Kalifornija - vesti

Monte Karlo: Velika američka nada napada Novaka

Mozzart sport pre 4 dana
Đoković u 3. kolu mastersa protiv Frica
Odbranio je Novak Đoković bodove iz Monte Karla od prošle godine, sada kreću u misiju da dopisuje poene na ATP listi. Najbolji teniser sveta nije oduševio igrom u drugom kolu protiv Filipa Kolšrajbera, a na trećem stepeniku ga čeka velika američka nada Tejlor Fric (oko... »

Matematika se lakše uči uz muziku

Večernje novosti pre 5 dana
Eksperimentalni časovi u Kaliforniji potvrdili da su učenici mnogo efikasniji ako računaju uz neku finu zvučnu pozadinu, jer im je koncentracija tada bolja, a misli fokusirane
DA bi brže savladali matematičke operacije, predložite deci da ih rešavaju uz muziku - savetuju naučnici sa Univerziteta u San Francisku. Pošto je više škola u Kaliforniji učestvovalo u eksperimentalnom času, potvrđeno je da su... »

Svet je poludeo za koačeleom, mesecima unapred one su spremale stajlinge: Izaberite koja poznata dama je izdominirala na festivalu 2019! (anketa)

Kurir pre 5 dana
Brojne poznate ličnosti obožavaju festival muzike i umetnosti "Koačela" koji se održava u Kaliforniji.
Pored toga što slušaju svoje omiljene izvođače, slavne dame danima biraju odevnu kombinaciju koju će nositi tih dana. Na vama je da odlučite čiji stajling vam se najviše dopada, pomoću ankete, koja se nalazi na dnu teksta. 1.... »

Jeziv video sa sigurnosne kamere: Majka sa decom izašla iz kafića, a sekunde su ih delile od sigurne smrti

Blic pre 5 dana
Jedna tročlana porodica iz Kalifornije za dlaku je izbegla smrt. Naime, majka je sa dvoje dece izlazila iz jednog restorana, kada je na njih naleteo automobil u punoj brzini. Srećom, niko nije... »

Qualcomm i Apple dogovorili okončanje spora

B92 pre 5 dana
B92: Qualcomm i Apple dogovorili okončanje spora
San Dijego i Cupertino, Kalifornija - Qualcomm i Apple danas su objavili sporazum o odbacivanju svih sporova između dve kompanije širom sveta.
Nagodba uključuje placĚ�anje Apple-a kompaniji Qualcomm. Kompanije su takođe postigle šestogodišnji ugovor o licenci, koji je stupio na snagu 1. aprila 2019. godine, uključujucĚ�i i mogućnost da se on proširi na dve godine, kao i... »

Mama i klinci su izlazili iz kafića, a onda su za dlaku izbegli smrt (video)

Telegraf pre 5 dana
Na svu sreću, niko nije povređen
U jednom delu Kalifornije tročlanu porodicu milimetri su delili od kobnog trenutaka. Naime, majka je sa dvoje dece izlazila iz restorana, kada je na njih naleteo automobil u punoj brzini. Na svu sreću, niko nije povređen.... »

Lako je mrzeti festival Koačela, ali je sudeći po ovim slikama tamo i dalje zabavno

Vice pre 5 dana
Oh, Koačela. Zemlja hiljade i hiljade roze plastičnih časa i Fashion Nova garderobe. Mega muzički festival se proteklog vikenda vratio na travnjake Empajer Polo kluba u Kaliforniji, sa hedlajnerima poput Ariane Grande, Donalda Glovera i Tame Impale. I pored toga, festival je kada se uđe u ograđeni... »

Tehnološka revolucija: Struja će se praviti od snega

Sputnik pre 5 dana
Istraživači sa Univerziteta u Kaliforniji napravili su uređaj koji pravi struju od — snega. Aparat je jeftin, malen, tanak i fleksibilan poput plastike.
„Uređaj može da radi u udaljenim područjima jer obezbeđuje sopstveno napajanje i nisu mu potrebne baterije. To je veoma pametna naprava, meteorološka stanica koja vam govori koliko snega pada, smer padavine i smer i brzinu... »

Američki naučnici osmislili aparat koji pravi struju od snega

Nova ekonomija pre 5 dana
Istraživači Univerziteta Kalifornija napravili su uređaj koji pravi struju od – snega.
Aparat je jeftin, malen, tanak i fleksibilan poput plastike. "Uređaj može raditi u udaljenim područjima jer obezbeđuje sopstveno napajanje i ne treba baterije. Ovo je veoma pametna naprava, meteorološka stanica koja vam govori... »

Preživeli beg iz Alkatraza? FBI proverava pismo: "Loše sam, imam rak. Izvukli smo se te noći"

B92 pre 6 dana
B92: Preživeli beg iz Alkatraza? FBI proverava pismo: "Loše sam, imam rak. Izvukli smo se te noći"
Verovalo se da niko nije uspeo dok nije stiglo misteriozno pismo. Alkatraz je sve do 1963. godine bio najčuvaniji i najsigurniji zatvor u SAD.
Zbog njegove lokacije na ostrvu u sredini zaliva San Franciska u Kaliforniji, praktično je bilo nemoguće pobeći, ali ni to nije sprečilo više od 30 zatvorenika da ipak pokušaju beg do slobode. Veruje se da niko nije uspeo dok... »

©2019 Netmark d.o.o.