Linglong

Burna godina za nama – međustranački dijalog, vijetnamski radnici i pomak ka EU

N1 Info pre 23 dana
Večeras ispraćamo jednu predizbornu godinu. Pokušavale su stranke i tokom ove godine da dođu do izbornih uslova koji bi bili bolji za sve. Neki su govorili da su uspeli, a neki su nezadovoljni ishodom - odustali. Evropska komisija u svom godišnjem… »

Maxi od 1. januara kasirke ‘časti’ smanjenjem plata i ponudom koja se ne odbija

Luftika pre 23 dana
U doba godine kada je u ekonomski razvijenijim društvima uobičajena praksa da poslodavci radnicima isplaćuju novogodišnje bonuse, kasirke zaposlene u Maxiju doživele su neprijatno iznenađenje i stavljene su pred nepošten ultimatum. Naime, njima je… »

Linglong, fabrika vode i potresni snimci vijetnamskih radnika obeležili 2021. u Zrenjaninu

Danas pre 24 dana
Počelo je izveštajem komisije Vodovoda o kvalitetu prečišćene vode, koja nije zadovoljila ni jedan od postavljenih parametara, a završilo se potresnim snimcima vijetnamskih radnika u magacinima na obodu Zrenjanina. Tako bi glasio rezime ove godine u… »

Ćurčić o Linglongu: Institucije se prave mrtve, najmanje 30 radnika želi kući

N1 Info pre 25 dana
Danilo Ćurčić iz Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11 kaže za N1 da ne zna šta se dešava sa vijetnamskim radnicima fabrike Linglong ni posle mesec i po dana. "Nema jasnih informacija, osim izmeštanja radnika od 15-20. novembra, ništa… »

Ćurčić o Linglongu: Institucije se prave mrtve, najmanje 30 radnika želi kući

Nova pre 25 dana
Danilo Ćurčić iz Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11 kaže za N1 da ne zna šta se dešava sa vijetnamskim radnicima fabrike Linglong ni posle mesec i po dana. "Nema jasnih informacija, osim izmeštanja radnika od 15-20. novembra, ništa… »

Građanski preokret planira monitoring Linglonga

Danas pre 25 dana
Građanski preokret pozvao je danas birače da izađu na referendum 16. januara i da glasaju protiv izmene Ustava. Građanski preokret smatra da je nedopustivo da se Ustav menja od strane nelegitimne, i faktički jednopartijske skupštine. Takođe… »

Bogićević prodaje svoju polovinu Politike onome “ko prvi da para”

Luftika pre 25 dana
Miroslav Bogićević izjavio je da prodaje svoj udeo – 50 odsto vlasništva u kompaniji “Politika novine i magazini” (PNM), objasnivši da ne može više da čeka i da će pola ove firme dobiti onaj “ko prvi da para”. – Ko prvi da para, on će… »

Oglasilo se tužilaštvo o nestalom radniku „Linglonga“, koji je povređen

Nova pre 26 dana
Osnovno tužilaštvo u Zrenjaninu oglasilo se povodom slučaja povređenog radnika u krugu fabrike "Linglong" 13. decembra, a o kome se ništa ne zna već dve nedelje. Iz tužilaštva ističu za naš portal da je dežurni tužilac izašao na lice mesta… »

Radnik „Linglong“ povređen, odvezli ga u bolnicu, pa „u zemlju propao“

Nova pre 27 dana
Na gradilištu fabrike Linglong kod Zrenjanina 13. decembra dogodila se nezgoda u kojoj je teško povređen radnik (33), međutim, dve nedelje kasnije ne zna se šta je sa pomenutim muškarcem, niti gde se on nalazi. Naime, nesreće se dogodila 13… »

Strava i užas, pacovi u hrani za radnike iz Linglonga (VIDEO)

Luftika pre 27 dana
Fotografije i svedočanstva o katastrofalnim uslovima u kojima žive radnici fabrike Linglong u Zrenjaninu, uznemirili su javnost. Sada se pojavio i snimak na kojem se vidi kako pacovi šetaju po hrani koja se priprema radnicima. Zgražavajući snimak… »

Vesti dana »