Koronavirus

U Italiji više od 24.000 novih slučajeva zaraze korona virusom

Danas pre 42 minuta
U Italiji je u poslednja 24 sata registrovano 24.099 novih slučajeva zarauze korona virusom, a umrlo je 814 osoba. Testirano je 212.000 ljudi, i prema rezultatima tih testova najviše novih slučajeva zabeleženo je u Lombardiji 4.533. Iako se čini da… »

SZO: Vakcine neće eliminisati virus

Danas pre 42 minuta
Pojavljivanje više efikasnih vakcina protiv kovida-19 i prateći optimizam ne treba da dozvole da se spusti gard jer one neće eliminisati virus, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija. „Vakcine ne znače nula kovida“, rekao je Majk… »

Smanjen broj polazaka vozova 5, 6. i 12. decembra

Danas pre 30 minuta
Preduzeće „Srbija voz“ saopštilo je danas da će 5, 6. i 12. decembra biti smanjen broj polazaka vozova iz na liniji Batajnica-Ovča-Batajnica u skladu sa merama za suzbijanje širenja korona virusa. Kako je saopšteno, neće saobraćati vozovi iz… »

SPC: Mitropolit Hrizostom u bolnici zbog infekcije korona virusom

Danas pre 54 minuta
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji posle smrti patrijarha Irineja predsedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve (SPC), primljen je večeras u bolnicu zbog infekcije korona virusom, saopšteno je iz SPC. Navodi se da je mitropolit u večernjim… »

Bahrein odobrio upotrebu vakcine Fajzera i Bionteka

Danas pre 1 sat
Ostrvska kraljevina Bahrein saopštila je danas da je postala druga država na svetu koja je odobrila pod dozvolom za hitnu upotrebu vakcinu protiv korona virusa američke firme Fajzer i njenog nemačkog partnera Bionteka. „Potvrda odobrenja Nacionalne… »

Švajcarci mogu da skijaju ali ne i da pevaju za Božić

Danas pre 54 minuta
Pevanje za Božić u crkvama i drugde biće zabranjeno u Švajcarskoj zbog pretnje širenja korona virusa i vlada je pod evropskim pritiskom danas odlučila da ograniči kapacitete u kabinama koje prevoze skijaše. Francuska i Nemačka zalažu se za… »

Mikrobiolog Milanko Šekler: Vakcina je samo privremeno rešenje

Danas pre 2 sata
Stručnjak govori za Danas o zaštiti od korona virusa Maske zaustavljaju 95 odsto kapljica kojima se prenosi korona virus, ali samo pod uslovom da se pravilno koriste. Podrazumeva se da masku stavite i nosite ceo dan. Kada više nema potrebe, skinete je… »

SPC: Mitropolit Hrizostom pozitivan na koronavirus

Nova pre 41 minuta
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom Jević, koji trenutno predsedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve (SPC), primljen je u Kovid bolnicu zbog pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus. “Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g… »

Mitropolit Hrizostom hospitalizovan zbog koronavirusa

RTV pre 12 minuta
BEOGRAD - Mitropolit dabrobosanski Hrizostom hospitalizovan je večeras zbog pozitivnog rezultata na testu na virus kovid-19, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve. Kako se navodi, on je primljen u Kliničko-bolnički centar "Dr… »

SZO: Vakcine ne znače nula kovida

Insajder pre 41 minuta
Pojavljivanje više efikasnih vakcina protiv kovida-19 i prateći optimizam ne treba da dozvole da se spusti gard jer one neće eliminisati virus, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija. "Vakcine ne znače nula kovida", rekao je Majk Rajan… »

Vesti dana »