Kalifornija - vesti

Tajna univerzuma skrivena u jajetu

RTS pre 4 dana
RTS: Tajna univerzuma skrivena u jajetu
Jaje uzimamo zdravo za gotovo, ali ako se malo zamislimo i zavirimo kroz njegovu ljusku od kalcijum-karbonata, otkrićemo čitav mikrokosmos koji se ne razlikuje od celog svemira.
Već hiljadama godina jaje se nalazi u centru ljudske egzistencije. U mnogim religijama i predanjima, počev od drevnih Egipćana, preko Grka, Rimljana, starih Inka, u pričama o nastanku sveta nalazi se jaje. Prastanovnici južne... »

Ove kaluđerice uzgajaju marihuanu, zgrću milione i tvrde da se to uopšte ne kosi sa njihovom verom (foto) (video)

Telegraf pre 5 dana
Sestre kažu da su sastojci iz kanabisa dobri za sve bolesti od epilepsije do kancera
Jedan manastir u Kaliforniji sada zarađuje oko 1.000.000 dolara godišnje prodajom kanabisa u medicinske upotrebe. Sestra Kejt počela je projekat "Sestre iz doline" 2011. godine sa svega 12 stabljika kanabisa u kalifornijskom... »

Neverovatan poduhvat: Mornar koji je slep uspeo da preplovi Pacifik (foto)

Blic pre 5 dana
Japanski mornar Micuširo Ivamoto prva je slepa osoba koja je uspela da pređe Pacifik bez zaustavljanja.
Ivamoto (52) prešao je 14.000 kilometara uz pomoć navigatora Daga Smita. On je sa jahtom dužine 12 metara stigao danas u luku Fukušima nakon dva meseca provedena na moru. Ivamoto je napustio Kaliforniju 24. februara zajedno sa... »

Kraj "kuće užasa" u Kaliforniji

RTS pre 5 dana
RTS: Kraj "kuće užasa" u Kaliforniji
Bračni par u Kaliforniji osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog višegodišnjeg zlostavljanja i mučenja svoje trinaestoro dece. Dejvid i Lujza Turpin će posle 25 godina iza rešetaka moći da traže uslovni otpust. Suđenje je obeležilo potresno svedočenje dece o torturi koju su trpeli devet godina.
Turpinovi su uhapšeni u januaru prošle godine kada je njihova 17-godišnja ćerka pobegla iz njihovog doma u mestu Perišu. Roditelji su priznali zlostavljanje dvanaestoro ili trinaestoro svoje dece. Na suđenju je govorilo njih... »

Hit: Dok su investitori uočili grešku, deonice male firme skočile 57.000%

B92 pre 5 dana
B92: Hit: Dok su investitori uočili grešku, deonice male firme skočile 57.000%
Deonice male kineske kompanije, Zoom Technologies, ​​koje su prošlog meseca vredele manje od jednog centa, porasle su za hiljade procentnih poena.
Naime, investitori su očigledno pomešali ovu malu firmu sa tehnološkim startapom Zoom Video Communications. Telekomunikaciona kompanija Zoom Technologies iz Pekinga iznenađujucĚ�e je imala koristi od mnogo vecĚ�eg startapa iz... »

Spolja: Savršena američka porodica. Iznutra: Pakao koji je zgrozio planetu (video)

Sputnik pre 5 dana
Bračni par iz Kalifornije koji je priznao krivicu za višegodišnje zlostavljanje dvanaestoro svoje dece osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.
Dejvid i Luiz Terpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kom su neka od njihove dece prvi put govorila javno o zlostavljanju, prenosi Tanjug. Jedna od njihovih ćerki je kroz suze rekla da su joj „roditelji oduzeli čitav život“,... »

Bračni par osuđen na doživotni zatvor zbog zanemarivanja dece

B92 pre 6 dana
B92: Bračni par osuđen na doživotni zatvor zbog zanemarivanja dece
Los Anđeles -- Bračni par iz Kalifornije koji je priznao krivicu zbog višegodišnjeg zanemarivanja 12-oro svoje dece osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.
Dejvid i Luiz Terpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kojem su neka od njihove dece govorila javno o zlostavljanju po prvi put, javio je AP. Jedna od njihovih ćerki je kroz suze rekla da su joj "roditelji oduzeli čitav... »

Lori Loughlin kaže da nije davala mito da bi se njena deca upisala na fakultet

Tračara pre 6 dana
Holivudska glumica Lori Loughlin, njen suprug modni dizajner Mossimo Giannulli i drugi istaknuti roditelji izjasnili su se da nisu krivi za davanje mita za upis dece na fakultet.
Za razliku od koleginice Felicity Huffman koja je priznala krivicu, Lori i još desetak roditelja rešilo je da na sudu dokaže da nisu dali mito. Glumica i dizajner, optuženi su za davanje mita od 500.000 dolara kako bi njihove... »

Držali 13. Dece u lancima i izgladnjivali ih: Roditelji iz pakla osuđeni na doživotnu! (video)

Kurir pre 6 dana
Bračni par iz Kalifornije, koji je priznao krivicu zbog višegodišnjeg zanemarivanja 13-oro svoje dece, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.
Dejvid i Luiz Tarpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kojem su neka od njihove dece govorila javno o zlostavljanju prvi put. Jedna od njihovih ćerki je kroz suze rekla da su joj "roditelji oduzeli čitav život, ali da će ga... »

Microsoft preuzima kompaniju koja se bavi IoT sektorom

PC Press pre 6 dana
Microsoft je juče, 18. aprila, saopštio da je kupio Express Logic, kompaniju iz Kalifornije koja se specijalizovala za razvoj operativnih sistema u realnom vremenu (RTOS) za IoT uređaje, kao i uređaja koji se baziraju na mikrokontrolerima. Uslovi ugovora nisu objavljeni. Najpoznatiji proizvod koji... »

©2019 Netmark d.o.o.