Kalifornija

Robot-policajac sa performansama strašila u polju

RTS pre 11 dana
Pre nekoliko meseci, javnosti Kalifornije predstavljen je robot-policajac. Tada je najavljeno da će „HP RoboCop“, koji ima i profil na „Tviteru“, patrolirati, ali i da će pomagati građanima ako žele da prijave zločin. Posle izvesnog perioda… »

Robot-policajac sa performansama strašila u polju video

OK radio pre 11 dana
Pre nekoliko meseci, javnosti Kalifornije predstavljen je robot-policajac. Tada je najavljeno da će „HP RoboCop“, koji ima i profil na „Tviteru“, patrolirati, ali i da će pomagati građanima ako žele da prijave zločin. Posle izvesnog perioda… »

Jokić se "upisao" dabl-dablom, Bogdan 12 za Kingse

N1 Info pre 12 dana
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse u predsezoni ubedljivim rezultatom 111:91 i upisali drugi trijumf. Prvi pripremni meč za ekipu iz Kolorada odigrao je srpski centar Nikola Jokić, koji je za 22 minuta na parketu zabeležio 10… »

Video: Požari u blizini Los Angelesa odnijeli dva života

Al Jazeera pre 12 dana
Uništeni su deseci kuća u blizini grada u Kaliforniji; naređena je evakuacija približno 100.000 ljudi zbog dva šumska požara. So devastating #SaddleridgeFire pic.twitter.com/VoJeQ0SLPp — Hailey Pippin (@hayreepip) October 11, 2019 Najmanje dvije… »

Kako je Geri Dali zaradio milione prodajući kamenje kao kućne ljubimce

Danas pre 13 dana
Reklamirali su ih kao savršene kućne ljubimce – ne morate da ih hranite, perete, izvodite u šetnju ili brinete za njih kad otputujete. Sredinom sedamdesetih, Pet roks (ljubimac kamen) izazvali su pravu pomamu u SAD, savršeno dočaravši slobodni duh… »

Oko 400.000 stanovnika Severne Kalifornije dobilo struju

N1 Info pre 12 dana
Više od 400.000 stanovnika Severne Kalifornije ponovo je dobilo električnu energiju, dok ih je još više od 300.000 u mraku, a nakon što im je kompanija "Pacifik gas & elektrik" ugasila struju u ponoć između četvrtka i petka kako bi se izbeglo da… »

Batler: Studenti imaju pravo

Danas pre 12 dana
Studenti imaju pravo da zahtevaju da univerzitet odražava principe akademskog integriteta na svim svojim nivoima, rekla za Radio Slobodna Evropa (RSE) američka teoretičarka Džudit Batler, komentarišući situaciju na Univerzitetu u Beogradu, čiji je… »

Obrijao bebi glavu! Posle ovoga žena ga više nikada neće ostaviti da čuva dete! (video)

Kurir pre 12 dana
- Samo jednog sam ga zamolila da pričuva bebu dok ja odspavam i desilo se ovo, napisala je Jasmin Valero iz Kalifornije uz snimak koji je objavila na internetu. U klipu se vidi ona drži ćerku umotanu u peškir, koju je njen suprug upravo doneo sa… »

Pogledajte kako Hyundai na vodonik preživljava test sudar i dobija nagradu za bezbednost

Telegraf pre 12 dana
Vodonik moždnije budućnost, ali svakako ima svoje mestu u svetu automboila u ovom trenutku. Vrlo malo se priča o modelu Hyundai Nexo koji pogone ćelije vodonika - ali to bi trebalo da se promeni s obzirom na to da je preživeo test sudar i dobio… »

Džudit Batler za RSE: Država ne može da kontroliše univerzitete

Slobodna Evropa pre 12 dana
"Studenti imaju pravo da zahtevaju da univerzitet odražava principe akademskog integriteta na svim svojim nivoima", kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) američka teoretičarka Džudit Batler (Judith Butler), komentarišući situaciju na Univerzitetu u… »

Vesti dana »