Linglong

Blokadom puta za Beograd kod Linglonga počeo protest Zrenjanin protiv nasilja

Beta 01.07.2023
Protest "Zrenjanin protiv nasilja" počeo je večeras u 18 časova blokadom puta za Beograd uz pogone "Linglonga", a organizatori su poručili da je ta fabrika sinonim za nasilje od kada je došla u taj grad. Jedan od organizatora, osnivać Pokreta Novi… »

Učesnici protesta blokirali put prema Beogradu, kod fabrike guma „Linglong“

Zrenjaninski 01.07.2023
Učesnici sedmog po redu protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ blokirali su danas put Zrenjanin – Beograd, kod kineske fabrike guma „Linglong“. Oni su poručili da je ova kompanija sinonim za nasilje od trenutka kada je došla u Zrenjanin, kako… »

Protest u Zrenjaninu: „Linglong je metafora nasilja nad prirodom i identitetom“

N1 Info 01.07.2023
Protest je organizovan i u Zrenjaninu, a okupljanje građana je ispred fabrke Linglong. Građani su blokirali ulaz i izlaz u Zrenjanin, blokada bi trebalo da traje dva sata. Ovo mesto je izabrano, kako kažu organizatori, zbog toga što je Linglong simbol… »

Novosađani u petak blokiraju autoput kod "Rode", a Zrenjaninci u subotu kružni tok kod Linglonga

Moj Novi Sad 29.06.2023
U Novom Sadu će se sutra održati još jedan protest "Sve mora da stane" kao deo skupova "Srbija protiv nasilja". Ovaj put skup neće biti u centru već na autoputu. – Hrabri građani i hrabre građanke Novog Sada, pozivamo vas da se u petak, 30. juna… »

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura: Radnik povređen u fabrici Linglong nije životno ugrožen! Zrenjanin - Gradonačelnik…

Volim Zrenjanin 28.06.2023
Političku zloupotrebu nesreće koja je zadesila Miloša ne želim da komentarišem. Najvažnija vest koja me je ohrabrila je da je Miloševo zdravstveno stanje po izveštaju lekara bolje i da se smatra da nije u životnoj opasnosti. U razgovoru sa… »

Gradonačelnik Zrenjanina: Radnik povređen u fabrici Linglong nije životno ugrožen

Radio 021 28.06.2023
Zdravstveno stanje radnika povređenog u fabrici "Linglong" u Zrenjaninu je prema izveštaju lekara bolje i smatra se da nije u životnoj opasnosti, saopštio je danas gradonačelnik Simo Salapura. "U razgovoru sa suprugom povređenog koja je takođe… »

Protest u Zrenjaninu u subotu ispred Linglonga, organizatori kažu jer je "simbol nasilja"

Glas Amerike 27.06.2023
Skup "Srbija protiv nasilja" u subotu, 1. jula, biće održan na kružnom toku na putu Zrenjanin-Beograd, ispred Linglonga, kineske fabrike guma u izgradnji, saopštili su organizatori. Sociolog Ivan Živkov iz zrenjaninske organizacije Građanski… »

Radikalizacija protesta u Zrenjaninu - blokada puta za Beograd kod Linglonga

Novi magazin 27.06.2023
Organizacioni tim protesta "Zrenjanin protiv nasilja" najavio je radikalizaciju protesta u tom gradu, odnosno blokadu puta za Beograd kod fabrike "Linglong" u subotu, 1. jula od 18 časova. Aktivista Dejan Janjić, u ime organizatora protesta, rekao je… »

Za subotu najavljena blokada kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“

Zrenjaninski 27.06.2023
Organizatori i učesnici protesta „Zrenjanin protiv nasilja“ najavili su za subotu, 1. jul, u 18 časova, blokadu kružnog toka kod fabrike guma „Linglong“. Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske kuće, aktivista Dejan… »

Aktivisti pozvali građane na protest 1. jula, kod Linglonga u Zrenjaninu (VIDEO)

Danas 27.06.2023
Aktivista Dejan Janjić pozvao je građanke i građane Srbije da u subotu budu u Zrenjaninu, koji će biti centar protesta ove sedmice, na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Zrenjaninu. „Prethodne subote na protestu protiv nasilja u… »

Vesti dana »