igri

Srbija danas 08.08.2020
Atina i Kairo pregovaraju o svojim morskim granicama već 15 godina. Grčka i Egipat su potpisali u četvrtak sporazum o pomorskoj granici, usred pojačanih tenzija sa Turskom zbog prirodnih resursa u istočnom Mediteranu. - Razgraničenje morskih zona… »

Zvanično: Marko Đampaolo novi trener Torina

Večernje novosti 07.08.2020
FUDBALSKI klub Torino imenovao je danas Marka Đampaola za novog trenera, sa kojim je potpisan ugovor na dve godine. "Predsednik Urbano Kairo želi srdačnu dobrodošlicu Marku Đampaolu i njegovom stručnom štabu. Želimo im dobar rad. Napred Torino"… »

Saša lukić dobio novog trenera: Bivši šef struke Milana seda na klupu Torina!

Kurir 07.08.2020
Fudbalski klub Torino imenovao je danas Marka Đampaola za novog trenera, sa kojim je potpisan ugovor na dve godine. "Predsednik Urbano Kairo želi srdačnu dobrodošlicu Marku Djampaolu i njegovom stručnom štabu. Želimo im dobar rad. Napred Torino"… »

UN: U Sudanu zbog poplava ugroženo na desetine hiljada ljudi

Dnevnik 06.08.2020
KAIRO: Obilna sezonska kiša uništila je kuće i infrastrukturu širom Sudana i pogodila više od 50.000 ljudi, saopštile su danas Ujedinjene nacije. Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih poslova u Sudanu saopštila je kasno sinoć da je… »

Etiopija, Egipat i Sudan nastavili pregovore o sporu oko brane GERD

Novi magazin 03.08.2020
Etiopija, Egipat i Sudan su danas nastavili pregovore radi rešavanja dugogodišnjeg spora oko velike brane GERD koju Etiopija gradi na reci Plavi Nil. Pregovori su nastavljeni dan pošto su desetine hiljada Etiopljana preplavile ulice u Adis Abebi… »

Mask: Piramide gradili vanzemaljci; Egipat reagovao

Dnevnik 02.08.2020
KAIRO: Egipat je pozvao milijardera Ilona Maska da poseti tu zemlju i sam se uveri da čuvene piramide nisu izgradili vanzemaljci. Vlasnik Tesle i Spejs Iksa prethodno je na Tviteru objavio da su vanzemaljci učestvovali u tom građevinskom poduhvatu i da… »

Egipat bi da spreči „sirizaciju” Libije

Politika 01.08.2020
Još nije izvesno da će se Kairo uključiti u rat, kao ni da li bi to učinio vazdušnim udarima ili kopnenim snagama, ali želi da istisne Tursku. ok se seća revolucije iz 1952, koja je oborila monarhiju, i ratova koje je posle toga imao, Egipat prati… »

Libijski novinar osuđen na 15 godina zatvora

RTV 01.08.2020
KAIRO - Vojni sud na istoku Libije doneo je presudu da sa 15 godina zatvora kazni lokalnog novinara i foto-reporter zbog navodnih krivičnih dela povezanih sa terorizmom. Ova presuda je izazvala oštre proteste ne-vladinih organizacija i grupa za zaštitu… »

Na "ukletoj plaži" udavila se cela porodica

B92 24.07.2020
Kairo -- Na plaži al-Safa nedaleko od egipatskog grada Aleksandije, od ranije poznatoj po brojnim slučajevima davljenja kupača, nasrtadala je četvoročlana porodica. Načelnik lokalne ambulante je izjavio da su se udavili otac, majka, sin i ćerka AP… »

Na plaži kod Aleksandrije udavila se četvoročlana porodica

RTV 23.07.2020
KAIRO - Na plaži al-Safa nedaleko od egipatskog grada Aleksandrije, od ranije poznatoj po brojnim slučajevima davljenja kupača, nastradala je četvoročlana porodica, otac, majka, sin i ćerka, saopštio je načelnik lokalne ambulante. AP prenosi da je… »

Vesti dana »